"אז אני יהודי..."

SupermanZW

Well-known member
טל"ח

אני דווקא לא קרוב לדת, אני דאיסט. אני מופתע פעמים רבות בחיי מאנשים שמגדירים עצמם יהודים כאשר אין להם שום דבר משותף עם היהדות למעט סבא רבא יהודי או סבתא רבא יהודיה, משום מה ישראלים רבים, ובמיוחד אלה מביניהם הרחוקים ביותר מן הדת נצמדים ככל יכולתם להגדרה דתית במקורה ואחר כך מתפלאים שהדתיים דורשים מהם לאמץ אורח חיים יהודי ולהיכנע לתכתיביהם (שהרי הם היחידים העומדים בכל הקריטריונים המגדירים יהודי), הם מסרבים להבין שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה, מי שרוצה להיחשב יהודי צריך להיות יהודי על כל המשתמע מכך ומי שלא מחשיב עצמו ליהודי ממילא אינו מחוייב לקיים את דרישות היהדות. היהדות מהווה חלק מההיסטוריה של רובנו אבל לא חלק מהזהות של אלה מביננו שאינם מאמינים כי זהות דתית מוגדרת ע"פ אמונה, והיהדות היא דת ולא זהות חילונית. השאיפה ליצור זהות יהודית חסרת משמעות וחסרת קשר להגדרה המקורית הינה בעוכרינו מבלי שאנו שמים לב ואין לה סיכוי להתקיים, שכן כל מי שמגדיר עצמו יהודי אמיתי לא יכול להיות נאמן לזהותו מבלי לקבל את תכתיבי היהדות בה הוא רואה מקור גם ללא האמונה, ובמיוחד בקרב אלה המגדירים עצמם יהודים מתוקף לידתם לאם יהודיה כפי שנקבע בהלכה, אשר כל תוקפה מתבסס על האמונה היהודית, ולכן מי שאינו מאמין ביהדות הגדרה זו אינה תקפה לגביו, זו הסיבה לכך שכאשר חילוני נשאל ע"י דתי או מסורתי במה הוא יהודי כל טיעוניו נופלים כמגדל קלפים כי הגדרתו מתבססת למעשה על טיעון דתי של דת בה אינו מאמין ולכן תלויה באוויר.

צדוק2

New member
אין מה לעשות

יהודי משתייך על כורחו ליהדות כאשר הוא נולד לתוכה , הוא יהודי גם אם יאכל חזיר ביום הכיפורים צריך להפריד בין דת לבין התיחסות לדת יהודי פורש מעם ישראל רק כאשר הוא לשמד , מתנצר או מתאסלם

SupermanZW

Well-known member
או כאשר הוא לא מאמין ביהדות כלל

יש הבדל בין יהודי שאוכל חזיר ביום הכיפורים ורואה עצמו חוטא לאדם שאוכל חזיר ביום הכיפורים כי אינו מוצא שום משמעות ביום הכיפורים ורואה אכילת חזיר כדבר טבעי משום שאינו מאמין ביהדות (מסיבה זו הוא שולל את יוה"כ ואת חוקי הכשרות), לכן אינו יהודי.

בצה17

New member
אמממ..

יהודי זה אחד שאמא שלו בת לדת היהודית, וזה אומר שיש לו שייכות לשבט יהודה משושלת אברהם, וזה אומר שזה אחד שניתנה לו ארץ ישראל אז מי הוא יהודי? בן לאום יהודי עם זיקה לציונות ואהבת הארץ, אחד שאין לו בושה במה שהוא, אחד שגאה במסורת שלו ובדת שלו אפילו אם הוא לא אדוק בהם ולפי דעתי הכי חשוב-- אחד שמוצא מכנה משותף עם העם שלו! לא מפלה(יורק על מישהי בפרצוף כי היא לובשת גופיה), רוכש כבוד(לא מזלזל באחים שלו היהודים בגלל שהם שונים ממנו), רואה עצמו חלק מהמדינה (ולא מחליט שהוא לא מאמין בשילטון שלה כי זה לא תואם לגבולות הישנים) ואחד שממש מרגיש יהודי ולא מתבייש בכך(כמו שקרה בעבר). חיחח איזה נאום

אין שום קשר...

בין להיות יהודי לשבט יהודה חוץ מזה שהמילים דומות, שבט יהודה הוא אחד מ12 השבטים בניו של יעקב נכד אברהם אבי האומה היהודית.

בצה17

New member
אה כן?

אז פרופסור לתנ"ך, תגיד עשית במקרה בגרות בתנ"ך? כי לפי התשובה שלך ממש לא נירא לי... המושג "יהודי" בא מהקשר שלנו לדור ההמשך לשבט יהודה..

בצה17

New member
אה וגם..

