ברוך הבא כבוד ראש העיר

• פותח הנושא Mapno
  • פורסם בתאריך

igalsapir

New member
טוב אני לא נולדתי כאן...

דווקא חשבתי שקראתי והבנתי את דבריך היטב, ואפילו התיחסתי אליהם בפרוט... נו טוב אשתדל יותר בפעם הבאה... לעיניינו... לא, העדלאידע היא לא כל הענין, רחוק מכך, אבל זה סימלי וזה מדגים את האופן שבו דוחים אותנו בעיריה בפורמליסטיקה ריקה במקום להתמקד במהות של הדברים - במיקרה הקטן הזה בשמחת הפורים של הילדים. לא טענתי שאת הדוברת של ראש העיר, אבל אם את חושבת כמוהו בנושא זה, אז תעני על השאלה, כי הוא משום מה לא עונה. עכשיו גם חנה מאיימת עלי שתחסום אותי כי אני "מציף את הפורום" כשמה שקורה בפועל זה שאף אחד לא עונה ואפילו לא מוכן להודות שאין לו תשובה לשאלתי. היא עוד טוענת שהחסימה היא בשם הדמוקרטיה... זה פשוט מגוחך בעיני - רודנות לשמה... אם את מסכימה שאין מניעה חוקית להשתתפותינו אז אני מצפה ממך כאדם עם יושרה לדרוש את שיתופינו בעדלאידע. אם כל מה שחסר לך בשביל זה זה להשתכנע שהילדים באמת רוצים להשתתף, את מוזמנת לבית הספר לשאול את הילדים אם הם רוצים להשתתף או לא. אני חושב שאת מנחשת את התשובה
אז, מתי את באה?

היה נהדר

היה כיף להשתתף במרוץ עם שלטים ובלי שלטים. הילדים נהנו וגם הוריהם. המרוץ הזה הוא אחד האירועים המייחדים את רעננה. והשנה היה עוד יותר מרגש לראות איך כולנו התייצבנו בירוק מאוחדים. כמו שכבר אמרתי, ההתנכרות הזו לדמוקרטי של רעננה רק מחזקת ומגבשת אותנו. ודעו לכם שאנשים רבים תוהים מדוע רק ברעננה היחס לדמוקרטי נאנדרטלי. זה ממש לא צפוי שבמקום כזה שרואה עצמו מתקדם ומצטיין בעיקר בתחום החינוך ינהג כך. דרך אגב ראיתם את הכתבה הנהדרת בזמן השרון עם אור שפירא אותו הילד ששאל בישיבת העירייה האחרונה איפה הכסף שלנו? האם הבנתם שיש לו דעה מגובשת . גם בו אנחנו גאים.ויש עוד רבים כמוהו אצלינו הכתבה מומלצת. שבת שלום.

ראיתי מעט מאוד רצים מהדמוקראטי - חוסר בכוש"ג!

אולי בהפגנה שלכם המקדימה עמדתם מאוחדים בירוק,(אגב, הזכרתם קצת את המאבק נגד כביש531...לפחות בצבע...) אולם בריצה היו מעט מאוד רצים...- תעבדו על הכושר...זה טוב לבריאות הנפש והגוף... לגבי הכתבה בעיתון שאת מתפארת בתוכנה...ראשית מודה!!! - הילד מ-ק-ס-י-ם!!! - אולם ראי, כעיתונאית אני רוצה לומר לך שכל דבר שהוא נגד - מתקבל בברכה גם עד לכתבת מגאזין, רדיו וטלויזיה...נסי לעניין כתב כלשהו בכתבה שהיא בעד חופרי, לצורך העיניין - לא רק שהיא לא תתקבל, אלא שעבודתו של אותו כתב בעיתון עלולה להיות בסכנה... אחד הכתבים באיזור, פנה אלי לפני כשבוע ואמר לי שהוא לא מוצא אייטמים על רעננה וכי בקצב הזה הוא עלול למצוא עצמו מחוסר עבודה...התבדחתי ואמרתי לו - אז תכתוב כמה טוב ברעננה לעומת כמה לא טוב בערים השכנות... אני בטוחה שכמו אור שפירא, כל, אבל כל הילדים שלכם מקסימים- ואין לי, דבר וחצי דבר כנגד ילדי הדמוקראטי או ילדים בכלל. הבעייה היא אתם ההורים ודרך המאבק שלכם...רוצים בי"ס פרטי לילדים המקסימים שלכם - זכותכם המלאה... אבל דעו שחינוך פרטי עולה כסף והוא לא צריך לעלות למשלם המיסים...לכו עם האמונה שלכם...וכדי שיהיה לכם קל יותר - תעבדו גם על הכושר.. שבת שלום

