שרשור השאלות הקטנות

ועוד משהו

במקרה אני ממוצא יהודי, ושמתי-לב שהכמרים אפילו עושים "הפוך על הפוך". כאשר מגיעים יהודים שרוצים להתנצר, הם שולחים אותם חזרה לחקור וללמוד את היהדות, ולכן בכנסייה הקתולית, מספר הנוצרים ממוצא יהודי בטל בשישים, ורוב המשתתפים הם אכן ערבים או אנשים מחו"ל, דבר שגורם לי להרגיש בודדה, אבל מה לעשות, זו המדיניות בארץ (לפחות של הכנסייה הקתולית).

מקווה לא להשמע חצופה

או שחלילה הודעתי לא תמחק, אבל אני שואלת רק מבורות וחסר ידע ומכוונהל השכיל קצת ולדעת. נכתב בתקנון כי "כל המשתמש במילה ישו במקום ישוע תימחק הודעתו.." מה הבעיה בלכתוב ישו במקום ישוע? היש הבדל? ושוב, אני לא שואלת כדי להכעיס אלא כדי לדעת.

תודה רבה :)

ועוד שאלה- [מצטערת פשוט אני לא מבינה כלםו בנצרות]. הנוצרים לא אומרים ישו? כלומר- סביר להניח שמי שהמציא את הר"ת הינו שונא הנצרות, השאלה אם גם הנוצרים משתמשים בשם הנל או שהם אומרים ישוע?

salt of earth

New member
הנה לך

הקדוש גויארג'יוס- פטרון ארץ הקודש http://images.google.com/images?hl=en&q=%22saint+george%22&btnG=Search+Images

Mondsee

New member
שאלה

שלום לכם, האם מישהו יודע אם מיסת חצות מבית לחם תשודר באחד הערוצים. אני מנסה לחפש ומצאתי רק שידור של המיסה מנצרת בערוץ 33. חשוב לי לראות דווקא את המיסה מבית לחם. אם מישהו יודע על שידור באחד מהערוצים הזרים אנא ידעו אותי. תודה מראש.

salt of earth

New member
מיסות של חג המולד

ערוץ 33 משדר את המיסה בנצרת בשעה 00:00 אני חושבת שהערוץ הפלסטיני וערוץ הערבי-נוצרי תילילומייר משדרים אולי את המיסה של בית לחם. הערוץ הירדני משדר בשעה 01:00 את המיסה מרחבת הותיקן בהשתתפות האפיפיור. קרוב לוודאי שאם תזפזף בערוצים הזרים תמצא שידורים של מיסות.

salt of earth

New member
לא נראה לי

שיש אנשים המאמינים בישוע הנוצרי ולא מאמינים שהוא המשיח. להסבר נוסף על השם (אני מודה שהוא מבלבל).

SupermanZW

Well-known member
המוסלמים מאמינים בישוע הנוצרי אך

אינם מאמינים שהוא המשיח, הם מאמינים שישוע הנוצרי הוא נביא ושמוחמד הוא המשיח. היה בעבר זרם ביהדות הקרוי "ענניים" אשר האמינו בישוע הנוצרי כבנביא אך לא טענו שהוא המשיח.

מאיפה אתה מביא את זה../images/Emo35.gif

זו הפעם הראשונה שאני שומע כי מוחמד הוא המשיח על פי האסלאם. לתומי סברתי כי מוחמד הוא הנביא האחרון והגדול מכולם, אך לא משיח.

SupermanZW

Well-known member
גם היהדות גם הנצרות וגם האיסלאם הן

דתות משיחיות. היהדות היא היחידה ביניהן שאינה טוענת לזהות המשיח.

אני מקבל שהיהדות והנצרות הן משיחיות

אך זו הפעם הראשונה שאני שומע כי גם האסלאם הוא משיחי. ויותר מזה, כי מוחמד הוא המשיח. אני חוזר ושואל מהיכן אתה מביא את זה
אנא תן לי לינק ואשכיל כמוך.

SupermanZW

Well-known member
שמו יהיה מוחמד והוא יהיה מצאצאיו

טעיתי כשטענתי שמדובר בנביא מוחמד, אך בכל זאת שמו של המשיח (מהדי בערבית) המוסלמי הוא מוחמד. חדית'ים סוניים ושיעיים כאחד מביאים מדבריו של הנביא מוחמד, שטען: "העולם לא יגיע לקצו עד שאדם ממשפחתי (אהל אל-בית), שייקרא אל-מהדי, יופיע כדי לשלוט בקהילתי"[1] החדי'תים העיקריים שעוסקים בתכונותיו החיצוניות של המהדי הם סוניים. בחלק מהם מצוטט הנביא מוחמד באומרו "למהדי שלנו יהיה מצח רחב ואף מחודד"[2] באופן כללי נאמר כי יהיה דומה במראהו החיצוני ובהתנהגותו למוחמד. במספר מסורות סוניות נוספות נטען כי הוא יגמגם, וגמגומו יתסכל אותו, כך שהוא יכה בידו את ירכו. כמו כן, יהיה לו כתם לידה על לחיו השמאלית[3]. שמו, לטענת ציטוטים סוניים שונים המיוחסים למוחמד, יהיה זהה לשמו של הנביא, וכך גם שמו של אביו יהיה כמו זה של אביו של מוחמד (עבדאללה)[4], שם אימו יהיה אמינה [3] (גם כן, בדומה למוחמד). 1 - Tafsir Durr al-Manthur, al-Suyuti, v7, under commentary of Verse 47:18; Sunan, Abu Dawud, v2, Chapter 35 (Kitab al-Mahdi), Bab 1, Hadith 4279; Sahih, al-Tirmidhi, v3, Chapter of Fitan, Bab 44 (what has come about al-Mahdi (AS)), Hadith 2331-2332. 2 - Abu Dawud, Sahih, Vol. 2, p. 208 3 - http://www.islam.tc/prophecies/imam.html 4 - Ithbat al-hudat, Vol. 7, p. 52.

למעלה