אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

אלישבע12

New member
פרופ' קופרמינץ שלום

הריון ראשון אחרי שנתיים וחצי נסיון, הפריה חוץ גופית שניה, פוליציסטית + בעיות זרע. הפלה ספונטנית בשבוע 7+2 לאחר שחמישה ימים קודם נצפה עובר תקין עם דופק. במשפחה משני הצדדים מחלות לב. הרבה הפלות אצל בנות דודות מצד האבא. אציין שלא עברתי צילום רחם / היסטרוסקופיה אלא רק א"ס שונים. יש משהו שכדאי לבדוק בשלב זה לפני שחוזרים שוב לטיפולים? תודה מראש על תשובתך

דנשח

New member
ברוך בואך פרופ' קופרמינץ

בת 28, עם ילדה בריאה בת 5.5 חודשים בבית, נולדה ב 38+1 במשקל 3000 גרם. היה זה היריון ראשון והוא היה ספונטני, וכך גם הלידה. מאובחנת מזה כ10 שנים בתור חולת קוליטיס, מקבלת 125 מ"ג אימוראן ביום וראפאסל פומי ובנרות. ההיריון הוגדר בתור בסיכון בעקבות האימוראן (ובעתיו במהלך ההיריון נשלחתי למי שפיר, אקו לב וסקירה שלישית של המוח, שהיו תקינים לחלוטין), והיות והמחלה שלי מאוד לא רגועה (אעפ"י שנכנסתי לרמיסיה בטרימסטר השני, שעוד מלווה אותי עכשיו). נשלחתי לבירור לגבי קרישיות יתר במהלך ההיריון שלי (במכבי לא אישרו לי לעשות בירור לפני הכניסה להיריון), ונראתה תוצאה מעט גבוהה עבור PTT (sensitive to LAC) 59.1sec. שאר הבירור היה תקין. מכיוון שהתוצאות היו גבוליות, חזרתי על הבדיקות, תוך כדי ההיריון עוד פעמיים, ובסופו של דבר הוחלט בשבוע 20 להתחיל קלקסן 40 מניעתי. אציין שהסיבה שמלכתחילה נשלחתי לבירור הייתה הקוליטיס (אין היסטוריה משפחתית, וזה היה כאמור היריון ראשון). השאלה שלי היא לגבי ההיריונות העתידיים: האם יש צורך בקלקסן בהיריונות הבאים? האם יש לבצע כעת שוב את בדיקת הדם הרלוונטית ולראות מה התוצאה כאשר אינני בהיריון ולפי זה להחליט? ייתכן שהקלקסן עזר בייצוב המחלה ובכניסה לרמיסיה, אז אולי עדיף גם בהיריונות הבאים להזריק קלקסן, בחזקת- "מה שעובד לא משנים"? האם בהיריונות הבאים, באם הלידה לא מתפתחת עד שבוע 38-39, יש לשקול לעשות השראה? תודה רבה לך על זמנך, ועל שאתה בא לבקר אותנו.

דנשח יקרה

לא כתבת מה היו תוצאות הבדיקות החוזרות!!! אם היו תקינות אין כל מקון לקלקסן בכלל. אם היו חיביות או גבוליות שוב ובוצעו מינמום 3 חודשים מהראשונות יש מקום לקלקסן. הבדיקה אינה מושפעת מהריון. קלקסן לא קשור כלל לטיפול בקוליטיס. היא תרופה מדללת דם ואין לה תכונות מגיות.

דנשח

New member
תוצאות הבדיקות החוזרות היו זהות

לבדיקה הראשונה, ולא תקינות. שתיים בוצעו במרחק של 3 חודשים זו מזו (הראשונה והשלישית, השנייה הייתה בטווח בינהן). ברור לי שאין לקלקסן קשר לקוליטיס, אך אולי יש בה מרכיב אנטי-דלקתי, וזה מה שעזר לרמיסיה? אולי ההיריון זה מה שעזר, אני כבר לא מנסה להבין את המחלה הזו.... תודה בכל מקרה, מבינה שלדעתך קלקסן ילווה אותי גם בהיריונות הבאים (ולא שזה נורא כ"כ).

