שרשור הפרק של אתמול

randomguy

New member
וגם אינדיאנית! את השם של סטייסי!

גל שאלה מה המשמעות של השם סטייסי ביוונית עתיקה, אז החידה שלי היא מה השם של סטייסי באינדיאנית? נראה מי עונה נכון הכי מהר.

The girl you used to live with../images/Emo29.gif

אבל זה לא אומר שהוא יודע אינדיאנית, זה אומר שהוא יודע איך קוראים לסטייסי באינדיאנית.

randomguy

New member
כמה מילים צריך לדעת בשפה כדי שיחשב

שיודעים אותה? זה מספר שרירותי. אפשר להגיד מילה אחת, אפשר מיליון.

אבל זה לא באינדיאנית ../images/Emo29.gif

אם זה באמת היה השם האינדיאני שלה זה היה התרגום שלו לאנגלית, כך שזה לא משנה. ואם אתה יודע מילה אחת זה לא אומר שאתה יודע את השפה. אם אתה יכול לנהל שיחה או לפחות להבין שיחה בשפה כלשהי זה אומר שאתה יודע את השפה.

randomguy

New member
את מסוגלת להבין שיחה של שני מדעני

אטום שמדברים בעברית או אנגלית על פרוצדורה מקצועית? ההגדרה של ידיעת שפה היא שרירותית לדעתי. ואני גם יכול לטעון לחפותי שהאוס באמת לא יודע אינדיאנית רשהחידה שלי היתה שאלה מכשילה וגל נפלה בפח!

לפי ההגדרה שלך ../images/Emo29.gif

לידיעת שפה אני יודעת בין היתר איטלקית, ערבית, צרפתית, רוסית, תאילנדית, יפנית, ספרדית ולטינית! שמות באינדיאנית, כמו רוב השמות בשאר השפות, אפשר לתרגם לאנגלית. האוס יודע מה התרגום לאנגלית של השם האינדיאני של סטייסי, זה לא אומר שהוא יודע אפילו מילה אחת באינדיאנית.

randomguy

New member
אופיר את יכולה לעבוד באו"ם! ../images/Emo3.gif

לא אמרתי שאני מגדיר ידיעת שפה כידיעה של מילה אחת בשפה, אמרתי שלדעתי אי אפשר להגדיר בדיוק ידיעת שפה. האמת שאי אפשר להגיד שהאוס ממש יודע שום שפה חוץ מאנגלית. הוא גם אמר בעצמו כשהוא סיפר מה כתוב בפורטוגזית, הוא אמר שזה או מה שהוא חושב שכתוב או פרסומת למשקפי שמש!

כי הוא צחק ../images/Emo29.gif

הוא באמת יודע המון שפות... ואני יודעת יותר ממילה אחת בכל השפות שציינתי. אני יודעת לפחות חמש בכל אחת
.

Hieros Gamos

New member
הוא גם לא יודע מה התרגום לשם של

סטייסי באינדיאנית.. מה שקרה בסצינה הזאת זה שמישו מהדאקלינגס שואל את האוס מי אומר שהוא חולה? האוס עונה אישתו של החולה וקמרון אומרת- "the woman you used to live with" והאוס עונה בציניות- כן, זה השם שלה באינדיאנית אבל ברישיון נהיגה זה סטייסי. אינדיאנית, הוא לא יודע...

randomguy

New member
אופיר, גל עקפה אותך בשתי דקות

וגם כתבה נכון woman על הפעם הראשונה. אם זאת היתה תחרות, משהו כמו פנדלים להכרעת משחק כדורגל (זאת לא תחרות), היא היתה מנצחת אותך

a Warming Sign

New member
מישהו זוכר את הציטוט.....

[אגב,כן,אני חדשה
] על: "הבודהיסטים קוראים לזה קארמה.. הנוצרים קוראים לזה.............. והיהודים קוראים לזה... לא יודע,אבל אני בטוח שהרב הילל אמר על זה משהו עמוק"
זה לא הולך בדיוק ככה..מישהו זוכר באנגלית/עברית?
ואיזה פרק איכותי! אני אוהבת כשהאוס סובל
.סליחה,כן
היה שופע בקטעים משעשעים ועקיצות האוס שכאלה..

לא מזיכרון... ../images/Emo29.gif

אבל הנה הציטוט:
An eye for an eye, LSD and antidepressants. Everything in balance. Buddhists call it karma and Christians call it the golden rule, Jews call it... I don't know. Rabbi Hillel said something poignant. Universe always settles the score.​

למעלה