שירי השבוע

«Jimmy Page»

New member
וכמובן,

כל אחד משוחח עם אלוהים על בסיס יומי. אני מחכה ליום בו אנשים שיאמרו שאלוהים מדבר אליהם יקבלו מרשמי תרופות כאלה ואחרים. איך דתות כל כך גדולות מונהגות ע"י סכיזואידים... אני יודע איך הולך הפסוק האמיתי, אבל כן, הוא מטופש. כי צדיק, ע"פ הדת, הוא אדם דתי. כל העסק הזה די פרדוקסלי. "אתה יכול להאמין במה שבא לך, אחרי שתהיה דתי ויהודי מספיק בכדי להיקרא צדיק". וואלה, תודה. אתה רק מצדיק את הטענה שלי. רק בעצם זה שאתה קורא לדיעה שלך "האמת", אתה ממשיך לדחוף לי יהדות לגרון. אני אתעלם מההגנה הפולנית שביצעת- "תוכל להחליט ולומר "אני לא רוצה"-וזו זכותך. זכותך לפצוע את עצמך". אם הפציעה העצמית הזאת נקראת חופש מחשבה וחופש עשייה, אני חושב שאני יכול לחיות עם זה לא רע. בהסכמתך איתי שהקונספט של דתות הוא מטופש, סתרת את המשך ההודעה שלך. בשבילך היהדות היא אמיתית, בשביל המוסלמי האיסלאם הוא אמיתי, בשביל שאר העולם הנצרות אמיתית, וכנ"ל לגבי הבודהיסטים וחברי הדתות הקטנות יותר. אני לא צריך שתוכיח לי ששאר הדתות הן שקר, בגלל שאתה לא אובייקטיבי. בדיוק באותה צורה שכל בן כל דת אחרת יוכיח לי שיהדות היא שקרית. כל הדתות מושתתות על שקרים ואמונות שווא, לדעתי, ולכן אני בוחר שלא להשתייך בצורה רשמית לאף אחת מהן.

brass monkey

New member
תבדוק לפני שאתה מדבר...

הפסוק לא מטופש, אלא אנשים הוציאו אותו מהקשרו. הפסוק אומר, שהצדיק באמונתו יחיה(אמונתו בה' ודרך הליכותיו ומצוותיו) - למרות כל הקשיים או כל הבעיות, ולעומת זאת הרשע "עפולה לא ישרה נפשו בו", הוא מהולך בדרכים לא ישרות, והנפש לא שלמה(אם אני זוכר את החלק על הרשע נכון). אתה טוען שזה חופש, אבל אתה תהיה עבד ליצרים שלך. תצא מהעולם ואפילו לא חצי תאוותך בידך. אם אתה לא מרגיש את הריקנות בזה שאתה חיי בשביל תאוות ולא יותר - כנראה שאתה כבר דור שלישי למשפחה חילונית(או שבדרך אחרת הדעת לדרגה הזאת), וכמו שאומרים אצלנו "הבן שלא יודע לשאול". ודווקא בתור אדם שמצטט את TIME של פינק פלויד, לא הייתי מצפה ממך לבזבז את חייך בתאוות והנאות של הרגע. יש מעבר, בלי המעבר- לא היינו קיימים כלל. וד"א, כל העניין של השטיפת מוח - ע"י זה שאיני מתקופף ומנסה להגל בשבילך פינות בשביל שזה ישמע לך טוב או נכון עכשיו - מראה לך שאיני מנסה להטעות אותך ולשטוף לך את המוח. אלא, אמת במקום. וזהו. תראה, אני יכול לומר לך דבר אחד שלמדתי כשחיפשתי את עצמי. הכי לא אובייקטיביים הם האטאיסטים. כן! הכי נוח להם ככה, אז אין סיבה שהם יחפשו כלום(אלא אם כן הנפש צועקת מבפנים). לעומת זאת, אני דתי, זהדורש ממני המון! ואני מוכן להקדיש הכל בשביל האמת. אני מציע לך לבדוק את הדתות. לטענתי בקלות תוכל להוכיח שהנצרות היא רק לאנשים שמוכנים להאמין בלב שלם בדבר שאין לו הוכחות ומלא סתירות, כך גם האיסלם. ביהדות אין אפילו סתירה אחת. זה כל היופי. מי שיש לו שכל - יראה את זה, ומי שאין לו, ורוצה לספק את הנפש שלו ולשכנע את עצמו שהוא עובד את הבורא בדרך קלה(כך הוא גם עובד את התאוות שלו, ו"הןלך בין הסעיפים"), זה נוח והכי פשוט. אבל אם תחפש אמת בצורה אובייקטיבית ותהיה מוכן לוותר על יצרים ממש חזקים, למשל, לשמור על העיניים, רק אז תוכל באמת לחפש באמת ובתמים. בוא נראה אותך, אתה אובייקטיבי? תנסה ללכת יום שלם עם העיניים למטה ולא להסתכל על ף בחורה ברחוב - אם תצליח - אתה אובייקטיבי, אתה גובר על היצר. אני מסכים שכל הדתות למעט אחת מושתתות על שקרים. אבל תוכיח שקר אחד שהיה ביהדות ובתורה שנתנה מבורא עולם לפני 3000 שנה.

