רעש בלתי נסבל של בני נוער בלילה ב'מנחם בגין'
שלום לכבוד ראש העיר, יתכן וזו שאלה ספציפית מדי, שלא נוגעת לכל קוראי הפורום המכובד, אבל אני בטוח שהנושא קרוב לליבם של שכניי, וגם אם הם לא קוראים קבועים כאן, הם בטוח יישמחו שאני מעלה את הנקודה... אני מתגורר בשכונת לב הפארק, ברחוב מנחם בגין. ליד הבניין שלי, בקצה המדרחוב, יש מעין כיכר שבשעות היום נוהגים ילדים והורים לשהות שם, לשבת, לדבר וכו'. עד כאן, הכל טוב ויפה, וגם אני אישית שמח לשהות שם (זו אחת הסיבות שבחרתי לגור באזור), אבל בחודשי האביב והקיץ, המקום הופך להיות פשוט סיוט אחד גדול בשעות הלילה. בני הנוער יושבים שם בערך כל הלילה, ועושים רעש בלתי נסבל. לפעמים מדובר בקבוצה של חמישה, לפעמים בקבוצה של שלושים (ואני לא מגזים). הם צועקים, מקללים, מעשנים, משתינים... השיא היה בקיץ האחרון שבמשך כמה ימים, הם הגיעו עם אופנועים (ומדובר במדרחוב, להזכירך), ועשו תחרויות. השכנים צועקים עליהם מכל הסביבה. זה ממש לא עוזר. לרוב הם עושים דווקא ועושים רעש גדול יותר. פשוט ביזיון. יצרתי קשר עם המוקד העירוני וכן עם המשטרה. אני רואה בהחלט שיש רצון לעזור, אבל עד שמגיע פקח/שוטר (ולא תמיד הם באים), החבר'ה נעלמים. בתור בחור צעיר שנוהג לקום בשש בבוקר לעבודה, זה קשה מאד לעבור את זה כל קיץ מחדש. אני בהחלט מבין את ההנאה של לשבת ביחד עם כל החבר'ה (גם אני הייתי בקטע הזה פעם), אבל כמות הרעש היא בלתי נסבלת ופשוט שערורייתית. הפתרון המאד פשוט ונטול תקציבי הוא לשלוח את הפקחים באופן קבוע לאזור ולפטרל אחת לשעה. זה לא עולה יותר כסף... מה שקרה בקיץ האחרון היה שאני, כמעט בכל יום, נהגתי להתקשר בשלוש לפנות בוקר למוקד ולבקש שישלחו מישהו. כך קרה כמעט בכל יום. אני לא רוצה להרחיב מה קורה למחרת, כשאני צריך לנסוע לעבודה עם עיניים טרוטות, לאחר שכמעט כל הלילה לא ישנתי. אשתי לא ישנה גם היא כמה לילות רצופים, ועתה נולדה לנו בת. אני כבר ש מהקיץ הבא... אני לא מבין למה צריך לחכות שהתושב יתקשר. מדוע לא ניתן לפטרל ב'אזור מועד לפורענות' כזה מראש??? הרי המוקד העירוני של רעננה מתגאה בחריצות, ביצירתיות, ובסבלנות לפניות התושבים. מדוע לא ניתן לתת מענה כה פשוט לתושבים באזור, שבלילות הקיץ חייהם הופכים לסיוט? אני מבקש בכל לשון של בקשה, לטפל בנושא, עם בוא האביב והקיץ. קנינו במיטב כספנו דירה בשכונה, וזה מעיב על ההנאה ועל איכות החיים עד כדי ייאוש. בתודה. עידו.