אכלולי-שתולי-לקחולי-אנילאמרוצה

mika130773

New member
ידידי, הבהרה חשובה.

אכן, חברים טובים ומלוכדים אתם. תמימי דעים ואחוות רעים. ואי, ולו אפילו צדיק אחד בסדום שיעז להמרות את דעת הרוב, להרים גבה, לשאול "הייתכן" "האולי". לא. אתם סגורים, נעולים, איתנים ומוצקים בדעתכם. זה פרימיטבי במקצת. ידידי. שייכתי את נושא השכלתי אך בכדי להראות לכם כי לא מדובר באותו ישראלי שאת פניו אין אתם רוצים לראות. לא התיימרתי לרגע להבהיר את החיים בארה"ב כקלים לאלו המרוויחים 50000$. אך להבדיל ממכם, לא הייתי נחרצת בדעתי לומא להם, בשיא החוצפה "אין לכם מה לחפש כאן פחות מ 100-150 אלף בשנה. אתם לא ריאלים. אתם גורמים לאחרים לשגותבהזיות שמן הסתם, לרובם, גם לא יתממשו. וזאת שאלתי: למה??? אין ספק שחוסכים יותר ומרוויחים יותר במשכורות כבוהות, הרי לא חידשתם לנו כלום, זה כך בכל מקום בכל העולם. למה לא לאמר להם :" חברה, זה לא הרבה, תצטרכו להצטמצם, זה לא יהיה קל, אבל זה רק התחלה ואלי בהמשך תרוויחו יותר ןתסדרו, לאט לאט". למה, לעזעזל, את זה לא ראיתי בשום מקום בפורום???? איפה, איפה האמיץ מבינכם שיעשה עוד פעם "הפוך על הפוך על הפוך" ויאמר "אולי".

Boston Guy

New member
זהו, שלא

אנחנו לא צריכים לגרום "לאחרים לשגות בהזיות שמן הסתם, לרובם, גם לא יתממשו." זה מצב קיים. אנשים תמימים בישראל שטופים באמונה שהחיים בארה"ב יותר קלים מהחיים בארץ ובעיקר יותר זולים מהחיים בארץ - ולא ניכנס לסיבות ההיסטוריות שגרמו לאמונה הזו להתפתח. אם את חיה בארה"ב את יודעת מה נכון ומה לא. אם מישהו מציג מספר לא נכון את בהחלט יכולה להציג מספר נגדי - שאת מוכנה לעמוד מאחוריו. מדיניות הרווחה הסוציאלית של מדינת ישראל התנתה חלק נכבד באוכלוסיה להאמין שלא יתנו להם ליפול. הבטחת הכנסה, דמי אבטלה, קצבת ביטוח לאומי - נתפסים בישראל כ god given right ולא כאופציה. לא פעם נתקלנו כאן בשאלות כמו "אם נגיע כלא חוקיים ונלד ילד בארה"ב, תוך כמה שבועות נקבל גרין קארד וכמה מקבלים מענק לידה וקיצבת ילדים?" וגם הם מגיבים באלימות מילולית לתשובות ענייניות.

mika130773

New member
מסכימה. כל מילה

חקוקה בסלע, על כך אין ויכוח. אני לא המכשפה על המטאטא כפי שניסתם להציגני, אני UNDERDOG, שמנסה לגרום לכם להיות עם עיניים פקוחות יותר ולהיות קיצוניים קצת פחות.

mal1

New member
../images/Emo45.gif מכיוון שכולם כבר אמרו הכל...

