על פדופיליה
ותקשורת

טל קר

New member
מי שיש לו דחפים שאינם בר כיבוש שמימושם

פוגע באחרים, יתכבד וירוץ למצוא דרך לעצור את עצמו, או שלא יתפלא ש"באים לקחת גם אותו" מה שאתה שוכח, זה שגם בני אדם נתפסים, ואז שמם מופיע בעיתון, גם בני אדם נאלצים לקחת אחריות על מעשיהם, ולכן אין שום דבר חייתי בלפרסם את פרטיו של מישהו בצירוף מעשיו, כך עושה התחקיר העיתונאי מימים ימימה. אין דבר כזה כבוד מינימלי של 'לא להתפס' או 'שזכותי לפגוע באחרים מבלי שזה יתגלה ברבים'. ולכן טוב שאנשים כאלו מבוישים ושמם מפורסם, בין אם שם משפחתם שוהם ובין אם שם משפחתם בוזגלו. מפלצות מסתירים אולי בטישטוש פנים, כשלא מטשטשים את הפנים רואים שהפדופילים נראים חיצונית כמו כל אדם אחר. אתה החלטת על דעת עצמך בניגוד למה שידוע על פדופיליה שפדופילים זה אנשים עם מחלה שמונעת מהם שליטה ולכן מסכנים, בניגוד למה שידוע שלפדופיל יש שליטה על מעשיו (ולכן יודע לתכנן, להזהר וכד') וזו הפרעה שמסכנת את סביבתם. אף אחד לא ביער אותם באש הלפיד ובחוד הקלשון או בכל דימוי דרמה קוויני אחר, פשוט הוציאו את מעשיהם מחושך לאור. את מה שהם הרגישו סבבה לומר ולבצע לבת 13 כשאף אחד לא רואה פתאום עוד אנשים רואים. זו דעתך האישית וזה איננו אקסיומה שענישה על מעשים כאלה צריכה להיות רק בבית משפט ולא בסנקציות חברתיות, ושהרתעה יכולה להתבצע רק על ידי מערכת החוק ולא על ידי הקהילה. זו דעתך האישית וזה איננו אקסיומה שמדובר בעבירה אתית או חוקית. לדעתי לא מדובר בעבירה חוקית, ומדובר במעשה ראוי מבחינה אתית. מי שחושב שמתחקיר על פדופילים אולי הוא יגיע להיות על הכוונת - לדעתי מוטב לו שיפשפש היטב במעשיו.

magenta73

New member
אתה נותן להם יותר מידי סימפתיה

ואתה מציג את זה כמו משהו שאין להם שליטה עליו, ואתה טועה, מאוד. עכשיו, בשבילך אני הוצאתי את ספר הפסיכופתולוגיה לי, ואני אתן לך סיכום קצר בקשר לפרפיליות בכלל ופדופיליה בפרט בכדי שאולי תבין. פרפיליה - דפוסים של התנהגות מינית שבהם דרושים חפצים, טקסים או מצבים מסויימים בכדי להגיע לסיפוק מיני מלא. בלי אובייקטים אלו האדם לא יכול להגיע לאורגזמה (זה נגיד ההבדל בין אנשים רגילים שאוהבים לשחק בנדמה לי, בסדר - יש כאן צורך באובייקט בכדי להגיע לסיפוק מיני). כמעט כל הפרפילים הם גברים. סוגי פרפיליה: פטישיזם, מציצנות, אקסהביוניזם, סאדו-מאזו, פדופיליה וכו'. פדופיליה - פרפיליה בה שותפו המיני המועדף או הבלעדי של אדם הוא ילד שעוד לא הגיע לגיל ההתבגרות המינית. (פדופיליה מוגדרת לפי בגרותו הגופנית, לא גילו של השותף המועדף). כמעט כל הפדופילים גברים, שני שליש מהקורבנות הן ילדות 11-8 לפי מחקרים, דרך אגב, נראה כי הם יכולים להגיע גם לעוררות מינית גם כלפי מבוגרים, בנסיבות מסויימות. כלומר - ההעדפה המינית לכשעצמה אינה מסבירה מדוע גברים מסוימים נעשים פדופילים - נכנסים לתמונה גם אלמנטים קוגנטיביים וצורך בשליטה, או אידאילזציה של הילדות. אתה חייב להפסיק לקרוא לזה מחלה. זה לא משהו שהוא לא בשליטתם. הדחפים שלהם יקירי, לא חזקים כ"כ שהדרך היחידה שיש להם היא לממש אותם או להשתגע לגמרי. הדחפים שלהם רגילים, כמו שלך ושלי, רק שדרך הפורקן שלהם שונה, או שנגיד - יש להם צורך באובייקט שונה משל אנשים אחרים. ובכל מקרה - כפי שאמרה ד"ר רות - גו טו יור רום אנד מאסטרבייט. הם מסוגלים לחלום/לדמיין/לפנטז - ועדיין להגיע לסיפוק מיני, בלי לפגוע באחרים. וכן, הם בני אדם, אבל ברגע שהם דיברו גסויות וניסו להתחיל ואולי אף לשכב או לא יודעת מה עם ילדה בת 13... מה אני אגיד לך, בתור הורה, אם הייתי, הייתי רוצה לדעת, וזאת בכדי להרחיק אותם מבני בייתי.

