מתכון: עוגת שושנים
מתכון: עוגת שושנים רכיבים: 40 גרם שמרים או חבילת שימרת או 11 גרם שמרים יבשים. 4 וחצי כוסות קמח (לפעמים צריך 5 להרגיש לפי הבצק). 150 גרם מרגרינה - אני מעדיפה חמאה ללא מלח. 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1 ביצה קורט מלח אחרי הלישה 3/4 כוס מים פושרים- אני מעדיפה חלב פושר. מתוך הכמות הזאת להפריש 3 כפות נוזלים פושרים ולתת לשמרים לתסוס. שוקולד: 1 שמנת מתוקה (170 מ'ל) 1 כוס סוכר 3 או 4 כפות קקאו ** לערבב ביחד לא לבשל סירופ/זיגוג: 1/2 כוס מים או חלב אני מעדיפה חלב 2 כפיות סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל 1/4 כוס סוכר אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים ביחד ונותנים לתפוח שעה. לרדד את הבצק עד שנהיה דק למרוח את השוקולד אני הוספתי גם חופן שוקולד צ'יפס. לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לעיגולים בערך 2 ס'מ. לשמן תבנית עגולה לסדר את השבלול כלפי מעלה. אפיה בחום בינוני גבוה 350F או 200C. לשפוך את הזיגוג החם על העוגה החמה. הערות: *אפשר גם להניח את השבלולים על תבנית רגילה. *תערובת של השוקולד נוזלית ולא צריך לבשל. *כאשר מסדרים את השבלולים/שושנים בתבנית עגולה אין צורך שהבצק יגיע עד לדופן התבנית כי הבצק תופח. *אני מחלקת את הבצק לשני כדורים, לי יותר קל לרדד בצורה הזאת. 2 חלמונים מקור המתכון: פורום אוכל Yנט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכון: עוגת שושנים רכיבים: 40 גרם שמרים או חבילת שימרת או 11 גרם שמרים יבשים. 4 וחצי כוסות קמח (לפעמים צריך 5 להרגיש לפי הבצק). 150 גרם מרגרינה - אני מעדיפה חמאה ללא מלח. 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1 ביצה קורט מלח אחרי הלישה 3/4 כוס מים פושרים- אני מעדיפה חלב פושר. מתוך הכמות הזאת להפריש 3 כפות נוזלים פושרים ולתת לשמרים לתסוס. שוקולד: 1 שמנת מתוקה (170 מ'ל) 1 כוס סוכר 3 או 4 כפות קקאו ** לערבב ביחד לא לבשל סירופ/זיגוג: 1/2 כוס מים או חלב אני מעדיפה חלב 2 כפיות סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל 1/4 כוס סוכר אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים ביחד ונותנים לתפוח שעה. לרדד את הבצק עד שנהיה דק למרוח את השוקולד אני הוספתי גם חופן שוקולד צ'יפס. לגלגל את הבצק לרולדה ולחתוך לעיגולים בערך 2 ס'מ. לשמן תבנית עגולה לסדר את השבלול כלפי מעלה. אפיה בחום בינוני גבוה 350F או 200C. לשפוך את הזיגוג החם על העוגה החמה. הערות: *אפשר גם להניח את השבלולים על תבנית רגילה. *תערובת של השוקולד נוזלית ולא צריך לבשל. *כאשר מסדרים את השבלולים/שושנים בתבנית עגולה אין צורך שהבצק יגיע עד לדופן התבנית כי הבצק תופח. *אני מחלקת את הבצק לשני כדורים, לי יותר קל לרדד בצורה הזאת. 2 חלמונים מקור המתכון: פורום אוכל Yנט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2