«Jimmy Page»

New member
נעשה את זה ככה.

אתה רוצה להגיד לי שזה שאתה קורא לזה "האמת", זה לא שטיפת מוח? שטפו לך את המוח, ועכשיו אתה שוטף את המוח לכל אדם שרק נקרה לדרכך. וואלה? אתה אומר שהמטרות שלי הן בזבוז, כמה? כבנאדם שכבר חווה מוות ויודע מה יש אח"כ, ויכול להגיד שרק עבודה דתית מביאה גאולה? כל השאר זה בזבוז? עשה לי טובה. אתה אומר בדיוק את אותם דברים שאמרו לך מגיל צעיר, ובגלל זה הכל נראה לך כ"כ הגיוני. כן, אני אעדיף לקיים את המטרות שלי, וליהנות קצת מהחיים, לדעתי- זה קצת יותר טוב מלשמור מצוות חסרות שחר ולמות בלי לעשות עם עצמי כלום. להגיד לך למה אנחנו קיימים, גם בלי המעבר המדובר? אבולוציה. תלמד קצת ביולוגיה ידידי, זה נוטה להחזיר את כושר הראייה לאלו שאיבדו אותו. עצם זה שאתה קורא לזה 'אמת', זו שטיפת מוח, לא משנה כמה פינות אתה לא מעגל וכמה אתה לא מתכופף. זו האמת שלך, ואתה חייב לצאת מהקטע הזה של הכפייה הדתית על העולם. כי וואלה, אולי היצר שלי הוא להסתובב ברחוב בראש מורם ולהסתכל על אילו בחורות שבא לי, אבל היצר שלך הוא לכפות את תורתך ודיעותיך [בעצם, זו לא דיעה, זו 'אמת'] על כל אדם המעז להתנגד. היצר שלי פוגע אך ורק בי, היצר שלך יוצר פגיעה סביבתית ומטרד. עכשיו תעשה אתה את החשבון, מה עדיף. ביהדות אין סתירות? שמחת זקנתי. זה לא הופך אותה לדת אמת או לבסיס היקום. עכשיו אתה מפקפק בשכל שלי? נאמר את זה ככה. לפחות בורכתי באחד בערך יכולות חשיבה עצמאיות. אף אחד לא כפה עליי אף דיעה ודת, ואני לא מעסיק את עצמי בהעברת האידיאולוגיה שלי לעוברים ושבים. אני לא עובד אף בורא, בשום צורה. גם לא מחפש ולא רוצה לעשות זאת. זה חסר טעם. להיות אובייקטיבי? לפי מה שאתה אומר, כל אחד יכול להיות אובייקטיבי עם מספיק כוח רצון. מה שתיארת, זו לא אובייקטיביות. ניכור נשים מעולם לא נראה לי דבר שצריך להיעשות, וזה בטח לא הולך להיות מה שיוכיח את היותי אובייקטיבי. אני בנאדם עם הרבה שליטה עצמית- אוכל להתגבר על כל יצר וכל אתגר שכזה שתציב בפניי. להוכיח שקר ביהדות? תוכיח לי שהיא אמיתית. נתחיל מזה. אם אתה מצטט לי פסוקים וסיפורים, אני נוסע אליך וחונק אותך. תהיה הגיוני, בלי בולשיט ובלי כל החרא התנ"כי שמסביב.

