ראש עיריית רעננה מתארח

השיטה קרויה "מחיר למשתכן"

ובכל איזור המרכז אין דירות במסגרת זו של 100,000 $. מה שהיה לפני 15-20 שנה, אינו המצב היום. אני מבינה שהעובדות היבשות נראות לך כאגרסיה ואת תולה עליהן תילי תילים של דמיונות לגבי כוונותי - אני מנהלת פורומים שנים ורגילה לאמירות כאלו. הן לא הופך את מחירי הדירות או את מגמות הקניה למשהו אחר משהינן. רוצה לרכוש ב- 170-180? יש משומשות. למכביר. לגבי פרוייקט זוגות צעירים - אני מניחה שתהיה לך את מלוא הלגיטימציה לרטון ולפקפק בכוונות משרד השיכון אם לא יעמדו במועד שקבעו, היינו - פרסום הקריטריונים ותחילת הרשמה במחצית הראשונה של 2008. אני לא ממש מבינה מה הקובלנה נגד העירייה, שגילגלה את זה מידיה להמשך הטיפול כבר מזמן.

הפרוייקט בפארק לא היה לפני 15 שנה ובטח לא 20

לגבי השאר באמת שאין טעם להגיב, ניתן לזמן לעשות את שלו ונראה כמה העירייה באמת מחוייבת כפי שהיא טוענת שהיא.

שאלתי - נמסר לי שהפרוייקט אוכלס

לפני כעשור. השלב בו נמצא הפרויקט הבא, כולל קביעת המחיר למשתכן, היה לכן להערכתי לפני 13-14 שנים לפחות. בעשור האחרון עלו מחירי הנדלן בכל הארץ, ובפרט ברעננה.

אורora

New member
מערכת החינוך ב 2005

אני משערת שאת המודע למצב המכפיר של מערכת החינוך ב 2005 מדובר בשכונה גדולה, חדשה , שיש בה כמות ילדים עצומה ( רק בבניין שאני גרה בו יש 15 ילדים בגיל הגן - ולא מדובר בגורד שחקים) ובכל זאת עריית רעננה מתעלמת שנה אחרי שנה מהילדים הללו ואין מוסדות חינוך בשכונה. ולא מדבור בשכונה שזה עתה הוקמהץ אני גרה בשכונה מאז 1998 - השכונה קיימת 10 שנים. 3 הגנים המופעלים בשכונה היא כמות נילעגת יחסית לכמות הילדים. ( שלא נדבר על הקרוון העלוב והמביש שהוצב ברחוב חרצית) הילדים שלי , של שכני ושל כל מי שאני מכירה בשכונה נאלצים לצאת יום יום לגני ילדים מחוץ לשכונה, שאינן במרחק הליכה. ההורים משועבדים להסעות הלוך חזור. גם בית ספר יסודי אין בשכונה. ( ואני לא קונה לרגע את ההבטחות שהוא יוקם עד ספטמבר בשנה הבאה) מה שאנחנו מקבלים אלה הבטחות ועוד הבטחות ריקות מתוכן. האחראית על החינוך סיפרה כאן לפני מספר שבוע שהגנים שפתיחתם הובטחה ( ולא קוימה ) ב 2005 לא ניפתחו בגלל מישרד החינוך. פייר.....זה לא מעניין אותי. אני יודעת שעריית רעננה לא מסוגלת לספק במשך שנים מוסדות חינוך סבירים לשכונה חדשה, שמשופעת בתושבים משלמי מיסים. זה קיפוח בלתי ניסבל ומקומם. כל המדינה יודעת שברעננה יש חינוך נהדר. לי זה מרגיש כמו בתאטרון אבסורד. האם יש תקווה לשינוי. או שניגזר על 2005 להיות שכונה ללא מוסדות חינוך? אני אישית שוקלת לעזוב את האיזור. אין לי כוונה להסיע את ילדי הלוך וחזור לבית הספר עד שיגיעו לגיל החטיבה.

