דיון: שאלות ללא מענה

tomash11

New member
אז לאן קייט סויר וכולם טסים?

הם לא מתים שם. גם הארלי לא מת. מה המשמעות של הגאולה אם הם לא מגיעים למיצוי?

abcd80

New member
זה לא מה שקרה

היוצרים גם אמרו את זה הרבה פעמים - האנשים על האי היו חיים לגמרי. גם מת'יו פוקס (ג'ק) אמר את זה אצל ג'ימי קימל. זה לא הגיוני שהם מתו בהתרסקות הראשונה, ואז מתים שוב על האי (כמו צ'רלי ובון), ואז יש את המציאות ה"מושלמת" בה כולם מאושרים ? הם שרדו את ההתרסקות וחיו על האי - וזה היה הדרך שלהם לעשות תיקון . כל אחד השתנה בדרכו שלו ובמהלך השהות, חלק מתו באמת , והשאר המשיכו לנסות לצאת מהאי. בסופו של דבר ג'ק מת כשהוא עצם את העין, הארלי ובן נשארו על האי, והשאר כניראה הצליחו לצאת מהאי. והשיחה בין ג'ק לאביו מבהירה את זה יפה - תראה שוב את השיחה ותבין מה היתה כוונת המשורר בין השורות ..

carmelo

New member
המשפט של קלווין/לוק מסוף עונה 2

ניתן לכך הסבר? לא נראה לי... דזמונד נסחף לחופי תחנת הברבור, קלווין מציל אותו ושואל - "האם אתה הוא?". דזמונד לא מבין, קלווין שואל מה איש שלג אחד אמר לשני. דזמונד נשאר מבולבל וקלווין מבין שזה לא "הוא". בהמשך הפרק, דזמונד שואל את לוק אותה שאלה ולוק עונה לו, "תקוע לך גזר בפנים" שזה הפאנץ' של הבדיחה...אולי בילבלתי בין מי ששואל ומי שעונה. בכל מקרה, מה אמורים להבין מכך? מי בדיוק הכין את קלווין להגעתו של לוק, ג'ייקוב?

JohnLocke

New member
תשובה

זהו קוד של המחליפים השונים של המשמרות בתחנה, כנראה כדי למנוע התחזות של "עויין"/אחר במטרה לפרוץ לתחנה. בתחילת עונה 2 דזמונד שואל את לוק את השאלה כדי לדעת אם לוק בא להחליף אותו, ולוק לא עונה. לכן בסוף העונה, כשדזמונד חוזר, לוק שואל את דזמונד מה הייתה התשובה לחידה הזו, באווירה מבדחת יותר.

carmelo

New member
אההה...אני רואה שאגלה הרבה בצפייה חוזרת

ניתן לכמה שנים לעבור, ויאללה מרתון עונות :)

murphy

New member
התשובה היא

it smells like a carrot כבדיחה על כך שתוקעים גזר לאנשי שלג שיתפקד כ-אף

יפעת777

New member
../images/Emo62.gifנזכרתי בתאוריה שכתבתי כאן שלדעתי קרובה:

כנסו לכאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1217&MessageId=117508312&r=1 (לא להתייחס כל כך על מה שכתוב על האל) האור לפי מה שאמא של ג'ייקוב אמרה, הוא מקור החייים והמוות והכל, לכן ג'ק יכל ליצור את המציאות הזו בה כל אלה שמתו נמצאים בה. זה בעצם כמו גן עדן. בסרט "מסע בין כוכבים דורות", הראו את קפטן קירק מגיע לנקסוס ושם כל אלא שמתו היו חיים, זה היה מאין גן עדן בשבילו. בכל אופן, התאכזבתי מהסיום והרבה שאלות לא נענו והדברים לא מובנים. תיארתי לעצמי שזה יהיה כמו "רגלי הארנבת" של "משימה בלתי אפשרית"

carmelo

New member
בהתגלות הראשונה של העשן מול צ'ארלי ואקו

יש איזשהו דו-שיח שהצליחו לפענח את מילותיו בהשמעה איטית...מה זה היה אמור להביע, עוד הטעיה מכוונת של היוצרים?

יפעת777

New member
למה אהרון מיוחד? ולמה ווידמור רצה להרוג

את הילדה של דניאל כשילדה אותה ואמר לבן להרוג אותה? למה חטפו את הילדים? למה נשים לא יכלו ללדת על האי? נגיד שזה בגלל התקרית, אבל אין הסבר ממשי לזה. מה זה הפסל? למה יש מקדשים עם כתבים מצריים? בשביל מה היה כל הקטע של מסע בזמן של דזמונד אחורה ועניין העוגנים? סתם נראה שהיוצרים זרקו כל מיני רמזים שלא ידעו בעצמם את התשובות להם.

tamarhp

New member
מי אמר שאהרון מיוחד?

