שוב מקלה את החיים למעונינים

LCA

New member
אני בצד של ספי!

אז הבחור נמצא בקשר עם האקסית שלו... אז מה? ביג דיל! כל עוד היא נותרת בגדר האקסית לא צריך לעשות עניין מזה! יש סיבה שהיא אקסית, הם כנראה לא התאימו כזוג אבל מי אומר שהם לא יכולים להיות ידידים? זה שהבחורה לא בוטחת בבן זוג שלה יגרום לכך שהקשר לא יחזיק מעמד! היא תהיה אובססיבית בנושא ובסופו של דבר זה באמת ימאס עליו והוא באמת עלול לחזור לאקסית שלו. אם היא באמת חוששת שיקרה משהו בינו ובין האקסית היא צריכה להושיב אותו לשיחה ולומר מה שבדעתה. אם הבחור אומר לה שאין לה סיבה לדאוג, שהוא אוהב רק אותה והאקסית היא רק ידידה אז היא צריכה להאמין לו, לבטוח בו ולסגור עניין. אם הבחורה לא בוטחת בו אז לפי דעתי אין יציבות בקשר, אין אמון...

אני מניחה שכל תרחיש אפשרי

אבל לא מאמינה בלפתור בעיות על פי תבניות מוכנות. "קנאה זה רע" ו"צריך לבטוח בבן הזוג" אלה עקרונות שצריך ליישם, אבל לא צריך להיות קיצוניים גם בדברים הטובים. זה לא שהיא לא מאמינה לו וחושבת שהוא משקר. אבל אף אחד מאיתנו לא יודע לנתח את רגשותיו בצורה מושלמת. לפעמים אנחנו אפילו בוחרים להשלות את עצמנו במה שנוח לנו. כשאני מסתכלת על הסיפור מהצד, אני לא בטוחה שאדם, שגילה עד לא מזמן כל סימני אובססיה (כנראה בעקבות הקשר שלא הופסק מיוזמתו), יכול להבטיח, אפילו לעצמו, שהוא באמת מחפש אך ורק ידידות ולא תירוץ להזין את שרידי האובססיה? לא קשור לאמון, לא קשור ללבטוח, כשהאהבה כל כך גדולה והמשקעים כל כך רבים, צריך לדעתי תקופה של צינון. מובן שהיא לא יכולה לכפות את זה על בן זוגה, אבל טבעי ומאוד מובן, שהיא חוששת ממשהו שעשוי להתעורר שם, גם אם הבחור לא מודע לזה כרגע או לא רוצה בזה.

Sefy

New member
מאיפה שוב צצה אובססיה ? ../images/Emo12.gif

למה את מכניסה כל הזמן את המילה הזו, אני לא ראיתי בסיפור המקורי אובססיה מוזכרת בשום אופן, הדבר היחיד שאובססי פה זה חברה שלא סומכת על החבר שלה. זה יתחיל מהאקסית ויכול לעבור לכל ידידה אחרת שהוא ידבר איתה. את גם שוכחת שהיא מעוררת כזו פראנויה, שהיא פשוט הולכת לעשות מה שנקרא לגרום לחששות לקרות בזה שהיא זו שדחוף אותו לעזוב אותה, כי ימאס לו ממנה וזה שאין לה טיפת אמון בו. זה מאד קשור, את באמת יכולה לומר לי שאם לחבר שלך לא היה שום אמון בך, אז זה לא היה מציק לך ?

תראה, לדבר על מישהי

בלי סוף אחרי הפרידה, להמשיך להיות מאוהב בה ולטעון שלעולם לא ימצא אחת כמוהה זה קצת אובססיבי לטעמי. ואל תחזור על הנימוק שכבר התייחסתי אליו. לא מדובר כאן באמון, מדובר בדברים שקל יותר לראות מהצד מאשר מבפנים. מהחבר שלי אני מצפה שיאמין לי, אבל לפעמים אני מכריזה על כל מיני כוונות והוא מפקפק בהן, לא כי הוא חושב שאני שקרנית אלא כי הוא רואה דברים מהצד ומנתח אותם טוב יותר. ולא, אין כאן קשר הכרחי של "לא מוכנה שיהיה קשר עם אקסית = לא תתן לאף ידידה להתקרב". לא הכל שחור ולבן בעולם, יש גם גווני ביניים.