rigoletto111

New member
"שובל של ילדים וילדות שלא התלוננו"- יש ראיות?

לא לשכוח שבמקרה הזה התחקירנית נכנסה לשיחה איתו וזרמה איתו והזמינה אותו. זה כמו שאציע לאלף אנשים נורמטיבים במצב כלכלי לא-טוב לשדוד קשישה ערירית שמחזיקה מיליון דולר בבית. כמה מהם יתפתו (מיליון דולר בסיכון אפסי...). זה לא אומר שלולא ההצעה הם כל יומיים שודדים קשישה. הם רצו סקס. מישהי הציעה להם סקס, בנסיבות לא חוקיות לגמרי. הם באו. לרוב למישהי בת 13 יש פרנטנרים יותר מעניינים, מהגועליים האלה, אם היא רוצה.

טל קר

New member
האם שוד זה כמו פשע מין?

האם לרצות לאנוס בת 13 זה כמו להיות במצב כלכלי לא טוב? אולי כדאי לעשות עוד ועוד דברים כמו מהתחקיר הזה כדי שהסיכון לא יהיה אפסי? מה התגובה שלך לבת 13 שנכנסת לצ'אט? (אזהרת טריגר חזקה, לקוח מידיעות אחרונות) "נפתלי לייב , בן 60 "יש לך ציצי כבר? אל תתביישי. אוננת פעם? אני אלמד אותך הרבה דברים שיהיה לך כיף ונעים" איתן רוזין, 33 "אני רוצה שנעשה מקלחת משותפת שתהיי עירומה לגמרי. הייתי רוצה להרגיש את קרום הבתולים שלך" גיל סייג, 30 "אני רוצה אותך צמודה אלי לחבק אותך שתשבי עלי עירומה. יהיה כיף מאמי אבל זה חייב להיות הסוד שלנו" מני צלניק 27 "אפשר סתם לנגוע אחד בשני ערומים, אפשר גם שתרדי לי. אני אשפוך בחוץ. זה יכאב לך בפעם הראשונה" לדעתי מי שמצדיק תגובות כאלו לבת 13 שלא לדבר שאלו שנעצרו לא רק כתבו לה אלא גם הגיעו אליה הביתה, ראוי שסביבתו תזהר גם ממנו.

magenta73

New member
תשמעי, אני לא ראיתי את התוכנית

אבל אם זה ציטוטים אמיתיים זה פשוט מזעזע.

rigoletto111

New member
שניהם סוגים של פשעים

ואני לא מנסה להגן על העבריינים. סתם ציינתי עובדה שבאף תחקיר עיתונאי שלא קשור למין, לא ראיתי מעורבות פעילה של תחקירן בעידוד ביצוע הפשע (התחקירנית נתנה את הטלפון והזמינה אותו הביתה!). בגלל זה הוא פטור מעונש? לא אמרתי דוגמא לכך שעבירות מין הפכו סוג אחר של פשעים. סוג מקודש. עובדה שרק בעבירות מין יציעו ענישה פיזית של הפושע. לסרס אנשים.