למה חטפו את הילדים - כנראה כדי למלא את החוסר בילדים שלהם. למה נשים לא יכולות ללדת - ככל הנראה זו תופעת לוואי שנגרמה בעקבות התקרית. כבר הוסבר שהאור המיוחד הוא המקור של החיים, המוות והלידה מחדש. כנראה שהתקרית גרמה למשהו מסויים ששיבש את הפעילות של זה על האי. לא רואה טעם בהסבר נוסף של איך זה בדיוק עובד, כי זו לא סדרת מדע. הפסל והמקדש - ככל הנראה נבנה ע"י המצרים, שהגיעו לאי בדיוק כמו כל השאר. לא הבנתי את השאלה של דזמונד.

יפעת777

New member
דזמונד עבר לעבר כשעזב את האי והוא הלך למות

בגלל המעברים בזמן, הוא היה צריך עוגן כדי לשרוד. לא היה הסבר לזה, כל ההסבר הוא יש קרינה אלקטרומגנטית והיא גורמת לכל. כל דבר שאין לו הסבר ופתרון זורקים על הקרינה וזהו ולא מפרטים. זה נשמע כמו הסבר לילדים מפגרים

../images/Emo207.gif - שאלות מהפרק האחרון

אני רואה שכמעט כל הדיונים פה עוסקים בפלאשסיידוויס ויש מעט התייחסות לדברים שקרו על האי. אותי אישית ה-FS לא מעניינים יותר ברגע שגילינו שהכל היה רד הרינג אחד גדול שיותר מהכל נועד לתת לנו הרבה רגעי נוסטלגיה מלכל אורך הסידרה (ועשה את זה בצורה לא רעה לדעתי). אני יודע שהתגלית הזאת בסוף גורמת לנו להתסכל על כל עניין האי בפרספקטיבה אחרת - פתאום האי הוא לא הדבר הכי חשוב בעולם, פתאום התפקיד שלו מתמצה בזה שהוא נתן ללוסטיז את הבמה והכלים to let go בכדי להמשיך הלאה אחרי מותם, וכמובן שכל זה משכיח מאיתנו את כל השאלות הלא פתורות שזה הרבה יותר קל מאשר לנסות לענות עליהן. ניחא. (אגב, אני רוצה בכל זאת להשחיל פה תיאוריה קטנה - יכול להיות שכל אותן רוחות 'תקועות' למיניהן רק מחכות שאותם אלו שיעזרו להם להמשיך הלאה בעולם הבא ימותו גם הם, ובגלל זה הן תקועות? חשבתם על זה?). אבל אם נחזור רגע לעלילה המקורית - שבכל זאת העסיקה אותנו 6 שנים, וננסה להציל ממנה משהו - בפרק הזה נחשפנו לראשונה למה שנמצא בלב האי, ומסתבר שבניגוד לפחות למה שהיה לי בדמיון - לב האי הוא לא סתם חומר זוהר מרוכז, אלא יש שם איזשהו מבנה שנוצר על-ידי מישהו, וזה משהו ששווה התייחסות. לא ייתכן כי המבנה הזה נוצר בידי המצרים, שכן לב האי היה קיים בימי ג'ייקוב, עוד לפני שהמצרים הגיעו לאי, לכן כמו שאני רואה את זה יש פה שתי אפשרויות: 1. לב האי נבנה על-ידי תרבות קדומה יותר שהגיעה לאי כמו שאר האנשים שהגיעו לאי - בתאונה כלשהי. הם אלו שבנו את לב האי בצורה דומה לזו שבה אנשי סמוקי חפרו את הבאר עם הגלגל, ואנשי דהראמה בנו את ההאץ' (אני אף פעם לא זוכר את השם, זו תחנת ה'ברבור' נכון?). ייתכן אפילו שאלו אותם אנשים שאיתם האמא החורגת של ג'ייקוב וסמוקי הגיעה, ומכאן אולי הידע שלה. העניין הוא שיש כמה בעיות עם התיאוריה הזו - ראשית היא לא מסבירה איך האור יכול לגרום ליצירת משהו כמו מפלצת עשן. שנית, אם נקבל לרגע את ההסבר של האמא החורגת לכך ש"אם האור נכבה פה הוא נכבה בכל מקום", אז לא הגיוני שבני-אדם רגילים יבנו את לב האי, שכן נדמה כאילו קיומו של לב האי הוא תנאי לכך שבכלל יהיו בני-אדם, וזה מוביל אותי לתיאוריה השנייה: 2. לב האי נבנה על-ידי תרבות מתקדמת, או חייזרית או משהו בסיגנון אטלנטיס. כלומר לא סתם אנשים פרימיטיביים שנדהמים לגלות סכין נצמד לסלע, אלא תרבות מפותחת יותר שבנתה את לב האי במטרה לאפשר חיים על כדור הארץ, או לייצב את החומר האקזוטי שאחרת היה מכחיד את כל העולם. אגב, אם יורשה לי הסבר מדעי (אני יודע שזה לא פופולרי פה לאחרונה), אולי בעצם ראינו בפרק האחרון את המשמעות של "אם האור נכבה פה הוא נכבה בכל מקום" - כשהאור נכבה האי התחיל להתמוטט, ויכול להיות שזה משהו שדומה לחור שחור - הוא פשוט בולע את הכל. ייתכן אולי שהחומר האקזוטי נועד לייצב חור שחור שקיים בליבת כדור הארץ, ואם האור הזה נכבה העולם יישמד, ולכך הכוונה ב-"האור נכבה בכל מקום" וזו הסיבה שאסור לתת לאף אחד לעולם לכבות את האור. כלומר זה לא איזשהו משהו רוחני/דתי כמו שזה נשמע - שהאור הוא ה'טוב המוחלט', או הצד הטוב שיש בכל בני האדם, אלא זה באמת משהו שבלעדיו העולם ייהרס. בכל אופן מכיוון שלעולם לא נקבל תשובות לשאלות האלו אני בוחר לאמץ את ההסבר הזה, שאני אישית מתחבר אליו הרבה יותר מאשר להסברים רוחניים/דתיים למיניהם. כמובן שהסידרה נגמרה בצורה כזו שכל אחד יכול לפרש את זה איך שבא לו. בכל אופן אני אשמח לשמוע את הדיעות שלכם לגבי הנושאים האלו. כמו-כן שאלה, ידוע אם יש פירוש לסימנים שראינו על האבן שתקועה בחור של הבריכה? זה מן הסתם לא הירוגליפים אבל אולי זה סימנים לתרבות אחרת?

