שירי השבוע

mary06

New member
בלעכס

שיר השבוע של אליס-סלודג' פקטורי, סאנשיין שיר השבוע לא של אליס-כל מיני של נייטוויש, edge of sanity-forever together אלבום השבוע-אין ספציפי אמן/להקת השבוע-נייט, אליס משהו טוב שקרה השבוע-לא משהו מיוחד..חזרתי ללמוד נהיגה אחרי הפסקה ארוכה. משהו רע שקרה השבוע-כאבי ראש, כאבי בטן, כאבי ידיים /: אני לגמרי מתפרקת השבוע. ממ חרישה למתמטיקה ואלקטרוניקה זה אף פעם לא דבר טוב /: שבוע טוב ובהצלחה בבגרויות ומגנים ומבחנים רגילים ומה שזה לא יהיה..

Kneeling Roses

New member
../images/Emo15.gifלהלהלה

שיר השבוע של אליס- ווד שיר השבוע לא של אליס- Ten years after - I'd love to change the world אלבום השבוע- תאבון לחורבן אמן/להקת השבוע- גאנז משהו טוב שקרה השבוע- כל מיני משהו רע שקרה השבוע- כל מיני ציטוט השבוע- "אז היית מתקשר כדי להגיד שאין לך שיחות" XD תמונת השבוע-> XD

Girl In The Box

New member
../images/Emo176.gif

שיר השבוע של אליס-angry chair שיר השבוע לא של אליס- ברי סחרוף-מונסון אהוד בנאי-בלוז כנעני metallica-wherever i may roam led zep-kashmir 30STM-from yesterday davia bowie-life on mars Doors-break on through epica-cry for the moon nightwish-wish i had an angel אמן/להקת השבוע-לד זפלין משהו טוב שקרה השבוע-לא יודעת משהו רע שקרה השבוע-מגנים,בגרויות

Shemesh161

New member
:)

שיר השבוע של אליס- Sludge Factory שיר השבוע לא של אליס- הדג נחש - הכאפה המצלצלת. the fray - look after you blink 182 - feeling this אלבום השבוע - אמן/להקת השבוע- הדג נחש משהו טוב שקרה השבוע- אמ, נדחה המבחן במת'. משהו רע שקרה השבוע- הוא מחר!XD ציטוט השבוע- אמ. לא דעת. תמונת השבוע-

brass monkey

New member
../images/Emo32.gif חברה../images/Emo70.gif יום ירושלים מתקרב../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

היסח הדעת או מעשה ניסים? העוקב אחרי ההתרחשויות שהביאו לשיחרור ירושלים והמקדש, עומד בתמיה: הכל קרה שם... במקרה: המלחמה נפתחה מכיוון מצרים דווקא, אך מלך ירדן החליט להפגיז באש מרגמות את ירושלים... "במקרה". הצבא הירדני התבצר בירושלים- אך המפקד המצרי של המלחמה פקד על החטיבה הירדנית בעיצומו של הקרב לעבור לעבר הירדן.... "במקרה". הממשלה התכוננה להכריז על ירושלים כעיר "בין לאומית" ולהורות לצה"ל לסגת, אך ברגע האחרון נפלה החלטה לכבוש את העיר.... "במקרה". גם הכרזתו של מפקד הצנחנים מוטה גור:"הר הבית בידינו!" כוונתה היתה: "בידינו"- לשעות אחדות! אך עם יש ראל שולט בהר הבית זה ארבעים שנה... "במקרה"... אכן, לו היו באים לפתוח במלחמה יזומה לשיחרור ירושלים והמקדש, היו נשמעות תגובות מכיוונים שונים: "כיבוש ההר יביא להתקוממות מליארד מוסלמים נגד ישראל..." "רק משיח יביא אותנו לחצרות המקדש(לאלה שלא מבינים - החרדים טוענים כך)..." וכיוצא בכך, והר הבית היה נשאר בידי אויב. אולם, "מאת ה' היתה זאת", שעם ישראל הגיע לחצרות המקדש... "במקרה". אכן, כבר אמרו חכמים:"שלשה דברים באים בהיסח הדעת, אלו הן: משיח, מציאה, ועקרב"(סנהדרין צז' א') וכך ב"היסח הדעת" זכו ישראל לשוב לחצרות בית ה' ולמקום המקדש. אלו דברי הרב ישראל אריאל, שהיה בחטיבת הצנחנים שפרצה לירושלים. הוא מספר גם, כי בזמן ששמר: "לרחבת ההר נכנסו אלפי חיילי הלגיון הירדני ומפקדיהם כשידיהם מורמות אל על בכניעה ואצבעותיהם רועדות מפחד... וחייל עברי אחד עומד עליהם. הנה כאן, במקום המקדש המצפה לגאולתו, התקיימה הברכה בפרשת השבוע- פרשת בחוקותי(ויקרא כו, ז): "ורדפו מכם חמישה - מאה, ומאה מכם - רבבה ירדופו"! , ברכה שניה בפרשה... עדיין מחכה להתקיים(שם כו, יא) "ונתתי משכני בתוככם"!

