מתכון: פרפה אגוזי לוז
מתכון: פרפה אגוזי לוז רכיבים: 6 חלמונים 1/3 כוס + 1 כף סוכר 1/4 כוס ממרח שוקו-אגוזים (נוטלה) 2 כפות ליקר אגוזים (פרנג'ליקו) 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה (300 מ"ל) 3/4 כוס אגוזי לוז, קלויים, קלופים וקצוצים גס הכלים: 6 תבניות לסופלה מחרסינה בקוטר 9 ס"מ אופן הכנה: 1. בקערת אל חלד שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה (מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים). 2. מעבירים לקערת מערבל ומקציפים במהירות בינונית 8-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה שמכפילה את נפחה. מוסיפים את ממרח הנוטלה ואת הליקר, ומערבלים לתערובת אחידה. 3. בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה וגמישה, ומקפלים אותה לתערובת. מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים. 4. יוצקים לתבנית ומכסים ביריעת ניילון. מניחים אותן על מגש קטן, מקפיאים לפחות 6 שעות. אופן ההגשה: מניחים כמה דקות בטמפרטורת החדר. מקשטים באגוזים הקצוצים שנותרו ומגישים עם רוטב שוקולד חם. הערות: (6-7 מנות) 6 חלמונים מקור המתכון: רוני ונציה - זמנים מודרניים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכון: פרפה אגוזי לוז רכיבים: 6 חלמונים 1/3 כוס + 1 כף סוכר 1/4 כוס ממרח שוקו-אגוזים (נוטלה) 2 כפות ליקר אגוזים (פרנג'ליקו) 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה (300 מ"ל) 3/4 כוס אגוזי לוז, קלויים, קלופים וקצוצים גס הכלים: 6 תבניות לסופלה מחרסינה בקוטר 9 ס"מ אופן הכנה: 1. בקערת אל חלד שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה (מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים). 2. מעבירים לקערת מערבל ומקציפים במהירות בינונית 8-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה שמכפילה את נפחה. מוסיפים את ממרח הנוטלה ואת הליקר, ומערבלים לתערובת אחידה. 3. בקערת מערבל מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה וגמישה, ומקפלים אותה לתערובת. מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים. 4. יוצקים לתבנית ומכסים ביריעת ניילון. מניחים אותן על מגש קטן, מקפיאים לפחות 6 שעות. אופן ההגשה: מניחים כמה דקות בטמפרטורת החדר. מקשטים באגוזים הקצוצים שנותרו ומגישים עם רוטב שוקולד חם. הערות: (6-7 מנות) 6 חלמונים מקור המתכון: רוני ונציה - זמנים מודרניים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2