שרשור הכרות

mbar30

New member
../images/Emo204.gifשרשור הכרות../images/Emo138.gif

באישורה של ניה מתחילה שרשור הכרות
שם (אפשרי גם משפחה)
מאין אתם או ההורים באיראן ומהיכן אתם היום
מה אתם אוהבים (חוץ משירים ותהיו מקוריים) בתרבות האיראנית פרסית
האוכל הכי טעים שמו ומי עושה אותו הכי טוב
מה אתם חושבים על הפוליטיקאי הפרסי מספר אחד (אחמדינגאאאאאאאד) ומה נאחל לו לשנה האזרחית החדשה? יאלללללללללה מתחילים ושיהיה סופ"ש מדליק לכולללללם מלי

niya

New member
אם מתחילים אז מתחילים../images/Emo24.gif

שם (אפשרי גם משפחה) רונית
מאין אתם או ההורים באיראן ומהיכן אתם היום ההורים מאספהן (יענו אסבאונים)
מה אתם אוהבים (חוץ משירים ותהיו מקוריים) בתרבות האיראנית פרסית: את האוכל בראש ובראשונה
מוסיקה דווקא פחות - לא שמעו אצלנו בבית, סיפורים ושירי ילדים ששרו לנו ואין, אין על הביטויים הציוריים של הפרסים, שצריך להקיש ולפרש כדי להבין מה נאמר
האוכל הכי טעים שמו ומי עושה אותו הכי טוב - רורמה סבזי. כמובן, סבתא - גם של אמא מנצח!
מה אתם חושבים על הפוליטיקאי הפרסי מספר אחד (אחמדינגאאאאאאאד) ומה נאחל לו לשנה האזרחית החדשה? לאחמדיניג'אד כבר אמרנו - טרנספר לצורר. על קצב אין להכביר מילים. מאחלת לו שיעשו לא את מה שהוא עשה. כמה פשוט, לא?

דוטקצי

New member
ניה-niya ../images/Emo3.gif

niya יש מצב שיש ביננו קשר משפחתי,,,,
הבנתי שכל האסבאונים קשורים איך שהוא בקשר משפחתי

niya

New member
נכון../images/Emo24.gif

ככה גיליתי כמה קרובי משפחה, כולל את תחתית הסיר

פרויז1

New member
אז צריכים להגיד גם שמות המשפחה של שני ההורים.

כך נוכל לגלות הפתעות שאולי חבויות פה.

פרויז1

New member
אז כך :

שם (אפשרי גם משפחה) אברהם - כמו כל משפחה פרסית שמכבדת את עצמה(יש לנו גם יצחק, יעקב ודוד). מאין אתם או ההורים באיראן ומהיכן אתם היום. הורים: מעהיר גוֹלפָּייגָן()יעני גולפייגוני). סבי עבר לאספהאן. משם אני ביקרתי באספהאן כמה פעמים בילדותי. מה אתם אוהבים (חוץ משירים ותהיו מקוריים) בתרבות האיראנית פרסית - חברה פרסית. בשנים האחרונות מנסה לגבש. האוכל הכי טעים שמו ומי עושה אותו הכי טוב - צ'לוו חורשת מוסמה בדמג'ון, לַפֵּה, ג'ורמה סבזי. מי עושה? כמובן: אשתי שחציה רוסיה וחציה פולניה. ואני פרסי.
מה אתם חושבים על הפוליטיקאי הפרסי מספר אחד (אחמדינגאאאאאאאד) ומה נאחל לו לשנה האזרחית החדשה? מוהמד אהמדינג'את הוא הבובה הקשורה בגפיו לחוטים שנמשכים למעלה ונמצאים בידי ההאייטולות השיעים באירן . אני מאחל לו שייהנה. לא שונא אוייבים. מכבדם ומחשיב אותם במידתם. בוקר טוב!

