אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

Ms heckles

New member
בירורי הפלות

שלום, בשבעת החודישם האחרונים עברתי שלוש הפלות- הראשונה עם ציטוטק בשבוע שמונה לאחר הפסקת דופק. השניה הריון כימי ובהריון החארון נצפה התחלה של שק הריון והפלה טבעית בשבוע שש. עשיתי בדיקות קרישיות ובלוטת תריס וממתינה לתוצאות. האם אתה ממליץ לערוך בדיקות נוספות טרם קביעת תור עם מומחה בתחום? אם כן, איזה בדיקות? תודה.

הקלס יקרה

בעקרון מומלץ ברור נוגדנים קריוטיפ בני הזוג ברור בעיות אנטומיות ברחם ברור אי ספיקת הגופיף הצהוב זאת בקיצור

ORRONI

New member
פקטור 8

שלום פרופ' קופרמיץ, בת 37 בעברי הריון ולידה תקינים לאחר מכן הריון נוסף שנגמר בגרידא בשבוע 8 מאחר ולא נמצא דופק. מאז ועד היום עשיתי 3 הזרעות 4 IVF שמתוכם אחד היה כימי (ה-IVF האחרון) אנחנו מוגדרים לא מוסברים. עשיתי את כל הבדיקות כולל בדיקות קרישה וכולם יצאו תקינות מלבד פקטור 8 נמוך. האם לפקטור 8 נמוך יש השפעה כל שהיא על השתרשות או קליטת ההריון? אציין שבחודש שנקלטתי להריון היה לי דלקת בשתן ולכן נטלתי אנטביוטיקה. האם יכול להיות קשר בין האנטיביוטיקה לאותו הריון ספונטני? כי מאז לא הצלחתי להיקלט לא טיבעי ולא בטיפולים. תודה, והמשך ערב נעים. רוני

טאקית24

New member
הריון תאומים זהים וקרישיות

היי פרופ' קופרמינץ, הייתי אצלך לפני קרוב לשנה, הריון שלא התפתח עם APLA. בשבוע 8 היה רק שק הריון בלי עובר, עשינו 2 סיבובי ציטוטק ובסוף גרידה, אני מודה לך על הטיפול האישי. 5 חודשים לאחר מכן נקלט הריון כימי (טבעי) שנפל אחרי שבועיים, עשיתי בירור קרישיות מקיף יותר אצל ראומטולוג וגילו שיש לי גם לופוס גבולי ולא פעיל. חודש לאחר מכן נקלטתי להריון ספונטני, תאומות זהות MCBA. רופא הנשים נתן קלקסן מביוץ וגם תמיכת אנדומטרין משבוע 4 שכנראה עזרה כי ערכי הפרוגסטרון שלי צנחו כשבדקנו בטא. אני מטופלת במעקב שבועי בהיריסק בתה"ש. שוקלת 84, לוקחת קלקסן 40 פעמיים ביום (בהמלצת רופא הנשים) ואספירין וגם פלקוויניל 200 למניעה ללופוס וחומצה פולית. מבחינת הבדיקות המצב תקין ורגוע בקרישיות (dsdna 11) כרגע אני בשבוע 18, העובריות מתפתחות יפה ואף גדולות בכמה ימים מגיל ההריון, אני במעקב שבועי של אולטראסאונד וזרימות , בינתיים תקין. מבחינת תה"ש אמרו לי שגם קלקסן במינון של 60 מספיק במצבי, אך אני מעדיפה להמשיך על ה-80 ולפצל בהתאם להמלצתך, גם הרופא בקופה מסכים שעדיף 80. האם היית ממליץ להגביר את מינון הקלקסן לאור העובדה שמדובר בהריון של שני עוברים באותה השליה? מבחינת עליה במשקל התחלתי את ההריון במשקל של 90 , ירדתי ל82 ולפני שבוע חזרתי ל84. אני אוכלת ממש מעט כך שהעליה במשקל מתונה (בחילות) הריון ראשון הסתיים בIUGR בשבוע 36 (לפני שעלו על הAPLA) , משקל 2115, עיכוב הגדילה התחיל בשבוע 28, לפני 4 שנים, אז לא ידעו על הבעיות קרישיות ולא טופלתי. היתה גם רעלת גבולית וצירים מוקדמים משבוע 20, טופלתי בפרוגסטרון ופרסולט. בנוסף, התחילו לי קצת צירים ודינמיקה לפני שבועיים - התקצר תוך שבוע מ-45 מ"מ ל30 מ"מ, אך כרגע על 43 , צואר סגור וארוך, לאחר שמירה. אני משתדלת להיות בישיבה\מנוחה כמה שיותר ועובדת מהבית. ממה שהבנתי פרוגסטרון פחות יעיל בהריון תאומים , האם מניסיונך זה כן יכול לעזור במצב שכזה? במיוחד עם היסטוריה של צירים מוקדמים ודינמיקה גם בהריון הקודם? אודה לתשובתך!