brass monkey

New member
אחי,

א. אין זו שטיפת מוח, כי יצאתי מהכל וחזרתי מבחירתי החופשית. החלטתי לבדוןק בצורה אובייקטיבית אמיתית הכל ובדקתי. הגעתי למסקנה לבד. ומה אתה מפחד? כל דבר שאני אומר על הדת תאמר "שטיפת מוח"?! בחיי... מחר תלך ברחוב ומשהו יסביר לך למה כדאי לתת צדקה - ותצעק עליו "שטיפת מוח"!!! ב. המטרות שלך הן לא ביזבוז, לפחות לא חלקן. אבל, העובדה שהמטרות החשובות שלך בחיים אינן קיימות אצלך , זה ביזבוז. ג. דע לך שכל מי שתמך באבולוציה כבר חזר בו ממנה. היום טוענים הפיזיקאים כי המפץ הגדול יצר את העולם. ודע לך שגם לטענה הזאת יש כמה בעיות, למרות שהיא לא סותרת את בורא עולם, אלא פשוט הם לא הגיעו עוד למסקנה מוכחת. ד. אין לי יצר לדבר איתך, ההפך, אני כלל לא רוצה לדבר איתך, אין לי זמן - אבל אני חושב שזה חשוב. מספיק שאני אגרום לך רק לרגע אחד להתסכל על מה שאני מדבר עליו, ואני מרגיש רווח. ודע לך שע"י קללות, אתה פוגע בסביבה, ע"י זה שאין לך קול שקורא לך לא לרצוח,לא לגנוב, לא לחמוד וכו' , אתה מסוכן יותר ממני לסביבה. כי אתה עוד חס וחלילה עלול לעשות זאת.(כמו מה שאתה רואה שקורא במועדונים). ה. אם ליהדות, משמע, לתורה - אין סתירות לא בפנים ולא בחוץ - אז היא אמת. אם היא אמת זה אמור לעניין אותך, כי כנראה שאינך הולך בדרך הנכונה והמוכחת. ו. אני לא מפקפק בשכל שלך, ההפך זה נראה שב"ה, יש לך שכל. רק אני רוצה שתנסה להשתמש בו לכמה דקות גם לעניין הזה. ולא לומר "אני לא רוצה ולא מחפש", ככה לא תמצא אמת. וזו לא אוביקטיביות. לעומת זאת, אם תשמיע לי משהו מסוג אחר, אני אשמח לשמוע ולהקשיב ואראה לך אם יש בו סתירות מסוימות. ז. לדבר כל אחד יכול. אבל אני מאמין לך שלא תשקר. נראה אותך עושה זאת. ברגע שיש לך רצון לעשות משהו, אתה כבר לא אוביקטיבי, כי אתה רוצה את הדבר הזה, ואז אם יאמרו לך להפסיק לעשות את זה בסיבה טובה - אתה לא תרצה, למרות הסיבה. כי "היצר הרע"(ככה אנו קוראים לזה) משפיע עליך. או במילים אחרות, התאווה שלך ליצרים שלך - משפיע על מחשבתך האובייקטיבית. אז בוא תנסה, ודע לך שזה קשה אבל יש יותר קשים. ח. חחח קרעת אותי עם ה"אני חונק אותך"...חחח תראה, הטענה שלנו היא שהתורה הגיע ישר מבורא עולם, משה כתב אותה על הר סיני במשך 40 יום וליל. ה' הוציאנו ממצרים, בניסים גלויים. נתן לנו תורה, בניסים גלויים, וכך כל הדרך עד שהביאנו לארצנו. זה תקציר של המתרחש בתורה. מה גורם לנו להאמין כי התורה הגיע מבורא עולם?אחד הדברים הם הניסים שקראו. שהם מעל הטבע. מאיפה אנו יודעים כי הניסים הללו קראו? היו 60000 איש לא כולל נשים ותנוקות, שהיו עדים לניסים הללו. והם קיבלו את התורה שבכתב ובע"ה, בשביל להעביר אותה עד אלינו - והיא מגיעה. אני אפילו מכיר אנשים שהתורה שבע"פ, שאינה כתובה, עוד מגיעה אליהם. ועד ימינו כמות האנשים שמקבלים מאבותיהם את התורה ענקית, ועדיין ממשיכים כך, וגם לחגוג את החגים. הרי, איך יכל להיות כזה מגדל גדול בנוי על שקר? בוא נראה מה הטענה ההכי מצויה נגד - "התורה הומצאה"(חס וחלילה). בוא נחשוב, מה כתוב בתורה? מה עבר על הדור שקיבל אותה. ואם היה כתוב בה שקרים - הדור היה מוכן לקבל אותה? - לא נראה לי. אין הגיון. אני אבוא אלך ואתן לך ספר שמחייב אותך ב613 מצוות(!!!) שכתוב בו עליך שקרים ואתה תסכים לקבל אותו??? אין הגיון בזה. עכשיו נזכיר שהם היו 60 אלף גברים(!!!) שקיבלו אותה, ושהיא עדיין עוברת אלינו להמונים. ובוא נראה עוד משהו, אנו חגים את פסח לזכר יציאת מצרים. לפני שנה חגגנו אותו? כן. לפני שנתיים? כן. לפני שלוש? כן. ומתי זה התחיל?? זה התחיל ביציאת מצרים. הרי משהו יכול לומר לך להתחיל לחגוג חג על משהו שקרה אם הוא לא קרה, ולא חגגת עליו את החג בשנה הקודמת?! (שאלות בעיות מענות הערות הארות קושיות המצאות תגליות חידושים או שאר ירקות ??? שאל ואני אשתדל לענות לך. תתחשב בזה שקצת קשה להסביר את הדברים הללו בכתב ולא פנים אל פנים...)

