כנראה שהתגבשה עסקה לשחרורו של גלעד שליט!

puma141

New member
פוסידון, אני מבינה מה אתה כותב,ואני אפילו מסכ

מסכימה,למרות שלא הגעתי עם עצמי להחלטה חד משמעית אם אני בעד או נגד, ואני שמחה שלא אני זו שמקבלת את ההחלטות מהסוג הזה. אני רק אומרת, שזה כבר נעשה.ובמקרה הזה-אין אפשרות כבר לשנות.אז למה לא לשמוח בלילה הזה? הרי יש על מה לשמוח, וכבר סיכמנו שלא נוכל לשנות. אז למה לא לחשוב על הצד הטוב שבלילה הנפלא הזה? הרי ויכוחים דיבורים ודיעות יהיו לנו למכביר.

פוסי, רק על זה חושבים כל הזמן

בפועל אני לא חושבת שצריך בכל מחיר, אם מסתכלים בהיבט בטחוני וקר לחלוטין. אם מסתכלים על זה בקטע הרגשי, שזה מה שרוב המדינה עושה בערך, זה אומר שברור שהוא צריך לשוב הביתה בכל מחיר. כולם רוצים שהוא יחזור אין ספק, אבל חוץ מ1000 מחבלים אני לא יודעת עדיין מהו המחיר בדיוק. אילו מחבלים אלה.. לפי מה שכן הצלחתי להבין, אילו מחבלים חשובים שעד עכשיו המדינה לא הסכימה לשחרר. בעיניי כרגע הכל עדיין מעורפל, לא ידוע מהי העסקה המלאה.

מה אני אגיד לך....

תמיד אמרתי שאסור להכנע לטרוריסטים, אני ועוד רבים אחרים. בצורה כזו הם תמיד יחזיקו אותנו בביצים... אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה רגע מרגש (בהנחה ויקרה בסוף). הרי בסופו של דבר, כולנו רוצים אותו פה.

KEEK

Member
הרגשה מעורבת..

והחמאס.. העם הפלסטיני.. איך שהם הולכים לחגוג...

noaxxx

New member
תשמעו.. פישלנו, ועל טעויות משלמים ../images/Emo201.gif

על אחת כמה וכמה שהוא עדיין בחיים, אין סיכוי שהם היו מתפשרים. אני חייבת להאמין שהיתה סיבה אמיתית לכך שהוחלט פתאום לשחרר אותו, למרות שזו אותה עסקה שהיתה על השולחן כבר לפני שנה.

נאמר שיש סכנה ממשית לחייו בעקבות התמוטטות

המשטרים סביבינו... זו הסיבה הרשמית של הממשלה ללמה דווקא עכשיו.

KEEK

Member
עכשיו אני בעיקר סקרן לשינוי של ביבי

מאיפה זה בא.. לגבי העסקה, לא תמיד צריך להתפשר. אני מקווה שלא נשלם מחיר כבד בעתיד על ההחלטה הזאת ומקווה שאותם הורים שכולים יוכלו לישון טוב בלילה כשהם שומעים את מי משחררים..

שאפולי

New member
השינויים האלו לא קורים בין לילה

אני מניחה שנסתר הרב על הגלוי. אני בכל אופן- עקרונית נגד מ"ומ עם טרוריסטים, אני גם חושבת שהמחיר יקר מצד שני- זה רגע של שמה- כי יש משפחה שקיבל את הילד שלה חזרה, ויש חייל יהודי-ישראלי שחוזר הביתה.

KEEK

Member
כמו שאמרתי בהתחלה

אני שמח, אבל לא בלב שלם.. לחלוטין רגשות מעורבים.

ביבי לא עשה כאן מהלך שלא נעשה בעבר

כבר שחררנו מחבלים בתמורהלמחבלים בעבר וגם בתמורה לגוויות וגם בתמורה לטננבואום הידוע לשמצה...... כך שבמקרה הזה לפחות מקבלים חייל חי, זה סוג של הישג, לצד כמובן הכאב. זו מנת חלקו של העם הזה לדעתי, תמיד עצב לצד שמחה.

KEEK

Member
לא מדוייק..

התשלום בעסקה הזאת לא מתקרב לשום עסקה אחרת. המחיר כבד מאוד. ואותו ביבי כבר סירב בעבר לעסקאות ברמה הזאת בתמורה לגלעד שליט. יש כאן שינוי תמוה..

דקל69

New member
מעבר לכך שהמחיר גבוה, הפחד בעיקר מפני ההשלכות

העתידיות למעשה. משתחררים 1000 מחבלים, אנשים רוצחים שזאת דרך חייהם, כך הם חונכו וזאת השקפת עולמם. השמחה היא שמחה עבור חזרת גלעד שליט בחיים, עבור משפחתו ועבור אזרחי המדינה שזכותם וצריכים להיות חופשיים, התמיהה והחחש לגבי המחיר וההשלכות בלבד. כנראה שלביבי לא היתה ברירה אלא להסכים לעסקה, הפעם. לאור הנסיבות.

ימים יגידו..

חושבת שכולנו בסוג של פיצול הערב, מצד אחד באמת שמחה עצומה והתרגשות (כששמעתי את החדשות כמעט בכיתי מהתרגשת) מצד שני הכאב והפחד מהלא נודע, בהסתמך על מה שקרה בעבר אחרי שחרור מחבלים. אולי עמדנו בפני איזו מלחמה אזורית כוללת והעסקה הזאת בתיווך הגרמנים משנה את המצב ולכן לא הייתה לו ברירה. <נסחפתי קצת, נכון?
>

למעלה