22ק ו ס ם

New member
אבל בכלל לא נוצר תא חי בבת אחת

כל מה שנוצר בהתחלה זו משכפךץ ראשונה, מולקולה שמשתכפלת שוב ושוב, ולזה יש סבירות די טובה. התא החי נוצר מליונים של מיליונים שנים אחרך כל בתהליך של ברירה טבעית ולא בתהליך אקראי בכלל. אתה בכלל מבין מה זו ברירה טבעית או רק עושה את עצמך?

איתן333

New member
מולקולה שמשכפלת את עצמה???!!!!

אין דבר כזה מולקולה שמשכפלת את עצמה! עושה רושם שלא אני זה שלא מבין כאן...

Wolverchenus

New member
אה באמת?

אז איך התאים בגוף יוצרים תאים וחומרים אחרים? :\ זה תהליך כימי לא מסובך אפילו. למדת כימיה? למדת ביולוגיה? האם למדת משהו שכלל לקרוא מאמר ארוך כמו היתכנות מעבר חומר דומם לחי? אם אתה לא מתכוון לקרוא חומר חדש, אל תתפלא שאתה לא מבין את הויכוח.

איתן333

New member
ובקשר לחומר חדש, אני קורא המון

אבל לא בנושאים האלה, כי זה לא כל כך מעניין אותי.

Wolverchenus

New member
אחלה.

ואני בטוח שלא תקרא לי אידיוט כשאני אתפלפל בגמרא רק כי קיבלתי 96 בבגרות בתנ"ך P:

איתן333

New member
לא הבנתי מה אמרת

מה לעשות? דפקט שלי
. תסביר את ההודעה האחרונה, אין לי מושג מה אמרת שם

Caligola

New member
איתן, הבעיה היא שאתה מניח שהמעבר

מחומר דומם לתא פרימטיבי וקדום חייב להתבצע בשלב אחד ובודד כאשר אין שום שלבי ביניים, וכאן היא הטעות שלך.. מרגע בו הופיעה המשכפלת הראשונה בים הקדמוני, בסופו של דבר זה רק עניין של זמן עד שהים הקדמוני כולו התמלא במשכפלות המפרקות אלה את אלה על מנת להשתכפל.. המלחמה בין המשכפלות הממלאות את הים הקדמוני היתה עקובה מדם (מטאפורית כמובן) ולכן כל שכלול לו זכתה אחת מהמשכפלות נתן לה יתרון במאבק ההשרדות היום יומי.. מהשלב הזה ואילך אותם העקרונות של הברירה הטבעית פעלו עד לרגע בו הופיע התא הראשון, ולכן לא היתה כאן שום מקריות.

איתן333

New member
אז מה עשית? אז הפכת את הבעיה

לבעיה אחרת (ולא בעיה קטנה יותר, אלא בדיוק אותה בעיה) אוקיי. אז לא צריך להווצר תא. מספיק שיווצר פפטיד שיתפתח לתא. אבל הפפטיד הזה צריך להווצר? מה ההסתברות שדבר כזה יקרה? בקיצור, לא ענית לי. תקשיב, אתה נראה לי בן אדם חכם. התורה היא משהו שצריך ללמוד לפני שאתה קובע שהיא לא נכונה. אז אם אתה אדם רציונאלי ואיש אמת, אתה צריך להשקיע בזה, כי אולי זאת האמת? זה לא רציונאלי להגיד על משהו שהוא לא נכון בלי לדעת על מה אתה מדבר בכלל. זה מאוד חבל שזה מה שהחילונים עושים. אתה יודע מה זה המושג: "תינוק שנשבה"?

Wolverchenus

New member
האמת שכן

תגיד, חוזרים בשאלה יכולים להאמין באבולוציה? כי זה תינוק שנשבה ששיחרר את עצמו. רק שהוא נשבה בדת בניגוד למה שרצית שהוא יהיה שבוי בו..

Wolverchenus

New member
קיצר,

בחור דתי הוא "תינוק שנשבה" בדת. ולא להפך כמו שדתיים נוהגים להגיד. זה ההיפכא מסתברא. שקלת פעם שאתה תינוק שנשבה? זה מה שאמרתי.

איתן333

New member
דווקא הפעם הבנתי למה התכוונת, רק

שיכול להיות שהסתבכת קצת
אני בכל אופן איבדתי אותך
ועכשיו לעניין. אתה בכלל טורח לקרוא את מה שאני כותב לך. אמרתי לך, אני איש אמת. חשבתי לעצמי על כל התרחישים שהצלחתי להעלות במוח שלי. תרחישים שאפילו חילוני ממוצע לא חושב עליהם. והגעתי למסקנה שהתרחישים האלה לא יכולים להיות, ומעמד הר סיני בהחלט היה. ואני עשיתי את זה בצורה אובייקטיבית לחלוטין. עשיתי את זה כדי להגיע אל האמת. אני לא מסוגל לשקר לעצמי. אם הייתי רוצה הייתי יכול לומר: לא יכול להיות שההורים שלי, והמשפחה שלי, והחברים שלי, וכל הציבור הדתי, וכל הרבנים הגאונים טועים!!! וככה להדחיק את השאלות שלי, אבל חשבתי עליהם, ומצאתי תשובה. אז איך אתה יכול לומר שאני תינוק שנשבה? בכלל, אין מה להשוות. לנער חילוני ממוצע אין מושג קלוש על יהדות, ואילו נער דתי, הוא בדיוק כמו נער חילוני, והוא גם יודע יהדות. כי גם דתיים הולכים לבית ספר ועושים בגרות, הולכים לצבא, הולכים לאוניברסיטה הולכים לעבודה, קוראים עיתונים, רואים טלויזיה. הם בדיוק אותו דבר, והם לא שבויים בשום מקום.

