ראש עיריית רעננה מתארח

ככל הידוע לי - הפארק כבר נפתח לציבור הרחב..

בעיקר לתושבי טייבה, טירה וקלקיליה, המתנחלים שם באופן קבע. אגב, גם לכפ"ס יש עכשיו פארק. למה לא ללכת לפקוד אותו?..

MMM51

New member
רעננה הייתה צריכה לסבסד את פארק כפר סבא

במידה ויהיה אטרקטיבי תושבי רעננה ייפטרו מהעוול של כל הישובים הסמוכים לכפר סבא שבאים בדרך קבע לפארק שלנו, כמו טייבה קלקלייה וכ"ו.

Popsicle

New member
כבוד ראש העיר, שאלה

ראשית, אמנם עבר זמן רב מאז נבחרת, אבל עדיין בהצלחה! שאלתי היא מדוע במסווה של "היטל בטחון" מוטל עלינו מס נוסף? המס הוטל בשיאה של האינתיפאדה, כאשר היו מקרי טרור רבים. לשמחתנו, המצב הבטחוני השתפר פלאים, אבל משום מה נשאר המס הנוסף. האם מדובר בדרך מקורית לטפל בגרעון העירייה? ולא - תוספת של כמה רכבי שטח, או סיור ליד גנים, אינם תירוץ למס ראש הנגבה בצורה קבועה מדי חודש. תודה!

היטל ביטחון

לצערי, עדיין לא הגענו לימים בהם ניתן לוותר על השמירה על ילדינו במוסדות החינוך וברחבי העיר בכלל. לאחרונה - רק הגברנו את הסיורים בעיר על מנת לשפר את תחושת הבטחון של התושבים. לידיעתך, לא ניתן להשתמש בכספי אגרת השמירה לכל מטרה אחרת - אלא לשמירה וביטחון בלבד. התקציב מבוקר ע"י המשרד לבטחון פנים.

tikoo

New member
מוקד 107

יש צורך לציין לטובה את צוות המוקד שמגיע במהירות תמיד ומטפל ע"י חובשים נחמדים...

תודה - אנו גאים במוקד ובעובדי המוקד והסיירת

המסורים, העושים מלאכתם נאמנה, סביב השעון.

ד נ י ת3

New member
ראש העיר שלום,

אני שואלת לגבי גן מגד. מה התוכניות העתידיות לגביו? הבנתי שהיתה תוכנית לבנות במקום הפארק אולם ספורט, האם נכון הדבר? זה מאוד יפגע באיכות חיינו (התושבים שגרים ברח' רמב"ם).

פרוייקטים לזוגות ילידי העיר ?

שלום לכבוד ראש העיר גדלתי ברעננה כל חיי , הורי גרים בעיר כ 35 שנה באחד האיזורים היותר יפים של העיר (רח' קצין) לאחר שנישאתי לאשתי, התעניינו ברכישת דירה בעיר והופתענו לראות שהמחירים בה מאוד גבוהים ולא מאפשרים לנו לרכוש דירה. אין לנו ברירה אלא לפנות לערים השכנות (כפ"ס \ הוד השרון) שאיכות החיים בהם לא פחות טובה, והמחירים יותר נמוכים משמעותית מרעננה. האם העתיד של העיר הוא רק לקשישים עשירים או לזוגות צעירים עם אמצעים ? האם מתוכננים פרוייקטים חדשים ? האם נראית באופק תכנית לרכישת דירה חדשה במחירים אטרקטיבים לילידי העיר ? תודה ושנה טובה.

Nuli77

New member
ועוד לגבי פרוייקט זוגות צעירים

ערב טוב, אני מעוניינת לחדד קצת את השאלה של קודמי.. ידוע לי שמתוכנן פרוייקט כזה בשכונת לב-הפארק. העניין הוא, שאנחנו כבר שומעים על כך כמה שנים וכשאנחנו מתעניינים, התשובה חוזרת על עצמה- "שנה הבאה, שנה הבאה.." גם אני בת רעננה כבר 30 שנה, הבאתי לכאן מהצפון את בעלי ויש לנו תינוק מקסים. היינו מאוד רוצים לרכוש דירה ברעננה ולהישאר בעיר שאיכות החיים בה היא מהטובות שיצא לי להכיר. רעננה זה הבית שלי, ברור שארצה להישאר כאן, אך בהיעדר פרוייקט שכזה אין לנו אפשרות כלכלית לכך. גם רבים מחבריי הרעננים נשארים פה וממתינים לפרוייקט אך הזמן עובר ואנחנו מתחילים להתייאש ונאלצים לפנות לערים השכנות.... מתי ב-א-מ-ת יקום הפרוייקט המיוחל (אם בכלל??)? תודה מראש וחג שמח!

הרשו לי לרכז את תשובותי בנושא זוגות צעירים

התכנית לזוגות צעירים מתקדמת על פי המתוכנן. אני צופה כי במחצית הראשונה של שנת 2008 תאושר התכנית בועדה המחוזית. לאחר אישורה - נפרסם הודעה לציבור בדבר נהלי הרישום והזכאות לדירות. לגבי האפשרות, בכלל, לזוגות צעירים להשתקע ברעננה, מקדמת העירייה את תכנית תמ"א 38, כלומר - חיזוק המבנים הותיקים, תוספת קומה או שתיים והתקנת מעלית. אנו מאמינים ומקווים כי תוספות אלו יביאו עם הזמן להגדלת ההיצע של דירות במחיר סביר.

l i m 2

New member
בשנת 2014 - 2015......