Sefy

New member
יש לך טעות של "זמנים" אני חושב ../images/Emo8.gif

שימי לב: "בתקופה שאני והוא היינו רק ידידים הוא היה מספר לי כל הזמן איך בחיים הוא לא ימצא מישהיא יותר טובה ממנה בשבילו, וכמה שהיה להם טוב ביחד, וכמה שהוא עדיין מאוהב בה ואיך אף אחת שהוא יוצא איתה לא משתווה אליה." בעבר! זה לא קורה עכשיו גם, ואם כן, אז למה היא לא סיפרה ? עכשיו הוא איתה ולא עם האקסית, כל מה שאת מדברת על אובססיה זה משהו שהיה לפני שהם היו חברים ולפני שהוא התאהב בה! את רוצה לומר לי שאישה או גבר שנמצאים במערכת יחסים לא חושבים שזהו, זה הכי טוב שיהיה ולא יהיה יותר טוב מזה ? את בעצמך עושה את זה עכשיו בהרבה הודעות, אומרת כמה שהוא מושלם
מה יקרה עם חס וחלילה לא תהיו ביחד ? הרי את אומרת ששום דבר זה לא לנצח, אז זהו ? לא תמצאי יותר אף אחד ? כן יש הרבה גווני ביניים, אבל יש גם את ההגיון ששולט

הבנתי שזה היה עבר לא רחוק

יכול להיות, שהבחורה שלנו היא אפילו קשר ריבאונד. אני בעד ידידים מכל המינים, ולא חושבת שאקס הוא אוטומטית איום - אבל רגשות בעוצמה כזאת, צריך זמן רב כדי לשכוח לגמרי. ולא, לא בכל קשר חושבים ש"זה הכי טוב". יש כל מיני דינמיקות של התפתחות הקשר, ודרך אגב, לא תמיד ההיגיון שולט, לפעמים גם הרגש. אם ההגיון היה שולט, היינו שוכחים את האקסים ביום של הפרידה.

Sefy

New member
אז למה את אומרת אובססיה כל הזמן ?

ואולי לא בכל קשר חושבים שזה "הכי טוב" אבל בקשר נוכחי כשיש המון אהבה, אז תסכימי שכן חושבים ? ולצערי ההגיון לא שולט כמעט בכלל. ואני לא חושב שאני הייתי שוכח תקופה של 4 שנים עם האקסית רק בגלל הסוף. בכל מערכת יש תקופה טובה ורעה. אם ההגיון היה שולט יותר, היא הייתה יודעת שאין לה שום סיבה בעולם שהוא נתן לה, לא לסמוך עליו.

ובהמשך לדבריה של בלתי צפויה

אתה מעדיף שהיא תשתוק ולא תדבר על חששותיה? ככה היא תוכיח שהיא חברה מאמינה ותומכת? לא נראה לי. ואח"כ שהוא יבוא אליה ויגיד לה "תודה שהיית כ"כ תומכת, עכשיו חזרנו להיות יחד"? לא בריא.

Sefy

New member
לא אמרתי שהיא תשתוק, איפה כתבתי ?

היא דיברה כבר על חששותיה, והוא אמר לה שאין לה מה לדאוג. מעבר לזה, היא נהיית פראנוית שגורמת לנבואה שתגשים את עצמה בסוף אם היא לא תפסיק

LCA

New member
לא ראיתי שספי

המליץ לבחורה לשתוק ולא לומר מה היא חושבת בנוגע לידידות עם האקס... אבל כן ראיתי שהוא אמר שהוא לא ממליץ שהבחורה תבקש ממנו לנתק את הקשר (אולטימטום- אני או האקסית) כי זה מראה שהיא חושדת בו, שהיא לא בוטחת בו...

Sefy

New member
תודה! ../images/Emo140.gif

לפחות מישהי מבינה למה אני מתכוון!

