ועכשיו תשובה מלאה
לגבי השילוב של אינטואיציה ומדע כתבתי כבר לציפי
כאן ואני אתייחס בצורה יותר ספציפית למדענים. כמוך, גם אני מכירה אנשים רבים (כולל אחד שאני נשואה לו) שבזים לכל מה שלא ניתן להסבר מדעי. זו תפיסה מקובלת, אבל, מאידך, בעבר גם אויר לא הוסבר מדעית. האם הוא לא התקיים
בכילים המדעיים הנמצאים בידינו כיום תופעות רבות לא נתנות להסבר, אבל בהדרגה מתפתחים כלים ומפותחות תאוריות שיכולות להסביר זאת. תאוריית הקוונטים היא תאוריה שיכולה להסביר תופעות רבות כמו דה ז'ה וו. ראיתי לאחרונה בערץ 8 ניסוי שמוכיח שאינטואיציה קיימת (ואני לא מדברת על ניסוי קיקיוני של אוניברסיטה ביזארית. זה קצת ארוך, אבל אשמח לפרט אם זה חשוב). בקיצור: אני בטוחה שיש תופעות שנשגבות מבינתנו כיום או שלא ממש מוכלות בתפיסה השגרתית שלנו. חלקן וחשפו בעתיד ויראו לנו טבעיות מאוד. האיש לי, כפי שנרמז לעיל, לא ממש מחובר לנושאים רוחניים, אבל זה קצת מצחיק, כי, לדעתי, הוא בעל אינטואציות חזקות מאוד. ממילא, אני לא קמה בבוקר ומספרת לו מה חלמתי (חלק מחלומותי אינם נהירים גם לי), אלא רק במקרים יוצאי דופן. אני מעדיפה שזה ישאר מבחינתו תעלומה מאשר ההבסר האלטרנטיבי שהוא יפנה אליו (שהוא, כמובן, שהוא נשוי למכשפה). בתור אמא צעירה הייתי, יחסית, בסדר גמור. מובן שהייתי חסרת בטחון במידה רבה יותר (אני עוד זוכרת את החלפת החיתול הראשון כסיטואציה מביכה עד מבדרת, כולל המשפט שאמרתי לעצמי "יופי, לומדת לתואר שני, מה יצא לך מזה? אפילו חיתול אני לא יודעת להחליף..."). 44 שעות אחרי הלידה כבר היינו יחד בבית, רק האיש, אני והגברת (זה התאים לנו יותר מאשר לעבור להורים או שיתנחלו אצלנו) ומשום מה, לא יודעת מאיפה, ידעתי שהיא תדע לגדל אותי להיות אמא טובה ואני חושבת שזה הדבר הנכון לעשות. לשמחתי, ההנקה הייתה די טובה, לפחות מבחינת עליה במשקל (נולדה 2560 גרם ובגיל חודשיים כבר שקלה 5 ק"ג), כך שכשדברים אחרים מסביב היו קשים, זה לא היה נורא. הייתי די עייפה ובעיקר מופתעת מעוצמת התובענות שיש בתינוקת, גם אם היא בעלת מזג נח. הדבר שהכי היה קשה להתרגל אליו זה החיים סביב השעון, אבל אחרי שמתרגלים קשה להגמל... אני כן זוכרת חרדה גואה, לא כמשהו חיצוני, אלא הבנה פנימית שגורלה תלוי בנו, שהעולם שהבאנו אותה אליו רחוק ממושלם, הפחד שיאונה לה משהו רע והתחושה הפיזית ממש שנטל האחריות רובץ עלי. מובן שגם הזוגיות השתנתה ולקח קצת זמן עד שכל אחד מצא את מקומו, אבל אני חושבת שיחסית לזוגות אחרים עברנו את זה יפה, אולי גם בשל העובדה שנתתי לאיש הרבה מקום בקשר איתה (אני חושבת שנשים רבות טועות ולוקחות אחריות בלבדית על הילד. זה לא הוגן כלפי הילד ואביו וזה גם מתנקם באם). למעט הנקה שהייתה בלבדית לי (מאוחר יותר הוא האכיל בשאוב כשאני למדתי) הוא עשה ממש הכל. ותודה על המחמאות
אני חושבת שגם את גדלת לא מעט מאז ימי שרונס וגדלת יפה