כנראה שהתגבשה עסקה לשחרורו של גלעד שליט!

klapim

New member
אוי אחות אחות

מה יהיהאיתך שום שבוי לא נתפס בשטחם!!!!!!!!! הם עשו מארבבשטחינו הרגו 2 ולקחו שבוי. גלעד שליט לא נכנס בטעות לרצועה ונלקח בשבי. תדיקיבעובדות.

ברור שהוא לא ניתפס בשיטחם אלא נילקח לשיטחם

כלומר אם לא הבנת או לא הכרת אותי , עובדות חשובות לי.התכוונתי שהוא ניתפס על ידיהם ונילקח לשיטחם. וברור שאני יודעת שנהרגו 2 והוא נישבה. האם עכשיו ברור שהבנתי את העובדות? ועוד עובדה שאולי לא ראית עכשיו בערוץ 11 ראו את משפחת ברק שבנה הקצין נהרג בעת ששליט נחטף, אימו התקשרה לנועם להשתתף בשימחתו וגם אמרו שעכשיו ידעו פרטים על הרגע האחרון של בנם לצידו של גלעד, ויסגרו מעגל. אז הנה עוד עובדה שמשפחות שכולות שמחות בשימחתם.

noaxxx

New member
משפחת ברק התראיינה אתמול לערוץ 10 ו...

אימו היתה ממש ברגשות מעורבים. באמת אמרה שהיא שמחה בשימחתם של משפחת שליט, אך גם עצובה שבגלל ההתמקדות הציבורית בגלעד שליט, הציבור שכח שהיו עוד שני חיילים שנהרגו באותה תקרית. היא גם הוסיפה ואמרה שהיה לה מאוד קשה לראות את השעון שסופר את ימיו בשבי, ושבשבילה זו היתה בעיקר תזכורת מכאיבה וסבל. אז ראוי שאני אזכיר את שמותיהם, סגן חנן ברק וסמ"ר פאבל סלוצקר.

poseidon111

Active member
אם היה כתוב היה גם מבין

רק שאין לוגיקה במה שכתבת.לא רק אני הבנתי זאת כך.עניין של ניסוח כנראה.

klapim

New member
קצת נסחפת אחות

תקראי את מי הם משחררים ותזדעזעי רוצחים שפלים שרצחו אלפי ישראלים אין מה לשמוח על העסקה

נכון, מזעזע הפיגועים שלהם. אך יותר מזעזע

אותי שמדינה שולחת את בניה למלחמה ולא מחזירה אותם מידית מן השבי .בנימין נתניהו הפתיע אותי ,למרות שהיה צריך לעשות זאת קודם. אני שמחה מאוד שאני חייה במדינה שחיים שווים בעיניה יותר מהמתים שלצערי לא ישובו לעולם. מה אשם בזה גילעד שיצא להגן על המדינה מפני אוייבים שפלים כאלה???

klapim

New member
מזא לעשות קודם?

לפי דעתך אז גם אם החמס יתבע לשחרר 10000 מחבלים רוצחים אז גם צריך להענות לו? כי יש לנו חייל ששלחנו למלחמה והמדינה אחראית לו. אז רק שתדעי שיש נוהל שנקרא נוהל חנבעל שבו יש לעשות הכל כולל להרוג חייל שלנו מאש כוחתנו רק שלא יפול בשבי

כן, לשאלתך הראשונה בכל מחיר הייתי משחררת שבוי

וכן המדינה אחראית להשיב את השבוי ששלחה להילחם באויביינו כדי שאתה תיצפה בין היתר בניחותה בתוכנית ראליטי למשל. נוהל חניבעל יכול לעניין רק אותו , אני חיה בתקופה אחרת ושום חניבעל לא יקבע לי נהלים.

klapim

New member
אוי אחות אני מתפלא עלייך

נכון שנוהל חניבעל לא מעניין אותך כי את לא נלחמת!!!!!!!!!!!! כתבתי על נוהל חנבעל כדי להמחיש שגם לפי הצבא חיי אדם לא תמידהכי קדושים שצריך אפילו הורגים חייל שלנו רק כדי שלא יפול בשבי ואחכ נטצרך להחזיר מחבלים רוצחים

אז גרוע מאוד הנוהל הזה, כמו נהלים רבים אחרים

שלא היו הגיוניים בצבא. ולא עולה בדעתי שאי פעם מישהו קיים נוהל זה.

poseidon111

Active member
את תסלחי לי אם אומר שהמשפט הבא הוא דמגוגיה

בלבד "אני שמחה מאוד שאני חייה במדינה שחיים שווים בעיניה יותר מהמתים שלצערי לא ישובו לעולם". אלא אם כן לא הבנת את מה שנכתב.עניין המשפחות השכולות הוא משני בסדר העדיפויות.קודם לו בהרבה הוא עניין החיים שאת בעצמך מקדשת,שהולכים להיגדע באופן ישיר כתוצאה מהמהלך הזה.זה היה בעבר וזה יהיה שוב.אני לא מדבר על פיגועים רנדומלים.אני מדבר על פיגועים שיבוצעו ויתוכננו על ידי המשוחררים.

