חברים יקרים שבוע טוב לכולם ברצוני לומר לכם משהו חשוב לכולנו יש בעיות רבות .ונימאס כל הזמן ליקרוא רק דברים כאלה אז אולי כדי שניפתך נושא לדיון שיותר מעניין וגם יותר נחמד לדון על נושא מצויים מה דעתכם חברים . אז אולי ניפתח על נושא של זוגיות.למשל מה דעתכם על בחורה נכה עם גבר בריא האם זה מתאים? חישבו על כך? לי יש דעה בנושא הזה אבל ניראה מה אתם חושבים על כך בהצלחה מציפי
לפי מה שאלון כבר סיפר כאן, הוא אכן יושב על כיסא גלגלים, [אני זוכרת את זה כי הוא ביקש עזרה באיתור חברה שמתקינה מעלונים מיוחדים]. מטרת המעלונים הללו היא שהנכה יהיה בתוכם, ואז הוא יוכל לעלות לכל מקום, מבלי שיהיה צורך להרימו, ובכך לגרום לו מבוכה, ליאת.
כל חבר בפורום יכתוב את קורות חייו ותחת כל שם יהיה רשומים קורות חייו אפילו באריכות. כל חבר חדש שיצטרף תבקשי שיצר קורות חיים - על חייו מעשיו נכותו וכו'... תפתחי שירשור שנקרא "על עצמי" וכל מה שיכתב תכניסי למעלה ל "על עצמי". מה דעתך?
זו הצעה מצויינת בעיקר לחדשים שבינינו, וזה אחלה של דבר. בכל פעם שיצטרפו חברים חדשים נפתח את השירשור. השירשור הראשון ייפתח מחר, וייכנס לטאגליינס יחד עם עוד עידכונים שעליי לעשות שם, תודה על הרעיון, רעיון נפלא! קבל
קשר יש גם נכים שלא בכיסא שיוצאו או יוצאים עם "בריאים". קשר כזה לדעתי ב90% מהמקרים לא יכול להצליח. בקשר כזה מתערבת המשפחה של "הבריא" שמנסה לערער ולהרוס את היחסים בין בני הזוג. וזה מה שקרה לי בין היתר. משפחה של הבן/בת הזוג לא מוכנה שהבן/בת שלה תצא עם מישהו "סוג ב'", "לא רגיל". הם תמיד יגידו למה צריך צרות, למה מיטה חולה, מה יאמרו השכנים חברים משפחה, איך ניראה , פאשלות...וכו'.... חבל על המאמץ בקשר כזה - זה רק יגרום ל"לא רגיל" להיפגע. מה דעתך ?
למרות שפנייתך היא לכלב וחתולה, אני חייבת להתייחס, וההתייחסות שלי היא כזו: לצערנו, יש גם מקרים כאלה, קראתי על זה פעם בעיתון, וזה מכעיס ומרגיז. לדעתי, הכל מתחיל מהחינוך שמקבל הילד מהבית, ואיך ההורים מסתכלים על אנשים מוגבלים, שהרי אנחנו לא "עוף מוזר" אנחנו בני-אדם ככל האדם, רק עם מגבלה קטנה, ולא יותר מזה, ליאת.
אלון, אתה שוב צודק, מלאכת ההסברה באמת קשה לביצוע, ולכן הכל צריך להתחיל מגיל הגן, כבר הצעתי את זה במכתב לשרת החינוך, הגב' לימור לבנת. כמעט מיותר לציין שלא זכיתי לשום תגובה. בפנייתי בעניין שירשור ההיכרות, המילה הנכונה היא כמובן:"להקפיץ", ליאת.
אני מסכימה עם שניכם חינוך לקוי מהבית גורם להרבה הרבה אי הבנות כלפי אדם עם מגבלה כל שהיא.גם כך וכך קשה לחברה לקבל את האדם השונה אז בכלל אם זה קשור לבני זוג זה סיפור . אבל בכל פנים אני חושבת שזה תלוי באדם עצמו. עדיף לא לחוות חויה לא נעימה ולכן העלתי את הנושא הזה לדיון כי כל חברי הפורום הזה הם צעירים וחבל שיעברו מכאובים מיותרים. בתודה ציפי למרות שבלי לעבור חוויה לא נעימה לא לומדים