נתחיל מהתחלה...
ואני עושה פה מאמצים לא לרדת לציניות הרגילה שלי, שזה כבר אמור להראות לך שלשם שינוי אני לוקח אותך ברצינות. ההתחלה היא שיש לך, גברת טל קר, קריאה מאד סלקטיבית, או שמא נאמר הבנת הנקרא(!) מאד סלקטיבית. לא אמרתי שפדופיל יכול להסתתר, משפטית או בכלל, מאחורי הסטיה שלו (או מה שזה לא יהיה שהחלטנו למעלה יותר בשרשור, ובבקשה ממך, תחסכי ממני, זה לא עד כדי כך מעניין אותי). אמרתי למגיבה שלה הגבתי שלומר: "אוף, מעצבן אותי שיש פדופילים בעולם" שקול בערך ללומר שמעצבן אותה שיש גשם בחורף ושאם היא רוצה למצוא את הסיבה לעצבים שלה היא יותר ממוזמנת לפנות, לפי דרגת האדיקות והאמונה שלה, לאלוהים, אבולוציה, אנטרופיה או רוחות הצפון הגדולות. אני מקווה שאנחנו נוכל להסכים שהגם שפדופיליה היא סטייה נוראה אף אחד לא בוחר(!) להיות פדופיל (במיוחד לא לאור המחקרים שציטטת למעלה בשרשור שמראים שפדופילים יודעים, היטב, שהם סוטים הן מינית והן חברתית). שאר התגובה שלך... נתחיל מזה שאת לא צריכה להוכיח, כל פעם מחדש, את הידע הנרחב שלך בפסיכולוגיה, במיוחד כזו שנוגעת בפשיעה מינית. מאמין לך שאת יודעת על מה את מדברת (אם כי כשאת נוטה לצטט מחקרים, ויותר חשוב מהם סטטיסטיקות תרשי לי דווקא לצטט לך אמרה של בנג'ימן דיז'ראלי: "ישנם שלושה סוגי שקרים: שקרים, שקרים מתועבים וסטטיסטיקה"). אז למה, למרות כל התאוריות המדהימות שציטטת אני חושב שה"תחקיר" הזה היה שווה לתחת, למה זו לא השיטה? ובכן: 1. אלא אם כן קהילת הפדופילים של ישראל מנתה, עד התחקיר, עשרה אנשים בלבד הייתי אומר שפתרון לבעיה לא קיבלנו כאן. אפילו לא תחילת הפתרון. מה שכן קרה הוא שעכשיו אותם פדופילים פעילים שראו את התחקיר והודו למזלם הטוב שהם לא התפתו להגיע לדירה של אותה "ילדה" למדו לקח: בפעם הבאה הם כבר "יתחמנו" את הילדה (והפעם הבאה זו תהיה ילדה אמיתית בת 13 באמת, לא שוטרת) שתגיע אליהם לדירה. הרי הסכמנו למעלה שהפדופיל הממוצע חכם יותר מהפושע ה"רגיל" (הפורץ, שודד הזקנות וכו') והקורבנות שלו מאידך הם והן ילדים וילדות קטנים... לא בדיוק מאבק שכלי שקול. אני גם די בטוח שערוץ 10 לא מתכנן על הקמת "תחקיר"-מעקב בזמן הקרוב, כבר היום יכול הפדופיל התורן לארוב לקורבנו באתרי הצ'ט ולחוש, במידה רבה של ביטחון, שהפעם "מתוקה13" היא באמת ילדה חביבה בת 13. 2. הנקודה שהעליתי בתגובה הראשונה שלי ושאף אחד לא רצה לעסוק בה, בתפוח האדמה הלוהט שהנחתי לפתחכם (חוץ ממך, כמובן, שדווקא תומכת בביוש כמו שאת אומרת): אני די בטוח, למרות שאני לא משפטן, שבארץ קיים חוק שכל עוד אדם הוא בחזקת חשוד, וחזקה זו חלה על כל אדם עד שהורשע בדין אפילו אם יש נגדו ראיות חותכות שפשוט מחכות להצגה בבית-משפט, "אקדח מעשן" מה נקרא, זכותו לפרטיות ולכבוד. "תחקיר" שכזה שבו דווקא פני השוטרים שביצעו את המעצר הם שטושטשו ואילו פני החשודים בפדופיליה נשארו גלויות וחשופות, לבייש אותם כמו שאמרת, הוא לא תחקיר עיתונאי, זה מסחטת רייטינג, ובלי קשר עבירה על החוק (לא שמישהו יגיד משהו בנידון. וחבל. אמרתי קודם שלו אני משפחות הנאשמים הייתי מעלה עכשיו את ערוץ 10 על טיל משפטי וכותב את שמו של דב גילהר כנתבע אישי, מלבד