אין קשר בין השקפת עולם

זאת אומרת אמונה באל או לא לבין ערכים. ערכים אינם יישוב ארצנו ובטח שלא מלחמה נגד "אלה שמנסים לקחת מאיתנו את הארץ או נגד התורה". ערכים הם אמת, אחריות, כבוד וכו' (משחזרת מהיסודי
). אני מניחה שאם אתה בעל ערכים, כפי שאתה מגדיר את עצמך על שום בית הספר שבו אתה לומר, אתה צריך להפסיק להביע עמדות גזעניות. איזה "חינוך" מצוין נתנו שם אם מה שאתה אומר הוא דבר כזה.
.

brass monkey

New member
וואו, אני כל כך שמח שנגעת בנושא הזה...

כי רק אחרי ההודעה הזאת תביני מה ההבדל בינך, לבין "המאמין" - או יותר נכון- "היודע". ערכים הם אמת אחריות כבוד? נשמע לי משום מה כמו משהו שהיו מלמדים בכיתה ב'
קיצר ברצינות עכשיו: תראי, תגדירי מה היא אמת? איך את יכולה לקבוע מה אמת? איך את יכולה לקבוע שגיזענות היא לא נכונה(ואני נגד גזענות, והתורה כלל לא תומכת בגזענות. התורה עושה "הבחנה מתקנת"(לכל לומדי אזרחות))? ואיך את יכולה לקבוע מה הוא חינוך טוב ורע? הרי הנאצים(ימח שמם) להבדיל אלף אלפי הבדלות, היו בטוחים שהאמת היא להרוג יהודים. יפה. את לא יכולה. כי זה סותר את הרעיון שכולם שווים, וש"לכל איש דיעה". ואם תחשבי לעומק, בגישה הפשוטה הזאת, את לא יכולה לקבוע גם שרצח הוא לא נכון! ההגיון שגדלת עליו אומר כי זה לא נכון, אבל, אם היית גדלה עם הפלשתינים, גם את היית, לא עלינו, תומכת בלהרוג את מישבי הארץ והיהודים בארץ ובעולם. אז מה היא אמת? ואיך אני יכול לדעת מה הערכים שאני באמת צריך שיהיו אצלי? זה היופי בתורה אבסולוטית. היא אחת לכולם. וכולם צריכים לקיימה!. הכל ברור. ואין שאלות. מי שרוצח במזיד - דינו מוות. ולא לחיות בסטלנות עד גיל 120 עם טלוויזיה בכלא,ואולי לקבל חנינה מהנשיא. וכך בקשר להכל. עכשיו השאלה שאת באה לשאול היא בטח, "ואיך אתה קובע שזו התורה האבסולוטית הנכונה?" פשוט מאוד. כי היא הגיע מבורא עולם. ועכשיו תשאלי "ואיך אתה יודע שהיא הגיעה מבורא עולם?" פשוט מאוד. עבדים היינו, ורבש"ע, הוציאנו ממצרים בזרוע נטויה, נתן לנו תורה