כנראה שהתגבשה עסקה לשחרורו של גלעד שליט!

בערוץ 10 נאמר שלא כל המחבלים הכבדים יוחלפו

אומנם אני לא אסטרטגית כזו גדולה ולא באמת מבינה בבטחון, אבל כאדם פשוט מן היישוב, אני מאלו שחושבים שצריך היה להחזיר את גלעד בכל מחיר. גם מחיר כבד ומזמן. אולי לצער הממשלה והצבא הוא נתפס בחיים, זה עשה להם כאב ראש רציני, אבל זו חובתנו המוסרית. המחיר? עשינו כבר עסקאות גרועות בעבר, היינו עומדים בכל עסקה, אנחנו הרי הצבא הכי חזק באזור לא? נתמודד עם כל דבר, יש לנו אמצעים הם הוכחו לא פעם כיעילים, חייל שלא שב הביתה בגלל ממשלה כזו או אחרת זה פשוט בלתי נסבל.

noaxxx

New member
לדעתי זה מסתכם בזה:

תדע כל אם עברייה שמסרה את גורל בניה לידי המפקדים הראויים לכך. אני חייבת לומר לך שגם אותי הטריד עניין המחיר, לאורך השנים, ולא תמיד חשבתי שצריך לשחרר בכל מחיר. אבל בשורה התחתונה, נסיונות חטיפה תמיד יהיו, ולדעתי יותר חשוב לשקם את המורל והאמון של הציבור שילדיו עדיין מתגייסים ושל החיילים עצמם. בזמנו ישראל התעקשה על המחבלים הכבדים, שלא ישוחררו לשטחי הרשות. מעניין אם את זה הם לפחות השיגו. וכמובן ערב טוב לך, מקווה שעבר עליך סופ"ש נעים

KEEK

Member
היי נועה.. ערב טוב גם לך ../images/Emo140.gif

האמת ערב מצוין.. חדשות מרגשות. תוך חצי שעה ראיתי בפייסבוק בערך 20 פוסטים שהעלו אנשים על גלעד..

noaxxx

New member
תרשו לי לשנות את דעתי...

אחרי ש'ישנתי על זה' והכל חלחל... העיסקה הזו פשוט מפחידה.. והמחיר גבוה מידי!

אין שום מחיר גבוה לאמא ששלחה את בנה לצבא

והוא בשבי. כבר מזמן היו צריכים להחזירו ובכל מחיר. פחות אוכלי חינם גם בכלא. שישחררו מצידי את כולם!

poseidon111

Active member
למה לא לעשות את החיים יותר קלים?

להכריז שאין יותר עונשים למחבלים. אין לנו כסך להחזיק אותך בכלא.עשה את הפיגוע וחזור בשלום הביתה.רק תיזהר לא לעשות תאונה בדרך חזרה,חס ושלום. הזוי.

אף אחד לא אמר שלא מגיע להם עונש

ולשבת בכלא. אילו לא היו אסירים לא היה את מי לתת תמורת שבויים. אבל אם יש שבוי מבחינתי שכולם יצאו תמורתו, יש מבין??

noaxxx

New member
לא!! הלוגיקה שלך מעוותת לגמרי

והלוגיקה הנכונה תהיה.. שמי שמגיע לו עונש, צריך להמשיך לשבת בכלא ולמצות את עונשו/זמנו שם.

noaxxx

New member
עדיין מעוותת, צר לי.. שום ביצה ושום תרנגולת!

הדרך היחידה שבה לא יהיו אסירים היא: שלא תהיה לנו עילה לאסור אותם ! הם יושבים בכלא בגלל שהם פושעים. הבנת את זה??

העילה למאסרם מוצדק והחלפתם בשבויים עוד יותר

מוצדק. מצידי שירקבו בכלא עד סוף חייהם. אך אם ניתפס שבוי בשיטחם לא יכולנו להחזירו ללא אותם אסירים. האם ברור?????

poseidon111

Active member
לא,ממש לא ברור.

אם היה ידוע להם בוודאות שאנו לא מחזירים אסירים,הם היו מבקשים משהו אחר.הקלות,הכרה או השד יודע מה. אתה דורש רק מה שאתה יודע שתקבל,לא מה שאתה יודע שאין סיכוי שתקבל,לא משנה מה הנסיבות. האם יותר ברור?

כבר שנים הם מבקשים אסירים וכניראה שהממשלה

שקלה איזה אסירים הם לא מוכנים לתת ולכן היה עיכוב במסירתם. יתכן ששוחררו הפחות מסוכנים . אבל זה עדין לא משנה לי מי ישתחרר, כי עדין יש מפגעים שיעשו פיגועים גם ללא שיחרורם. אז עדיף לשחרר את שליט שלא פשע, ולהעיף את כל האסירים מיצידי לאלף הרוחות, וגם אם היו מקבלים נניח הקלות או הכרה לא היו פיגועים בעתיד? אי אפשר לפתור את בעיות המדינה על ראשו של חייל שגוייס להגן עליה, ושימות חלילה בכלא. בעוד שאת האסירים הערביים יבואו לבקר קרוביהם, להפגישם עם חבריהם בכלא, או לקבל הטבות אחרות, ברור?

poseidon111

Active member
אז את אומרת שעוד כך וכך פיגועים בנוסף,

לא ממש ישנו.ראייה מעניינת ומאוד הומנית. איך נשמעים לך 330 אסירי עולם שישתחררו בתור התחלה?קטן עלינו. ואני אומר לך-השבוי הבא יהיה שווה 2000 אסירים.מה תעשי כשיגמרו האסירם? הרי היית מוכנה לשחרר את כולם כבר עתה.

poseidon111

Active member
לכתוב משפט שכזה מראה על ניתוק גמור

מההוויה המזרח תיכונית,או אמונה מוחלטת שהם משחקים פייר פליי או גרוע מזה. למה שלא יחטפו חייל ותמורת שחרורו ידרשו הסכם שהסגר יוסר לשלושה חודשים למשל,לחצי שנה? אני באמת המום מההודעה שלך.

אני חיה בהוויה המזרח תיכונית הזאת

וכל עוד יש אסירים הם אומרים שיחטפו חיילים נוספים. ואם יפתחו את ההסגר לא יכנסו מפגעים? יש עוד 4500 אסירים זה בערך שווה 4 חיילים חטופים, מה יותר עדיף?

למעלה