טל קר

New member
אין לי מושג בכמה תחקירים אתה צופה

אבל שולחים תחקירנים גם לבדוק נושא של שוחד ושל נהלים פסולים. אז מה אם בת 13 נותנת טלפון ומזמינה הביתה? מי רץ לאנוס אותה ומי אומר לה 'חמודה, זה לא טוב שאת מסתובבת כאן זה לא לגילך?' האם אתה טוען שנתינת הטלפון והזמנה הביתה זה עידוד לביצוע אונס? אולי תדבר בשם עצמך? בנוגע להבדלים בין סוגי פשעים - ודאי שיש סוגי פשיעה שונים עם מניעים שונים, השלכות שונות, רמות חומרה שונות, אמצעי מניעת פשע שונים, וגם רמות דיווח שונות (בין היתר). כך למשל קשישה מליונרית שביתה נפרץ תרוץ כחץ מקשת למשטרה, בעוד שנפגעות תקיפה מינית רק לעיתים נדירות יפנו למשטרה. לכן אין צורך לעשות תחקיר על מליונרים נשדדים, וכן יש צורך לעשות תחקיר כשמדובר בעברייני מין. מאפיינים שונים לא מרמזים על רמות קדושה שונות (מה הקשר לקדושה?). עבירות מין הן עבירות גוף ולכן מציעים משהו כ'עין תחת עין' אבל זו הצעה פיקטיבית שמיועדת כסיסמה להבעת תסכול, כי לא באמת מסרסים פיזית.

rigoletto111

New member
בודאי שיש פה "הזמנה" לביצוע פשע

בתחקירנית נתנה להנל את הטלפון שלה, כתובתה והזמינה אותם לבוא אחרי שראתה שהכוונות שלהם מיניות. בתחקירים על שוחד, לרוב לא בא תחקירן לפקיד השומה, ואומר לו: "קח אלפיים שקל פה במעטפה ותוריד לי ככה וככה מהחיוב". רק אם תאב הבצע מבקש, מצלמים את זה. גם עבירות רצח הן עבירות גוף. ולא ראיתי, למשל, את הקיצוני שבח"כים הימניים מציע להטיל מום כלשהו ברוצחים מהפת"ח ומהחמא"ס כדי שלא יוכלו להזיק יותר. דווקא היה יכול להיות יופי של פתרון למכיני מטענים ומפגעים שונים. לחתוך להם את האצבעות ולשחרר אותם אחרי זמן לא רב. אבל לא מעזים להציע דבר כזה. רק על עבירות המין, שנהפכו לקטגוריה מיוחדת ומקודשת

aaa123

Member
בהחלט יש הרבה שהציעו עונש מוות למחבלים

ובכל מקרה מאסר עולם בלי אפשרות שחרור יכול להספיק כדי שלא יוכלו להזיק יותר(והימין כמובן מתנגד לעסקאות בהן ישראל משחררת מחבלים).

rigoletto111

New member
"ענישה פיזית" = לרוב הכוונה מלקות, הטלת מומים

וכן הלאה. ברור שגם עונש מוות הוא פיזי, ברמה הטכנית. אבל בעולם המערבי יש עונש מוות במדינות מסויימות, אך לא ענישה פיזית. ובישראל גם לא מבצעים הלכה למעשה עונש מוות. העובדה שהמקרה היחיד בו מציעים ענישה פיזית הוא עבירות מין (כל כך מצחיק להזכר בח"כ רונית תירוש צווחת "אני רוצה לסרס אותו ". זה אומר דורשני, לגבי ה"ייחודיות, בה תופסים את עבירות המין. פה אין חזקת החפות ואין כלום.

"עונש מוות הוא פיזי, ברמה הטכנית."

אני חושב שאני אתלה את זה בחדר שלי, וסירוס כימי זה ממש לא דומה לחיתוך איבר בגופו של נאשם.