ד יקרה

אכן כן קלקסן בהריונות הבאים ונכון יש לו מרכיב אנטי דלקתי אבל לא נבדק אם מועיל לקוליטיס. אולי עלית על משהו

דנשח

New member
רוב תודות לך על זמנך!

ואם יש "קול קורא" למחקר על הקשר בין IBD לקלקסן, אני מוכנה להצטרף לניסוי....

לידות מוקדמות

שלום פרופסור קופרמינץ. שני ההריונות שלי הסתיימו בלידות מוקדות (ובידיים מלאות וילדים בריאים) לידה ראשונה - ירידת מים בשבוע 32 קיסרי חירום לידה שניה - טיפול בפרוגסטרון משבוע 19 התקצרות צוואר (8 מ"מ) שהתגלתה בשבוע 23, תפר בשבוע 24 כמובן שמירה בשכיבה עד הלידה (רוב הזמן אצלך במחלקה המדהימה) צירים בשבוע 34+4 לידה רגילה למה אני צריכה לצפות בהריון הבא? האם יש לי סיכוי להעביר הריון "נורמלי"? תודה מראש על התשובה

אמא יקרה

בהריון הבא תפר בשבוע 13 וזריקות פרוגסטרון משבוע 16 ואז יש סיכוי ללידת מועד והריון רגיל

זוזקי

New member
הוא הקדים?

כי אצלי כתוב שהיום ה 19.9. ולא ה- 21.9.... או שזה חימום קנה? או ש...

קלקסן במשכב לידה

שלום רב ותודה מראש! עפ המלצתך אני לוקחת מביוץ מינון של 60 מג בעקבות פקטור 5 הטרו והיפרדות שילייה מלאה בהריון קודם בשבוע 27. אתמול עברתי קיסרי בשבוע 37 נאמר לי כי יש אוטמים בשילייה ולכן התינוק קצת קטן לשבוע-2370 גר. האם עלי להמשיך 6 שבועות את אותו מינון ולהפסיק בן יום או לעשות הפסקה מדורגת-אם כן איך? ברשותי מינון 40 שהמלצת לשמור למשכב לידה-בערך כמות לשבוע. אודה מראש לתשובתך וישר כח על תרומתך לנו! רעות

תודה

כן לקחו,אחרי כמה זמן אמור להיות דוח?אני אמורה להשתחרר בשישי..לא שכחתי לעדכן את הפורום המדהים הזה,אעדכן מסודר מהבית עם תמונות..מקווה ליום מאושש יותר היום מכאבים..רוצה כבר להתחיל להניק ולהעניק לגוזל..

mama mia10

New member
לידה מוקדמת

שלום פרופסור קופרמינץ, הריון ראשון הסתיים בלידה מוקדמת שבוע 25. לאחר הלידה ביקרתי במרפאתך, ולאור כל הנסיבות ותוצאות בדיקות קרישיות אמרת כי בהריון הבא עליי לעבור תפר צווארי ולקיחת פרוגסטרון משבוע 16. וכי אין לי בעיית קרישיות. הריון שני הסתיים בהפלה בשבוע 6 כרגע אני נמצאת בהריון שלישי (תוצר של טיפולים) לוקחת תרופות תמיכה כפי שלקחתי בהריון הראשון. שבוע 8. שאלותיי: 1. מתי עליי לבוא אלייך על מנת לעשות שקיפות עורפית וועל מנת לתאם את התפירה הצווארית? 2. מתי עליי להתחיל מעקב הריון בסיכון? 3. האם לאור ההריון השני כן היית ממליץ שימיוש בקלקסן? האם לא מאוחר מדי כדי להתחיל? תודה רבה על התשובות מראש.

ממה יקרה

שקיפות מבצעים בשבועום 11-14 מומלץ 11-12 תפר בשבוע 13-14. כבר לאחר ביצוע בתפר. אין צורך בקלקסן

למעלה