דוטקצי

New member
פרסיות עסיסית

שם (אפשרי גם משפחה)-דוטקצ'י-הכינוי,השם:רותילה,רותי ג'ון,
מאין אתם או ההורים באיראן ומהיכן אתם היום-ההורים האספהאן,נולדתי בארץ,צברית ראשונה במשפחה הקרובה.
מה אתם אוהבים (חוץ משירים ותהיו מקוריים) בתרבות האיראנית פרסית-המבטא הפרסי -מצחיק אותי מאוד,הגינונים,הכבוד ,הכבוד לאחר,
תרבות השיחה
המיניות הפרסית ,
הפפרסים מאוד יצריים
תרבות משחקי הקלפים"הוקם"
הענווה,המנטאליות,שיקול הדעת בהוצאת כספים
,סדר העדיפיות בניהול משק הבית,
תמיד מחושבים,
פרסי לעולם לא יבזבז כסף שאין לו(בניגוד למרוקאים),האירוח הפרסי-מכל הלב והנשמה
,הגוזמאות הפרסית חביבה עלי-כל תופעה מקבל עוצמה,מעצצצימים בתאורים עסיסיים,הברכות והאיחולים הפרסיים,השפה העשירה,(יש מילים שאני לא מוצאת להם פירוש בעברית),וכמובן:הפניה לחודה חודה!!!במצבים שונים,המניפולטיבית הפרסית-לא לומר דברים ישירות אלא ברמזים(חידות חמיצר קטנות מולן),המשפחה
כערך עליון,,,,אהבת הזולת,,, אהבת הארץ, הציונות במיטבה האמיתית
,יש עוד הרבה, אשאיר לשאר חברי הפורום, האוכל הכי טעים שמו ומי עושה אותו הכי טוב-חביתיות ירק-חיראט-הלטיני שלי למד מאמי האהובה וזה ממש מעדן,המרק החמוץ עם הלימון הפרסי שמפין טעם וריח ניחוח,הסבזי,כל מאכל עם הרבה ירק, והכי הכי אני מלאת געגועם ל"אשה טורושי" שאמא היתה מכינה,עם רימונים וסלק וירק-ממש מאכל שמגרה את כל החושים. מה אתם חושבים על הפוליטיקאי הפרסי מספר אחד (אחמדינגאאאאאאאד) ומה נאחל לו לשנה האזרחית החדשה? הוא מזכיר לי קוף,והפרסים באירן (הלא יהודים)הגויים-ממש שונאים אותו,במיוחד האינטלקטואלים שמביניםאת הנזק שהוא מביא לעם שלהם,אני לא מבינה למה לא קמים ועושים שם הפיכה,,מה אני מאחלת לו בפרסית עילגם :"גום בשאד"
שבת שלום דוטקצ'י

דוטקצי

New member
כמה חברים בפורום שלנו?

שבת שלום לפורום תרבות פרס!!! רציתי שעוד חברים בצוות יכתבו ,כך אוכל לעשות הקשרים ולהבין מי מהפרסים שאני מכירה ואוהבת גולש אתנו, אז לפני שאני נגשת לערוך את שולחן השבת הפרסי שלי ,,,מי ישרש וינדב מידע,,,מי?וזו שפתחה בשרשור-ספרי על עצמך,, אחר כך נפתח שרשור של מילים/ביטויים שאין להם פירוש מדוייק בעברית,כמו:דודה שלי התקשרה אלי:"דוטקצ'י!!!עייאן שודי,,," מה זה "עייאן"

