MERRY CHRISTMAS

salt of earth

New member
אב הכנסייה המערבית

וכותב הביוגרפיה הראשונה בעולם "וידויים" אוגוסטינוס (13 בנובמבר 354 - 28 באוגוסט 430) - פילוסוף ותאולוג נוצרי נאו-פלטוני, אחד מאבות הכנסייה המשפיעים ביותר על עיצוב הנצרות המוקדמת. לאחר מותו הוכרז כקדוש נוצרי. (הכוונה לאב הכנסייה הוא איש דת חשוב שהנחה את עקרונות הדת בכנסייה) בכנסיות המזרחית יש 4 אבות כנסייה. אוגוסטינוס הקדוש (מתוך ויקיפדיה) נ.ב- רק אני מרגישה שאני נמצאת במרתון של שאלות, חבר'ה תנו לנשום קצת

lion 7

New member
תבורכי מלח הארץ,

ואת תנוחי ונענה לאט.. כי אנו רק שלושה.. וצריכים עוד נוצרים כאן דחוף ..

הוידויים של אוגוסטינוס

זה האוטוביוגרפיה הראשונה בעולם. כלומר הספר הראשון שנכתב אשר בו הסופר מתאר את התפתחותו האישית שלו עצמו כבן אדם.

אוגוסטינוס, הספר קיים בעברית

ספרו המצוין "וידויים" יצא לאור בעברית לפני שנים אחדות, בתרגומו המצוין של פרופ' אביעד קליינברג מאונ' תל-אביב. הספר יצא בהוצ' ידיעות-אחרונות, והוא נחשב לקלאסיקה משובחת. מאוד מומלץ לקרוא. להלן האתר של סטימצקי (אבל ניתן למצוא הספר בכל חנויות הספרים) חג-שמח!

che guevara85

New member
לא הבנתי איך את יהודיה וגם נוצריה?

יהדות ונצרות הן דתות, בשונה מערביות שהיא לאום.

LEATHER REBEL

New member
אסביר

היא יהודיה שמאמינה שישוע הוא-הוא המשיח. כן, יש יהודים רבים שמבחינתם זה בלתי-נתפס, ולכן הם מחליטים על דעת עצמם שאדם הוא או יהודי או נוצרי. אני אישית לא מקשיב לאנשים המדברים ככה. כמה שהדובר הוא רב מפורסם, הוא אינו מהווה כל סמכות לגבי, ממש כשם שהאפיפיור -מפורסם ככל שיהיה- מהווה סמכות עבור הקתולים בלבד. נכון, ישנם דברים רבים שאני לא מבין... אבל זה לא נותן לי או לאף אחד אחר את הסמכות לבטלם.

lion 7

New member
הסבר

יהדות הן לאום אתני ודת.. כמו הארמנים הם לאום ודת הארמנית אם כי זו זרם בנצרות. כל מי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי למהדרין, ועליו חובות הדת כמו בר מצוה ועוד. פרפר יצירתי ויתרה על הלאום אולם היא מבחינה אתנית יהודיה, ובחרה בדת הנצרות הקתולית . לכן היא כמובן תקרא לפי היהדות הרבנית מושמד או מומר... לקתולים דוברי עברית יש להם כנסיות משלהם, ויש להם אתר קתולי באינטרנט . מקוה שהבנת

לגבי "כנסייה משלהם"

היו ויש ניסיונות לעשות "כנסייה יהודית". אישית - אני מתנגדת לכך. להיות קתולי עבורי זה משהו לכולם. אני נגד התבדלות. לצערי השפה הערבית אינה שגורה בפי, לכן, אני שומעת מיסות באנגלית. איני אוהבת את הניסיונות ליצור גיטאות של כנסיות רק "ליהודים", כי הבשורה של משיחנו היא לכולם. איני משתייכת לכנסייה "יהודית", ולמעשה, רוב הישראליים המאמינים פועלים כמוני. יש כאלה שהם משתייכים לכנסייה דוברת ערבית וכאלו (כמוני) ששומעים מיסה בכל מיני שפות (אנגלית, צרפתית ואף ערבית), אבל הכנסייה דוברת העברית למעשה כמעט מאוכלסת כולה בזרים מחו"ל הבאים לתקופות קצרות לארץ, וקופצים אליה לצפות ב"פלא". חג-שמח.

