שרשור השאלות הקטנות

NorthernStar

New member
Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum

או בקיצור: ישוע הנוצרי מלך היהודים (כך הרומאים כינו אותו בלעג ועיטרו את מצחו בכתר קוצים).

Biblerule

New member
כאן

יֵשׁוּעַ מִנָּצְרַת, מֶלֶךְ הַיְּהוּדִים (יוחנן יט' 19 תרגום מודרני) יֵשׁוּעַ הַנָּצְרִי מֶלֶךְ הַיְּהוּדִים (יוחנן יט' 19 תרגום דעליטש) יֵשׁוּעַ מֶלֶךְ הַיְּהוּדִים (מתי כז' 37 תרגום מודרני ודעליטש) זה לא ממש משנה באיזה שפה זה נרשם או עם ראשי תיבות או בלי. במקומות שבהם נהוג להניח תמונות של ישוע צלוב וכולל הכיתוב לרוב אני מניח שזה יהיה INRI למרות שפעם ראיתי צילומים מחו"ל שבהם הכיתוב היה בעברית "מלך היהודים". זה גם לא חטא וזה לא מצווא מהברית החדשה לקרוא לישוע INRI או לרשום אותו כINRI בכתב וכדומה. אני מניח שהיה יכול להיות יותר ברור מה היה השם המקורי לו היה לנו מישהו שמבין ביוונית עתיקה ובעל עותק או גישה לעותק בשפה זו. ישוע חי וזה מה שחשוב הללויה.

Biblerule

New member
כתבי הקודש וחכמת שלמה.

יש לי שאלה בנוגע לדיונים על כתבי הקודש.. האם יהיו דיונים על ספרים חיצונים? ומדוע קיים ספר חיצוני שנקרא חכמת שלמה (שהוזכר בתנ"ך) כשאלה בעצם 3 ספרים שהם שיר השירים משלי וקוהלת? האם מישהו מחברי הפורום רואה כאן איזו סתירה? ועוד שאלה למי שמכיר חכמת שלמה- מי יודע מה מוצאו? אני חושב שפעם קראתי על זה שזה נועד ככלי להפיץ או להפגין את חכמת שלמה לכופרים אך איני זוכר או בטוח בודאות. ויש לי הצעה אם וכאשר יפתח פינת המאמרים (ובנתיים בטאגליינס) לעשות את רשימת ספרי הקודש בשפות עברית-ערבית-לועזית (אנגלית/יוונית)

lion 7

New member
חוכמת שלמה

מהספרים הקאנונים ב` שלא הוכנסו לתנ``ך היהודי בגלל שאבד יחד עם שאר הספרים הקאנונים חלק ב` במאה הראשונה, ולמרות שהתרגום בשבעית היה אמיתי , ואחרי שהיהדות המשיחית השתמשה בגרסה השבעית, מה שגרם ליהדות לחזור לתנ``ך העברי שמן הסתם , אותם ספרים אבדו, שכך היה .. הספרים הקאנונים ב` משתמשים בהם הכנסיות המסורתיות הותיקות, עם זרם פרוטסטנטי דרום גרמני, וממול מירב הזרמים הפרוטס. יחד עם היהדות לא מתיחסים אליהם. נא לקרוא תחת הערך ``תרגומי הספר הקדוש `` .

Biblerule

New member
ללא כותרת

אבל דיונים על תוכן הספרים החיצוניים אפשריים או מתקבלים כאן? (אני יודע שהם נחשבים ללא מקובלים בזרמים החדשים והפרוטסטנטיים אך יש להם סוג של ערך מיוחד עבורי במידת מה :)) לפי משפטך :"ואחרי שהיהדות המשיחית השתמשה בגרסה השבעית, מה שגרם ליהדות לחזור לתנ``ך העברי שמן הסתם , אותם ספרים אבדו, שכך היה" אני מניח שאפשרי ויתכנו דיונים אם כן?

lion 7

New member
כן אפשרי למה לא

הספרים אלה לא הוכנסו על ידי לותר מאוחר יותר , אבל בהם יש רמזים וקשרים על ישוע והברית החדשה, בעצם יש פסוקים בברית שמצוטטים מספרים אלה שהם נקראים ספרים קאנונים ב`.. ואני אכתוב כאן על הספרים האלה ועל הקשר שלהם בברית החדשה בנוסף לתנ``ך.

Biblerule

New member
כן.

ידוע לי שפאולוס ציטט אח אחיי היהודים לאמונה טוענים שזה לא אומר שצריך לקבלם אלא רק את מה שפאולוס כתב והוסיף כי זה בהשראת רוח הקודש.

