אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

עינב יקרה

לא מומלץ . אם נגיע לקיסרי חרום בשל האטות (נדיר אבל קורה) דופק. ולכן ממליץ 24 שעות הפסקה

עינב יקרה

אני חושב שלמרות ההריון המוצלח בשל המשקל הנמוך אכן נצתרך להגיע גם ל 100 מג סביב ה70 קג כדי למוע את ההאטה בצמיחה. נשים ללא בעיות קרישיות וולא עבר של סיבוכי הריון כגון האטה בצמיחה רעלת חמורה, הפרדות שלייה ומות עובר ברחם, שיש להן הפלות חוזרות (עד 3), ההנחה שקיימת בעיית של חיבור אם עובר בעקר בטרימסטר הראשון אולי על רקע חיסוני אולי דלקתי ואולי גם בעיית קרישה מינורית לא מזוהה. במקרים אלו ורק אלו לכשהסתיים הטרימסטר הראשון ושלב ההפלות המוקדמות שבוע 12-13, אני רגוע להפסיק הקלקסן בשבוע 12-13. אבל לא אם היו למעלה מ3 הפלות אז אני ממליץ עד תום ההריון.

tamlav1

New member
הריון נוסף לאחר רעלת הריון בשבוע 26

מה כדאי לעשות לפני ההריון הבא אם הקודם הסתיים בשבוע 26 לאחר רעלת הריון חריפה ותינוקת קטנה מאוד (540 גרם). במקרה שלי זהו הריון רביעי אחרי שלושה הריונות תקינים לחלוטין. מה הסיכוי (לפי הספרות כמובן) שזה יחזור על עצמו?

טמלאוב יקרה

לפני ברור קרישיות מחלות רקמת חיבור תפקודי כבד כלייה קרקעית עיין, סונר כליות וכדומה שלא לדבר על בדיקת שלייה לא יכול להמליץ על כלום וגם לא יכול לנבא השנות

חגית2001

New member
תפר צווארי

כרגע הריון מספ' 6. הריון ראשון נולד ילד מתוק ,הסתיים ברעלת הריון שבוע 40. הריון שני, שלישי רביעי,חמישי-הסתיימו בשבועות 6-7 ברובם לא ניצפה בברור קוטב עוברי ופעם אחת דופק שנדם. ההפלות הסתיימו פעמיים בגרידה.(ללא למינריה).בהפלה האחרונה במהלך היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת שאריות הריון אובחנה מחיצה. שהוסרה שוב בהיסטרוסקופיה ניתוחית כחודשיים טרם כניסתי להריון.המחיצה תפסה שליש מחלל הרחם והייתה רחבה. ע"פ המלצתך נוטלת קלקסן 40 מ"ג-מינון מניעתי.(בדיקות קרישיות יצאו תקינות למעט הטרוגזטית ל-mthfr) ועד לשבוע 9 אנדומטרין. נכון לעכשיו שבוע 11. מידי פעם דימומים (דם טרי) והפרשות חומות שהחלו בימים האחרונים עם תחושה של כאבי בטן תחתונה ולחץ. א"ס-.העובר תואם לשבוע 10. רציתי לשאול לגבי תפר צווארי אם אצתרך בעקבות ההפלות גרידות היסטרו וכו'.... תודה! 2.בנוגע לקלקסאן.-יש צורך ליטול גם אחרי הלידה?

חגית יקרה

לא רואה אינדיקציה ברורה לתפר. יש רופאים שתופרים אחרי הרבה פרוצדורות כמו שלך אבל זו לא המלצת הספרות. לאחר לידה אין צורך בקלקסן

דוד ל 8

New member
תוצאות בדיקות קרישיות מעבר לנורמה.

שלום רב פרופ קופרמינץ. לאחר 2 הפלות, שבוע 9 ושבוע 19 (השניה לאחר דיקור מי שפיר של תאומים) עשינו בדיקות וארבעה ערכים יצאו מחוץ לנורמה. גבוהים מדי: ANTITHROMBIN III 127 נמוכים מדי: PTT FSL 27.4 LAC SCREEN RVVT 33 LAC CONFIRM RVVT 28 האם זה אומר בעית קרישיות יתר? תודה! :)

דוד ל 8

New member
רק לוודא את התשובה...

האם הכוונה היא ל: "לא, הכל תקין" -> במשמעות של הכל תקין או ל: "לא הכל תקין" -> במשמעות של יש תוצאות לא תקינות ?