טאקית יקרה

ממליץ להמשיך באותו מינון . חד משמעית פרוגסטורן לא יעיל בתאומים ואף עלול לגרום לסיבוכים כגון סכרת וקולסטזיס (בתאומים)

Luly777

New member
פרוטאין s נמוך - הריון

שלום פרופ קופרמינץ, בעבר הריון עובר עם iugr חמור שצמח לילדון שובב, לאחר ההריון התגלה פרוטאין s נמוך והומוזיגוט ל-mthfr מה הסיכויים להריון תקין נוסף? בהנחה ולוקחים קלקסן אני מניחה... וממתי אמורים לקחת הקלקסן? תודה!

40 שבועות

New member
שלום פרופ' קופרמינץ היקר

הייתי אצלך לפני חודש ומשהו, עם תחילתו של הריון (בקושי נצפה שק
) ולאחר אובדן בטרימסטר שני. אחרי 3 שבועות מורטים- נצפה גם דופק
וכעת אני בשבוע 9| (מתוקן) חמסה|
(מקוה שעדיין...בכל זאת עברו 3 שבועות מהא"ס האחרון
) מאז אגב עוד לא הייתי אצלך שוב. בקיצור- הורית לי להזריק קלקסן 40 משק הריון ובנוסף שלחת אותי לבצע בדיקות לפקטור 2 ו-8 + MTHFR. מטעמים טכניים השגתי את הקלקסן רק לאחר כשבוע וחצי מאז הביקור אצלך (כשהיה כבר שק ברור אני מניחה, לפני שראיתי דופק), ומאותה סיבה טכנית יוצא שאת הבדיקות אעשה רק מחר. אני קצת בחששות שאולי התחלתי להזריק מאוחר מדי ושאולי המינון לא מתאים במידה ותמצא בעיה באחת מהבדיקות האלה
(והבנתי גם שלוקח זמן לתוצאות להגיע) במידה והמינון באמת לא מתאים- האם עלול להיחרץ דינו של ההריון הזה? האם יהיה זמן "לפצות" על כך בשלב מאוחר יותר? תודה רבה

40 יקרה

מינון נמוך מידי יכול לגרום לכשלון בכ 20-25% מהמקרים. יש לקוות שאת ב 75 % שהבם ניתן להסתפק ב 40 מג

קרישיות יתר?

שלום רב! הריון ראשון לידה בשבוע 26 שהתחילה בצירים ודימום (לא יודעים אם היתה היפרדות שיליה). הריון שני IUGR קל, 2380 בשבוע 37+6. כרגע ככל הנראה בהריון שלישי (אופס!) טרי טרי בשבוע 5. בתהליכים מול הקופה מלפני ההריון לאישור בדיקות קרישיות יתר. 1. האם כדאי לבדוק קרישיות יתר? 2. האם יש טעם ללכת ולהלחם מול הקופה שיזרזו הפרוצדורה\לעשות פרטי כדי להתחיל לטפל כבר בהריון הזה? האם בהנחה תיאורטית שמחר אני נבדקת, התוצאות יגיעו בזמן כדי להתחיל לטפל?

תודה רבה! ועוד שאלונת:

לידה ראשונה בשבוע 26 צירים ודימום לא ידוע אם היתה היפרדות שיליה. לידה שניה IUGR קל בשבוע 37. אישור לי את הבדיקות הבאות: antithrombin parotein C parotein S APCR prothrombin mutation Lupus anticoagulant Anti cardiolipin Beta 2 glycoprotein 1 Homocysteine Factor VIII לא אישרו לי : Factor V L eiden MTHFR Thrombin Time האם כדאי לעשות באופן פרטי את 3 הבדיקות האלו, או שהן לא רלוונטיות לגבי?

לפרופ' קופרמינץ היקר

ערב טוב, אומרים שדיאגנוזה נכונה היא המפתח להצלחה במטופלים. אבל מה קורה כאשר לא מוצאים את הבעיה? מנסים כבר למעלה משנה להרות כאשר במהלכה התחלנו בטיפולי IUI טבעיים וכעת בלווי הורמונלי של איקקלומין ואוביטרל. הושגו 2 הריונות כימים שהסתיימו בשבוע 5 (בטא הגיע לרמה של 140 לערך). כל הבדיקות יצאו תקינות כולל: זרע, צילום רחם וקרישיות שכללה את הבדיקות הבאות: PT APTT FIBRINOGEN THROMBIN TIME CIRCULATING ANTICOAQULANT ANTICARDIOLIPIN ניסינו כבר 4 מחזורים של IUI ואין אור בקצה המנהרה. די אבודים. נשמח לחוות דעתך. בתודה מראש!

אופס שכחתי לשאול שאלה חשובה...

האם יכול להיות שלא תשתחרר ביצית מהזקיק כל חודש? וזאת למרות שאני מקבלת מחזור קבוע ושהרמה של ההורמונים תקינה (פרופיל הורמונךי בוצע וגם בדיקות גנטיות) ואני בת 33 אם תהית. תודה :)

ערב יקרה

שאלת הפריון נפרדת לחלוטין מ2 ההפלות שהיו לך . 20 אחוז מבעיות פריון עלרקע לא ידוע והכל תקין. יש להמשיך במסלולו טיפולי לפריון. במקביל ביצוע ברור להפלות שהיו לך

למעלה