אתה צודק שבט יהודה הוא דור ההמשך לאברהם שלו ניתנה "ברית הבתרים" שעל פיה נודע לנו ששעוד 400 שנה בדורות ההמשך של אברהם נקבל את ארץ ישראל ואז משבט יהודה יקום העם היהודי! ואם זה לא נכון תתוכח עם המורה שלי לתנ"ך..

אני מוכן

להתווכח גם עם המנהל/ת שלך. שבט יהודה הוא רק חלק מהעם היהודי, והעם היהודי שיש היום בחלקו משבט יהודה אבל לא רק.

double O S

New member
יש קשר...../images/Emo96.gif

אחרי שהעם התחלק לממלכת ישראל ויהודה, ואחרי שהבבלים הגיעו והרסו כאן הכל, הם הגלו את שתי הממלכות, לא ידוע איפה צאצאי ממלכת ישראל, ובעצם אנחנו הצאצאים של שבט יהודה שגלה מהארץ... אני חושב שממלכת ישראל גלתה למזרח הרחוק או משהו כזה... לא סתם קוראים לנו יהודים ולא ראובנים או שמעונים...

כמעט נכון.

העם היהודי שמוכר היום הוא המשך לשבט יהודה וגם לשבט בנימין, עשרת השבטים האחרים הוגלו אל מעבר לנהר הסמבטיון (נהר שבמשך כל ימות השבוע זורק אבנים ובשבת נח.) ולא נודע עד היום מקומם.

בצה17

New member
נו אתה אפילו אומר ..

שאנחנו המשך לשבט יהודה! אז על מה אתה מתווכח? בגלל הקטע של המושג.. אתה יודע מה..? כך אינציקלופדיה פתח במושג יהודי ותראה מה כתוב לך! במקום לנסות ללכת ראש בראש עם כולם תראה שם טוב מאוד שהמושג יהודי בא מהקשר לכך שאנחנו המשך לשבט יהודה! לא סתם יום אחד קם בנאדם ואמר "היי בוא נקרא לעצמו יהודים" חח

אל תקחי את זה כ"כ קשה.

לא באתי להתוכח איתך על זה אלא רק לתקן שהעם היהודי הוא לא רק אלא גם שבט יהודה. דיברת עם המנהל/ת?

אל תקחי את זה כ"כ קשה.

לא באתי להתוכח איתך על זה אלא רק לתקן שהעם היהודי הוא לא רק אלא גם שבט יהודה. דיברת עם המנהל/ת?

SupermanZW

Well-known member
הגדרת ישראלי ולא יהודי

היהדות אינה לאום אלא דת, ומרגע שהכנסת את הציונות למשוואה התחלת להגדיר את הלאום הישראלי.

בצה17

New member
מצד אחד זה נכון..

אבל הציונות מבוססת על רקע דתי בגלל זה אני מתייחסת אליה.. אין לנו שום קשר לארץ אלא על רק דתי.. אני חושבת שכל בנאדם שאוהב את את הארץ הזאת ומרגיש מקושר אליה אפילו אם סבא וסבתא שלו בכלל נולדו בגולה אז בעצם מרגיש שייכות גם לדת שלנו.. אני לא אומר שהוא חייב להיות שומר מצוות אבל מספיק להרגיש את הקשר, להרגיש את השייכות כדיי לדעת שאתה יהודי.. בשבילי בכל אופן זה מה שעושה אותי יהודיה..

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הציונות דווקא לא מבוססת על רקע דתי אלא על רקע מוצא, ראשוני הציונים היו אתאיסטים רוסים.

בצה17

New member
הציונות מבוססת גם וגם..

יש הרבה זרמים לציונות זה שיש לך עובדה אחרת שמראה שהיו ציונים שדווקא האמינו בה על רקע אתאיסטי לא סותר את מה שאמרתי.. אני פשוט אומרת שמה שבולט בציונות בעיקר זאת הכמיהה לציון והרגשת השייכות אליה בגלל שלפי הדת ידוע שזאת ארץ שניתנה לאבותינו. אחת הסיבות הבולטות שהבריטים תמכו בנו בכך שנקים פה מדינה יהודית זה בכך שהכירו בקשר של העם היהודי לארץ ישראל... טוב יאאלה נידבתי פה יותר מידיי מידע על הבגרות בהיסטוריה חיחח

SupermanZW

Well-known member
החמצת את הפואנטה

לציונים הראשונים לא היתה דת כלל כי הם היו אתיאיסטים, תנועת הציונות קמה בהשפעת הפרעות והפוגרומים, אז הבינו היהודים שאין להם ברירה אלא להקים מדינה כדי להציל את עצמם, ישראל נבחרה מסיבה היסטורית ולא מסיבה דתית.

למעלה