הריון תאומים זהים וקרישיות
היי פרופ' קופרמינץ, הייתי אצלך לפני קרוב לשנה, הריון שלא התפתח עם APLA. בשבוע 8 היה רק שק הריון בלי עובר, עשינו 2 סיבובי ציטוטק ובסוף גרידה, אני מודה לך על הטיפול האישי. 5 חודשים לאחר מכן נקלט הריון כימי (טבעי) שנפל אחרי שבועיים, עשיתי בירור קרישיות מקיף יותר אצל ראומטולוג וגילו שיש לי גם לופוס גבולי ולא פעיל. חודש לאחר מכן נקלטתי להריון ספונטני, תאומות זהות MCBA. רופא הנשים נתן קלקסן מביוץ וגם תמיכת אנדומטרין משבוע 4 שכנראה עזרה כי ערכי הפרוגסטרון שלי צנחו כשבדקנו בטא. אני מטופלת במעקב שבועי בהיריסק בתה"ש. שוקלת 84, לוקחת קלקסן 40 פעמיים ביום (בהמלצת רופא הנשים) ואספירין וגם פלקוויניל 200 למניעה ללופוס וחומצה פולית. מבחינת הבדיקות המצב תקין ורגוע בקרישיות (dsdna 11) כרגע אני בשבוע 18, העובריות מתפתחות יפה ואף גדולות בכמה ימים מגיל ההריון, אני במעקב שבועי של אולטראסאונד וזרימות , בינתיים תקין. מבחינת תה"ש אמרו לי שגם קלקסן במינון של 60 מספיק במצבי, אך אני מעדיפה להמשיך על ה-80 ולפצל בהתאם להמלצתך, גם הרופא בקופה מסכים שעדיף 80. האם היית ממליץ להגביר את מינון הקלקסן לאור העובדה שמדובר בהריון של שני עוברים באותה השליה? מבחינת עליה במשקל התחלתי את ההריון במשקל של 90 , ירדתי ל82 ולפני שבוע חזרתי ל84. אני אוכלת ממש מעט כך שהעליה במשקל מתונה (בחילות) הריון ראשון הסתיים בIUGR בשבוע 36 (לפני שעלו על הAPLA) , משקל 2115, עיכוב הגדילה התחיל בשבוע 28, לפני 4 שנים, אז לא ידעו על הבעיות קרישיות ולא טופלתי. היתה גם רעלת גבולית וצירים מוקדמים משבוע 20, טופלתי בפרוגסטרון ופרסולט. בנוסף, התחילו לי קצת צירים ודינמיקה לפני שבועיים - התקצר תוך שבוע מ-45 מ"מ ל30 מ"מ, אך כרגע על 43 , צואר סגור וארוך, לאחר שמירה. אני משתדלת להיות בישיבה\מנוחה כמה שיותר ועובדת מהבית. ממה שהבנתי פרוגסטרון פחות יעיל בהריון תאומים , האם מניסיונך זה כן יכול לעזור במצב שכזה? במיוחד עם היסטוריה של צירים מוקדמים ודינמיקה גם בהריון הקודם? אודה לתשובתך!