ראשית , זה שזה היה בעבר לא אומר עדין דבר

על העתיד , זוהי רק השערה ולא עובדה. אני כרגע מדברת על עובדה הגיונית ולא ריגשית, ברור שכבודם של משפחות השכול שמור במקומו. אך קח לדוגמא את משפחת ווקסמן שהיגיע להזדהות עם משפחת שליט באוהל ולתמוך בשימחתה. או שמישהו בפורום אחר שאחותו נירצחה באחד הפיגועים , כתב לפני שגילעד ואחרי הידיעה שגילעד ישוחרר שצריך והוא שמח מאוד שגילעד חוזר. אז,אתה מעדיף שבגלל הנירצחים ושירצחו ,לתת לחייל שנירקב בכלא בשבי למות שם , רק שהאסירים ששוהים בבתי הכלא ירקבו שם יחד איתו? לא עדיף שלפחות יחייה??

poseidon111

Active member
את יודעת מי אומר שאי אפשר ללמוד מההיסטוריה

לגבי העתיד?וזה לא היה פעם אחת,אלא אחרי כל שחרור המוני.ישנם סטטיסטיקות לגבי הנושא הזה בטווח של חודשים ספורים ממנו. אני חוזר שוב: חייהם של עשרות ישראלים יותר חשובים לי מחייו של ישראלי אחד,ולא חשוב מיהו.שיהיה נשיא המדינה מצידי. את לא צריכה לספר לי על חבר במשפחת השכול,זה או אחר.אני מודע לכך כפי שאת מודעת לכך שהמדינה חלוקה בנושא העיסקה הזו. כתבת "אז,אתה מעדיף שבגלל הנירצחים ושירצחו ,לתת לחייל שנירקב בכלא בשבי למות שם , רק שהאסירים ששוהים בבתי הכלא ירקבו שם יחד איתו"?התחלת עם הנרצחים בעתיד,והמשכת עם האסירים.קשרת את שני הדברים כך שאינך יכולה לדעת מה בעיני חשוב יותר.אז אומר לך-הנפגעים הבאים.הנשים הילדים והזקנים.הם חשובים לי הרבה יותר מחייו של גלעד שליט.אם לא יהיו פיגועים,מה שלא סביר לאור העיסקה הזו,הרי היה זה מהלך גאוני. אני מקווה שעכשיו הבנת אותי לגמרי.

easternstar

New member
השאלה הגדולה היא מה באמת הוסכם

ברור שנוצר מצב מיוחד עם חאלד משעל, חמאס עזה ומצרים. העיתוי לא מקרי. יש פרשנות שמסבירה את העיתוי של צבי יחזקאלי מערוץ 10. אנחנו לא משחררים את המתכנן הגדול של האינתיפדה השניה. השאלה מה יכולת התכנון של אלה שאנחנו משחררים ומה באמת יקרה. אני מסכים איתך שחובת ההוכחה על הממשל הנוכחי. אם תפרוץ אינתיפדה שלישית הם לא היו מקצועיים. אם הם ידעו מה הם עושים זה היה ניצול נכון של מצב חד פעמי. חג סוכות שמח.

המהלך הזה צריך היה להעשות למען אמהות

ששולחות את בניהם לצבא ולמען הסרת חששות מפני מתגייסים לצבא. אני כרגע מדברת מליבות ההורים והחיילים בארצינו. אני לא יודעת אם שרתת בקרבי כדי להבין את המחוייבות ההדדית הזאת שבין הלוחם למען ארצו ובין מדינתו. אם מחוייבות זאת לא מתקיימת אנחנו יכולים לסגור את המדינה , כי לא ילחמו להגן עליה בעתיד . שליט הוא סמל למוסריות והגינות העם וצבאו. לכן חייל שבוי אחד שקול לכל נפש בישראל. יש גם מרצחים כרגע ויהיו עוד מרצחים כניראה בקירבם שיחוללו פיגועים גם ללא האסירים המשוחררים.

poseidon111

Active member
רק תשובה קטנה לשאלה ששאלת

הייתי קצין בסיירת שקד. תאמיני לי שאני יודע הקרבה מהי ומה המשמעות של ערבות הדדית.כל ההודעות שלי נובעות מהנקודה הזו.

poseidon111

Active member
אין צורך.היא היתה עושה מה שאני הייתי

עושה כהורה ובדיוק מה שמשפחת שליט עשתה.זו חובתו של כל הורה.זו אינה הפואנטה.הדיון כאן הוא לא אם הם היו צריכים לנהוג אחרת,אלא ההיגיון של העיסקה מבחינה לאומית.

למעלה