אורora

New member
משקיעים מליונים

בשיפוץ של אחוזה, בגינות חביבות יותר או פחות. גנים ובתי ספר ב 2005 לא מעניינים אך אחד, זה 10 שנים. כסף יש רק לדברים אחרים. משהו פה עקום לחלוטין בסדרי העדיפויות.

lul5

New member
בי"ס ב2005

משרד החינוך אישר תקציב להקמת בי"ס ב2005 אבל חילוקי דעות עם ראש העיר מנעו את הקמתו ראי את השאלות שלי למעלה יש יותר פרוט

חינוך ב- 2005

עם כניסתי לתפקידי כראש העיר רעננה, בספטמבר 2005, יזמתי תכנית להקמת מוסדות חינוך בשכונה. מאז, בנינו 2 גני ילדים ובתוכנית עוד 2 גנים, כפי שציינה בפניכם גם מנהלת אגף החינוך. בנוסף, אנו בשלב הסופי לאישור "פרוגרמה" לבניית בי"ס יסודי. יש לציין כי בשכונה ובקרבתה קיימים חטיבת הביניים רימון ובי"ס תיכון אביב.

אורora

New member
תשתיות באיזור התעשיה

החברה שלי ממוקמת באיזור התעשיה ברעננה. המצב באיזור התעשיה הולך ומחמיר. הכבישים צרים וצפופים. באיזורים נרחבים אין כלל חניה ( גם לא בתשלום). בשעות העומס הכבישים באיזור התעשייה פקוקים לחלוטין בו זמנית ממשיכים להיבנות באיזור גורדי שחקים שאליהם יגיעו מאוד ואלפי אנשים, ומאות רבות של כלי רכב. איזור התעשיה לא יוכל להכיל את הגידול הזו. האם העיריה מתכננת לעשות משהו שנוגע להשקעה בתשתיות. ואם לא עיצד זה מתאפשר המשך הגידול מבלי להתחשב בעבודה שהתשתית באיזור לא מאפשרת את הגידול

איזור התעשייה

ראשית, הבה נתחיל מהקיים: עיריית רעננה הקימה מספר מגרשי חניה באיזור התעשייה העומדים לרשות הציבור והחברות - חינם אין כסף. אני יודע שהמצב עדיין אינו מספק את הצרכים. לכן, אנו נמצאים בשלבים של הקמת מנהלת אשר תבדוק את מכלול הצרכים והתכניות העתידיות של האיזור ותיישם פתרונות מתאימים. המלצות כלליות של תכנית המתאר כבר אושרו על ידי וכעת עוסקת המנהלת בתכניות ספציפיות. אני מקווה שבעתיד הלא רחוק תראו שינוי לטובה.

שדה תעופה עירוני רעננה

אולי עיריית רעננה תאות לפטור אותנו מעונשה של הגברת גרמן, ראש עיריית הרצליה, בכך שתאות לתת לנו בצדה הצפוני של העיר רעננה חלקת אדמה להקמת שדה תעופה רציני עבור ענף התעופה הכללית? את המימון לשדה, ניתן להשיג בקלות מפינוי שדה תעופה הרצליה שאני מעריך את ההכנסה בצידו בכמה מליארדי דולרים, שדרך אגב, זו כשלעצמה סיבה טובה לראש העיר הרצליה לרצות בבטיחות תושבי העיר
אם תהיה תקומה לפרויקט כזה, אני כטייס למעלה מ-32 שנים ובעל נסיון עשיר בעבודות קבלניות, מוכן לנהל הקמת פרויקט כזה חינם אין כסף. יאיר גיל

Super Max

New member
רעיון גאוני! איך עד היום לא חשבו על זה?!