brass monkey

New member
"אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני"

צריכים במדינה הזאת להתחיל לעשות סוויץ' ולהבין מה חשוב. אם באמת כולם היו מצפים לישועה ולמשיח, והיו חוזרים בתשובה, בטוח הוא היה בא. וכמובן שבסופו של דבר מי שסומך על החינוך במדינת ישראל, במיוחד בבתי הספר החילוניים- שלא יתפלא שבסוף הוא גדל להיות אדם חסר ערכים, שכל דעותיו מסתכמות במה שלימדה אותו התשקורת. והנה דוגמאות והוכחות לכך שזה נכון: "עם נבל ולא חכם". ראו את זה בהתנתקות, ואל תאמרו "בסה"כ הרסו כמה קרוונים" כי תדעו שזה שקר של התשקורת. בתי כנסת נהרסו! מבנים ענקים - תפארת לעם ישראל! "עם נבל ולא חכם". ראו את זה בעליית קדימה לממשלה. "עם נבל ולא חכם". ראו את זה כל פעם כשהשמאל היה בשלטון, וגם מנהיגים חסרי עמוד שידרה. "עם נבל ולא חכם". נותן נשק לאויביו. "עם נבל ולא חכם". הולכים ומפריעים לבניית בתים יהודיים במדינת ישראל בזמן ש"פראדיס" והמוני ישובי הערבים - גדלים ועולים על האדמה גם בתוך הקו הדמיוני בצבע הירוק. מה הקשר בין המקרים האלה? מסקנות מטופשות שאנשים קיבלו בגלל מה שהיה "מקובל" בחברה - שזה דבר שנקבע ע"י התשקורת. מה המסקנה? אם רק מכינים אותך לבגרות בבתי הספר, אז זה לא חינוך, ומי שיוצא משם - אינו בוגר כלל. בתור יהודיה את צריכה לזעוק על כך שלא הוזכר יום ירושלים בבית ספרך. וכך לכל חג, או צום תענית. "סוף דבר, הכל נשמע, את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם"!!(קהלת)

everynormal

New member
אני ממש לא מסכימה עם זה

שכולם חייבים לחזור בתשובה, ושמי שלומד בבית ספר חילוני הוא חסר ערכים. אבל בכל מקרה לא בא לי להיכנס לדיון על זה

brass monkey

New member
נסביר, ונראה אם אחרי ההסבר עוד לא תסכימי...