אכן, סייעו לעיתון למלא אייטם

אין לזה שום משמעות אפקטיבית. צריך גם לבחור את העיתון הנכון. אבל למה שאתן הדרכה למי שאיני חפצה ביקרם? (אישית, חפצה גם חפצה. תמיד. בעניין ביה"ס, ממש לא).

הוא דיבר בעד הדמוקרטי

כן, זו בעיה שהעיתונות מחפשת סנסציות. אולם מה זה משנה לי. האין זו סנסציה שאין כאן בית ספר דמוקרטי. ושמכפישים את שמנו ומחזיקים בכספנו ????. בני שבכתה ד אומר: " זה לא הוגן שהעירייה לא מתייחסת אלינו. אני רוצה להשאר עם החברים שלי, המורים שלי, להמשיך ללמוד, ולקבל ידע, זה לא הוגן שלא נותנים לנו את זה. למדתי בבית ספר אחר ברעננה ולא אהבתי, בבית הספר אני מרגיש נפלא.

מסכן הילד... עשיתם לו שטיפת מוח עד כדי כך -

שהוא מרגיש מקופח...תגובתו מזכירה לי במקצת את ההתנתקות...עד שבא לי לשיר לו "אל נא תעקור נטוע..." אתם לא חושבים שמצב כזה רק מזיק לילד שלכם...הייתי מערבת את המועצה לשלום הילד...מסכן הילד...רק שלא יסבול בעתיד מפוסט טראומה... תסבירו לילדים שלכם, שאתם רוצים לו חינוך פרטי, אך אין לכם מספיק כסף לאפשר לו חינוך שכזה... וכי, תושבי רעננה, לא נחמדים כי אין הם מוכנים לשלם מכספי המיסים שהם משלמים לעירייה ולו רק כדי, שהוא ילמד בבית ספר פרטי שלא כמו הילדים שלהם, שלומדים"רחמנה ליצלן" בבתי ספר ממלכתיים, כאלה שאתה לא אוהב... בעצם, גם כך הילד ירגיש מקופח... למעשה, אין לי מה להציע ...זו הבעייה שלכם שנכנסתם לפלונטר הזה מבלי לחשוב על ההשלכות שזה עלול לייצור... תושבי רעננה לא אחראים למחדלים שלכם...תושבי רעננה לא מוכנים לשלם לילדים שלכם חינוך פרטי, מה גם, שהילדים שלכם אינם בגדר נזקקים, ולפיכך עליכם כהורים לדאוג להם לחינוך...ונא אל תפילו עלינו את האחריות לאי חינוך ילדיכם...רוצים דמוקראטי- לכו לכפר סבא, היא קרובה מאוד לרעננה. בטוחני שראש עיריית כפר סבא - ישמח מאוד לקבל אתכם...

זה ההבדל

ההבדל בין חינוך לאילוף. תמצאי זאת בדמוקרטי. חבל שאת קטנת אמונה. אני לא הכנסתי מילים לפיו הוא מרגיש כך. מדוע כלכך קשה להאמין. את מוזמנת אלינו לראות להבין ולהאמין. אפשר למצוא זאת גם בכתבה של אור.

אגב, ראיתי את הכתבה בזמן השרון על הילד

וראיתי את הילד בישיבת המועצה. 1. בישיבת המועצה הוא היה ילד (לגמרי - רץ כל הזמן לחפש חטיפים, יש על הרצפה, הפריע - ילד נורמלי) שבסימן ממבוגר הפך לסוג של רובוט מתופעל עם שינוי תהומי בהבעת הפנים וטקסטים מדוקלמים. לפחות כמו שאני חוויתי את זה - זה נראה היה מאוד כואב. לי לפחות. 2. הילד בכתבה - מאוד לא מתחבר לילד במציאות. אין לזה קשר לדמוקרטי כן או לא - יש לזה קשר לתופעה הזוועתית הזו בעיני של שימוש בילדים כדי לממש את האספירציות של ההורים שלהם. מי שדוחפים ילדים להופיע בפסטיגל ומי שדוחפים ילדים לפעילות פוליטית ועסקנית של מבוגרים - זה היינו הך בעיני.

