ראש עיריית רעננה מתארח

מזל2006

New member
אדוני ראש העיר

אי אפשר לאהמין שיש ברעננה בנינים כמו ויצמן 121 122 מה אתה חושב לעשות בנידון?1

האוניברסיטה הפתוחה ברעננה

אני עובדת באוני' הפתוחה ורציתי לדעת האם יש בתיכנון גישה מהאוני' לכיוון כפ"ס-רעננה מצומת רעננה צפון (מבלי לסוע עד לצומת רעננה מרכז ולהתקע בפקק), כי נכון לעכשיו, מי שרוצה לצאת לכיוון הזה, חייב להחנות ברחוב רבוצקי, וזו משימה לא קלה כלל, מכיוון שאין מספיק מקומות חנייה, ויש קנסות, ויש הרבה תושבים עצבניים שאוהבים לפנצ'ר גלגלים. נקודה נוספת לגבי גישה - אין אוטובוסים ישירים לאיזור רעננה צפון..! הדבר מקשה ביותר על כל אלו שמגיעים מאיזור תל אביב. (רוב הקווים מגיעים לצומת רעננה מרכז בלבד. קווים 641/921 מגיעים לצ.רעננה צפון, אך עוברים דרך בני ברק-פ"ת-הוד השרון) האם יש אפשרות להשפיע על חברות התחבורה הציבורית ולקדם את הנושא?.. תודה

ללילוש, לשאלותיך

לגבי האוניברסיטה הפתוחה, כרגע לא נראה שיהיה שינוי הנראה לעין בדרכי הגישה אל ומהאוניברסיטה. המחלף נבנה על ידי החברה הלאומית לדרכים בישראל (מע"צ) על פי הוראות משרד התחבורה ועל פי האפשרויות ההנדסיות. באשר לתחבורה ציבורית שודאי ידוע לך כי הציבור הוזמן להציע הצעות לשיפור התחבורה הציבורית ברחבי העיר. על פי המלצות הציבור, נגדיר את כללי המכרז לתחבורה חיצונית, במסגרת ההפרטה, שתתבצע בזמן הקרוב.

harhanegev

New member
יש רק אחד שזה תלוי בו:

קוראים לו משרד התחבורה. אולי עכשיו, לפני הבחירות, הם יואילו בטובם לעשות משהו. חשוב שתדעי, משרד התחבורה הם הקובעים את כל הנתונים של התחבורה הציבורית: מסלולי קוים, תחנות, זמנים, מחירים, סוגי כרטיסיות וחופשי חודשי, וכו'. קו תח"צ בסגנון 567 / 504 לתושבי צפון רעננה וצפון כפר סבא הוא אכן דבר נחוץ מאוד, מאוד מאוד, אך משרד התחבורה מעדיף להמשיך בדרך הקלה ולהשאיר את צפון רעננה וצפון כפר סבא כמעט ללא שירות, ולכפות על תושבי צפון רעננה וצפון כפר סבא לבחור בין 3 אופציות גרועות: או ללכת הרבה ברגל עד לרחוב הראשי, או להשתמש בתח"צ פנימית גרועה, או להשתמש ברכב פרטי ולסתום את תל אביב. אגב, במקומות בהם יש תחבורה ציבורית ברמה טובה, כמו למשל דרום כפר סבא, אלפי בעלי רכב פרטי מצביעים ברגליים ועולים על רכבת או על אוטובוס (תלוי היכן גרים ומה היעד) ומשאירים את המכונית בחניה.

שאלה סקרנית (בלי להיות אישית מדי ../images/Emo13.gif )

איך, מאילת הרחוקה, אתה כ"כ מתמצא במה שקורה כאן? גרת בעירינו הפורחת פעם? ספר, ספר.

harhanegev

New member
אני תושב כפר סבא לשעבר.

כמו כן, בוגר ישיבת בני עקיבא רעננה (ברחוב תל חי פינת אחוזה). גם בלי הישיבה התיכונית, ברור והגיוני שכמעט כל תושב כפר סבא מרבה לבקר ברעננה הרצליה והוד השרון מסיבות שונות מגוונות. אני עזבתי את כפר סבא לפני 9 שנים, הורי עדיין גרים בה. אגב, עזיבת כפר סבא היא לא רק מאהבת המדבר והסלעים הצבעוניים והים הנקי ומקומות העבודה שנמצאים 10-20 דקות הליכה מהבית, אלא גם עקב כך שנמאס לי מההרס העקבי של כל שטח ירוק שנשאר לפליטה.

הדרקולה

New member
למה לא נותנים העברות למטרו?

יש לי חברים שמתים לעבור למטרו, והעירייה אדישה לבקשות שלהם. בכיתה שלי (במטרו) יש 5 מקומות פנויים ומישהו רוצה לעבור אליה, אבל בכל זאת לא נותנים. למה זה קורה?! איך זה שילדים מסויימים מקבלים ואחרים לא? למה העירייה כל כך אדישה לתלמידים, אם היא רוצה שיהיה להם הכי טוב? בינתיים חברים שלי סובלים אי שם באביב ובאוסטרובסקי, חסרי חברים, כל החברים שלהם במטרו. זה כל כך לא פייר בשבילם.