לחזור בתשובה - כולם, בלי יוצא מן הכלל צריכים חוזרים בתשובה. גם אנשים שנולדו דתיים(וכמו שאמרתי אלף פעם, גם אני עובד על זה יום וליל. ולא חסר על מה, שמירת הלשון, שמירת העיניים, טהרת המחשבה, ניצול הזמן - הכל יצר הרע) . יש לנו בחינה בעולם החומרי השקרי הזה. מי שלא עושה את הבחינה, או שלא עובר אותה - טוב לו מותו מחייו. למה? כי אין סיבה לחייו. הבחינה שלנו בעולם הזה היא העיקר. כמו שאליפז אמר לאיוב בפרק ו' "לעמל אדם נולד". מי שלומד בבית ספר חילוני עלול(כמו לצערי הרב, רוב האנשים שאני מכיר) לצאת חסר ערכים. השאלה היא האם הוא סומך על הבית ספר או על עצמו, כי בבי"ס, לא מלמדים ערכים. מזה בכלל ערכים?? איזה ערך צריך להיות לאדם בלב, שלא מוכן לוותר עליו? אין שום דבר ששווה פינה בלב בכל העולם הזה. כמו שאמר שלמה המלך, הכל "הבל הבלים". אבל! רק ע"י קידוש החומריות באמת היא עולה לדרגה של ערך ששווה לשמור. זה לא וויכוח על "מה נכון ומה לא". זה וויכוח על דרך התורה - שרק בה הדברים שאתה מקדש עולים דרגה מדבר חומרי חסר כל ערך - לערך מקודש. ובגלל זה ערכים הם למשל, ישוב הארץ, ומלחמה כנגד המנסים לתת ממנה ולעשות הרע בעיני ה'. או, תורה. תורה היא ערך עיקרי שצריך להגן עליו(כי מלכתחילה כל מטרתה היא לא חומריות אלא קדושה). לא משנה כמה יצעקו/יצחקו/יקללו או פשוט ישנאו אותי - אני אשאר עם התורה בכל ליבי. וזה הערך החשוב ביותר שממנו יוצאים הערכים האחרים. כך אני רואה זאת. וכן, אם את מאמינה שהתורה אמיתית, אז כ-ו-ל-ם צריכים לחזור בתשובה. ואת יכולה לראות את מכל הסיפורים בתורה, אחד אחרי השני. בני ישראל חוטאים - והדבר היחיד שהם מחוייבים לעשות הוא לחזור בתשובה. לחזור בתשובה מתחלק לכמה שלבים, ביניהם, חרטה, וקבלה לעתיד לא לחזור על החטא. וברגע שבאמת חוזרים בתשובה, בצורה הקדושה של זה, ומתוך בחירה, מלחמה עם היצר הרע, רק אז מרגישים את התעלות הנפש.

«Jimmy Page»

New member
לא יודע,

כל הדתות נשמעות לי אותו הדבר. שטיפת מוח ועינוי עצמי בלי הרבה סיבה. ועוד הורגים אחד את השני בגלל זה.

הגזמת ידידי

אתה לא חייב להסכים עם זה אבל אתה חייב להסכים איתי שלבן אדם שלא נמצא בתוך זה אין זכות דיבור על כל דבר שמסתכלים מבחוץ אפשר להגיד "וואי איזה גרועים הם" כשאני קורא בספר הסטוריה אני אומר "וואו איזה מטומטמים הם היו פעם, מה זה כל הודעות האלה? למה הם עשו ככה ולא ככה?" אבל בתכלס, עד שנמצאים בפנים, אי אפשר לדעת איך זה נראה. אז לך מבחוץ הדת נראית כמו איזו שטיפת מח. אבל לי, בתור בנאדם מאמין, הדת היא מסגרת כזו, שלדעתי זה היעוד בחיים.זו המטרה האמיתית. ולמרות שזה לא דבר מוכח, אני מאמין בזה, וזה הקטע ב"אמונה". אם אתה מעדיף חיים שהמטרות שלהן הן לכאורה "לבזבז את החיים" (ולא משנה איזה מטרה תביא לי לחיים, בעיניי הדת זה נראה כ"מבוזבז") אז שיבושם לך, אבל אל תגיד שאלה שמנסים למצוא משמעות, הם הטיפשים.

