../images/Emo9.gif איזו כותרת מוגזמת
"פילה סגולה" כי פילות הן החיות האהובות עלי (ליתר דיוק פילות אפריקאיות). הן האמהות הגדולות והטובות של הטבע (והן כנראה גם יותר חכמות מאיתנו, עובדה שהן חיות בעדרים של נקבות
). סגול (יחד עם כחול) הוא הצבע האהוב עלי. אחרי שבחרתי בכינוי חברה הסבה את תשומת ליבי לכך שהוא עובד בדיוק על העקרון של פרויד לשמות בדויים. פרויד היה מעניק למטופליו כינוי שעוקב באות אחת אחר האות המקורית של שמם (למשל, למטופל ושמו אברהם, יהיה כינוי המתחיל באות ב', למשל בנימין). מאז, אגב, אני פוגשת הרבה איורים של פילים דווקא בצבע סגול. מוזר. לגבי תחום הלימוד, בעבר ניבאו לי דווקא את תחום המשפטים או היחסים הבינלאומיים. בעקרון, אני תמיד בעד ללמוד מה שאוהבים ולא על סמך אופנות או שיקולים כלכליים. כך היה בתיכון בו יכולתי ללמוד כמעט בכל מגמה, אבל בחרתי ללכת עם נטיית הלב ולמדתי היסטוריה וספרות (5 יחידות בכל אחד) וכך באוניברסיטה. למעשה, למדתי לתואר ראשון במדעי ההתנהגות וזה בעיני שילוב מצויין שבוחן את האדם בכל המעגלים: תרבותי, חברתי ופסיכולוגי. במקור התכנון שלי היה להמשיך לתואר מתקדם בפסיכולוגיה אירגונית. במהלך הדרך, משהו קצת השתבש (אני עדיין לא יודעת מה בדיוק) ולמדתי דווקא פסיכולוגיה קלינית. תחום מרתק בפני עצמו, אבל כיום לא הייתי רוצה לעסוק בו באופן ישיר ועיקרי. הייתי רוצה ללמוד כמעט הכל. אני מהאנשים שנובלים כשהם לא לומדים. אומנם, לא הייתי מתקבלת (או שורדת) בתחום הפיזיקה הגרעינית, אבל כן הייתי רוצה להבין יותר בתורת הקוונטים (אני מוצאת שהתפיסה של יקומים מקבילים ממלאת אותי סוג של נוחם). מעניין אותי חקר המח (שהוא מדע בין תחומי המערב נוירולוגיה, בלשנות, פסיכולוגיה, בינה מלאכותית ועוד) אבל אני בהחלט לא ברמה של לימודים אקדמאיים בתחום. מצד שני, וזה משהו שאני יכולה לעשות היום ולא הייתי מסוגלת לבחור בו בצומת ההחלטה של גיל עשרים, הייתי רוצה להתפתח בתחום של הדרכת נשים לסוגיו (לקראת לידה, המעבר להורות וכו'). זה נכון שהפכתי לאם בגיל צעיר יחסית (25 וחצי) אבל זה היה אחרי הבשלה ממושכת בקשר ביננו ובעיקר על רקע זה שתמיד הייתי "ילדה זקנה" כלומר, קצת מבוגרת מכפי גילי. לנו זה באמת היה הזמן הנכון. עד אז הספקתי לעבור שירות מעניין ומאתגר בצבא, טיול של שמונה חודשים בעולם (דרום אמריקה וקצת ארה"ב) כולל כמה חוויות מסמרות שיער שהן בהחלט יחודיות בשביל אדם כמוני וירח דבש של חודש בקניה. פורקת עול במסיבות ממילא לא הייתי גם קודם, כך שלא הפסדתי משהו...אנחנו כן מטיילים הרבה ולא הפסקנו בגלל הילדים, פשוט קצת שיננו את אופי הטיולים. אני חברה של האיש מגיל 17, עד אז תמיד היו לי חברים או ידידים (כבר בגן טרום חובה היה לי חבר בכיתה א'. תמיד העדפתי גברים בשלים...). מגיל 16 פלוס עד כמעט גיל 17 היה לי חבר, אבל אין בו שום דבר מיתולוגי. נכון כי יש לי סוג של "חסך" בהתנסות בזוגיות אחרת, אבל מה שהיה לי לפני האיש נתן לי מספיק פרספקטיבה כדי להבין במה זכיתי. היינו חברים בתקופה שהיא מאוד סוערת אצל צעירים רבים ולמעשה, לאורך כל תקופת הצבא (שאת חלקו ביליתי ביחידה הורמונלית במיוחד) היו לי מספר מחזרים, חלקם מקסימים ביותר. למעשה, מבחינתי, בחרתי כל פעם מחדש באיש ואני חושבת שבחרתי טוב. איך שהוא, גם אם צצות לעיתים רחוקות מחשבות על ה"משהו האחר" המוחמץ, אני חושבת שבסופו של יום, די "קר שם בחוץ" ואני זכיתי במשהו נדיר שאין להרבה אנשים. ולמען האמת, אנחנו כמעט לא דנים בנושא, אולי פעם בשנה בערך, וגם אז בעיקר בהומור. אני די משוכנעת שאת האיש זה מטריד עוד פחות ממני. ותודה על המחמאות