שוב מקלה את החיים למעונינים

april1234

New member
מקנאה, ולא מבינה

שלום לכולם, פעם ראשונה שאני כותבת פה, אז תהיו עדינים איתי. יש לי חבר כבר 7 חודשים, האהבה בינינו גדולה מאוד, שלמה מאוד ואנחנו מאוד מאוד מאושרים ביחד. אנחנו מדברים על הכל ועושים הכל ביחד, ואין שום בעיה במערכת יחסים שלנו. אבל... לבחור יש מן אקסית מיתולוגית, הוא היה איתה שנתיים בערך, והיא הייתה האהבה הראשונה שלו, ממה שאני יודעת היה להם ממש נפלא ביחד בתקופה שהכל עבד בינהם, בתקופה שאני והוא היינו רק ידידים הוא היה מספר לי כל הזמן איך בחיים הוא לא ימצא מישהיא יותר טובה ממנה בשבילו, וכמה שהיה להם טוב ביחד, וכמה שהוא עדיין מאוהב בה ואיך אף אחת שהוא יוצא איתה לא משתווה אליה. עכשיו, אנחנו ביחד, כמו שציינתי. לאחרונה הוא חזר לקשר עם הבחורה, קשר טלפוני, פעם בשבועיים פחות או יותר... הוא טוען שהסיבה שהם חזרו לקשר היא בגלל שהוא פגש אותה בטעות וגילה שכבר לא מפריע לו לדבר איתה מכיוון שהוא כבר לא מרגיש כלפיה שום דבר והם יכולים להיות אך ורק ידידים. אבל זה נורא מפריע לי...יותר מזה...זה קורע אותי כל פעם מחדש, אחרי הנאומים שלו בתקופת הידידות שלנו...אני כל הזמן מרגישה שאם הוא חזר איתה לקשר...אולי יש משהו שאני לא מצליחה לספק לו, אולי אני לא טובה מספיק? ואם הוא מתקשר אליה...זה סימן שהוא מתגעגע אליה?....איך אני אמורה לקחת את זה?...אני לא מסוגלת לבקש ממנו לא להתקשר אליה...זאת בקשה אנוכית ולא מתחשבת...מה לעשות? מה להרגיש? מה הוא רוצה?

jessy19

New member
אפריל...

אין ספק שאת מרגישה מאויימת ע"י האקסית ולכן חסרת ביטחון וזה טבעי והגיוני לגמרי. את מרגישה שאולי את לא טובה מספיק בשבילו? סבבה אז תנסי יותר להיות שם בשבילו, תנסי לחזק את הקשר אבל לא לחנוק אותו כי זה יגרום למריבות. אל תדאגי, הוא בעצמו אמר לך שהוא רק ידיד שלה ולא יותר ושאין לו כבר רגשות. אחד מהדברים הכי חשובים אם לא הכי חשוב זה אמונה בבן זוג- אז איפה האמון?

לדעתי...

יש סיבה לכך שהיא האקסית. בכל מקרה את עכשיו איתו ואין מה לעשות היא תמיד תהיה חלק ממנו גם אם הוא לא ידבר איתה, הם היו ביחד שנתיים וזה לא משהו שאפשר למחוק. אני מאמינה שאם הקשר ביניכם חזק ואוהב זה לא אמור להפריע . אני יכולה להבין את המצוקה שלך אבל אני חושבת שאם תצייני בפניו שזה מפריע לך אולי זה יעזור אבל אל תלחצי יותר מידי כי אם הוא יפסיק לדבר איתה בגלל הלחץ הזה יש סיכון שהוא ירגיש שהוא מפספס משהו ואסור שזה יקרה. אולי לאחר תקופה מסויימת הוא יבין לבד שהוא לא מקבל ממנה את מה שהיה מקבל בעבר והוא לבד יבין שהקשר לא נחוץ לו.

D i a n18

New member
אין לך במה לקנא...

אקסית מיתולוגית ועוד אהבה ראשונה תמיד נשארים בלב.... כרגע את איתו ומה שהיה לא משנה את טוענת שטוב לכם ביחד אז עזבי את האקסית ותתמקדי בקשר שלכם... מותר לו ואל תשללי ממנו את הקשר איתה בסך הכול דיבורים פעם בשבועיים זה לא נורא...הוא הרי איתך וזה מה שחשוב... גם לי היה היה את אותו המקרה עם האקס נתתי לו את החופש לדבר איתה ועם עוד מלא ידידות שהיו לו כי ידעתי שהוא אוהב אותי! למרות שאיפהשהוא בלב זה גם קצת הציק לי... אל תשימי לב ואל תקחי ללב עם כול האהבה שאת מעניקה לו גם האקסית לאט לאט תשכח!

זה נכון

אבל זה רחוק מלהגיד שאין לך מה לקנא, קנאה זה רגש שאי אפשר להתווכח איתו

april1234

New member
דיברתי איתו

כבר, על הנושא הזה, אמרתי לו שזה מפריע לי. והוא כל הזמן חוזר ואומר שאני לא צריכה לקנא או לדאוג, ושהם רק ידידים. אני מאמינה לו, ברור שאני מאמינה לו, ועדיין, כל הספקות האלה והחוסר ביטחון עצמי מכרסמים מבפנים, אני פשוט לא מצליחה לצאת מזה, כמה שאני אומרת לעצמי פשוט להוציא את זה מהראש שלי, זה כל הזמן חוזר ועולה, זה משגע אותי.

עוד משו.