בואו נקים שדה תעופה בצפון רעננה! אם אפשר שהוא גם יהיה לטיסות בינלאומיות הכי טוב - לא נצטרך לעמוד בפקקים בדרך לנתב"ג. ומה עם איזו מזבלה איזורית קטנה? לנתב"ג יש את חיריה, לנמל התעופה רעננה לא מגיע איזה הר זבל משלו? ואם כבר מזבלה, בואו נקים ליד נמל התעופה מיכלי ענק לאחסון דלק. אחרי שפינו את פי-גלילות לא נשאר יותר מקום לאחסן דלק באיזור גוש דן. שרעננה תתנדב! ואם יש כבר דלקים, מה לא נרים מפעל לזיקוק נפט? ואיזה מתקן לטיהור/אכסון שפכים תעשייתיים? יילך מצוין עם המזבלה. יאללה חופרי. תחשוב על הארנונה האסטרונומית שרעננה תקבל! SM

סופר מקס, הר זבל? מתפלא עליך!

הר זבל קיים כבר הרבה שנים, ייתכן והוא שייך להרצליה, אני לא מכיר את בעלויות הקרקע באזור ההר. ותתפלא יש שם חיריה שלמה. לדברי טייס וותיק ממני, לפני שהיה שם הר זבל, היה מתחתיו מסלול טיסה עוד מתקופת המנדט, זה היה בכל מקרה הרבה לפני שנהייתי טייז. .

Super Max

New member
הר הזבל מוכר ומוקר

כמגרש משחקים לרוכבי אופנועים, אופניים, מסוקים וטרקטורונים. כמי שמשתייך לקבוצה הראשונה - מכיר את הר הזבל, על מקפצותיו והחורשות שבפסגתו המושלגת, כאת גב כף ידי... ועם זאת, הייתי מכיף מוכן לוותר עליו ולהעביר אותו אחר כבוד למשכנו הראוי - רמת חובב (רחוק מהעין רחוק מהאף...) SM

למה אין מבחר מסעדות לחילונים ברעננה ?

אכילה במסעדה היום היא לא מעשה של פעם בשנה, ואנחנו נאלצים לנסוע להרצליה או לתל אביב למרות שלא חסרה ברעננה אוכלוסיה של חובבי גורמה. אפילו בימות חול אין מספיק מבחר, רוב המקומות הם כשרים ע ם ד ג ש ע ל ה כ ש ר ו ת . האוירה במסעדות בעיר היא כזו שלא מתאימה לציבור החילוני, אפילו ביום חול יש שם תחושה של יהדות כבדה. הייתי מוותרת על מסעדה בשבת, אבל מה עם ימות החול ? אני כמובן מדברת באופן כללי, מבקשת לא לפגוע באף בית אוכל. באמת אל תיפגעו ותנסו להבין את הבקשה. מקווה שהרעיון שלי מובן. לא רוצה לנסוע להרצליה ולא רוצה להזמין זוזוברה הביתה - רוצה לאכול גורמה איכותי ומגוון ליד הבית !! (וכאמור מוותרת על יום השבת בנושא זה כדי לא לפגוע באוירת השבת בעיר). בתודה ובברכת שנה מתוקה תושבת חילונית

הדרקולה

New member
2 מסעדות זה ממש לא מספיק.

1)ספגטים - פסטה זה לא גורמה. 2)אדיסון זו מסעדת הגורמה היחידה הלא כשרה ברעננה. מסעדת גורמה אחת זה בהחלט לא מספיק. לדעתי תושבים רבים ישמחו אם יפתחו עוד כמה מסעדות לא כשרות בעיר.

תושבת יקרה

למיטב ידיעתי יש מספר מסעדות בעיר שהציבור החילוני מוצא בהן טעם רב. עם זאת, מדובר ביוזמות פרטיות.

danda9

New member
אני שומעת מה שאת אומרת וזה נשמע לי משהו כמו..

אוי אוי אוי.. אין מה לאכול בעיר הזאת, הכל כשר פה, צריך לנסוע/להזמין כדי לאכול, הדוסים חונקים אותנו..
אוי אוי אוי..

איפה הקשר לראש העיר???

אני מסכימה איתך חלקית- באמת חסרות פה מסעדות גורמה אבל באמת שאין קשר לראש העיר.

למעלה