אה ועוד משהו

הדתות הן ממש ממש לא אותו הדבר אתה משווה דת של יהדות, של העם היחידי בכל ההסטוריה שנשמר שלם במשך כל השנים, שלמרות שכל בני הדת התפצלו למקומות שונים בגלות, עדיין התורה והדת שלהם נשמרה ועברה מדור לדור בצורה מדוייקת (בניגוד לשאר הדתות), שאין בה שומדבר מיותר בכתובים, שהיא המקור וה"מודל לחיקוי" של כל הדתות, שיש בה 613 מצוות שצריך לדקדק בכל אחת. אז אתה משווה את הדת הזו עם דתות שיש בהם "סתירות", שמתפצלות להרבה זרמים, שהן כאילו "ממשיכות את התנ"ך" אבל יש להם הרבה סתירות עם התנ"ך, של עמים שהשתנו במהלך ההסטוריה. זה ממש לא אותו הדבר..

ושבראס מאנקי גם הוא,

לא יגיד שאלה שלא מנסים למצוא משמעות הם חסרי ערכים. אני מקבלת את האמונה שלו, אבל גם הוא צריך לקבל את דרך החיים שלי ולא לקרוא לי חסרת ערכים בגלל הדיעות שלי לגבי ההתנתקות. כל הדיון הזה מאוד לא קשור גם לפורום אליס אין צ'יינס.

brass monkey

New member
כתבתי לך תגובה למטה.

וסלחי לי, אבל למי שתמך בהתנתקות אני לא קורא חסר ערכים, אלא חסר שכל. והעובדות מדברות בעד עצמן. אינני אומר זאת בתור פגיעה, אלא פשוט מי שאאמין שהערבים לא יפגעו בנו, ושבאמת זה יגרום למשהו טוב לקרות - נפל בפח של התשקורת, ושל אנשים רודפי בצע שרצו להיות בממשלה. והחכם - עיניו בראשו, ידע לברח מן הפח, ולהקשיב לכל אלה שהזהירו.

brass monkey

New member
אני רק מוסיף טיפה על המרגליות מפי ידידינו

הג'ינג'י סרח האשכנזי
כשאתה רואה את הדת בתור "דת", אכן זה כך. אך אם תחפש מטרה לחיים, סיבה לחיים, או פשוט תתחיל לראות את השקרים של העולם המודרני - תתחיל גם אתה לחפש את האמת. והאמת כבר לא תקרא "עוד אחת מן הדתות". כל הדתות שוטפות את המוח. ההבדל בינם ליהדות היא שהיהדות לא תרדוף אחריך ולא תשקר לך. היא תאמר לך חד וחלק, להיות יהודי שומר תורה ומצוות זה קשה - אבל זו המטרה. אתה לא רוצה? לא רודפים אחריך. לעומת הנצרות(להבדיל אלפי הבדלות) למשל, שתשקר לך אפילו רק כדי שתשמע אותה. יהודים שומרי תורה ומצוות לא יהרגו אף אחד בגלל דת אלא אם כן זה ציווי ה'. מתי זה? כאשר יהודי עובד עבודה זרה - ומנסה להחטיא אחרים, וגם זה אחרי המון דברים אחרים שהוא יעבור(ביניהם שני עדים שמתריאים, ומעידים, משפט צדק, ועוד הרבה) - רק אז הוא ימות מתה. וחלקן אפילו בידי שמיים - וזה אומר שלא יהרגו אותו כלל. יהודים שומרי תורה ומצוות הרגו רק פעמיים בגלל בכל התקופה בה היה משפט סנהדרין, וזו היתה נחשבת סנהדרין רעה. אז למעשה, הדתות שהורגות, הן לא קשורות ליהדות. אז בבקשה, תבדיל בין הקודש לחול, קל וחומר בין הקודש לטומאה.