ומצוות בהר סיני, בזמן שראינו, ואני מדגיש, ראינו(!!!) את הקולות ושמענו אותם. ועם שלם יעיד לך שעבר זאת. ההוכחה לכך היא שעד ימינו עדיין יש כמות אנשים גדולה מאוד(ממש כמות אדירה) שהתורה עוברת אליהם במסורת. לעוד שאלות אני אשמח לענות. המסקנה היא, בלי תורה, אין ערכים - פשוט כי אי אפשר לקבוע מה הם הערכים, כי אי אפשר לקבוע אמת מה היא. והשקפת עולם, היא היא החלק החשוב ביותר בבחירת הערכים. ואני מרגיש חובה להוסיף: אם תמכת בהתנתקות, אני משתתף בצערך. לפחות תלמדי מטעויות. רק רע יצא מזה, אל תתנו לטעות לחזור. ואותו דבר עם ברק שהביא עלינו את צרת הקטיושות במלחמת לבנון השניה.

בקצרה,

כי אני במצב רוח שיטי-חרא-קקה ביותר. כמו שלדבריך אני לא יכולה לקבוע מה היא אמת, כך גם אתה לא יכול. כמו כן אמרת בסוף שהשקפת עולם קובעת מה הערכים של כל אחד ולפני כן שהתורה היא אבסלוטית וחובה לכולם. סתירה, לא? וזה לא ממש מוכח להגיד "פשוט מאוד", זה פשוט מה שאתה מאמין בו וזה בסדר גמור. אין לי כלל בעיה איך אתה מאמין אבל אני מבקשת שלא תטיף לי כמה שאני חסרת ערכים בגלל שאני חושבת שונה ממך. אתה מערבב בין נושאים כלל לא קשורים ככה שקצת אבדתי את הפואנטה. מי שרוצח במזיד - דינו מוות. רצחתי מישהו במזיד?
ובנוגע להתנתקות אני לא רוצה להתכווח איתך כי אני רואה שלא ייצא לי מזה כלום וגם ככה כואב לי הראש.

brass monkey

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אני אסביר שוב:

בלי משהו שמעל העולם הזה, שהוא כן בדרגה מעלינו - אי אפשר לקבוע מה היא אמת. רק משהו שרואה הכל ויודע הכל יכול לקבוע מה היא אמת. ה' הוא האחד והיחיד הזה. הוא נתן תורה - שהיא אבסולוטית לכולם. כולם צריכים לקיים אותה והיא האמת לכולם - כי ה' היחיד שרואה הכל ויודע הכל - כתב אותה. זהו. בלי זה אין אמת, ואין ערכים. חחח, לא עשית דבר רע ב"ה, פשוט זו דוגמא למסקנה אנושית מטופשת לדעתי. את באמת חושבת שיצא דבר טוב בהתנתקות? גם לנו זה היה רע וגם לערבים...אם את רואה בזה משהו טוב - תאירי את עיני..