יאלל'ה נלך על זה...../images/Emo152.gif ../images/Emo98.gif

שם: שמוליק. מאין אתם או ההורים באיראן ומהיכן אתם היום.? הורי מאיספהאן.לפי הסיפורים אבי עבד אצל הורי אימי שהיו משפחה עשירה ומכובדת וכך יצא לו שידוך לתפארת מדינת איראן... משפחת אוסטאד(מצד אימי)ומשפחת מושל(מושליאן)מצד אבי. משפחתו של אבי מרביתה עלתה לארץ לאחר קום המדינה והתמודדה עם הקשיים וחבלי הלידה של המדינה הצעירה ואילו משפחתה של אימי(אוסטאד) ברחה מאיראן סמוך לנפילתו של השאה ובחרה לעקור לאר"הב .3 אחים של אימי רופאים נחשבים ובעלי בתי חולים פרטיים ושניים אחרים אנשי עסקים מצליחים. ואחר מהנדס. אחיותיה המקסימות של אימי מתגוררות בירושלים ואחות נוספת נשארה באיראן(לא פגשתי אותה מעולם). כאות תודה על החינוך וההשקעה החליטו בניה של סבתי לקחת אותה ואת סבי לארצות הברית וטיפלו בהם במסירות(לאחר שגרה מספר שנים בירושלים) שניהם נפטרו לפני מספר שנים ונקברו באר"הב. אימי היום בת 82 ואבי בן 92.החגיגות והריחות מבית ההורים הסתיימו בשל מצבם הבריאותי של הורי,אך נחרטו היטב בזכרוני,מלווים ומרגשים אותי עד היום. מה אתם אוהבים בתרבות האיראנית פרסית? האוכל הכי טעים לדעתי הוא הבאלגה אנגור שזה עלי הגפן הממולאים של אימי. תחתית הסיר(טא אדיג) ריחני תמיד עושה לי את זה. כל החורשטים למיניהם בתוספת רכז רימונים שאימי נהגה להכין מהרימונים שהיו גדלים אצלנו בחצר. ובכלל...בימים הטובים לאבי הייתה גינת ירק עם כל העלים הירוקים.שורות שורות,ערוגות ערוגות כמו פלס מלאות כל טוב,ג'עפרי,גישניז,טארחון ועוד...כל ערב לפני הארוחה אימי הייתה מאיצה באבי עם פאלאשט(סיר מחורר) שיצא לגינה ויגזום עלים ירוקים לארוחה. צלילי הטומבאק(דרבוקה)גורמים לי לשמחה ומזכירים לי תקופה מדהימה של משפחתיות,שמחה והרבה ביחד. קחו בחשבון שאני בן הזקונים במשפחה גדולה וכמעט ולא ספגתי את התרבות הפרסית. גם השפה לא שגורה בפי והיא בינונית ומטה... אחי הבוגרים הביאו הבייתה את "הקידמה" הצבריות ועוד...כך שגם לא נתנו להורי להתבטא מבחינה תרבותית שעליה גדלו. זה לא היה טרנדי ודי מבייש. היום,דרככם אני מנסה לעשות השלמות ולטעום ולו במעט מהיופי והעושר שיש בתרבות הפרסית. מה אתם חושבים על הפוליטיקאי הפרסי מספר אחד (אחמדינגאאאאאאאד) ומה נאחל לו לשנה האזרחית החדשה? הייתי מרביץ בו ברכה אספאונית וככה זה הלך: "סינד פאלאשט בבה" ושיהיה סופ"ש מדליק לכולללללם וחג חנוכה שמח !!! שמוליק.

פרויז1

New member
../images/Emo213.gif../images/Emo213.gifשמוליק ! שבת שלום וחג שמח!

מרשים. כל הכבוד! לפני שניה תצעק : "
איפה התרגום" של האיחולים הלבביים לאהמדינג'את : D
-D
סינד פאלאשט בֵּבָּה = שהחזה שלו יתפלש לכל עבר.
D
:
-D
פאלאשט = יתפלש
.
:
-D

דוטקצי

New member
אשאיג ../images/Emo24.gif

אשאיג יקירה שבת שלום!!!
אני דוטקצ'י,אינני הבת של דוד (עם היונים לשעבר) ושרה,
הפעם במקרה לא קלעת-אשאיג ,,את יכולה להמשיך
ולנסות,אשאיג -מה פשר השם שלך?

niya

New member
לאאאאאאאאא

היינו עולות על זה... דוטקצ'י בת זקונים שנולדה בארץ (כל אחיה נולדו בפרס) נכון?

דוטקצי

New member
בית ההורים שהזדקנו

נכון עצוב קצת שהולכים לבקר והבית כבר לא אותו הבית, כשאני מבקרת בבית הורי התחושה שלי שהפילפינים השתלטו על הבית, לאבא יש פילפיני ולאמא פיליפינית והם ממש חוגגים שם,,,

דטקצי,

אכן תחשה עצובה. בבית הורי מתגורר עובד זר הודי. הבית אינו אותו בית אבל, כל יום אני מברך את האפשרות שניתה לנו להעזר בהם. בהתחלה,אימי סרבה בכל תוקף לאפשרות שיכנס אלינו עובד. עשתה הפגנת מנע אך בסוף התברר שהסידור מצויין. אכן עצוב אך זהו דרכו של העולם. אנחנו מנסים לשחזר כמה אחוזים בודדים ממה שלמדנו...

מחר על הבוקר אני הולך להתקשר ל- niya..

שתעשה לי קצת סדר. את אחות של ניה? ניה...........help איזה בושות. תתכונני לשיחה צפופה איתי מחר!! שבוע טוב ומבורך לכולם ולכל המשפחה הגלויה והחבויה..

niya

New member
סדר בבלאגן../images/Emo195.gif

אשאיג - אחותי על אמת (בחיים)
דוטקצ'י - אחותי לפורום

niya

New member
../images/Emo161.gifלא נורא, אל תתבאס../images/Emo24.gif

פה כולנו אחים... גם לפרסיות

למעלה