למרבה התדהמה, הם לא מנוגדים
ראשית, תודה על הברכות
שנית, גם אני, בעבר, חשבתי שרציונליות ואינטואיציה הם מעין הפכים, אבל אז שמעתי מישהו מסביר (ואני כנראה אסביר זאת פחות טוב) ששתי הדרכים נתפסות אצלנו כדיכוטומיות, כי ככה אנו ממשיגים את זה בעולם המערבי, אבל למעשה ההגדה שתחתיה שני הדברים מוכלים היא
ידע. לנו מאוד משמעותי לסווג ולעשות קטגוריות, אז אנו מנגידים גם מה שאינו מנוגד. כשחשבתי על זה ראיתי, כי לרוב (אצלי לפחות) תחושת הלב/ הבטן מתיישבת עם תחושת הידע הרציונלי ושני הכיוונים נותנים לי תימוכין לאותן החלטות. בשל האופן בו גדלתי, אופן שמעריך מאוד שכלתנות והנמקות, אני לכאורה שבויה בצורך להציג (גם בפני עצמי) כל החלטה כנכונה או סבירה מבחינה רציונלית, אבל האמת היא שרוב ההחלטות באות קודם כל מידיעה פנימית. אני חושבת שלכל אדם יש את זה, קשה לנו פשוט לתפוס את מה שמחוץ לטווח ההתנסויות התרבותיות המוגדרות שלנו. גם לי, כמו לאימי, יש אינטואיציות חזקות מאוד ולקח לי לא מעט זמן להודות בזה (כי בעבר, גם בסולם הערכים שלי, זה נחשב "נחות" יותר, הייתי שבויה כולי בתפיסה מאוד מערבית/ רציונלית). כמעט כל החלטה משמעותית בחיי עשיתי מן הבטן (כמו ההחלטה לא ללכת לגל"ץ אלא לנתיב צבאי אחר, או אפילו ההחלטה בגיל מאוד צעיר לבחור בבן זוג, שכבר לפני שנהיינו חברים, ידעתי שהוא לתמיד. היום אני לא יודעת איך אפשר בגיל 16 וחצי לדעת במובן הכי פנימי דבר כזה, אבל אני פשוט
ידעתי) אבל, כאמור, תמיד זה היה כרוך גם בבחינת כל המידע ה"אובייקטיבי" שקיים. גם לגבי הפסקת ההריון עם ה-CMV ההחלטה להפסיק הייתה מהבטן. היה לי ברור שמשהו לא בסדר (תקופה ארוכה כעסתי על עצמי שבכלל בדקתי, יכולתי פשוט להכנס להריון ולא לבדוק, אבל אחר כך, מישהי אמרה לי, שאם היה בי כזה דחף לבדוק, גם זה סוג של השגחה. היום אני יודעת להעריך, איך התוך ים אי הוודאות שעוטף הריונות CMV, לי היו את התשובות הגרועות ביותר. זה אומנם חייב החלטות קשות, אבל מאפשר לחיות איתן מעט יותר בשלמות. הרופא שלי סיפר לי שהוא לא זוכר במהלך הקריירה שלו תמונה כה ברורה של בדיקה שלילית לCMV (ביום הביוץ), דרך מחלה אקטיבית, עבור אל תשובה גבולית ואז תשובה חיובית מוחלטת וכל זה תוך 8 שבועות. זה תסריט נדיר מבחינת התיעוד שבו. הפכתי כל אבן כדי לאסוף מידע על סיכויים וסיכונים, אבל הבטן שידרה ש"נפלנו בצד הרע של הסטטיסטיקה" ועבורי זה מה שאפשר, תוך קושי גדול, להכנס לחדר הניתוח. לכולם הסברתי את הנתונים, אבל כלפי עצמי מה שקבע זה הידע הפנימי. אני משתמשת בזה גם בהחלטות בכל תחומי החיים ואני רוצה להאמין ולקוות שהן תמיד טובות. אגב, חברה שעוסקת באסטרולוגיה טוענת שלה מובן שאני כזאת, כי יש (לטענתה) שילוב חזק של אינטואציה ושכלתנות. או, כפי שהיא מגדירה את זה "דג עם רגליים של גדי".