טיפול בקלקסן ובפרוגסטרון

שלום פרופ' קופרמינץ ותודה על הזמן שאתה מקדיש לשאלותינו. אני בת 26, מטופלת IVF. בעבר מספר כשלונות בטיפול והריון כימי אחד. במשפחה - לדודתי היו 4 הפלות, לאמי היתה הפרדות שלייה בהריון אחד וירידת מים מוקדמת בהריון אחר. לאור הכשלונות החוזרים ב IVF, בצעתי בחודש אוקטובר 2010 בירור קרישיות שהיה תקין פרט להומוזיגוטיות ל- MTFHR ולערכים הבאים: BETA2 GPI IGG 0.14 U/ML ( 0.00- 5.00) (*........) Negative BETA2 GPI IGM 10.60 U/ML ( 0.00- 5.00) (.........)* Elevated CARDIOLIP. IGG 2.84 GPL/ML ( 0.00- 10.00) (..*......) Negative CARDIOLIP. IGM 8.56 MPL/ML ( 0.00- 7.00) (.........)* Positive לאחר בירור זה עברתי IVF נוסף עם טיפול בקלקסן 40 מ"ג ומיקרופירין 75 מ"ג - ללא הריון. אחרי הפסקה ארוכה שבתי לטיפולים ובצעתי שוב לפני כשבועיים חלק מהבדיקות והתוצאות כדלהלן: BETA2 GPI IGG 0.12 U/ML ( 0.00- 5.00) (*........) Negative BETA2 GPI IGM 7.85 U/ML ( 0.00- 5.00) (.........)* Borderline CARDIOLIP. IGG 3.12 GPL/ML ( 0.00- 10.00) (..*......) Negative CARDIOLIP. IGM 12.95 MPL/ML ( 0.00- 7.00) (.........)* Positive כמו כן נוספה חריגה אחרת שלא היתה בבדיקות הקודמות: RVVT SENSITIVE 39.50 SEC ( 29.00- 46.00) (.....*...) RVVT NON SENSITIVE 34.90 SEC ( 26.00- 34.00) (.........)* RVVT RATIO 1.13 ( 1.05- 1.49) (.*.......) <1.7 ערך תקין בקומדין, לא מטופל בנוגדני הקרישה, נא לחזור. גם בטיפול הנוכחי אני מקבלת קלקסן ומיקרופירין כנ"ל (40 מ"ג/75 מ"ג בהתאמה, התחלתי יומיים קודם ההחזרה.) ברצוני לשאול האם לפי תוצאות הבדיקות האחרונות אכן יש צורך ממשי במתן מדללי דם? האם ייתכן שתוצאות אלו עלולות להוות גורם לאי הצלחת הטיפולים הקודמים? (הרחם תקין, העוברים יפים.) שאלה נוספת - בטיפולי IVF אני מתחילה לדמם עוד לפני מועד הבטא, גם תחת תמיכה מסיבית של אוטרוגסטן (3*3 ליום.) רמות הפרוגסטרון נמוכות. לכן בטיפול הנוכחי אני מקבלת זאמפולת גסטון אחת ליומיים + 3 אנדומטרין ביום. האם לדעתך טיפול זה הינו מספק? ועד איזה שלב בהריון יש להמשיכו? אודה מאד על תשובתך בברכת שנה טובה ומבורכת שושן צחור.

שושן יקרה

לפי הבדיקות יש מצב בהחלט שיש לך קרישיות מסוג APS ואז מינון הקלקסן נמוך מידי. טיפול הפרוגסטרו מספק ועד שבוע 9

מיככל1

New member
מתי כדאי לבצע בדיקות דם לבדיקת קרישיות יתר

שלום 1. אני לאחר הריון כימי ורוצה לעשות בדיקות דם לקרישיות לבירור האם יש לי בעיה. האם כדאי לחכות חודש אחרי ההריון הכימי או שאפשר כבר עכשיו לעשות את הבדיקות? 2. בילדותי סבלתי מדלקת פרק וכיום סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, מנסה להיכנס כשנה להריון וכאמור לאחר הריון כימי מivf ראשון. האם להערכתך, כדאי לבצע בדיקת דם לקרישיות? תודה !

kyki

New member
שלום לפר' קופמינץ

אני בת 33 אחרי הריון ולידה תקינים לחלוטין בגיל 22 שבוע 40 עם ילד במשקל 3700 בגיל 25 עברתי ניתוח מעי עקב גידול ממאיר עם כימוטרפיה והקרנות לאגן.לפני הקרנות נעשה ניתוח להזזת שחלה ימנית משדה קרינה, שמאלית לא נמצאה בהדבקויות. עקב כך תגובה שחלתית נמוכה ורירית רחם דקה 4.5-5 4.5 שנים בIVF לפני שנה הריון עם דופק שנפל בשבוע 6 עקב השרשה בצואר הרחם. סהכ 12 IVF עם 14 החזרות מה דעתך בנושא? האם הית מוסיף משהו להצלחת השרשה? אספרין קלקסן סטרואידים עוד משהו? ואם כן באיזה מינונים ומאיזה שלב בפרוטוקול? סליחה על האורך ותודה על התשובה

קיקי יקרה

אם יש ביציות יפות הרי יש בעייה בהשרשה ולכן כדאי לבצע ברור קרישיות ונוגדנים ולחשוב על טיפול בהתאם

למעלה