שרשור השאלות הקטנות

ברכות לפורום החדש../images/Emo20.gifשאלה

מה מגוון הדתות שמשתייכות לכאן <האם קיים בכלל מגוון?> מה המוטו של להקים פורום שכזה? ושאלה אחרונה לקינוח.. דעתך כמנהלת פורום על המחאה שנוצרה בפתיחת הפורום במשוב ובפורומים שונים ושוב.. ברכות

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifקצת דיווה ברוכה הבאה..

מה שקורה בפורום משוב, היה צפוי, והייתי מתפלאת אם זה לא היה קורה שם.. לצערי הרוע כלכך צפוי בעולמנו, ומצד שני זה טוב כי תמיד מוכנים לו בברכת אלוהינו היקר. דת אחת מקבצת אותנו פה והיא הנצרות המשיחית, האימונה בישוע המשיח. המוטו הוא ליצור לנו קהילה שתהיה דומה לכניסיה וירטואלית, לחזק וללמוד את הדת שלנו, ולעזור למאמיניה. אנו רוצים לתת לאור שישוע נתן לנו.. לפרוץ החוצה מגדרי הפורום לעולם, כי אי אפשר להחביא מנורה דלוקה מתחת לשולחן, כולם יראו את האור שלה
.

lion 7

New member
בקצרה מאד

לפי הקתולית ישנו שבעת סודות האמונה הסקרמנטים מהם סוד הטבילה, אישוש, נישואים.... . יש הבדלים תיאולוגיים בין הכנסיות הותיקות במחלוקות הנעות בין 6-7 בין הקתוליות והאורטוקסיות לבין הקופטיות. לכל כנסיה ותיקה לא פרוטסנטית יש ספר אמונה משלה בנוסף לספר הקדוש שיש בו ספרים קאנוניים חלק ב` .המיחד בה הליטורוגיה וסוד ה הטבילה ואבות קדושים המשויכים לכל כנסייה שמשמש כמתווך או מושיע או עזר שזה התחיל אחרי המאות החמישית והששית שאמיצה בגדול כנסיית רומא , כאשר השאר היו באותו מעגל ופחות חשובות אולם עצמאיות מבחינה תיאולוגיות , לגבי כנסיות פרוטסטנטיות וזרמיהם המתחדשים שאין להם מספר במדויק ומשוער באלפים שכמעט כל תקופה מה נולד זרם, מתבססות על שני סודות או שלושה, טבילת המבוגר אחרי שהצהיר באמונתו בישוע, ואחרי זה הוא מוכן להיות חלק פעיל או מן המנין כחבר הכנסיה, ומותר לו להשתתף בסעודת האדון עם שאר החברים בכנסיה, לרוב מערב אירופה וארה``ב עם נציגים מהמאה ה18 במזרח כאן, אין הרבה מצוות או מתווכים כמו בוותיקות מלבד היות המשיח הוא המתווך היחידי, וגם פולחן הפגישה הדתי מתקיים בנוסף לימי ראשון בסאנדי סקול, לילדים , לפגישות לימוד הספר ופרושו, פגישות התפילה לרוב ימי חמישי. ופגישות עידוד בימי שישי לצעירים ואחר. מצווה חשובה גם לעודד בניה רוחנית, לתרום לצדקה יחסית כמו שמתואר בברית החדשה, הענין שהפרוטסטנטים או חלק מהאבגלינזם בסיסו כתבי הקדש ופירושם כמו למשל בפטיסטים ברזרין נזארין והרשימה ארוכה, החומר מבואר בצורה יותר טובה בויקיפדיה בשפה העבית מומלץ. מקוה שהסברתי .. ברוכה הבאה.

lion 7

New member
בקצרה

לבסס את האמונה על קרקע יציבה יציקה, כגון צוק כמוזכר במשל שהביא האדון, דבר על שני בתים שנבנה על חול. ואחר שנבנה על צוק , עמידות ויציבות שני הבתים נבחנה בשטפון שהרס את זה שנבנה על חול .. זהו אדם מאמין שאם תהיה לו עליות וירידות יגדל באמונה, ברוחניות שהיא חשובה מדברי הבשר, דברי ישוע ושאר הברית החדשה מדגישים על אדם רוחני, מצוות רוחניות (כגון ה-מצוה של אהבה למיניה) , והעולם הבא שהתחיל בלידה החדשה, מאמינים בישוע נקראים כנסייה הנגזרת מהשפה הסריאנית שמשמעותה קהילה, ישוע דבר על בניית כנסייה(שחבריה הם מאמינים אמיתיים) שבה הוא הראש, והם שאר האיברים, זאת לא כנסיה של זרם א` או ב` אלא אנשים רוחניים שתורת חייהם הנראית והבלתי נראית מתאימה לתורתו של ישוע כמודל לחיקוי . . . הכנסיה אמיתית זו, למשך דורות שנכללים בה גם מאמינים מהעת הישנה או אישיות מהתנ``ך , היא גם בניה המשכית, לאבן הפינה, שישוע הוא אבן הפינה , והמאמינים אלה הם רבדים ושכבות של המשך בניה זו שאין בה דפקט מה , אם ישוע אהב את כנסייתו עד מוות, ובחר בה מלפני בריאת העולם, בודאי ירצה לראות אותה כנה יפה ובלי פגם, כך היא מתוארת ביופיה בספר שיר השירים של שלמה , וכך היא מיועדת ככלה לחתן לעתיד יבוא, ללקיחת הכלה לשמיים לנצח . . . . (מתנצל שעניתי באיחור)