כמו שנאמר דיסוננס קוגנטיבי

את צריכה לראות את הילד מנהל אספת קהילה אצלינו. רציני וענייני. כמו שהיה בעת האספה בעירייה . זו דמגוגיה להשתמש בקלישאות על שימוש בילדים. אצלינו הילדים בוחרים מה לעשות. הם מנהלים אספות ועדות ואירועים. תאמיני לי קטן עליו הנאום הקטן שנשא. זה ממש לא דומה לזוועות הפסטיבלים. אור בחר להיות באספה הזו. ובחר לייצג את הילדים. תני מעט כבוד לילד המקסים הזה.

לילד המקסים- כל הכבוד../images/Emo70.gif ההורים? בכם הבעייה..

אני מזמינה אותך לראות את אסיפת הילדים בבי"ס שקד...הילדים בבי"ס שקד, לא פחות מוכשרים ולא פחות מקסימים מהילדים שלכם... ובכלל אני לא מכירה ילדים שאינם מקסימים... לילד מגיע כל הכבוד, אולם לכם ההורים ששוטפים לילדים את המוח - כאילו מגיע להם לקבל מה שההורים חושבים שמגיע להם ועוד על חשבון משלמי המיסים... ראי, הכסף שבידי העירייה- אינו כספו של ראש העיר, אלא כספם של כלל תושבי העיר, שאינם מעודדים חינוך פרטי על חשבונם, בעוד ילדיהם לומדים בבתי"ס ממלכתיים. אז תפסיקו להרגיש שאתם קדוש מעונה- אתם לא!!! די עם האטימות הזו!!! לא רוצים לשלם מכספנו בעד החינוך הפרטי של ילדיכם ה-מ-ק-ס-י-מ-י-ם כמו כל ילדי רעננה!!!

igalsapir

New member
לא קדושים ולא מסכנים...

לא זקוקים לכסף שלך. גם את רחמיך תשמרי למישהו שזקוק להם. הילדים בבית הספר לא צריכים אותם. רוצים את התקציב שמגיע לכל ילד במדינה שלנו. רוצים להיות בית ספר של העיריה. רוצים שהעיריה תעזור למצוא פתרון להמשכיותו של בית הספר. אגב, אם עוד לא הבנתם - בית הספר הדמוקרטי ימשיך ויתקיים ברעננה על אפכם וחמתכם! הוא יקבל הכרה ויגדל, ולבסוף יגיע הרגע שגם אתם תבינו שזה רק עושה טוב לרעננה. אני מאחל לכולנו שזה יקרה כמה שיותר מהר.

רענני2

New member
חינוך אליטיסטי

מאחד הראיונות עם ראש העיר הבנתי שהוא מתנגד לקיום בית ספר דמוקרטי ברעננה כיוון שלדעתו זהו בית ספר אליטיסטי. הייתי רוצה לדעת מה הם הסממנים ההופכים בית ספר זה לאליטיסטי לדעתו, או לחילופין, מה הם התנאים שאם יעמוד בהם בית הספר הוא לא יחשב אליטיסטי בעיני ראש העיר. נראה לי אך הוגן למסור להורי ותלמידי בית הספר באילו תנאים ראש העיר יתמוך בהם. בתודה,

תודה לכל הפונים

שמחתי כתמיד להתארח כאן בפורום הפורה ולענות על שאלותיכם. אני עומד לרשותכם גם באמצעות המייל שלי, המפורסם באתר העירייה. ליל מנוחה ושנמשיך להנות כאן מעיר איכותית, עם חינוך איכותי ואיכות חיים שכולנו תורמים לו את חלקינו. תודה, נחום חופרי.

תודה רבה לנחום חופרי

שהגיע שוב אלינו לשוחח עם הגולשים. אני מודה לך, בשמי, בשם תפוז אנשים ובשם כל גולשי וגולשות הפורום. מחר אציב קישור לאירוח בקישורי הפורום. מי מהגולשים שמחשים שנותרו להם שאלות פתוחות שלא נענו על ידי מר חופרי, מוזמנים להענות להזמנתו לכתוב לו ישירות, או להציב שאלה בפורום ואעביר את השאלות במרוכז ללשכת ראש העיר.

למעלה