שאלה

על יושוע אני רציתי לברר אם ישוע המשיח הוא אלוהים או נבי מי יכול לסביר לי תודה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשלום לטרול בתקווה שהוא אינו כזה

בפועל
ישוע המשיח כזמו כך הוא, בשבילנו הוא המשיח, בן אלוהים שהוא בעצמו אלוהים אשר ירד לעולם בצורת האדם וחי בקרבנו על מנת שכל הנבואות הכתובות בברית הישנה-תנ"ך יתגשמנה, והוא נהרג נצלב ומת ככפרה על חטאי העולם, הוא השה אשר הרימה את חטאי העולם על כתפיה. ואינו סתם נביא.

Laxir

New member
רגע....

מצד אחד את אומרת שהוא בן אלוהים ומצד שני את אומרת שהוא אלוהים ? זה נשמע לי כמו דבר והפוכו, האם זו גם עמדת הכנסיה בנושא ?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה ה-עמדה../images/Emo13.gif

ישוע הוא אלוהים והוא בן אלוהים ורוח הקודש היא הם, זה סוד השילוש המקודש! כמו שאתה אדם ובן אדם, ישוע הוא אלוהים ובן אלוהים, ירד אלינו בגוף אדם בכדי לתחבר להמוני הכבשים התועים שלו ולדבר אליהם, ולשים את עצמו במקומם על המזבח, להמחיש שהוא כאדם חי איתם וכאלוהים ניצח את המוות וקם ביום השלישי, וכך יהיה למאמיניו, חיי הנצח וניצחון על השטן.

Laxir

New member
את תצטרכי לסלוח לי ../images/Emo13.gif

הידיעה שלי בנצרות שואפת ל-אפס (עגול), ועכשיו עוד יותר סבכת אותי כשאמרת שהוא גם רוח הקודש.... עם הזמן אני אבין על מה את מדברת.

anonimitusa

New member
אני אנסה להסביר בפשטות

אלהים הוא רוח. הוא לא בשר ולא בן אדם. אבל בכדי לתקשר עם ברואיו בני האדם הוא נהיה כמונו, ירד אלינו בדמות אדם (לבש בשר = רוחו לבש בשר) והוא דיבר אלינו בשפה שנבין אותו. תתאר לך כאילו אנחנו נמלים ואלהים נהפך לנמלה בכדי לבקר אותו ולהסביר לנו בשפה שלנו ובדרכים שנבין אותו - מיהו. לכן בגוף בשרי ישוע הוא בן האלהים כי הוא נולד בבשר מאישה. היא נתנה לו את הגוף. אבל אלהים הוא הזרע. אבל הרוח היא רוחו של אלהים ומה שנקרא רוח הקדש או רוח האלהים. הגוף הוא מן האישה (מרים). אלהים השתמש ברחמה להביא את המשיח משום שהוא אמר לנו באמצעות משה כי יתן לנו נביא כמוהו ומאיתנו. וכך עשה אלהים. אבל הרוח היא אלהים. לכן כשהתלמידים של ישוע ביקשו ממנו "תראה לנו את האב וזה מספיק לנו להבין" , אמר ישוע לפיליפ, אתה נמצא איתי כל כך הרבה זמן ועדיין לא מבין שאני באב והאב בי? (שראית את אלהים). אל תנסה להבין את זה במח כי אלהים אמר לנו שנסתרות הן דרכיו ולא נוכל להבין אותו. אבל בכדי שנוכל בכל זאת להבין משהו הוא בא בגוף בשר. לכן אמר אלהים בספר יחזקאל כי הוא יבוא לבקר אותנו, ועוד אמר כי מראהו של המשיח יהיה כמראה אדם. הנה כאן: יחזקאל 34 אלהים יבקר אותנו כפי שרועה מבקר את צאנו. ישוע אמר לנו שהוא הרועה הטוב והצאן שלו שומעות לקולו ולקול זר הן לא מקשיבות. Eze 34:11 כי כה אמר אדני יהוה הנני־אני ודרשׁתי את־צאני ובקרתים׃ Eze 34:12 כבקרת רעה עדרו ביום־היותו בתוך־צאנו נפרשׁות כן אבקר את־צאני והצלתי אתהם מכל־המקומת אשׁר נפצו שׁם ביום ענן וערפל׃ המשיח (עבד יהוה) יבוא במראה של אדם וגויים רבים ומלכים יראו את מה שלא סופר להם וישמעו את מה שלא התבוננו: Isa 52:12 כי לא בחפזון תצאו ובמנוסה לא תלכון כי־הלך לפניכם יהוה ומאספכם אלהי ישׂראל׃ Isa 52:13 הנה ישׂכיל עבדי ירום ונשׂא וגבה מאד׃ Isa 52:14 כאשׁר שׁממו עליך רבים כן־משׁחת מאישׁ מראהו ותארו מבני אדם׃ Isa 52:15 כן יזה גוים רבים עליו יקפצו מלכים פיהם כי אשׁר לא־ספר להם ראו ואשׁר לא־שׁמעו התבוננו׃