s t a

New member
דיייי כבר מתן

אתה חייב להבין שאתה צריך להפסיק להשמיץ כל אחד שלא חושב כמוך! אין בעיה שתדבר פה על זה אבל נמאס כבר שבכל ההודעות האלה שלך אתה רק מזכיר בכוח כמה שאנחנו חסרי ערכים והשכלה ושאין לנו שום מטרה בחיים אותו דבר אני יכולה לבוא ולכתוב פה הודעות חופרות על כמה שאתה מבזבז את חייך ומשלה את עצמך שיש מישהו למעלה שמכוון אותך, אבל אני לא אכתוב את זה אפילו אם אני חושבת ככה כי יש לי איזשהו כבוד לאחרים ואני יודעת שזה יפגע אני מבינה שהמטרה שלך בסה"כ טובה [לפחות מבחינתך] אבל זה כבר עובר את גבול הטעם הטוב ובאמת שכבר נמאס לראות את הדיוני-ענק האלה שבכל מקרה אין להם סוף

brass monkey

New member
טוב

אז תגידי לי את, אם יש לך ערכים (השכלה לא אמרתי שאין לכם), ומטרה בחיים - מה הם? ולמה דווקא אלה? אם תשכנעי אותי שאני מבזבז את זמני בעולם הזה, אני אקבל זאת. כי אני לא משקר לאף אחד, במיוחד לא לעצמי. תגדירי מה זה "לתת כבוד לאחר"? אני מכבד מאוד. ולדעתי לומר לאדם את האמת בפנים זה לכבד אותו, ולא לשקר לו. מה את רוצה? שאני אשקר לכם? ומי שנפגע לא מבין את מה שאני אומר. מה שאני אומר זה שבעל כרחכם, נפלתם לתוכנית וחינוך שלא נותן לכם כלום. גם אני ככה, אז דאגתי להכל להגיע אלי מבחוץ. ועם הרבה מאוד סיעתא דשמיא - יש לי עוד הרבה ללמוד, אבל ישנה התקדמות. למה זה עובר כל גבול? אנחנו נמצאים בפורום בשביל לדבר. את לא רוצה לראות את דיוני הענק? אל תפתחי אותם. זה היופי פה, מה שאת לא רוצה לקבל - את יכולה בקלות רבה לברוח ממנו.

s t a

New member
זה עובר כל גבול כי

בכל הודעה אתה חוזר וחוזר בטענה שאנחנו חיים בשקר ופשוט מזלזל בנו בסדר יודע מה אתה צודק, אני להבא לא אפתח יותר את השרשורים האלה ולא אקרא אותם, אבל אני בטוחה שיש עוד הרבה שפשוט כבר נמאס להם מזה גם אם הם לא אומרים ואין לי שום רצון לשכנע אותך שאתה מבזבז את חייך תעשה מה שבא לך ותחייה איך שאתה בוחר, זה לא מעניין אותי

brass monkey

New member
בכל ההודעות שלי

אני מראה לך את הדברים שאינך יכולה לענות עליהם, או לפחות ראיה קצת שונה על העולם, לא לקבל הכל כמובן מאליו. העולם לא יכל להיבראות בטעות. כי הוא התחיל מכלום. אז זה ההבדל, לך לא איכפת ממני- אבל לי איכפת. מה שאני מנסה בסה"כ לעשות הוא להראות לך משהו שהוא אמיתי ואני טוען שאינך יכולה להוכיח כי הוא שקר. וכך בעצם לעזור לך להגיע למטרות שאת אמורה לשאוף אליהם. רק תבדקי. אם היתה לך פעם שאלה שלא יכולת לענות עליה או שחשבת שסותרת את התורה או את קיומו של בורא עולם - תראי, אני יכול לענות לך עם הרבה סיעתא דשמיא.