באיגרת לשנה החדשה שקיבלנו בדאר היה כתוב שפרוייקט לזוגות צעירים יהיה בשנים 2014 ו- 2015 , זה ממש הגזמה !!!!! זה לא ייתכן שתקופה כל כך ארוכה אין בעיר פרוייקט לזוגות צעירים.......ושמושכים אותנו בצורה כזו. אני ממש מקווה שזו הייתה טעות בהדפסה....

ליאהבה

New member
פרוייקט זוגות צעירים

ראש העיר שלום רב, אני גרה ברעננה כבר 32 שנה ובעלי 34 ,אנחנו אוהבים מאוד את רעננה ובטח נשמח לחיות פה ולגדל את ילדנו(בנתיים ישרק אחת...). אני משערת לעצמי שאני לא מגלה לך סוד שאני אומרת שהמחירים ברעננה לא מציאותיים לזוגות בתחילת דרכם ולצערי אני שומעת על הפרוייקט הזה כבר המון זמן .מכיוון שאני גרה בשכירות (וגם זה לא זול)החלטנו אני ובעלי לחכות עד 2008 ולראות אם באמת אתם מתכוונים לעמוד בהבטחתם.ואם לא לצערי נעזוב את רעננה לערים השכנות. השאלה שלי האם כבר קיבלתם את כל האישורים והבנייה באמת מתוכננת? או שאין מה לחכות? מחכה לתשובתך הכנה... תודה מראש וחג שמח.

../images/Emo31.gifחבל מאוד שלא ניתן מענה לתשובתך....

מבירורים שניסיתי לעשות במרד השיכון (שבדרך כלל מעורב בנושא בהקשר של זכאים) בכלל לא שמעו על פרוייקט כזה (והיו מצפים לשמוע בשלב כזה של השנה אם אכן מדובר על 2008). בעיריה התחמקו ואמרו שעוד מחכים לאישורים להפשרת השטח (למרות השלט המבטיח באזור). הרושם שלי שזה דיי באויר או שמישהו פשוט מנסה להסתיר מידע כדי שקרוביו יהנו מהעיניין לפני "שכל העולם ידע" על זה. אני במצבך ומקווה שאכן נצליח לקנות אי פעם דירה בעיר....

ראי תשובת ראש העיר

כאן, כמה הודעות מעל זו שלך. אין לי מושג עם מי דיברת, אבךל כנראה ששוחחת עם מי שאינם עוסקים בנושא. לגבי רכישת דירה, עמדתי האישית היא שזוגות צעירים יכולים גם יכולים לרכוש דירה זולה ברעננה, אם יבחרו לרדת מהעץ ולרכוש דירה יד שניה. אני עשיתי את זה, רבים אחרים סביבי עשו את זה.

לרדת מהעץ זו פניה מאוד מתנשאת בפני עצמה

מה גם שלא ברור מה ההגדרה שלך לדירה זולה כי גם 150 אלף דולר יכל להיות מעבר להשג ידי. ולא ממש משנה לי אם זו דירה יד שניה. אינך יודעת דבר וחצי דבר על מצבי הכלכלי, הפיזי והמשפחתי (כולל לא עם מי דיברתי ובאיזו תפקיד הוא נמצא) אז בפעם הבאה עצרי וחישבי קצת לפני שאת משתלחת באחרים....או שלא, כי לי זה ממש לא ישנה....

אם 150 אלף אינם בהישג ידך

הרי שממילא תחום המושב שבין אשדוד לנתניה אינו בהישג ידך. אז מה את מצפה? שיורידו את ערך הדירות כאן לזה של באר שבע או דימונה כדי שאת תוכלי לרכוש דירה ברעננה? זה לא יקרה. לגבי "לרדת מהעץ" - את מספקת חיזוקים לעמדתי זו. מאחר וזה דיון שכבר נדון כאן יותר פעמים משאוכל לספור, הרי שהצטבר כאן מספיק מידע המאשר שהביטוי משקף נאמנה את הפרופיל הממוצע של אלו הקובלים על כך ש"זוג צעיר לא יכול לקנות דירה ברעננה".

בפרוייקט הקודם ניקנו דירות גם ב100 אלף דולר

וזו עובדה שידועה לי בוודאות! לכן אני בהחלט מצפה שגם בפרוייקט הזה יהיו מחירים שמתקבלים קצת יותר על הדעת, לפחות לזכאים. קראתי שרשורים קודמים לגבי קניה של דירה ע"י זוגות צעירים ברעננה וגם על הפרוייקט המדובר. המידע לא שלם ובטח לא סופי, ובעצם לא תורם יותר מידי מלבד כמה הבטחות לעתיד באויר. אגב בתור מנהלת פורום, הגישה שלך מאוד אגרסיבית ולא סובלנית בלשון המעטה. (או שאולי לא נאה לך שיגורו ברעננה אנשים שלא יכולים לקנות פה דירה ב 150 אלף דולר? אולי לדעתך מקומם בבאר שבע או דימונה וחלילה לא בשכנות אלייך?).

למעלה