שרשור הכרות

דוטקצי

New member
חביתת ירק-בעברית לכמונו שלא יודעות פרסית

אבל איך אומרים בפרסית:חביתת ירק? את מכינה דק או עבה?

niya

New member
אני לא מכינה

אבא מכין את החביתתה ירק הכי שווה ב-ע-ו-ל-ם מלאה בירק שיש אנשים שאפילו לא יודעים על קיומו הוא מכין אותה עבה יחסית ועסיסית, כילדה, זכורות לי נסיעות לאופקים - לסבא וסבתא - היו מכינים לנו לדרך פיתות או לחם שחור, ממולאים בחביתת ירק. ליד זה אכלנו מלפפון או עגבניה טריים. אחחחחחחחחחחח טעם של ילדות

דוטקצי

New member
עלים ירוקים:סבזי

נייה יקירה כשאני הולכת לשווקים,אני מחפשת סבזי ולא יודעת איך אומרים בעברית, למשל:מרזה?זה ירק שאני מתגעגעת לטעם ולריח,היינו אוכלים אותו,כי גדל לנו בגינה,בקיצור איך אומרים מזה בעברית? שי? רהון? יש עוד? אני חושבת שכל העלים הירוקים-הסבזי מאוד בריא, בשנות החמישים האשכנזים שאלו:"מה אתם עיזים? אוכלים עלים?" היום אכילת הירק זה טרנד נחשב,,,

niya

New member
נכון../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

השכנים שלנו חשבו שאנחנו "פרסים קמצנים" כי אכלנו ירק שנראה להם כמו עשב שגדל בשדה ולא עולה כסף היום כולם מתהדרים ב"קציפת ריחן" פלצני...

niya

New member
אז ככה../images/Emo191.gif../images/Emo153.gif../images/Emo5.gif../images/Emo70.gif../images/Emo203.gif

מרזה - לא יודעת (לא יודעת בכלל אם יש לזה שם בעברית) שי = גרגר; גרגר הנחלים. יש שמתבלבלים עם רוקט, כי הם מאותה משפחה רהון = ריחן גישניז = כוסברה
שמבלילה = חילבה (ואצלנו בבית היינו שרים לפי המנגינה של "הו, שאנז אליזה": הו, שמבלילה תנה-נה-נה-נה-נה-נה)
שיביט = שמיר זה מזכיר לי - שאת השמות בעברית של הסימנים שעל הקלפים למדתי בשלב מאוחר מאד, ועד היום יושבים לי בראש הרבה יותר טוב השמות הפרסיים: דל (לב), חשט (יהלום) פיק (עץ ברוש) גישניז (תלתן)

דוטקצי

New member
משחק הקלפים המיתולוגי

קראו למשחק: ה ו ק ם-דרך המשחק למדנו:לנצח,להפסיד, לתכנן,להיות קשובים-מרובזים,להכיר תכונות של החברים למשחק, גם בעלי למד לשחק,מזמן לא שחקנו...חבל

niya

New member
את זוכרת את כל החוקים שלו?

אני צריכה להזכר... דווקא רעיון לא רע לחזור לשחק את זה

רחלמו

New member
לחביתת ירק קוראים באספהנית חיירת מכינים אותו

מכל הירקות שבעולם

דוטקצי

New member
רחלמו -תודה

ידעתי שלחביתיות הירק קוראים חייראט-גדלתי על זה, אבל אדון פריוז אמר -כו כו סבזי?אז קצת התבלבלתי,,,

למעלה