שרשור הכרות

niya

New member
אמא../images/Emo124.gif

תבדקי אם דוטקצ'י היא קרובת משפחה שלנו... בטח אבא ידע

פרויז1

New member
קראתי את שיחת הנשים - במלואה,

אבל לא הצלחתי למצוא מילה לתגובה שלי. איך תסבירו? אם בכלל תסבירו! רחלמו! או יתר הגברות ! קוראים לזה חיירת - מהמילה CHEYRAT או מהמילה CHIARAT ?

niya

New member
נפתרנ התעלומה

היום אבא'שלי פסק: חביתת ירק - עברית חיירת - איספהאנית כו כו סבזי - פרסית

Arashi

New member
טאר

سلام دوستان, קוראים לי אשר. אני בן 28 גר בתל אביב (במקור מבאר שבע). עליתי עם המשפחה שלי בשנת 93 לארץ מטהראן. אומנם גרתי באיראן רק 13 שנה אבל מצטבר שרוב הדברים שאני אוהב קשורים לתרבות הזאת: המוסיקה המסורתית, השירה של "חאפז" ו "סעדי", או האוכל של אימא שמבחינתי האוכל הכי טעים שיש. אני רוצה להתחיל לנגן על טאר ולכן ביקשתי מהמשפחה שלי בטהראן לקנות טאר מאוד מיוחד. וכאן אתם נכנסים לתמונה כדי לעזור לי להעלות את הטאר שלי ארצה. אם אתם מכירים מישהו שעולה ארצה בזמן הקרוב ויש לו אפשרות להעלות את הטאר שלי איתו אני אודה לכם מאוד אם תיצרו איתי קשר. ו לסיום איזה דרך יותר יפה יותר כדי לסיים שיחה, ממילותיו של חאפז: باغبان گر پنج روزی صحبت گل بایدش بر جفای خار هجران صبر بلبل بایدش ای دل اندربند زلفش از پریشانی منال مرغ زیرک چون به دام افتد تحمل بایدش رند عالم سوز را با مصلحت بینی چه کار کار ملک است آن که تدبیر و تامل بایدش تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش با چنین زلف و رخش بادا نظربازی حرام هر که روی یاسمین و جعد سنبل بایدش نازها زان نرگس مستانه‌اش باید کشید این دل شوریده تا آن جعد و کاکل بایدش ساقیا در گردش ساغر تعلل تا به چند دور چون با عاشقان افتد تسلسل بایدش کیست حافظ تا ننوشد باده بی آواز رود عاشق مسکین چرا چندین تجمل بایدش

Arashi

New member
תרגום

יקח לי הרבה זמן לתרגם את זה לבד, אם אני אמצע תרגום ברשת אני אשים

gamari

New member
גם בארץ יש טאר

הקשב.... הבט.... צ'מע כבעל רקע בתחום המוסיקה הפרסית - שומע, מאזין ומנגן.. מספר אנשים שתוכל לפנות אליהם בארץ לכלי נגינה פרסים... ראשית בירושלים - מנוצ'הר בלזדה - אחד האמנים המוכשרים בארץ בנגינה על טאר, יליד שירז ממשפחה של אמנים (האחים בלזדה) הוא בעצמו בונה, מנגן ויודע להשיג.. שתהיה לי הכתובת או השם, אפנה אותך. שנית - יעקב לב שמח - נקרא גם פריבר, אחד מהמתופפים על זארב הנחשבים. עובד עם אהוד בנאי ומנשה ששון, יש לו חנות ברחוב אלנבי לכלי נגינה אותנטיים, ניתן למצא אצלו ניי (חליל פרסי\עברי), סנטור, זארב, טאר, קאמנצ'ה שלישית - ככר השעון ביפו, החנות הרביעית אחרי חלילית (חנות כלי נגינה) לכוון הים, נדמה לי קוראים לחנות צ'יטורי... מנהל אותה בחור שירזי חמוד. גם שם, כלי נגינה אותנטיים, יש לו קשר עם כל מי שבא והולך.. ועוד מקום - בכל יום שישי מתקיים באוניברסיטת בר אילן בפקולטה למוסיקה , מעין אנסמבל וכיתות לימוד למוסיקה האוריינטלית עם דגש על הפרסית. יש שם נגנים שלא כולם פרסים והם מנגנים על טאר, סנטור, זארב וכו' וכו'.. מנהל את העסק בחור בשם ולדימיר, בין המורים ניתן למצא את מארק אליהו, יצחק רפואה, פליקס ועוד. מקווה שזה יעזור לך בעניין של להעלות כלי נגינה לארץ... זה לא פשוט, אולי מישהו פעיל בארגון הגג של עולי אירן שהתאחדו עם בית כורש או אחד הדמויות הפעילות בשידורים של תכניות לקהילה הפרסית בערוץ הקהילתי בכבלים יכול לתווך ולעזור לך בעניין.