היותו מנכ"ל הערוץ). גם הפנים ה"מיוסרות" של דב גילהר כאשר הוא מספר על התחקיר שביצע הערוץ שבשליטתו, על התוצאות העגומות, פרצוף שיונית לוי כבר מומחית בו, לא בדיוק משכנע אותי. (ואגב, מי את שתגזלי מאדם, ויהיה פשעו נורא ככל שיהיה, את כבודו? במיוחד את, שרוממות החוק בגרונך, אמורה לדעת שהחוק קובע שביצוע פשע אין בו כדי להצדיק ביצוע פשע-נקמה, וכן, ביוש הפדופיל, וחמור מכך משפחתו, בטלוויזיה לאומית הם פשע לכל דבר ועניין, גם אם לא אחד שמוגדר בחוק אלא דווקא פשע מוסרי, משהו על "המלבין פני חברו ברבים כאילו הרג אותו נפש". במקומך לא הייתי ממהר לומר "המטרה מקדשת את האמצעים"... משפטים נחרצים כאלו מתגלים, לא פעם ולא פעמיים, כחרב פיפיות. לא תמיד המטרה תהיה המטרה שלך). 3. אם בכל זאת הזכרת כל כך הרבה תאוריות שאין לי מושג בהן... כמה מהתאוריות האלו שציטטת, מהמחקרים האלו מוכיחים שפעולות מאין אלו מורידות ולו בפרומיל את אחוז הפשיעה הזו? למה יש לי הרגשה שאם אנחנו נחפש (ולי אישית אין שום כוונה כזו, אני רק מעלה את ההשערה, לא מתכונן להוציא אותה מהכוח לפועל) מחקרים וסטטיסטיקות אובייקטיביים (שוב, מר דיז'ראלי קופץ לי לראש) אנחנו נגלה שכל מיני פעולות מניעה כמו ה"תחקיר" הזה לא מונעות את הפשע אלא לכל היותר מזיזות אותו ממקום אחד לאחר: הפושע אומר לעצמו: "הממממ, מחפשים אותי כאן אז אני פשוט אקח את "עסקיי" למקום אחר שבו לא יודעים עליי"? בארה"ב יש מאגרי מידע של פושעים מיניים זמינים, בחוק, באינרנט לכל דורש (שכחתי איך קוראים להם). זה מונע מאותם פושעים מיניים שלא מצליחים להתגבר על ייצרם מלהמשיך ולפשוע, העובדה שכל השכנים שלהם יודעים היטב שהם כאלו? אני די בטוח שיש מספיק מחקרים שאומרים שהתשובה, החד-משמעית, היא: "לא!" מלבד זאת, לי אמנם אין שמות מפוצצים לזרוק, אבל אני די בטוח שזו את עצמך שכאשר הנושא עובר מפשיעה מינית לפוליטיקה לדוגמא, די דוגלת במנטרה שהרתעה אקטיבית לעולם לא מסייעת. שאני אבין: כשמדובר בגורמים מדיניים-פוליטיים הרתעה אקטיבית לא אפקטיבית אבל כשמדובר בפושע מיני היא כן?! 4. הסיבה האחרונה ללמה אני חושב שה"תחקיר" הזה שווה לתחת? כי שגוף פרטי, להלן ערוץ 10, שוכר, ממש כך, שוכר את משטרת ישראל כדי שזו תעשה את מה שהיא אמורה לעשות ממילא (ולא מצליחה, איזו הפתעה), ממלא את זמן האוויר בפרומואים משפילים ומושך מה שיכול להיות כתבה של 10 דקות על פני שבוע שלם אני מריח רייטינג, לא רצון אמיתי לעצור את הפשיעה הנוראה, כמו שאני בטוח ששמעתי באחת מה"כתבות" האלו. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור הזה... מי שרוצה ממש למנוע את התופעה מטפל בה טיפול שורש: מוצא את הפושעים ונותן להם את הטיפול המגיע להם, מלבד ההכרח להרחיק אותם מהרחובות. טיפול של שש "תחקירים" משפילים לא נתפס בעיני כדרך הנכונה. בעיניך כן? יופי לך... אני בטוח שאכן פסה תופעת הפדופיליה מישראל בעקבות התשדירים האלו, כל ההורים לילדים/ות קטנים יתחילו להתייחס ליוצאי חלציהם ברצינות (כמו למשל ממש להיות בבית עבורם, ולא רק מהשעה 9 בערב) והמשיח עצמו יגיע למחוזותינו עוד מעט קט. או שלא. (מצטער, ברחה לי קצת ציניות לקראת הסיום. לא יודע למה).