טל קר

New member
אגב, דבריך הם דוגמה לכמה גישות

הירשי גרס כמוך שרוב בני האדם חסרי מוסר מטבעם אלא אם כן יהיה משהו שיעצור אותם, ולכן הוא בדק בניגוד לתאוריות אחרות לא מה גורם לאנשים לפשוע, אלא מה גורם לאנשים להיות קונפורמים. גישה אחרת של בחירה רציונלית מדברת על תהליך הבחירה שעושה העברין בנוגע לסיכון, הרווח ויכולת ביצוע (אני למשל לא שודדת קשישות עריריות בפוטנציה, ומה שמונע ממני לשדוד קשישים וקשישות זה לא רמת הסיכון). להרתיע ולבייש מתאים לשתי התאוריות - אם המוסר הפנימי לא עוצר את בני האדם, שהפיקוח החיצוני יעצור. אם העדר ההרתעה הופך את זה לסיכון אפסי - אדרבא, שיבואו תחקירים, תפיסות, הרתעות וביושים ויגדילו את הסיכון. תאורית ההתחברות הדפרנציאלית של סתרלנד מדברת על כך שעברינות היא התנהגות נלמדת, ומה שנלמד זה לא רק הטכניקה, אלא גם הרציונל והעמדות. כלומר לא רק האיך לבצע נלמד, אלא איך מנמקים זאת כדי לא להרגיש רע מדי (למשל - הם מבוטחים, מגיע לעשירים האלה, היא ביקשה את זה). נראה מדבריך שאת החלק הזה למדת, ואולי עוד ועוד תחקירים מהסוג הזה יעזרו גם אם לא לך אז לאחרים ללמוד מסרים אחרים של דה לגיטימציה לצורת החשיבה המסכנת הזו. יועבר נא המסר הזה של הדה לגיטימציה לצורת החשיבה המסוכנת הזו באמצעי חינוך רחב גישה בימינו - עיתונות וטלויזיה.

lior 30 rg

New member
אתה יודע...יש דבר כזה שנקרא פומביות הדיון

הכתבה שוחררה לשידור לאחר שהחל ההליך המשפטי. ההליך המשפטי הנו פומבי והוא ראוי לסיקור עיתונאי. מי שבימ"ש השתכנע שלא צריך בשלב זה לפרסם את פרטיו מסיבה כל שהיא, הוצא חיסיון על זהותו. אני לא מבין מה הבעיה שלך עם פרסום שמם. אם הטענה שלך היא על טיב הראיות, בינתיים הנושא בדיון משפטי והראיות ייבחנו בבית משפט. אם הבעיה היא עם עצם הפרסום, יש לך בעיה עם משהו יסודי יותר מאשר מה הם כן עשו או מה הם לא עשו. כיוון שהדיון בבית משפט הנו פומבי אלא אם הוחלט אחרת, הסיקור חוקי.

אני אומר שוב...

יש מצב שמרוב שאני מנסה להסביר את עצמי אני מסבך את הנקודה אז אני אנסה לומר את מה שהתכוונתי במינימום מילים, אולי דווקא פחות זה יותר, כמו שאומרים... אין לי ספק שכל דבר שעשה ערוץ 10 היה חוקי (בעצם יש, אבל אתה אומר שזה כן ואתה מבין יותר ממני). הבעיה שלי היא לא החוקיות של התשדירים אלא המוסריות שלהם... כאשר מטשטשים את פניהם של השוטרים שמבצעים את המאסר (הרי הם בלשים פעילים, אסור, חו"ח, שיזהו אותם ברחוב) אבל לא את פניהם של החשודים (וכאמור הם חשודים עד שהורשעו אפילו אם לכולם ברור שהם אשמים) משהו מאד מסריח מבחינה מוסרית. לפושע הנתעב ביותר, הנתעב ביותר, לא מגיע משפט ציבורי פומבי ועוד מידי מי?! ערוץ מסחרי תאב רייטינג. יש לך ספק בכלל שעכשיו, לאחר פרסום התשדירים האלו, בית-המשפט מוטה? יירצה לרצות את הציבור? לי אין. הבעיה של עם ה"תחקיר" הזה התחילה ברגע שבחר מי שבחר בערוץ 10 לפמפם את התשדירים באובססיביות של משיח-צדקנו, עאלק, ואז לא טרח להקפיד בכבודם של החשודים. תקרא לי מוזר, אני חושב שגם להם מגיע מינימום של כבוד. גם, אם לומר לך את האמת, אחרי שהם יורשעו ויהפכו מחשודים לאשמים.

BellA עלמה

New member
גם אני בדעה

שיש פה בעייה מסויימת אנו (הציבור וערוץ 10)כבר מצאנו אותם אשמים מה שלא יספסוק בית משפט. איך שלא יהיה החיים להם הרוסים. אבל עם כל זאת אני מרחמת על משפחות של הנאשמים , לאלה שיש ילדים ונשואים. הסובבים שאין להם ממש כל חלק לעיניין.

lior 30 rg

New member
הערוץ לא מצא אותם אשמים. הערוץ הראה לך

תחקיר. את מצאת אותם אשמים ממה שראית.

למעלה