../images/Emo126.gif חלק || ../images/Emo126.gif
"מחזקת בהחלט" אמרה איימי, והרימה את גבותיה. "מסכים" אמר גם ליאו, ושיגר את עיניו הכחולות בגוואה אל עבר טל. סנדי נראתה כאילו זה הרגע מישהו הרעיף עליה אלפי אגרופים, ופנס אחד בעין. היא פתחה את פיה בכדי לומר משהו, אך מיד סגרה אותו. "וחוץ מזה," אמרה טל בשקט "שמעתי שגם את לא פחות נואשת". סנדי פתחה את עיניה הכחולות, היא לא ציפתה לכך שטל אביב תדע דבר שכזה. "מי אמר לך?" היא שאלה בשקט, נשמע בקולה ליווי של חלחלה עמוקה. "סוד" השיבה טל, והביטה אל עבר איימי. שתיהן צחקו וגרמו לסנדי לפתוח את עיניה עוד יותר, "גם את מודעת לזה?" היא שאלה והצביע על איימי. איימי חייכה חיוך מתגרה והשיבה "כן". ***** טל נפרדה מאיימי וליאו, ואמרה להם שלא ידאגו לה. היא הלכה לכיוון המדשאות, ומשם אל בניין ב' אל חדר 123- שיעור ספרות. היא הניחה את תיקה, וחיכתה ששאר התלמידים יכנסו אל השיעור גם כן. היא התיישבה בשורה בשנייה,הרחק מן המורה, הרחק מן התלמידים שבהו בה. היא הוציאה את המחברת שלה והחלה לצייר מספר שרבוטים על הדף שלה. מתוך הרגל היא החלה למלמל לעצמה בתוך ראשה את השיר של מקפליי, שדני שר לה. ונזכרה בקול שלו, בעיניים שלו, בתנועות הנמרצות שלו. לאחר מכן נכנס המרצה אל הכיתה הגדולה, טל לא הבחינה בכול התלמידיםDno't Know Why שנכנסו אל הכיתה גם כן. רון נכנס לפתע, גבו שפוף ושיערו פרוע "מצטער המורה" הוא אמר בפיזור נפש וחייך לעברו. טל הרימה את ראשה וראתה את חיוכו של אדון ג'לייאן המופנה לעברו. "רונלד," הוא אמר בשקט, והביט אל הנער המנומש הניצב מולו. "כן המורה" נעמד רון כמו נר נשמה, סגר את רגליו זו בזו, ושם את ידו על ראשו בכדי להצדיע. כול הכיתה פרצה בצחוק, מה ששיעשע את אדון ג'לייאן עוד יותר. "אני שמח לראות אותך מגיע אל השיעור, למעשה זה די נדיר" אמר אדון ג'לייאן בציניות. "וכדאי לך להתמיד בדבר" הוא המשיך, והורה לו לשבת. "כן, המורה. תודה המורה" אמר רון, וחייך אל עבר טל. הוא עלה במהירות ,הניח את תיקו על הריצפה, והתיישב על ידה. צווארון חולצתו היה פתוח ,ושרשרת של חרוזים שחורים נגלתה מתחתיה. "מה קורה שכנה?" הוא לחש לה, והביט בשירבוטים שלה. "מעולה" ענתה טל, והמשיכה להקשיב לדיברי המורה. רון לא שם לב שהמורה עוצר את השיעור בגללו, כול היכתה שתקה וזה עדיין לא היווה רמז לרון. הוא המשיך להביך בשירבוטים של טל, מבלי להסיר מהם את עיניה. "רונלד" קרא אדון ג'לייאן בקול וגרם לרון לקפוץ. "האם אתה איתנו? או שקוע במחברת של חברתך?" הוא שאל. "כן המפקד,...המורה. אני איתך" זעק רון, וחייך חיוך מבוייש. טל גיחחה, והביטה על רון בזמן שזה נהיה אדום מעט. הסומק הטיבעי שלו רק התחזק ושיווה לו מראה מושך עוד יותר. "אתה מוכן לבוא ולהסביר לנו על התקופה הביזאנטית בקצרה?" שאל המורה בקול סמכותי, והרים את אחת מגבותיו העבות כלפי מעלה. רון בלע את רוקו ואמר "כן,בוודאי". "נתפסת" לחשה לו טל בשקט, וחייכה. "אבל רק אם טל אביב תבוא לעזור לי, היא אומרת שהיא רוצה להסביר לכולם גם" אמר רון ברשעות, וקרץ לטל. טל פתחה את פיה וסגרה אותו, המרוה העביר את מבטו מרון לטל ואמר "בסדר, צמד חמד. רדו לכאן ותראו לנו מה אם יודעים". "תולעת" פלטה טל בזמן שעזבה את התיק שלה על הכיסה, והתרוממה אל עבר המדרגות. "רונלד, אתה תתחיל" אמרה טל בשקט, ושילבה את ידיה. "גברות קודם" אמר רון, וחייך. אדון ג'לייאן חייך ואמר "תשמור את היחס הג'נטלמני שלך בצד". "טוב, אני מתחיל" אמר רון, ונפף בידיו כנכנע. הוא נעמד באמצע הכיתה, במקומו של המורה. והביט אל עבר קהל הכיתה המסוקרן. "התקופה הביזאנטית, היא תקופה...