עוד פעם ה../images/Emo43.gif אכל אז הנה חלק
שעוד הספקתי להעתיק. מבטיחה את ההמשך בהקדם הייתי ילדה מאד מאד ביישנית ומופנמת. הי לי קשה לבטא את עצמי, להגיד מה רצונותיי, ולצערי לא הרגשתי שההורים הם מקום חם בו אוכל לפרוק הכל, מה שלא השאיר לי יותר מדי מקומות להביע את עצמי. מה גם שמסגרת בית הילדים והמטפלות בהחלט לא היו אלו שארצה להשתפך בפניהן. כשהייתי בת 6 עברו הורי לקיבוץ בו ביליתי את רוב שנותי והמעבר היה מאד מאד טראומטי מבחינתי. אני זוכרת שהרגשתי שממש עוקרים אותי מכל מה שהכרתי, מהחברים, המקומות המוכרים ומהשגרה שהכרתי. הרגשתי שציפו ממני להתשלב מהר, להסתגל ולהיות חברותית, אך מי שחווה יחס לא נעים של ילדים יודע שלהיות ילד חדש בכל מקום זה קשה, לא כל שכן בקיבוץ שם גדלו הילדים אחד עם השני מגיל 0, וכל אדם חדש זוכה ליחס "נפלא". זו היתה תקופה שהרגשתי מאד בודדה, ואני ממש זוכרת מקרים שבכיתי והתביישתי לספר להורי שלא טוב לי. נוסף על הכל היית ילדה שמנמנה שנראית כמו בן וזה לא הקל עלי את ההשתלבות משום בחינה. הילדים קראו לי "שמעון" והציקו לי ואני זוכרת את ההצקות האלו במשך שנים. בקיצור הרגשתי נטע זר. אם אני צריכה לשים את האצבע על הנקודה הבעייתית ביותר אז אני חוזרת שוב לקשר עם ההורים. אני מניחה שאם היה קשר רגיל של הורה-ילד הייתי חוזרת הביתה אחה"צ והדברים היו יוצאים בדרך כלשהי, אך בגלל שראיתי את הורי מקסימום 3 שעות ביום (בין 16-19 וגם אז היינו זמן רב בחוץ) הם לא הצליחו להגיע אלי, ואני כילדה לא ידעתי לבטא את תחושותי .