אני בת להורים יהודים

למרות שאני בת להורים יהודים, קיבלתי חינוך קתולי בילדותי, נטבלתי ואני שומרת על האמונה שלי, למרות שזה לא קל. בנוסף - מבחינת האזרחות - אני ישראלית, ועברית הנה שפת אימי. חג שמח.

lion 7

New member
גם מלפני האיסלאם היו ערבים-יהודים

וערבים-נוצרים בחצי אי ערב בנוסף לערבים-פגנים (ערבים ג`אהלים= בורים, כך נקראה התקופה מלפני מוחמד הנביא ). נא לזכור כי אחד מסבי הנביא כמעט עשרה דורות אחורה היה ערבי בשם אליאס המקובל אצל ערבים נוצרים גם היום. בחצי אי ערב במיוחד באל-חיג`אז שבטי נוצרים שנכתבו אודותיהם הרבה חומר מהשירה או מלחמות שבטים , מהם שבט בני-תג`לב, בני-בכר שני שבטים נוצרים הגדולים ביותר מבין שבטי בני-ערב.. הערבים הנוצרים היו מראשי העמים שקיבלו משיחיות ישוע , בעצם חצי אי ערב היה מפלט למינות שמצאו מחוץ לגבולות האמפריה הרומית מקלט, ושם פרחה לה מינות ושיגשגה , מהמפורסמים שבהם המינות של נסטורינוס, שהיו נפוצים כאן במזה``ת וגם בצפון אפריקה.. אם תדפדף כאן אני כתבתי על סיפורי התנצרות ראשי הערבים הנוצרים. והיו גם ממלכות ערבית נוצריות קטנות כגון בתימן, או בירדן כגון אלנובטים (אל-אנבאט) שעירם אלפטרא בירדן ,מהמפורמות בהם.. גם פיליפוס הקיסר הערבי הנוצרי הראשון, היו ממלכות ערביות נוצריות כגון: אל-ג`סאסנה , ואל-מנאדרה באזור אלחירה ..שהיה להם משקל בין שתי האמפריות פרס ורומי.. יש שם של מלכה שמרדה באמפרית רומי והיא מלכת זנוביא הערבית נוצרית, ובעלה אוזיינה, מצד שני היו יהודים ערבים מפורסמים מהם שמואל(אל-סמואל ) היהודי שהשירה שלו היתה אחת יצירות הנפלאות בשירה הערבית שנפלה במעט משבעת המפורסמות שנתלו על הכעבה אז, ונכתבו במי הזהב, אלסמואל כתב את הפואמה (לאמיית אלסמאול) שכל בית התחיל באות ``ל`` , שלומדים אותה כל ערבי בבית הספר. ובכן גם חברים סיפרו לי שביקרו באירופה על שהם נדהמו בזמנו, שהערבים בישראל כולם מוסלמים, טוב זה פחות גרוע מהדיעה שהיתה רווחת במצרים השכנה , על אי קיום ערבים כאן בכלל. ברוך הבא

anonimitusa

New member
כשחיים עם אלהים במשיח

המוצא הפיזי שלנו כבר חסר משמעות. כולנו נולדנו לתרבויות, שפות, מנהגים, תורות חיים, הרגלים מאכלים ושמות שונים. כל אלה חסרי משמעות עבור אלהים כי הוא לא מסתכל על ילדיו בבשר בפיזיות, אלא רואה את ליבם (זוכרת את דוד ושמואל שבא למשוח אותו בשמן למלוכה?) כך רואה אלהים את ילדיו. לכן השלום שהביא ישוע לעולם איננו שלום של הסכמים וחוזים של בני אדם אלא שלום בין עמים תרבויות מנהגים ומסורות - וכולנו משבחים ומהללים אל אחד שקוראים לו אלהי ישראל ששלח אלינו את בנו יחידו, ישוע להיות הגשר והאור של העולם. כשחיים בישוע כבר לא אומרים "הוא ערבי, יפני, הודי או לבנוני" אלא הוא אחי לאמונה בישוע ובנו של אלהים בדקיו כמוני. אף אחד לא אהוב יותר על אלהים מן האחר. וחבל שבני אדם כך חיים. כל טוב וכולם

yogev06

New member
את משחקת משחק כפול??

לפני דקה בשאלה הקודמת שלי כתבת שאת ערביה נוצרית

אני מקווה שלא התכוונת אליי יוגב.

אני לא כתבתי שאני נוצרייה משום עדה.. או שהתכוונת למישהי אחרת..

Laxir

New member
באתי לשמוע את הבשורה מאת ישוע.

ואני מיחל לרגע שבו ישוע אדונינו ישוב למלוך אלינו ביום הדין, אמן סלה. ברוך הבא לפורום הנצרות של תפוז.

למעלה