LCA

New member
בבקשה! ../images/Emo140.gif

מצד אחד, אני באמת חושבת שאין צורך לעשות עניין גדול מזה שהחבר מדבר עם האקסית אבל, מצד שני, אני מנסה להעמיד את עצמי במקום של הבחורה... אני חושבת שאני הייתי מנסה לפתור קודם עם עצמי את הבעיה (כי יש פה בעיה!!!) לפני שהייתי מתעמתת איתו. נראה לי שהבחורה פשוט חוששת שהיא לא מגיעה לקרסוליים של האקסית. היא משווה את עצמה לאקסית. לפי הסיפור שלה, כשחבר שלה היה בקשר עם האקסית והם רק היו ידידים הוא עשה ממנה מלכה ועכשיו שהגלגל התהפך והיא החברה הנוכחית היא מפחדת שהיא לא מספיק טובה (ציטוט: "אני כל הזמן מרגישה שאם הוא חזר איתה לקשר...אולי יש משהו שאני לא מצליחה לספק לו, אולי אני לא טובה מספיק?...).
נקודה למחשבה!!

Sefy

New member
אני מסכים לחלוטין! ../images/Emo45.gif

גם תקראי מה עניתי עכשיו למעלה לבלתי צפויה

מסכימה

אני גם חושבת שהיא פוחדת שמהידידות הזו יתפתח משהו מעבר כמו שקרה לה איתו, הרי גם היא היתה פעם רק ידידה . השאלה היא איך היא נהפכה מידידה טובה לחברה אהובה...

...

אקסית מיתולוגית אם יש תהיה קיימת בכל מקרה גם אם לא יהיה קשר טלפוני . זו בחורה שהיתה חלק משמעותי מחייו במשך שנתיים, הוא אהב אותה והתפתח איתה. אי אפשר למחוק זאת , זה חלק ממנו. אז גם אם הוא לא ידבר איתה היא איתו. אולי למזלך אין לכם אקסים מיתולוגיים , אבל לרוב יש ואי אפשר לומר שאת לא רוצה אקסים מתולוגיים בשום צורה, הם תמיד יהיו שם באיזושהי צורה. אז במקרה הזה יש ביניהם גם איזשהו קשר טלפוני, לדעתי זה יכול להיות גם לטובה וגם לרעה. לרעה כולם כמעט כבר ציינו אך הצד החיובי של העיניין הוא שהאקסית כבר לא כ"כ מיתולוגית. זו דעתי בכל אופן

../images/Emo12.gif אני רוצה אקסים מיתולוגיים?

חס וחסה, רק בן זוגי הוא מיתולוגי ואף אחד לא יכול עליו.

תשמעי, חששך מובן

אולי הוא סתם משלה את עצמו, ועדיין יש לו רגשות כלפיה, והוא סתם מחפש תירוץ לשהות במחיצתה. אבל אם חס ושלום ליבו לא היה אתך, לא הייתה לך דרך לשנות דבר. את יכולה להגיד לו, שהקשר המחודש שלהם מאיים על מערכת היחסים שלך. שיחליט אם שווה לו לפגוע בקשר חדש כדי לטפח געגועים מהישן.

april1234

New member
זה בדיוק העיניין

התעמתתי איתו בנושע הזה בעבר, אם אפשר לקרוא לזה עימות, ישבתי איתו הסתכלתי לו בעיניים ושאלתי איתו אם הוא בכנות גמורה יכול להבטיח לי שהיא לא חסרה לו ושהוא לא עדיין רוצה להיות איתה או מתגעגע אליה. התשובה שלו היתה שהוא אוהב רק אותי, הוא לא מתגעגע למה שהיה להם, הוא פשוט חושב שהיא בן אדם טוב ונחמד ושחבל לו לוותר על קשר ידידותי עם בן אדם כזה רק בגלל משקעים מהעבר. ואני חושבת...אם אתה מתקשר אליה, אתה כניראה מתגעגע אליה ואם אתה מתגעגע אליה, למה?...אין שום דבר שלא הייתי או שאני לא עושה בשבילו, אולי אני פשוט צריכה לקחת את זה כמו שזה, בחורה נחמדה שלא עבד בינהם במערכת יחסית אינטימית בסופו של דבר, שכיף לו לדבר איתה. גם לי יש את הידידים שלי...למרות שזה לא בדיוק אותו דבר, אבל יש, הם קיימים. רק חבל שאני לא מצליחה לשכנע את עצמי

למעלה