JohnLocke

New member
אין לי ידע מדעי בכלל,

אבל זה מה שאני מסיק: יש חומר מאוד הרסני מתחת לאי, מעין מאגמה אקזוטית שיכולה לגרום לחור שחור שיהרוס את העולם (חור שחור הוא גם מה שהיוצרים רמזו שהיה קורה אם לא היו לוחצים על הכפתור). היו אנשים קדומים מאוד (לפני המצרים, לדעתי היו על האבן כיתובים בכתב יתדות) שחפרו וניסו ללמוד על החומר הזה. הם חפרו בנקודה הכי חזקה של החומר, בלב של האי, וכדי לסתום את החפירה שעשתה המון בעיות (האי התחיל לשקוע וכו') הם היו צריכים לבנות איזשהו מנגנון של פקק. הפקק איכשהו מתקשר גם למערכת המים - ברגע שדזמונד שיחרר את הפקק, גם המים מלמעלה הפסיקו לזרום. לדעתי המים הם מעין מערכת קירור כלשהי, שנועדו לשמור על החומר במצב סביר, מה שמביא לאור צהוב ויפה. אבל אם מוציאים את הפקק והמים מפסיקים לזרום, החומר נהיה אלים, יש התפרצות שתגרום לשקיעת האי וגם לעוד דברים קטסטרופליים אחרים. זה מזכיר גם את מה שהאיש בשחור אמר על הגלגל - גם הוא אמר שהוא יתעל את המים ביחד עם החומר. אם הוא לא היה משתמש במים, אלא רק מנסה להשתמש בחומר, זה היה קטסטרופלי לדעתי.

JohnLocke

New member
וואו, גדול, לא חשבתי על זה

אני מנסה לחשוב איך זה מתקשר. אולי תיעול המים לא עבד כמו שצריך אחרי כ"כ הרבה שנים, ובמקום שהמים היו מוזרמים במעגלים, המים נתקעו ולכן הם נהיו קפואים.

JohnLocke

New member
כתבתי תוספת לנ"ל

במקום אחר, אבל בגלל שהפורום כרגע במצב שקשה למצוא את כל ההודעות, אעתיק את ההודעה גם לשרשור הזה: בפודקאסט אחרי 615 דארלטון השוו את המערה עם האור ללב של האי (זה גם נאמר בסדרה עצמה ע"י האמא וג'ייקוב), ושהמים הם כמו הדם של האי. לכן כשדזמונד שיחרר את הפקק, זה בעצם גרם להפסקת פעולת הלב, ולכן המים מלמעלה הפסיקו לזרום, כי בלי הלב אין הזרמה של דם. לדעתי לפני שהאנשים הקדומים התעסקו וחפרו, לא היה במערה שום אור, כל מקור החיים של האי היה חבוי מתחת לאדמה - הוא היה קיים, אבל לא היה שום דבר ויזואלי. הם חפרו כדי להשתמש במקור החיים הזה. הדרך היחידה שבה הם הצליחו להשתלט על האנרגיה זה לבנות מפל שישלב בין המים למקור, וכך הם יצרו את האור. בהמשך, האנשים של האיש בשחור, שהיו עוד יותר חכמים, למדו שלא רק אפשר לתעל את המים והמקור כדי ליצור את האור, אלא שאם בנוסף גם שמים גלגל, איכשהו אפשרי גם להשתמש באנרגיה כדי לזוז בזמן ובמרחב. בכל פעם היכולת של האדם משתדרגת - בדארמה ככל הנראה הצליחו להשתמש באנרגיה כדי לבנות את תחנת הסחלב, שם היה תא (זה שבן מפוצץ כדי להיכנס מתחת) שדארמה בנו שהיה יכול להזיז אנשים בזמן ובמרחב, בלי להשתמש בגלגל עצמו, שהוא מתקן מגושם יותר.

למעלה