../images/Emo207.gif - שאלות מהפרק האחרון
אני רואה שכמעט כל הדיונים פה עוסקים בפלאשסיידוויס ויש מעט התייחסות לדברים שקרו על האי. אותי אישית ה-FS לא מעניינים יותר ברגע שגילינו שהכל היה רד הרינג אחד גדול שיותר מהכל נועד לתת לנו הרבה רגעי נוסטלגיה מלכל אורך הסידרה (ועשה את זה בצורה לא רעה לדעתי). אני יודע שהתגלית הזאת בסוף גורמת לנו להתסכל על כל עניין האי בפרספקטיבה אחרת - פתאום האי הוא לא הדבר הכי חשוב בעולם, פתאום התפקיד שלו מתמצה בזה שהוא נתן ללוסטיז את הבמה והכלים to let go בכדי להמשיך הלאה אחרי מותם, וכמובן שכל זה משכיח מאיתנו את כל השאלות הלא פתורות שזה הרבה יותר קל מאשר לנסות לענות עליהן. ניחא. (אגב, אני רוצה בכל זאת להשחיל פה תיאוריה קטנה - יכול להיות שכל אותן רוחות 'תקועות' למיניהן רק מחכות שאותם אלו שיעזרו להם להמשיך הלאה בעולם הבא ימותו גם הם, ובגלל זה הן תקועות? חשבתם על זה?). אבל אם נחזור רגע לעלילה המקורית - שבכל זאת העסיקה אותנו 6 שנים, וננסה להציל ממנה משהו - בפרק הזה נחשפנו לראשונה למה שנמצא בלב האי, ומסתבר שבניגוד לפחות למה שהיה לי בדמיון - לב האי הוא לא סתם חומר זוהר מרוכז, אלא יש שם איזשהו מבנה שנוצר על-ידי מישהו, וזה משהו ששווה התייחסות. לא ייתכן כי המבנה הזה נוצר בידי המצרים, שכן לב האי היה קיים בימי ג'ייקוב, עוד לפני שהמצרים הגיעו לאי, לכן כמו שאני רואה את זה יש פה שתי אפשרויות: 1. לב האי נבנה על-ידי תרבות קדומה יותר שהגיעה לאי כמו שאר האנשים שהגיעו לאי - בתאונה כלשהי. הם אלו שבנו את לב האי בצורה דומה לזו שבה אנשי סמוקי חפרו את הבאר עם הגלגל, ואנשי דהראמה בנו את ההאץ' (אני אף פעם לא זוכר את השם, זו תחנת ה'ברבור' נכון?). ייתכן אפילו שאלו אותם אנשים שאיתם האמא החורגת של ג'ייקוב וסמוקי הגיעה, ומכאן אולי הידע שלה. העניין הוא שיש כמה בעיות עם התיאוריה הזו - ראשית היא לא מסבירה איך האור יכול לגרום ליצירת משהו כמו מפלצת עשן. שנית, אם נקבל לרגע את ההסבר של האמא החורגת לכך ש"אם האור נכבה פה הוא נכבה בכל מקום", אז לא הגיוני שבני-אדם רגילים יבנו את לב האי, שכן נדמה כאילו קיומו של לב האי הוא תנאי לכך שבכלל יהיו בני-אדם, וזה מוביל אותי לתיאוריה השנייה: 2. לב האי נבנה על-ידי תרבות מתקדמת, או חייזרית או משהו בסיגנון אטלנטיס. כלומר לא סתם אנשים פרימיטיביים שנדהמים לגלות סכין נצמד לסלע, אלא תרבות מפותחת יותר שבנתה את לב האי במטרה לאפשר חיים על כדור הארץ, או לייצב את החומר האקזוטי שאחרת היה מכחיד את כל העולם. אגב, אם יורשה לי הסבר מדעי (אני יודע שזה לא פופולרי פה לאחרונה), אולי בעצם ראינו בפרק האחרון את המשמעות של "אם האור נכבה פה הוא נכבה בכל מקום" - כשהאור נכבה האי התחיל להתמוטט, ויכול להיות שזה משהו שדומה לחור שחור - הוא פשוט בולע את הכל. ייתכן אולי שהחומר האקזוטי נועד לייצב חור שחור שקיים בליבת כדור הארץ, ואם האור הזה נכבה העולם יישמד, ולכך הכוונה ב-"האור נכבה בכל מקום" וזו הסיבה שאסור לתת לאף אחד לעולם לכבות את האור. כלומר זה לא איזשהו משהו רוחני/דתי כמו שזה נשמע - שהאור הוא ה'טוב המוחלט', או הצד הטוב שיש בכל בני האדם, אלא זה באמת משהו שבלעדיו העולם ייהרס. בכל אופן מכיוון שלעולם לא נקבל תשובות לשאלות האלו אני בוחר לאמץ את ההסבר הזה, שאני אישית מתחבר אליו הרבה יותר מאשר להסברים רוחניים/דתיים למיניהם. כמובן שהסידרה נגמרה בצורה כזו שכל אחד יכול לפרש את זה איך שבא לו. בכל אופן אני אשמח לשמוע את הדיעות שלכם לגבי הנושאים האלו. כמו-כן שאלה, ידוע אם יש פירוש לסימנים שראינו על האבן שתקועה בחור של הבריכה? זה מן הסתם לא הירוגליפים אבל אולי זה סימנים לתרבות אחרת?