"אז אני יהודי..."

אל תכניס לי מילים לפי... ../images/Emo187.gif

התכוונתי ליהודיה.. אני גאה להיות יהודיה
לדעתי אין קשר ישיר בין אמונה בה' לבין להיות יהודי

SupermanZW

Well-known member
מה הופך אותך ליהודיה?

איך את יכולה להשתייך לדת מבלי להאמין בה?

אוקיי אוקיי קצת סדר...

א- תראה את ההודעה הזו
לדעתי ממצה את הכל
ואני אסביר.. אני לא יגיד לך שבסוכות אני לא יושבת בסוכה, בפסח אני לא חוגגת את ליל הסדר, אני כמובן לא נוסעת ביום כיפור, אבל גם לא צמה, בחנוכה אני אוכלת סופגניות [משתדלת שלא כמובן כי זה משמין
|בוקס
אבל לא, אני לא מאמינה באלוהים כמו שהדתיים מאמינים בו, אני מאמינה באיזושהיא יישות או כוח עליון, לא מאמינה שזה אלוהים ושהוא אחראי לקיומי פה.. מה לעשות.. סה לה וי
איך אני יכולה להשתייך לדת מבלי להאמין בה
אני מאמינה אבל לא בפאן הדתי של המובן. אני מאמינה שאני שייכת לפה, אני מאמינה שאני המשך של שושלת שהחלה לפני זמן רב, אני מאמינה שאני ההמשך של הדור שחווה את השואה, אני גאה על היותי יהודיה, על כך שנולדתי להורים יהודים, על כך שאני חיה פה.. ואני חושבת שלהתפלל ולקיים את כל המצוות והכל, ולומר "אני יהודי ואני שומר שבת ואני מקיים את כל החוקים של אלוהים" זה לאו דווקא מגדיר אותך כיהודי.. [כן אני מגדירה את זה כמו שייגעצ
(כמובן שהוא אומר את שלו בנימה צינית...)]

צדוק2

New member
יהודי

יחודי הוא - מי שאימו יהודיה ואפילו אביו לא שמירת מצוות אינה שייכת לקביעת זהות של יהודי מי ששומר מצוות יהודי דתי מי שלא שומר מצוות יהודי חילוני מי ששומר מעט הוא יהודי ששומר על חלק מהמסורת , מקובל היום לקרוא להם מסורתיים שזה למעשה רוב העם

סורי שאני מתערבת...

אבל מטרת השירשור היא דעה של כל אחד לגביי "איך אפשר לאפיין יהודי".. ומה שאני לא מבינה זה, איך אפשר לריב על דעה? כל אחד חושב דברים אחרים..תכבדו אותם וזהו.. זה לא צריך להפוך לריב.. המשך ערב מהנה

../images/Emo51.gif ../images/Emo187.gif

זה מה שאני מנסה לומר מתחילת הוויכוח הזה
הכל פה זה עניין של דיעות..

לא הבנת אותי נכון..

כל אחד הוא יהודי.. כשנולד לאמא יהודייה אבל.. זה לא שווה כלום- לדעתי כל ההיסטורייה וכל הדברים זה משום שדבקנו במצוות.. אחרת בגולה היינו נכחדים כמו הרבה מאוד עמים אחרים.. טוב לא קשור כולנו יהודים. אבל לא כולם עושים שזה יהיה שווה משהו, יותר ממילה

מי קובע מה צריך

לעשות שזה יהיה שווה? להיות לוחם בצבא? להשריץ ילדים ולקם כסף עליהם? לקרוא תתחת 7 שנים באוניברסיטה כדי להיות דר' לעבוד בעבודה מכובדת ואז "לתת" חצי למס הכנסה? לשמוע לרבנים? מה צריך לעשות בשביל הכבוד להיות יהודי??? (לפי הגדרתך)

SupermanZW

Well-known member
לא צריך לעשות כלום

כבודו של אדם לא תלוי בדתו. אני לא מבין למה אנשים שלא מאמינים ביהדות מתעקשים להגדיר עצמם יהודים, ובמיוחד כאשר הדבר נובע מתוך מחשבה שאם הם יוגדרו כיהודים יגיע להם יותר כבוד מאשר אם לא. מי שמאמין ביהדות הוא יהודי ומי שלא לא, פשוט וקל.

אתה יודע מה

אל תגדיר את מי שלא שומר על מצוות יהודי! האמת היא זה לא כ"כ משנה לי אם מגדירים אותי בתור יהודיה או לא

יודעת מה..

כמה תגובות למטה יש בדיוק מה שאת מדברת עליו נולדת לאמא יהודייה אך את אתאיסטית זה הכל יהודי מחוייב למצוות גם בין אדם לאלוהיו על זה מבוססת היהדות ולא על שום דבר אחר, לא על בחירה להיות יהודי בלי שום קשר לדת עצמה. אני סיימתי כאן..

SupermanZW

Well-known member
היהדות היא רק דת

למיטב זכרוני אנו חיים במדינת ישראל ולא במדינת יהודה (ד"א בממלכת יהודה שם הלאום היה יהודי), במדינת ישראל הלאום הוא ישראלי, למרות הכתוביות השגויות שיצר משרד הפנים במשך שנים, בכל העולם נגזר שם הלאום משם המדינה כאשר מדובר במדינת לאום.

אז אתה בעצם קובע ../images/Emo187.gif

שמי שחילונים וכאלה שלא שומרים מסורת הם לא יהודים?!

SupermanZW

Well-known member
נכון, הם לא יהודים.

הם ממוצא יהודי אבל בפועל הם לא יהודים.

טוב.. זו דעתך../images/Emo187.gif הרשה לי

לא להסכים איתך בנושא.. אבל אחר הכל.. מדובר בדיעותינו בלבד
אין עובדות על הנושא וגם אם יש אני רואה את ה"אני יהודי" כאיך שכל אחד מאיתנו רוצה להגדיר את המושג

SupermanZW

Well-known member
אז נגדיר מושג חדש

אני אצמד להגדרה המקורית ואת תמצאי שם להגדרה שנתת (מאוד מעניינת דרך אגב), יש לי אפילו רעיונות לשמות להגדרה שנתת, למשל: יהודי מחודש, יהודי הפוך, ישראבלידת, נובוז'ידובסקי, מסוזרחי, וכו'

איש איש באמונתו יחיה.. ../images/Emo187.gif

אני רואה את המושג יהודי שונה ממך ואני לא חושבת שיש לך היכולת לשנות לי את הדיעה שלי. בסופו של דבר הנושא נפתח כדי לשמוע דיעות ואתה קוטל פה את כל הדיעות חוצ מאת הדיעה הכפופה לשלך. אני לא רואה רע בחילוקי דיעות.
אני מבינה שהנושא רגיש אצלך, והדת קרובה אליך, אך זה לא ישנה את עמדתי ודעתי בנושא. אני רואה את המושג "אני יהודי" בפאן החילוני והרוחני, אם כי אתה רואה אותו במובן הדת והאמונה. אני מעריכה את הדיעות שלך אך חולקת איתן.

למעלה