סופ"ש אלונה

lacrimosa girl

New member
זה זלזול?../images/Emo12.gif

יקירי, א' זה לא לעניין וב' יש דברים הרבה יותר גרועים מלנסות לזעזע בן אדם שנראה לא בריא, רזה מדי וכו'. ~צבועה~

זה מאוד זלזול.

לקרוא לבנאדם ניצול שואה, כשהוא לא, זה לזלזל במשמעות הרצינית שיש למושג הזה. ומה לא במקום? שאמרתי מה שאני חושב? חבל. וברור שיש דברים יותר גרועים, לכל דבר יש יותר גרוע, זה עושה את זה בסדר?

lacrimosa girl

New member
אני חושבת שיש בהחלט מקום

לזה שתעדן את ההתבטאויות שלך, ואני מאוד מקווהש אני לא פוגעת כי זה ממש לא נאמר בנימה אישית. אני חושבת שבין היתר, בעובדה שיש מודעות לנושא הזה וכן, שימוש בנושא הזה כדימוי בהחלט נכנס כאן- יש משהו מאוד חיובי. ולא היתה כאן שום נימה של זלזול. זאת הדרך שלנו בין היתר להבין ולהפנים מה שקרה אז, וזה ממש ממש לא בא במטרה לזלזל, להפחית מערך השואה או לירוק עליה. וכן- ההשוואה הזו היא לגיטימית. מה רע? לגרום לבנאדם שרזה מדי להבין כמה זה חולני, בהקבלה למשהו חולני הרבה יותר? זאת בדיוק המטרה של הדימוי במקרה הנ"ל, אלא אם כן טעיתי לגמרי והיא אומרת את זה לחברה שלה כירידה ואז זה בהחלט לא במקום. ובקשר לדברים הגרועים- יש שימושים הרבה יותר גרועים למושג שואה מאשר השימוש הזה, שוב כשזה בא למען מטרה חיובית.

אני מעדיף לחתוך את הדיון הזה כאן.

אחרת שוב יווצר מצב שתחשבו שאני מחפש לפגוע ושאני אומר אמת כנה וישירה מדי. אז שכל אחד יעשה מה שבראש שלו.

Super Alonit

New member
אני לא מסכימה איתך.

אולי זה בגלל שבזמן האחרון אני כל הזמן במפגשי פולין ופוגשת ניצולי שואה, אבל אני לגמרי מסכימה עם רועי. להשתמש במונח הזה כבדיחה זה פשוט פוגע. כשאני שומעת את המושג הזה עולות לי דמעות בעיניים מהמחשבה על ניצולי השואה שפגשתי ומה שהם עברו, ושימוש במילה הזאת ככה זה פשוט זילזול במה שהיא מסמלת. אני מניחה שהיא לא התכוונה שזה יצא ככה אבל השורה התחתונה היא שבעיניי רועי צודק ולהשתמש במילה הזאת בהקשר של בדיחה זה ממש לא במקום.

lacrimosa girl

New member
בדיחה? מי אמר בדיחה?

לא הבנת אותי. במקרה הספציפי הזה, אני בהחלט חושבת [בתור מישהי שמאוד מחוברת לשואה] שיש מקום ויש לגיטימיות להשתמש בהקבלה לשואה. מה לעשות, שיש אנשים ששואפים לרזון הזה, ולגיטימי בהחלט בעיני להשתמש ב"טריגר הלאומי" כדי להסביר להם כמה זה רע. ואומרת את זה אחת, ש, אם להגזים, יש לה נטיות לכיוון. =/

Super Alonit

New member
איי לאב יו../images/Emo25.gif

כן, אני יודעת שאני לא קשורה אבל התחשק לי, אז הס.

tbents

New member
לזלזל? בחיים לא.

סבתא שלי ניצולת שואה, אין מצב ביקום שאני אזלזל בשואה, אוקי? זה בתור פתיחה. יש כל מיני התמודדויות עם הקטע הזה, וזו הדרך שלי, לצחוק.. אני בתור אחת שגדלה עם ניצולת שואה בבית [סבתא שלי בערך גרה אצלינו] למדתי שאין מה לבכות, זה לא יעזור, צריך להתמודד אחרת. בגלל זה הבדיחות שואה-שחורות, רצות אצלינו הרבה. לא מתוך זלזול, אלא מתוך התמודדות. דבר אחר, בקשר לציטוט-מה לעשות שחברה שלי באמת רזה מדי, וכדיי שתבין את זה אמרתי. זה שהתשובה שלה יצאה מצחיקה, לא קשור בכלל. אז אני חלילה לא מזלזלת בשואה..

Super Alonit

New member
שמלההההההה!!!!!!!11111111../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

נתקפתי באובססיה חזקה לשמלות בערך בכיתה ד' ואז אני לא מסוגלת להפסיק.

immortal spirit

New member
../images/Emo189.gif סופשבוע

שיר השבוע של נייט: Nemo שיר השבוע לא של נייט: Lostprophets- 4am forever אלבום השבוע:אין. להקת השבוע: Epica משהו טוב שקרה השבוע:היה לי חופש מהשירות וקניתי חולצה מדהימה ביופיה של נייטוויש
משהו רע שקרה השבוע: הייתי חולה משהו שאתם מצפים שיקרה בשבוע הבא: כלום. ציטוט השבוע:אין. לינק/אתר השבוע:youtube סרט/סדרה/ספר השבוע:זכרונותיה של גיישה, טירת הכישוף, סוף משחק המכשפים ושומרי המערב
תמונת השבוע: סופשבוע מעולה לכולם

למעלה