salt of earth

New member
תקראי מה כתוב בפתיח הדברים של הספר

הסופר דן בראון מתחיל את ההקדמה בכך שהוא מבהיר שהאירועים המתוארים שם הם פרי דמיונו בלבד. אז מה נכון ומה לא? 1- כל העלילה מבוססת על הציור האמונותי של דה וינצ'י, הנצרות מעולם לא ביססה את האמונה שלה על ציור שלא לדבר על ציור שמראה את ישוע והתלמידים שלו בלונדינים עם שיער ארוך, ועוד יושבים על שולחן וכיסאות עם סכו"ם, הטענה המרכזית בספר הוא שבציור נעדרה הכוס הקדושה בגלל נוכחותה של מרים מגדלנה שהיא בעצם מייצגת את "השולשלת של ישוע". הסופר כנראה לא ידע שהציור של דה וינצ'י מתאר את הסעודה של פסח ולא את קבלת הלחם הקדוש הרי התלימידים קודם אכלו ואח"כ ישוע לקח ובירך על הכוס והלחם הקדוש. 2- סיפור הכוס הקדושה שמופיעה במלחמות היא מיתוס בספרות האנגלית ובראון הרחיב זאת. 3- לא ברור מה זה מסדר ציון שהזכיר בראון שהוקם ב 1099 בעוד שיש אחד כזה שהוקם רק ב 1956 4- לא כל גבר יהודי היה חייב להינשא- זאת אחת הטענות של בראון למה ישוע נישא. בקומראן התגלו עדויות של עדה יהודית שלא נישאו שם. לסיכום, צופן דה וינצ'י הוא סיפור מתח ועלילה, מקור מוסמך לנצרות או להיסטוריה שלה הוא בטוח לא. לחברים הנוצרים דוברי הערבית, מומלץ לבקר באתר www.christpal.com ושם בספריה יש ספר מצוין המגיב לקוד דה וינצ'י.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה שהוא ספר בדיה

לא מונע ממנו להיות רב מכר ובאמת ספר מרתק שגרם לי לקנות את כל שאר ספריו.. אבל בתכלס בינו לבין אמיתות עובדתית דתית..אין כלום!

Biblerule

New member
צריך לבדוק

יש קהילות או אירגונים בארץ שמפיצים ספר הסותר את צופן דה וינצ'י הניקרא צופן דה וינצ'י: התרמית. או שם דומה לזה.. אפשר להריץ חיפוש בגוגל ולראות.. הספר הוא חינם כמובן. ועד כמה שידוע לי מיסדר ציון הוא כניראה בכלל אגדה.. והטמפלרים.. אי אפשר בדיוק לדעת מה הסיפור שלהם.. יכול להיות שהם אכן היו גנוסטים.. (כל ההקשרים ל"שופיא" האלילה הגנוסטית) ואז זה לא נצרות אמיתית או מקורית.. רק דת שאימצה חלק מדברי ישוע כניראה והיו בין הקבוצות הראשונות (לא הראשונה) שהקימו קבוצות ואסיפות וקהילות.

Serpent Axis

New member
מה אמת? לא הרבה. מה בדיה? הספר ../images/Emo13.gif

הוא נכתב למטרת רווח וכבדייה. פה ושם נשען הכותב על חצאי אמיתות ושקרים מלאים.

דן בראון ביסס את הספר שלו

באופן חופשי על כל מיני אגדות ומיתוסים. את הרעיון שישוע היה נשוי למרים המגדלית הוא לקח מאחת ממגילות נאג חמאדי, הבשורה על פי פיליפוס. מגילות נאג חמאדי הן כתבים גנוסטיים מהמאה הרביעית לספירה, ונחשבים לכפירה בנצרות. לגבי שאר המסדרים והארגונים, מסדר ציון ואופוס דאי, בראון פשוט עסק בעיוותים של מוסדות קיימים, ספקולציות (מה מצאו הטמפלארים על הר הבית? מה פתאום קוברים במקום המקודש ליהדות אשה?) ובניחושם. מאחר וגם העלילה היא עלילה של ספר נוסחה רגיל, איני רואה סיבה לקנות את הספר המעפאן הזה.

Laxir

New member
שלום, אני חדש כאן...

ולמען האמת אני לא מתחבר יותר מדי לענין של הנצרות, אך בכל זאת הפורום החדש הזה סקרן אותי...

Laxir

New member
כעקרון, אני אתאיסט...

ואיני מאמין בקיום אלוהות , ואיני מאמין בנכונות הדתות.. אך איני מכיר את הנצרות כלל, ולכן אני אבקר בפורום זה מפעם לפעם על מנת ללמוד את הנושא...

Serpent Axis

New member
INRI

אני יודע שאני סנילי בגיל מוקדם, אבל שכחתי מה האותיות INRI מסמלות על גבי הצלב ואם כבר INRI ענייננו, האם יש מקביל בערבית (ושפות אחרות) שנעשה בו שימוש או ששינוי המקור נחשב לחילול קודש כלשהו?

למעלה