s t a

New member
אתה טועה

כנראה שלא הבנת אותי נכון תראה, אני לגמרי מבינה את הכוונה שלך ושאתה בסה"כ מנסה לעזור [תקן אותי אם אני טועה] אבל מה לעשות- כרגע רוב חברי הפורום לא מעוניינים לחזור בתשובה [שוב, תקנו אותי אם אני טועה] ואתה רואה שהשרשורים האלה חוזרים על עצמם אלף פעם ובכל פעם מחדש קם מישהו שמעיר לך שתפסיק לזלזל בנו ולעשות את השטיפות מוח האלה, אז בשביל מה? אתה רואה שזה לא נותן לך כלום להבא אני אדע לא להתערב כי בכל מקרה זה לא יוביל לשום מקום ואף אחד פה לא ישנה את הדעה של השני אז זהו ביי

brass monkey

New member
תראי,

הרבי מליובאוויטש היה מוכן לשלוח חסידים לקצה העולם רק בשביל להזכיר ליהודי שהוא יהודי. אני לא אעשה זאת? מי שבד"כ קם וצועק כך הם אנשים שחיים בבועה, ולא רגילים לדעות שונות משלהם. כן, הם רגילים לקרוא את העיתונות השמאלנית. אני לעומת זאת כשאני קורא את העיתון אני מתעצבן מהשקרים ומהשטיפת מוח שהם עושים. אינני עושה שטיפת מוח, אני רק מנסה להראות כאן משהו. וכמו שכבר כתבתי בשירשור הזה, אם יבוא אלייך אדם ברחוב וינסה לשכנע אותך לתת צדקה - תצעקי עליו "שטיפת מוח"? ושאלה לי אלייך, למה לברוח מזה? למה לא פעם אחת לנסות לעמוד מול דברים הללו?? רק נסי.

s t a

New member
מתן,

אין לי מושג מה להגיד לך הדיון הזה לא יוביל לשום מקום, כל אחד סגור על הדעה שלו ואולי טוב שכך אין טעם שנמשיך להתווכח אם פגעתי בך- מצטערת, זאת לא הייתה הכוונה המשך חיים יפים:]

brass monkey

New member
חס וחלילה, בשביל לפגוע בי צריך

להתאמץ מאוד.... או להיות קרוב מאוד אלי... למעשה אינני נעול על הדיעה שלי כלל, ואם תרצי להיפגש לדון בזה, או בICQ או ה' יודע איפה, את יכולה לראות זאת. אני רק מיעץ לך: תעשי כמוני, אל תנעלי, חפשי אמת - ובלי פשרות!

Aline In Chains

New member
חאלססססססססססססססססססססססססססס

שטיפת מוח זה מה שאתה עושה. ואני לא אחזור בתשובה, לא משנה כמה תסביר וכמה תשכנע. פתח לך פורום על זה, ולך תחפור שם.כוסעמק.

brass monkey

New member
ד"א, איך מכניסים 4 חברי כנסת לניידת?

שניים מקדימה, ועוד שניים מקדימה!

נו באמת,

זה פורום אליס אין צ'יינס ואתה מתחיל להטיף פה נגד ההתנתקות? אני חושבת שזה ממש לא לעניין להתחיל לערב פה נושאים פולטים ובעיקר לא הערות גזעניות בעקיפין. ואם אתה טוען שאתה בוגר כיוון שלמדת על יום ירושלים בבית הספר וגם כמה פסוקים מקהלת, אז תהיה די בוגר גם כדי לא להשמיץ פה את ערבים, חילונים, תיקשורת או כל דבר שאתה נגדו. גם כן בגרות מלמדים אותך, "נותן נשק לאויביו". אני בעד שתשאיר את הדעות הפוליטיות שלך בחוץ. ובנסוף, אני לא רואה שום קשר בין הציון של יום ירושלים (שאותו אגב מציינים אצלנו בבית הספר) לתקומת ישובים ערביים.

למעלה