salt of earth

New member
בבן אלוהים הכוונה

שהוא שייך לאלוהים. כמו שאנו אומרים "בן צרפת" למשל. אין כוונה פה שהוא הבן הביולוגי של אלוהים אלא שייך לאלוהים וחלק משילוש הקדוש שעבורנו מייצג את אלוהים בתפיסה הנוצרית. ליאון 7 מסביר כאן זאת הרבה יותר טוב ממני http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91148861

yogev06

New member
שאלה

נתחיל בזה הייתי לפני כשנתיים לערך במצעד האהבה ושמה זרקו מלא פליירים של משפטי אהבה וכמו כולם לקחתי גם לאחר מכן כשרציתי לחזור עמדו אנשים וחילקו ספרים אז לקחתי גם וכשהיינו בחזור והיסתכלנו ראינו שבעצם אלה ספרים של `משיחים` וגם הפליירים היה שם בעמוד האחורי דיברי הסתה לדת הנוצרית וכו` וכו` כמובן שזרקנו את כל החומר ואז עלתה לי השאלה הבאה למה אתם מנסים לקחת יהודים ולהפוך אותם לנוצרים, כלומר היהדות לא מחפשת שיבאו אליה גרים וגם כשבאים הרבנות עושים להם תהליך ארוך עד שמכניסים אותם לדת ואילו אתם מחפשים לקחת כמה שיותר יהודים שיהיו כמותכם אני ינסה להבהיר יותר מה האינטרנס של הנצרות לקחת דווקא יהודים ולהפוך אותם לנוצרים וכי חסר לכם מאמינים??

salt of earth

New member
שלום לך וברוך הבא

לגבי השם "משיחית" אז אנחנו הוספנו את זה לשם נצרות בגלל שאין ביטוי מדויק בעברית ל christianity יעזור לך לדעת שאנחנו ערבים-נוצרים עם אמונה מאוד גדולה בלב והפורום נוסד כדי להיות מעין מפגש של נוצרים מאמינים בהם נדון באמונה שלנו. לידיעתך העדות הערביות-נוצריות בארץ שקיימות פה כבר מימי ישוע מעולם לא עסקו במיסיון ולא ניסו להפוך אף אחד לנוצרים לא חשוב מאיזה דת הוא בא במקור. ולמרות זאת הנוצרים ההיסטוריים בארץ נרדפו הרבה מאז ישוע. הפורום אינו בשום פנים ואופן לא עוסק בהמרות דת ולא משדל ואפילו לא מתייחס לנושא הזה, הפורום אינו בכלל מתייחס לדתות אחרות מלבד הנצרות ופונה אך ורק לנוצרים ואפילו רוב הפנייה נעשית בשפה הערבית מכיוון שרובנו פה ערבים-נוצרים עם תרגום תמציתי לנוצרים שהם לא דוברי ערבית. אז השאלה שלך היא ממש לא רלוונטית לנו מכיוון שאנו בכלל לא קשורים לעניין שתיארת. רק להוסיף לידע הכללי שלך: מאוד קשה להמיר את הדת לנצרות, ויש כמרים שנמנעים מלעשות כך כדי לא לעורר מהומות דומות לאלו שראית בפורום משוב, שם התחילו טרולים להשמיץ אותנו.

salt of earth

New member
מכיוון שזה פורום שרובו

הם ערבים-נוצרים. אז בהחלט התשובה שלי מאוד עניינית וכמו שאמרה לך פרפר יצירתי הכנסייה הקתולית למשל תמנע מלנסות לקבל יהודים כנוצרים כדי שלא ייתקלו בבעיות. מה לעשות שרובם המוחץ של הנוצרים בישראל הם ערבים שמעולם לא עסקו במיסיון או נסיון להמיר יהודים על דתם. הקבוצה שאתה תיארת לא מגדירים את עצמם כנוצרים. אז התשובה שלי היא בהחלט עניינית !!

אתה מבלבל בין "היהודים המשיחיים"

שכנראה נתקלת בחוברות שלהם (אשר באמת עוסקים בהטפה דתית ללא נוצרים, שזו זכותם אגב) לבין הפורום הזה שנוסד בידי נוצרים ואין לו כל קשר אליהם.

למעלה