לא נשאר לי מה לומר מלבד - להסכים

טל ר

New member
אינני מסכים

- זוהי לא התקפה עלייך, אלא התייחסות עניינית לטענותייך. - לא ראיתי אצל עדי לא זדון ולא רוע, ולו פעם אחת. - עדי נותנת עצות אמיתיות לבאים לארה"ב, ואין לכך דבר עם רצון שיבואו או לא יבואו ישראלים נוספים, כאלו או אחרים. לעניות דעתי אין לטענה זו רגליים. - נקודתית לגבי השכר, אינני רואה איך יכולתי לחיות פה עם השכר עליו דובר באותו שירשור קודם. - איננו ממליצים לאנשים לבוא לכאן באופן בלתי חוקי, ואנו מנסים לתת להם תחושה אמיתית לגבי איך עובדים הדברים פה. - לידיעתך, אכן אלו העובדות. אם "זה בדוק וזה ידוע", אשמח לראות דוגמאות קונקרטיות במקום הצהרות עוינות כלליות. - אם עבודתה של עדי אינה מוערכת, אני מעודד אותה לפרוש, הרי הניהול עולה לה בתיסכולים רבים. אינני מתנדב להחליפה, כי איני רוצה בתיסכולים שהם מנת חלקה. אינני יודע אם יש מי שרוצה להחליפה. בכל מקרה, לו הנוהל בפורום ישתנה ממתן תמונה אמינה ואמיתית של החיים בארה"ב (לחיוב ולשלילה), להזמנה לכולם לבוא "ויהיה בסדר" (והרי לא יהיה להם בסדר בסוף), אישית אני לא אהיה פה. - ולבסוף, מקומה של הודעתך היא לא פה אלא בפורום משוב.

mika130773

New member
לסיכום

לא שניסיתם....אבל בכל אופן בוודאי שגם לא הצלחתם לשנכע אותי אחרת. כל שראיתי בתגובותיכם הוא התלכדות אחידה להגנה על ידידה טהורת כוונות בשם עדי בשמיים. ובכן, מה שחשבתי הוא שקרה. אני מאחלת, מכלהלב, לכל אחד ואחת מכם, הצלחה רבה בהמשך וזכרו תמיד להטיל ספקות באמירות ידועות, להקשיב לאחר ולא לבור מעמדת הכל יודע. אתם לא כל יודעים. לא אתם וכן, גם לא אני. אני, שלא כמוכם, עדיין מקדיבה, לא מדברת כיודענית גדולה וכחכמת הדור. זהו. אני את שלי אמרתי ומקווה שאולי, כשתלכו לישון בערב, או לחילופין, כשתנגו במכונית בדרככם לעבודה, תגידו, יש משהו בדברים של המופרעת הזאת שקוראת לעצמה מיקה.

kfirva

New member
סיכום של הסיכום.

שלום לכוווולם ! קודם כל אני שמח שעוררתי במקצת את הפורום, ואני שמח לראות שהוא באמת ממש פעיל. (כבר נקודה לזכותי) לאחר שקראתי את כל השירשורים אני נוטה להסכים עם MIKA, אבל לא באותו חוזק, כל הכבוד לכולם על העצות הרעיונות וכו', האמת היא שעכשיו 50K באמת נראה לי לא כל כך הרבה, אבל - זה שעונים לי שצריך 100K-150K לחודש זה קצת מוגזם ותשובות לא עניניות ולא במקום. ואני מרוקאי אז לא יזיק קצת מאיתנו בחו"ל, ודרך אגב אני לא משתייך לקבוצת הישראלי המכוער. (להפך אני חתיך)

טל ר

New member
היתה כנראה אי-הבנה

אני מתנצל על תשובותי מהשרשור הקודם - חשבתי שאתה מדבר על שכר שנתי (ולא על שכר חודשי כפי שכתבת כעת). שכר חודשי של $50K יספיק לך לחיים טובים מאוד ב-SF, נוחים בהרבה משלי (בבוסטון). בהצלחה, טל.

doronf65

New member
מנהל
../images/Emo45.gif זה מה שהוא רצה לשמוע

אז תן לו, למה לא?!

odedee

New member
כפיר, שים לב.