Arashi

New member
טאר

תודה על הטיפים, אני בדקתי את כל ההדברים שציינת לפני שהחלטתי לקנות את הטאר שלי באיראן. בסופו של דבר החלטתי לקנות את הטאר לא בארץ כי הטאר שקנו לי שם הרבה יותר טוב וגם אמרו לי שיש מישהו שביא לי את זה מה שלא הסתדר בסוף. אני יודע שלמצוא מישהו כזה מאוד קשה, אבל כבר קניתי את הטאר אז אין לי כל כך ברירה.

פרויז1

New member
ברירה :

למכור שם ולקנות פה. ואם זה מתנה שישלחו ת'כסף. אפשר דרכנו.. נראה לך?

ככה

רנן חצי אספהני חצי טהרני. אני- מה לעשות יליד הארץ וגר בירושלים. אוהב....אוכל ונשים. שניהם פרסיים. מה יותר?....לא יודע. אוכל: של אמא כמובן.

pilpeletbm

New member
נשלח בטעות.. חג שמייח ../images/Emo213.gif../images/Emo213.gif../images/Emo213.gif

מצטרפת... שם (אפשרי גם משפחה) חנה מאין אתם או ההורים באיראן ומהיכן אתם היום סבא סבתא ואמא הגעו מקזרון מה אתם אוהבים (חוץ משירים ותהיו מקוריים) בתרבות האיראנית פרסית את האצילות הפרסית, הכבוד לאדם, הביטויים שתאימים בול למצב ושבפרסית תמיד נשמעים יותר טוב ( אפילו שאני לא מבינה אותם ), את האוכל הבריא והטעים שאין שני לו בקיצור הכככלללללללל האוכל הכי טעים שמו ומי עושה אותו הכי טוב חורושט וגונדי שסבתא שלי מכינה מה אתם חושבים על הפוליטיקאי הפרסי מספר אחד (אחמדינגאאאאאאאד) ומה נאחל לו לשנה האזרחית החדשה ? פגישה אישית עם בורא עולם !!!

עכשיו תורי..

שם (אפשרי גם משפחה) סיון מאין אתם או ההורים באיראן ומהיכן אתם היום: ההורים מקזרון מה אתם אוהבים (חוץ משירים ותהיו מקוריים) בתרבות האיראנית פרסית: הכי אוהבת את השפה..מצטלצלת כזה יפה וכל פעם מחדש כ,כ כואב לי שאני לא יודעת לדבור אותה או אפילו להבין האוכל הכי טעים שמו ומי עושה אותו הכי טוב : ואייי ממש התקלתם אני חושבת שאני אלך על הגונדי של אמא שלי. מעדן!!! מה אתם חושבים על הפוליטיקאי הפרסי מספר אחד (אחמדינגאאאאאאאד) ומה נאחל לו לשנה האזרחית החדשה? אני חושבת עליו שהוא !@#$%^&*) והייתי מאחלת : שָׁרֵה טוּקוּנַה -> נראה לי שככה כותבים יאלללללללללה מתחילים ושיהיה סופ"ש מדליק לכולללללם מלי

niya

New member
לא שמעתי על קזרון

איזה יופי לגלות ככה דברים חדשים

פרויז1

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo124.gif לסיון ג'ונה קזרוני !

תשמיעי את שיר האהבה העדין הקזרוני הזה להורים שלך. המקור היה ישן מאוד ולכן האיכות. אבל זה בכלל לא ממעיט. להיפך !!! אני נהניתי מאוד לשמוע. את רוצה גם את המילים בשביל ההורים?

למעלה