בחיים של האדם" התחיל רון, ונראה לחוץ מעט. "אנשים שם היו חיים, בתקופה קצת שונה משלנו" הוא המשיך. טל ניסתה להסוות את חיוכה, והביטה על פניו המשועשעים של אדון ג'לייאן. "הם, היו אוכלים, וקונים יין" אמר רון, והסתכל על ל בכדי לקבל עידוד. אבל טל הייתה שקועה בצחוק שקט, ולא שמה לב למבטיו. "התקופה הזאת בולטת משום ש—" התחיל אדון ג'לייאן לומר, וחיכה שרון ישלים את משפטו. "כי...גם פעם היו חתולות, הן היו מציקות לבני האדם. וגם היו בגדים, ואוכל..כמובן, שהיה שם אוכל, איזו שאלה זאת בכלל? זאת תקופה מאוד בולטת" אמר רון, נראה היה כי הוא נכנס למתקפה של פיצול נפשי. "אני מבין שקראת את כול עמוד 123 בספר האדום?" שאלה המורה בציניות, והביט באדישות אל עבר פניו של רון. "כן" אמר רון בגאווה. טל פרצה בצחוק לפתע, וראתה את פניו של רון מופנים אליה. "כול הכבוד, בהתחשב שבספר האדום אין בכלל עמוד כזה" אמר המורה, והביט עליו במבט צקני. "אוה," אמר רון, ויישר את צווארונו "התכוונתי אל הספר השני" הוא תירץ. "אין לנו ספר שני רונלד, אבל מעכשיו לך יהיו שבע ספרים, אני מציע שתיקח את הפתק הזה" הוא הגיש לו את הפתק עם רשימת ספרים, והמשיך "ותבקש אותם בהשאלה מן הספרייה הקרובה. אתה מגיש לי מחר עבודת סיכום על אותה התקופה, והכותרת "מדוע התקופה הזו הבולטת במיוחד?"...ועוד משהו, טל אביב את יכולה לחזור למקומך". טל חייכה ואמרה "תודה, המורה". וחזרה לשבת בתמקומה, כשחיוך פרוס על פניה. היא אהבה את הדרך בה למדה לדבר כעט אל כולם. את היחס האדיש כלפי אלו שראו בה "שונה" , את היחס האוהב כלפי חבריה החדשים. היא שמעה לעצתו של דאגי, ו"הראתה לכולם את ה-טל שבה". בלי להתחשב בדקדוק או בביטוי של המילים. היא מישראל, היא לא דיברה באנגלית מימיה. ומי שרוצה לצחוק- שיצחק. היא חייכה לעצמה, הכניסה את המחברת אל תיקה, והוציאה את הספר האדום. רון התיישב משמאלה ואמר "איך זה שתמיד אני 'נדפק' אצלו?". טל עיקמה את אפה ואמרה "זה לא נשמע טוב". רון הרים את פניו אליה ואמר "היית ממש טובה, אבל ממש. איפה למדת לדבר תוך כמה ימים?". "אצל המורים הכי טובים בעולם" אמרה טל, וחייכה חיוך המסתיר סוד. לפתע נזרק אליה פתח מן השורה שהייתה מעליה, היא סובבה את פניה אל עבר הזורקים, אך אף אחד לא נראה לה אשם. כול אחד עסק בכתיבה או בהקשבה. רון הרים את פניו ואמר "אולי ריצ'ארד מנסה להתחיל איתך". טל הרימה את פניה אל עבר הילד אליו התכוון רון. ילד גבוה קומה, שיערו הבהיר נח על מצחו, ועיניו האפורות היו תקועות באדישות בפרצופו של המורה. "ריצ'ארד" לחש לו רון, ומיד הסתובב בכדי לראות אם אדון ג'לייאן מבחין בכך. טל משכה את חולצתו ואמרה "תראה מה כתוב כאן". רון הסתובב במהירות, והביט אל עבר הפתק הקטן: "לא יכולת לחכות שפוינטר יגיע אליך בעצמו?". "מטומטמים" זרק רון, ומחץ את הפתק בתיעוב.
יש המשך~~