אף אחד פה לא טען שאתה לא יכול לחיות בסן פרנסיסקו בפחות מ-$150K או $100K. היחידה שהתבטאה בסגנון הזה היתה מיקה. נאמר לך פשוט שב-$50K אי אפשר. $70K-$80K הם תחומים שפויים יותר. ואם אתה מרוקאי חתיך אני מאד אשמח לראות אותך בסן פרנסיסקו, רק עם שכר כזה שתוכל גם לשלם עלי במסעדה.

מיקה יקירתי

תודה. עשית לי את היום עם התקפת הצחוק שגרמת לי על הבוקר. אני בטוחה שנהנית לעשות מעצמך צחוק מוחלט וכדי שתוכלי להמשיך וליהנות, אשאיר את הודעתך כאן לדיראון עולם ואפילו אמליץ לאנשים מפורומים אחרים לבוא ולהגיב! בוקר מצויין שיהיה לך!

mika130773

New member
עולם כמנהגו נוהג

ובתשובתך נראה כי אין חדש תחת השמש. יום טוב.

mika130773

New member
שלום לכולם ותודה על העניין הרב

לא שניסיתם....אבל בכל אופן בוודאי שגם לא הצלחתם לשכנע אותי אחרת. כל שראיתי בתגובותיכם הוא התלכדות אחידה להגנה על ידידה טהורת כוונות בשם עדי בשמיים. ובכן, מה שחשבתי הוא שקרה. אני מאחלת, מכל הלב, לכל אחד ואחת מכם, הצלחה רבה בהמשך וזכרו תמיד להטיל ספקות באמירות ידועות, להקשיב לאחר ולא לבוא מעמדת ה"כל יודע". אתם לא כל יודעים. לא אתם וכן, גם לא אני. אני, שלא כמוכם, עדיין מקשיבה, לא מדברת כיודענית גדולה וכחכמת הדור. זהו. אני את שלי אמרתי ומקווה שאולי, כשתלכו לישון בערב, או לחילופין, כשתנגו במכונית בדרככם לעבודה, תגידו, יש משהו בדברים של המופרעת הזאת שקוראת לעצמה מיקה.

doronf65

New member
מנהל
מיקה חזרי!!

לדעתי, היו כאן מי שכן ניסה, ואפילו הודית לו על כך, כמו עודדי, וגם קיבלת חיזוק מאורחים. אז אל תנטשי באמצע, ועמדי על דעתך, כמו אדם רציני. אני כתבתי לך תשובה באמצע השרשור, ומצפה ממך לתשובה. אצטט אותה כאן שוב: עד כה לא ענית לי עניינית! אמרת שאת לא רוצה להיכנס למהלומות ודם, ואני מצהיר שגם אני לא רוצה. אל תעני לי בצורה רטורית כללית ובסיסמאות כמו שאת טוענת שעדי עושה. עני לי עניינית לשאלות שלי: 1. למה את לא בניק האמיתי שלך. אם את מגנה את הגרעין הקשה של הפורום ואומרת שהם הולכים עם הזרם, למה לא תזדהי בניק הרגיל שלך, ותלכי נגד הזרם? אני נותן לך את הקרדיט ולא חושב שהמצאת את זה, ורק מצפה ממך לא לעשות מה שאת מגנה שאנו עושים. נראה לי שבמקרה זה, האימרה "הפוסל-במומו פוסל" תקפה לגמרי, אלא אם תוכיחי אחרת. 2. סתרי את בוסטון גאי וחבורתו. לא בססמאות כמו "אני מכירה אנשים" אלא במספרים. אם תעשי זאת - הם יוכלו להציג מספרים מולך, להשוות רמת חיים המתקבלת מכל אסכולה, ולראות מי צודק! או שמא כולם צודקים? אולי את מתכוונת לחיים בינוניים, ללא חיסכון, ללא ביטוח בריאות רציני, ללא חוגים, ללא קולנוע ומסעדה, אלא לגמור את החודש בלבד, והם מתכוונים ליותר מכך? אולי את מתכוונת לחים באינדיאנה או אלבמה והוא מדבר על בוסטון SF, NY? בואי, תיכנסי ל- debate רציני, לא מתלהם, מדעי, והשוו דעות. כך תישמעי ותשמיעי, ואני בטוח שכולנו נשכיל מכך. דורון