אני לא יכולה להגיד מה על אחרים לעשות... אבל אני יודעת שאם הייתי מרגישה שבן זוגי מרגיש ככה מסיבות הגיוניות... הייתי שוקלת לנתק קשר עם האקס, מי יותר חשוב לי ? הוא או האקס? אבל, בשום אופן, לא הייתי רוצה שיגיד לי\ירמוז לי\ ילחץ עלי לנתק את הקשר. זה היה בא אך ורק ממני ומההבנה שלי לרגשות בן הזוג. מקווה שיהיה בסדר.

לא רק בקטע...../images/Emo41.gif

תקשיב זה מפריע לי... וזהו. אלא להגיד לו שאת לא רואה את זה דבר חיובי לקשר שלכם. ואת מרגישה מאויימת כי את לא מבינה למה אם טוב לכם יחד הוא צריך מישהי אחרת לפתוח בפניה את הלב פעם בשבועיים? זה לפי דעתי...

Sefy

New member
מאד לא ממליץ לומר דבר כזה

זה שהוא מדבר עם האקסית לא צריך להזיק לקשר, רק החשדות פה הם אלו שמזיקים כל זמן שאין סיבה לחשוד והוא מדבר עם אקסית, יש סיבה שהוא לא איתה. אבל זה לא אומר שהם נפרדו בתנאים רעים ואולי נשארו ידידים. אסור להתנות תנאים

Sefy

New member
אז כשהיא תאבד אותו, היא תהיה אשמה

כי היא זו שגורמת לצרות פה בגלל החוסר אמון והקנאה, מה הוא יפסיד ? הרי היא זורקת אותו לזרועות של האקסית שלו... הוא לא צריך להתאמץ.

ספי....../images/Emo41.gif

אם הוא אוהב אותה הוא לא יעזוב... ואם כן זה רק אומר שהיא לא הייתי לו מספיק חשובה....

Sefy

New member
אם היא אוהבת אותו, היא לא תבקש

כי היא צריכה לסמוך עליו! אחד שלא סומכים עליו, לא בדיוק מרגיש את האהבה כל כך מהצד השני, וזה פוגע! איך היית חושבת שהחבר שלך לא ירצה שתלכי לאף מקום שיש בו גברים אלה אם כן הוא בא איתך ? את תחשבי שהוא עלוקה והוא לא סומך עלייך שאת אוהבת אותו מספיק כדי לא לבגוד בו או לעזוב אותו בשביל איזה פרצוף יפה אחר שעובר בשטח. אם הוא עוזב אותה בגלל איך שהיא מתייחסת לאקסית שלו, בגלל שאין לה שום טיפת אמון בו, אז יש לו הצדקה, כי אם אין אמון, אין אהבה, זו אובססיה.

ספי....../images/Emo41.gif

לא מדובר בסוג כזה של קנאות. זה דבר לגיטימי היא האקסית שלו!!! פור גאד סאייק... ספי תהיה מציאותי...

Sefy

New member
אני מאד מציאותי, היא האקסית שלו!

יש סיבה למה היא האקסית שלו, בגלל שהם לא הסתדרו ביחד בתור זוג! וחוסר אמון זה חוסר אמון.

תראה....../images/Emo41.gif

יש אנשים שמתרצים פרידה ב- "לא הסתדרנו..." או "לא התאמנו...." אקסית מיתולוגית, פירושו- ה אקסית. זאת אומרת מישהי שהייתה הכי קרובה אליו בזמן שהיו יחד והקשר הכי ארוך או האהבה הראשונה. לדבר כזה תמיד יש געגוע אפילו אם הוא לא היה כ"כ טוב... אז מה זה נותן לו לדבר איתה? ובשביל מה? השאלות האלה עולות בראש ומדאיגות, ולכן זה הדבר הכי נכון לעשות. אומנם לא בכפייה אבל כמובן שיש לעשות את זה או לפחות לדבר על זה....

Sefy

New member
אבל היא דיברה על זה כבר איתו...

והוא אמר לה שאין לה מה לדאוג, שהיא אדם טוב ואין שום סיבה שהוא לא יהיה איתה בקשר של ידידים. לפי מה שאת אמרת, אני הבנתי שאת פשוט לא מאמינה בסוג קשר כזה של ידידים, וזה למה קשה לך "לאכול" את זה
ברגע שהוא אמר לה שהוא אוהב אותה (את החברה, לא האקסית!) אז אם היא שוב תמשיך עם החוסר אמון שלה בו, אני חושב שזו פגיעה אישית בחבר! שאי אפשר לסמוך עליו. כן, היא האקסית המיתולוגית, היא הייתה הכי קרובה אליו והיה הקשר הכי טוב והכי ארוך או אפילו אהבה ראשונה. זה בדיוק למה היא יכולה להיות הידידה הכי טובה! שכמו שהיא באה לכאן לומר לנו איך היא מרגישה, הוא יכול גם לעשות את אותו הדבר עם מישהי שכבר מכירה אותו, ואולי יכולה לעזור דווקא! שוב, כל מה שהיא אמרה עליו היה בעבר! זו לא הייתה אובססיה! הוא היה שם במערכת יחסים איתה! והיא (הכותבת) הייתה רק ידידה! למה שלא ירצה לדבר על החברה שלו וכמה שהוא אוהב אותה ? אני עשיתי את אותו הדבר כמעט! עכשיו רק היא מתייחסת לעבר בתור הווה וזה מה שעושה בעיות, לא האקסית.

למעלה