«Jimmy Page»

New member
אני מצטער,

אבל אין לי טעם להשקיע ולהיכנס לחפירות דתיות איתכם. זה כאילו היהדות דוגלת ב"איש באמונתו יחיה, אבל מי שלא יהודי אדיוט ומכוער". בשתי הודעות הוכחתם לי את ההיפך הגמור ממה שניסיתם להראות... ניסיתם להראות שהיהדות היא לא עוד דת שוטפת מוח ומלאת שקר, שמנסה למשוך אליה עוד ועוד אנשים ולכלוא אותם בתוכה, ורק בעצם נסיונכם להוכיח זאת, הוכחתם את ההיפך. זה מסובך, אבל תחשבו על זה קצת. כל הקונספט הזה של הדתות תמיד נראה לי מגוחך, בין אם אני בתוכו, מחוצה לו או מסתכל מהצד וצוחק. ולא משנה איזו דת [למרות שהבודהיזם תמיד נראתה יותר רגועה ונחמדה מהשאר]. קוף נחושת, ברור, היהדות לא רודפת אחריי. בשתי ההודעות שלכם, היהדות רדפה אחריי יותר מבשנה של חיים ממוצעים אצלי. והיהדות הורגת רק מתוך מצוות ה'? גם האיסלאם. הכל בשם אללה. נראה לי שיש אלוהים אחד שיושב שם למעלה, מחלק לכולם מסרים סותרים, ומתפוצץ מצחוק. אבל היי, זה עניין של חינוך. אתם לומדים את זה, אתם בתוך זה. אני זכיתי למחשבה ודיעה חופשית. וחזקי, לא השתמשתי במלה טפשים. במלה 'עיוורים' אשמח להשתמש, לעומת זאת. אבל זה ויכוח אין סופי. אתה מאמין שבשביל לחיות חיים שלמים צריך לעקוב אחרי חוקים של אנשים מלפני 5000 שנה, אני מאמין שבשביל לחיות חיים שלמים צריך להתפרנס ממה שאוהבים לעשות, למצוא מישהי שאוהבים ולהמשיך איתה לטוב ולרע. אתה תקרא לי עיוור, אני אקרא לך עיוור, פנאן, עברתי את זה מספיק פעמים. כמו שאמרתי- אני לא חושב שזה שאתם בתוך הדת זה דבר רע, אני פשוט לא הייתי מאחל את זה לעצמי. כי אני כן דוגל ב"איש באמונתו יחיה", בלי הסתייגויות ובלי סעיפים נוספים.

brass monkey

New member
תראה

א. הפסוק האמיתי הוא "צדיק באמונתו יחיה". רק הצדיק. ונותנים לרשע את האפשרות ללכת בדרכו הרעה(זה המשך הפסוק שם בחבקוק ב' פס' ד'). ב. לא הראנו לך ההפך. מה שניסינו להראות לך זה שזו האמת. אחרי שתבין שזו האמת - תוכל להחליט ולומר "אני לא רוצה" - וזו זכותך. זכותך לפצוע את עצמך, לפחות לפי העולם בו אנו חיים כיום. כל הקונספט של דתות באמת מטופש. אבל ברגע שאתה מגיע לאמיתית,( ואם תרצה אני אוכל להצביע לך על רשימה של סיבות ולהתווכח עם מסיונרים מוסלמים וכל הבא ליד - ולהראות לך מה ההבדל בין הדתות הללו מהיהדות והתורה האמיתית מה'. לא רק זה, אינך יכול להוכיח שהיא שקר. וזה אני חותם לך. רק נסה.) העניין של הדתות הוא אותו דבר כמו הטפשי, הוא האמת. אם סתם הייתי קם ומחליט להתפלל לאיזו אבן - זה היה מטופש. אבל, אם בורא עולם היה בא ואומר לי להתפלל אליו והוא יעשה לי ניסים ויקח אותי לגן עדן בעבור מצוותיו - זו תהיה האמת. זה לא מסובך, רק תחשוב על זה.

למעלה