mika130773

New member
מיקה בהדרן

1) אין ניק אחרת זולת ניקה של מיקה... 2) חברים קרובים חיים מפחות מ 50K$. חיים רע. ב SF. לכן, הוליכונו למחשבה של 1+1, ש 50K$ הם עדיין בגדר רע, אבל נראה כי בגדר רע אפשרי. זו המתמטיקה הפשוטה שלי, המתבססת על מחקר לא אמפירי. עדיין, אני חושבת שיש לשנות באופן בסיסי את הגישה לנכנסים לפורום והזקוקים לעזרה ולא להבריחם. במבט מהצד, נראה שזה מה שאתם עושים. פשוט מנסים להבריח אנשים, להפחיד. איני מקבלת את הטענה כי אתם מנסים "לפתוח להם את העיניים" שכן אם היה כך, הייתה נימה של עידוד, תקווה, רצון טוב ואמיתי לחיפוש אלטרנטיבות זולות לאותם אנשים. אתם חדים, נחרצים, מבהילים ועל כך בעיקר טענתי לכם. על יוקר המחיה ודרישות השכר, אינני חושבת שבארץ אותם אנשים רגילים למשכורות עתק ואינם חיים בשוכונות יוקרה ולכן, דירת 3 חדרים מחוץ לעיר, איננה דבר כה רע עבורם. לכן, ההפחדות שלכם למעשה אינם מונחות כלפי פלח השוק לו אתם חושבים שאתם מתכוונים. אשמח, דורון, להמשיך ולהשתמע ולדעת שכולנו קשובים אחד לשני ופתוחים וגם מהרהרים ולפעמים גם קצת מודים.... יום טוב.

doronf65

New member
מנהל
במקום שבעלי תשובה עומדים -

צדיקים גמורים אינם עומדים, ויפה שהודית במה שהיה ברור לכל ותיק בפורום. זה מקנה לך ולדברייך אמינות. אני חושב שאת מאוד צודקת בנושא "פלח השוק", וגם לגבי הנחרצות וההבהלה של חלק מהוותיקים יש צדק בדברייך, אולי כדאי שימתנו מעט את נחרצותם ולפחות יסבירו לחדשים באיזה סטנדרד הם חיים ולמה הם מתכוונים ב"סביר" או "לא סביר". נשמח אם תמשיכי להשתתף, ותהווי משקל נגד! דורון

את בהחלט מוזמנת

להעלות בקשה להנהלת תפוז לפתוח פורום נגדי, כי הרי נראה כי את חושבת שאת יודעת הכל. איך בדיוק את חושבת שיתייחסו להודעות שלך, כאשר בינתיים לא תרמת שום דבר, אלא באת על מנת לעורר מהומה על לא דבר. אם יש לך בעיה עם הגישה שלנו, את מוזמנת ללכת מפה. וכן, האינטרנט פתוח לכולם, אבל את העבודה הקשה שבלנהל ולהרים את הפורום הזה עושים המשתתפים הקבועים ואני, ולא את ושכמותך. ובינתיים, הפורום הזה קיים בקרוב שנתיים והוא מסייע לרבים וטובים. ובקיצור, אם לא מוצא חן בעינייך, את יכולה ללכת. ואם תמשיכי בהתקפות ובמהומות נדאג שלא תהיי כאן בכלל. את מוזמנת לכתוב בפורום משוב את כל התלונות שבעולם. אבל כאן לא.

NYboy

New member
תענוג לקרוא

ישראלים כמוך עדיף שיישארו בארץ, וכן את לא רצוייה כאן בארה"ב , הכול קונספירציות, רק שכחת שאנחנו נמושות ובוגדים....

למעלה