עיריית רעננה עושה כמיטב יכולתה

על מנת לווסת את מס' התלמידים בבתיה"ס ועל מנת להענות במידת האפשר לבקשות התלמידים. לא תמיד הבקשות נענות בחיוב, בשל מגבלות שונות.

Volldemort

New member
שבילי אופניים

לרכב ברעננה על אופניים זה פשוט סיוט. אני שמח מאוד שעשיתם את שביל האופניים הקצר ברחוב אחוזה, אבל חוץ מזה אין עוד תוכניות..? לדוגמא, קטע המדרכה ממרכז פוזין עד מרכז אלרם באופניים- הוא פשוט סיוט לכל רוכבי האופניים! החנויות צפופות וכמעט אין מקום ללכת אפילו, יש ספסלים/עמודים בכל מקום ושפת המדרכה גבוהה. זוהי רק דוגמא אחת, אם אני אתחיל לדבר על כל הקטעים הבעייתים במדרכות ברעננה זה לא ייגמר. מקווה לקבל תשובה

שבילי אופניים

אנו בוחנים את האפשרויות השונות לנסיעה באופניים ברחבי העיר.בשל מגבלת רוחב המדרכות - ברוב המקומות הדבר בלתי אפשרי. שכונות שיבנו בעתיד - יבנו עם מסלולי אופניים. בנוסף, התחלנו בתכנון וסלילת מסלול ממתנ"ס לב הפארק ועד מכון הטיהור בלב הפרדסים שמצפון לעיר. סלילת המסלול בן 6 הקילומטרים צפויה באמצע 2008.

פארק רעננה+תחבורה ציבורית

האם אתה תומך בגביית כסף בכניסה לפארק כדי למנוע מתושבי טירה, כפר קאסם והאזור לבקר בפארק? יש מצב לתחבורה ציבורית נורמלית וישירה לתל אביב , בתדירות רבה יותר?

wissenly

New member
../images/Emo45.gif

בתור נער אני רואה את תופעת העישונים ואף הסמים שיש בפארק בלילות ואני דיי בטוח שעם תשלום פעולות כאלה ייפסקו.

תחבורה ציבורית- כפ"ס- רעננה

בתור תושבת כפר סבא שאוהבת מאוד את קניון רננים, אך לא ניידת, מדוע אין קו ישיר בין כפ"ס לרעננה מהכניסה הצפונית? נראה לי שיהיה לכך ביקוש, אפילו אם רק מספר מצומצם של פעמים ביום. כל האזור שליד רננים מלא בחיים וחבל לא לזמן אליו את תושבי האזור.

פלורליזם בחינוך

ברעננה עירנו מתפתחים זרמים שונים בחינוך - דמוקרטי, אנתרופוסופי, דתי, חרדי וכו'. בעיר מתקדמת כמו רעננה אנו מצפים לפתיחות של העיריה לזרמים השונים - כיצד העיריה נערכת לתת מענה וסיוע?

אני מאמין גדול בעקרונות החינוך הציבורי

ולכן, העיריה בראשותי פועלת למתן פתרונות אך ורק בעצה אחת עם משרד החינוך.

Rantzur

New member
מדוע ברעננה אין פארק רמפות לאופניים?

בהרבה ערים אחרות יש הרבה פארקים של רמפות יצא לנו הרבה שמעיפים אותנו מכל מיני מקומות והרבה אנשים מתקשרים למשטרה בגלל זה וברמפות שיש לנו ברעננה נותנים אולי פעם בחצי שנה להכנס וגם בתשלום יותר גבוה מה אפשר לעשות בנוגע לזה?

גינה ברחוב משה דיין

למר נחום חופרי ראש עיריית רעננה, אני אמא לשני ילדים ובבניין שלנו יש עוד המון ילדים שנאלצים ללכת ממש רחוק ולטפס את רחוב משה דיין לגינה במספר 44, הגינה שלנו מאוד מוזנחת ונדנדות נעקרו בברוטליות. פגשתי קבלן שיפוצים שעבד בגינה וסידר אבנים משתלבות והוא אמר שיש תוכניות אך הכל תקוע בעירייה. למה אנחנו לא יכולים לתת לילדינו לשחק בעיר שכל כך משקיעה בסביבה והגינה הזו היא ממש מפגע סביבתי. לא נעים לנו ורצינו לבקש אם תוכל לעזור לנו ולשפר את ההרגשה. אני מורה בבתי ספר בעיר ויודעת להעריך את כל הטוב שמקבלים בעיר הזו ובאמת יש לי הרגשת שייכות מאוד חזקה, אך כל פעם שאני עוברת בגינה הזו אני מרגישה שאני בעיר אחרת הרבה פחות שווה מהעיר שלנו. ושוב תודה שאתה כאן בשבילנו אוהבים אותך, משפחת גיטלבנד

למעלה