"אז אני יהודי..."

SupermanZW

Well-known member
כי

בישראל חיו אז ולפני כן יהודים, באוגנדה מעולם לא, לכן על ישראל היתה להם זכות היסטורית מסויימת ועל אוגנדה לא.

בצה17

New member
ז"א

נכון.. העם החכם שלנו נזכר רק אחרי שסבל מאנטישמיות שיש לו ארץ נכון שהם שכחו ת'דת שלהם והתבוללו. אבל אחרי האנטישמיות הם התחילו למצוא מכנה משותף בניהם שהוא הדת! וזה נקרא להגדיר לעצמך לאום! עצם הבחירה בא"י היה ע"פ קשר היסטורי דתי

SupermanZW

Well-known member
שוב

המכנה המשותף לא היה הדת, אלא המוצא הדתי, וכפי שכתבתי קודם, הציונים הראשונים היו אתאיסטים רוסים ולא עלה על דעתם להפוך לבעלי דת.

יהודי הוא...

אדם שנולד לאמא יהודיה!!! ברית מילה לא עושה ליהודי אלא ליהודי מהול, זוהי אחת ממצוות התורה. שמירת תורה ומצוות מחלקת את האנשים ל: יהודי חרדי / דתי / חילוני כל אחד לפי מעשיו הוא אבל כל מי שנולד לעם היהודי מאם יהודיה נשאר יהודי לנצח גם אם הוא לא כ"כ רוצה. גאה להיות יהודי!!!

SupermanZW

Well-known member
לו היית צודק

היו מוגדרים כיהודים גם כל צאצאי המתבוללים שנולדו לאם יהודיה וחונכו כל חייהם כבני דת אחרת או חסרי דת, האם אינך רואה את הסתירה בין השתייכות לדת מסויימת והאמונה בדת אחרת, או שלילת כל האמונות הדתיות? בכל מקרה העם היהודי ההיסטורי (מרבית תושבי ממלכת יהודה) אינו העם הישראלי דהיום, העם היהודי ההיסטורי התפצל, התבולל, ונטמע בעמים אחרים, כמו כן בני עמים אחרים התגיירו וקיבלו על עצמם את הדת היהודית במהלך ההיסטורי, לרבים מהיהודים בני ימינו אין כל קשר לעם היהודי ההיסטורי, והעם הישראלי הוא העם היחיד בעולם שרוב המשתייכים אליו יהודים בדתם, אבל רבים ממנו אינם צאצאי העם היהודי ההיסטורי.

SupermanZW

Well-known member
נניח, תיהני מהספק.

ובכל מקרה אין משמעות ליהדות אם לכל אחד יש הגדרה אחרת, במקור יהדות היא דת ותו לא.

אמנם כן...

גם אדם שחונך כל חייו כגוי וחי כגוי אך נולד לאמא יהודיה, נחשב יהודי ע"פ ההלכה היהודית. השאלה היתה "מיהו יהודי" ולא מי ישראלי.

negative

New member
יהודי הוא מישהו שנולד לאמא יהודיה!

נקודה. אני לא שומר שבת , לא מתפלל , לא שומר כשרות , לא צם ואפילו לא מאמין באלוהים. בכל זאת אני יהודי. אני חושב שעצם זה שיש לי מסורת ואני שומר אותה אפילו בלית ברירה (דברים כמו סדר פסח , תחפושות בפורים וכו') כבר לא הופך אותי אבל משייך אותי לדת היהודית. למרות שגם אם לא הייתי עושה את הדברים האלה הייתי יהודי פשוט לא הייתי מרגיש שייך ליהדות.

SupermanZW

Well-known member
שאלה

אתה לא מאמין באף אמונה הקיימת בדת היהודית פרט לאמונה שלידתך לאם יהודיה הופכת אותך ליהודי, אבל איך אתה יהודי אם אתה לא מאמין ביהדות ואיך אתה משייך עצמך לדת בה אינך מאמין בכל מקרה? מדוע מכל האמונות המהוות חלק מהיהדות בחרת דווקא את אמונת השיוך? האם אתה מגדיר סוג חדש של יהדות, בה לא צריך להאמין בכלום פרט לזהות האם? זו השקפה מוזרה מאוד ובכל מקרה זו לא יהדות. היית יכול לומר שמוצאך יהודי, אבל אתה עצמך אינך יהודי אלא אתאיסט.

אתה צודק במאה אחוז, לכן אני לא

יהודי, אלא מוצאי יהודי ואני אתאיסט, וזה לא בציניות. מוצאי יהודי - משמע אמי יהודיה, יש לי שורשים יהודיים ואני אפילו חוגג את החגים ומכיר את המסורת היהודית. אתאיסט - אני לא מאמין בשום דבר שקשור לדת, למען האמת אני אפילו די מתעב כל מה שקשור או מסמל דת. לא אכנס לסיבות אך אתאיסט זאת הגדרה מצוינת ובכך שאמרת "מוצא יהודי" קלעת בול וזהו, זה אני.

negative

New member
הסבר...

אני אכן אתאיסט. אבל אני אינני מתכחש להיותי יהודי. אני לא מנותק לגמרי מהלך החיים היהודי (אפילו החילוני) ואני אינני יכול לשנות את העובדה שנולדתי לאמא יהודיה. תאמין לי שאם הייתי יכול הדבר הראשון שהייתי רושם לעצמי בתעודת זהות בחלק של דת זה אתאיסט.

SupermanZW

Well-known member
בוא נדייק

נולדת לאם יהודיה ולכן מוצאך יהודי, אינך מאמין באלוהים ולכן אתה אתאיסט, אז אתה אתאיסט ממוצא יהודי אבל אתה לא יכול להיות אתאיסט יהודי כי אז זו סתירה פנימית.

צדוק2

New member
יהדות היא דת

להיות יהודי זה להשתייך למסגרת הזו , נולדים לתוכה , אתה יהודי על כורחך אפילו רק אם אימך יהדייה ואביך נוצרי , היהדות כמעט מסרבת לקלוט לתוכה יהודים חדשים - גרים , היהדות למעשה מסוגרת מאוד אצל המוסלמים הנטיה לקביעת דתך היא לפי דת אביך , גם אם אימך יהודיה , אתה יהודי למהדרין גם אם אינך שומר מצוות גם אם אתה דתי או חרד . הבדלנות בעם היהודי היא תכונה גינטית מאז הנדודים במדבר ולכן אנו מוצאים אצל הכתות החרדיות התבדלות והתנשאות כנגד מי שלא הולך בדרכם .

למעלה