Wolverchenus

New member
ברור ברור

"תרחישים שאפילו חילוני ממוצע לא חושב עליהם." מספר דברים. "ME ME ME" גישת ה "I am holier than thou" היא מתנשאת ומראש היא מועדת לכישלון. העובדה שסרקת בראשך את כל האפשרויות שאתה מסוגל להעלות על הדעת אינה אומרת שזו התשובה. כשם שלא תגיד שכל פרשנות דתית לסתירה זו או זו במקרא נמצאת בראשך. זה פשוט לא עובד ככה. אתה לא יכול לדעת תנועה בליסטית ואת תורת השדות מ"מחשבה מאומצת". כשם שאתה לא יכול לדעת במה מישהו חולה ברוב המקרים רק כי "ראית מלא ER ואני ממש התאמצתי להבין ואני יודע". מעבר לכל זאת, ההנחות שלך, שכולנו פה "נערים חילוניים ממוצעים" היא גם שגויה, כמו גם המחשבה שאתה לא מסוגל לשקר לעצמך. שמעת פעם על המושג דיסוננס קוגניגטיבי? שמעת פעם על הדחקה? אלה דברים שאתה _לא מסוגל_ לדעת שאתה עושה בלי גישה מבחוץ. יש יותר מידע בעולם משיש לך בתוך הראש, צר לי. רד מהעץ בבקשה עכשיו.

איתן333

New member
לא אמרתי שזאת הוכחה! כל מה שניסיתי

להראות לך, שזה אני לא שבוי בשום מקום. בניגוד לחילונים. מה שעשית עכשיו הוא straw man fallacy, תשאל את caligula.

Wolverchenus

New member
איך בדיוק

הוכחת שאתה לא שבוי בשום מקום? מה, לא גדלת לתוך בית עם ערכים? לא חונכת בדרך מסוימת? חי לי בוואקום. כולנו תינוקות שנשבים, רק אלה שבאמת הלכו נגד איך שהם גדלו הם אולי כאלה שהשתחררו לטוב ולרע. מעבר לזה, אשמח שתראה לי איפה הStraw man fallacy בהודעה הקודמת שלי, נראה לי שפיספסתי.

איתן333

New member
זה לא ברור?

אני הבאתי הוכחה שאני לא שבוי (בלי להכנס כרגע אם זה מוכיח או לא), ואתה התייחסת אליה כאילו היא משהו אחר (הוכחה שאני צודק), ואז הפרכת אותה. זה בדיוק straw man fallacy, לעוות משהו, ואז להפריך אותו. ואם אתה לא מודה בזה, אז באמת חבל על הויכוח הזה...

Wolverchenus

New member
עיוותים עיוותים..

אתה לא הבאת הוכחה, זה א'. מעבר לכל זה, לא הבאתי את זה כסימוכין לצודק לא צודק, הבאתי את זה בתור טענה שכנגד, אתה אמרת "זה לא רציונאלי להגיד על משהו שהוא לא נכון בלי לדעת על מה אתה מדבר בכלל. זה מאוד חבל שזה מה שהחילונים עושים. אתה יודע מה זה המושג: "תינוק שנשבה"?" אני אגיד לך מה אני אמרתי, אני אשתמש במשפט מעל בשביל להקל "זה לא רציונאלי להגיד על משהו שהוא לא נכון בלי לדעת על מה אתה מדבר בכלל. זה מאוד חבל שזה מה שהדתיים הבריאתנים עושים. אתה יודע מה זה המושג: "תינוק שנשבה"?" הראשון שאתה אמרת מדבר על אי אמונה בתורה על ידי חילוים. השני שאני אומר זה על האבולוציה על ידי בריאתנים שכמותך. אני אמרתי לך שבדיוק כמשו אתה אומר שאנחנו שבויים, אולי אתה בעצם שבוי. c'est tout.

איתן333

New member
אין לי בעיה עם האבולוציה! רואים שלא

קראת את הויכוח הזה בכלל! די! אני פורש! אני אמרתי כמה פעמים, שמעולם לא הייתה לי בעיה עם האבולוציה! זה לא סותר את התורה. זה שאני חושב שהתיאוריה של האבולוציה היא לא נכונה, זה רק בזמן האחרון כשקלטתי שזה לא הגיוני. תסתכל למעלה, ותראה שכבר אמרתי את זה כבר כמה פעמים. עכשיו אתה לא יכול להמשיך לטעון שאתה קראת את הויכוח. אתה סתם מתפרץ, וכותב הודעות לא קשורות ולא הגיוניות. ולכן, אני לא מתכוון לענות לך יותר.

למעלה