אשת השבוע

מסתבר שגם הזכרון שלי לא משהו../images/Emo6.gif

ועכשיו אני שוברת את הראש לגבי ה"תקל"...תזכירי לי (אפשר במסר) מה זה היה.
לגבי הילדים אני יכולה להכביר מילים, אנסה לתמצת (עד כמה שאני מסוגלת, כמובן. האיש שלי היה מצליח לומר הכל במשפט אחד). הסופגינוגי הפכה אותי אמא ולימדה אותי, כבר בהריון, כל כך הרבה על סדרי עדיפויות ועל דאגה (היו לי צירים מוקדמים ואושפזתי. היה קצת מעליב לגלות שבעבודה ובמחוייבות האחרות שלי מסתדרים בלעדי). היא גם זו שהראתה לי את הפער בין ציפיות ומציאות, ודווקא במובן הטוב. לפני שהיא נולדה היה ברור שיהיה לה חדר משלה ושגרות מובנות והיא הגיעה ופשוט "פתחה" לי את הלב והעיניים ומהר מאוד מצאתי את עצמי מגדלת ילדה לפי עקרון הרצף עוד לפני שבכלל קראתי את הספר: לינה משותפת, זרימה עם דברים, הכנסת הילד כחלק מן החיים ולא כסוג של מהפך שגם משנה הכל וגם גורם לכך שהכל ממוקד בילד וכמובן הנקה (אם כי היא ינקה רק 9 חודשים). ככלל, היא ילדה שיודעת מה היא רוצה ומשיגה זאת בדרכי נועם. יש בה משהו ראשוני ביישני, אבל כשהיא נפתחת, היא פשוט כוכב מאיר. בבית אני חשה לפעמים שיש לה נטיה לשתלטנות, אבל יותר מדוייק שזה צורך בשליטה. העדר שליטה די מעורר בה חרדה (שגם הולמת כיום את הגיל שלה, זה גיל שהרבה מפלצות רדומות מתעוררות מחדש). היא מאוד חברותית ומאוד אכפתית ודאגנית. מרגש אותי מאוד לשמוע עליה פידבקים מבחוץ (מורות, מדריכות בחוגים) כי לפעמים בשגרת הבית אנו עסוקים במריבות הקטנות בין אחים ופחות רואים את הטוב. בכל אופן, הן מציינות כמה היא נעימה, רגישה, אינטליגנטית ויש בה שילוב נדיר (את שמה
כמה אני אובייקטיבית...) של עדינות ומשהו פראי או טבעי, כי היא די "ילדת טבע". הגומבוץ הוא מעין הפתעה
שקיבלתי, כי אני באה ממשפחה של בנות (אנחנו, כאמור, רק אחיות ועד שהייתי בת 12 היינו רק בנות דודות). הידיעה שהוא בן הייתה משמחת ומטלטלת בו זמנית (פרופסור צלאל גילה לי שהוא בן כבר בשקיפות העורפית. הייתי כל כך בשוק שהתגובה הסבירה היחידה שהפקתי (בלב, למזלי לא בקול רם...) הייה "אוי, אני אהיה חמות"
) מצחיק לחשוב כמה חששתי מכך שאני לא אדע מה לעשות איתו ואיך לתפעל אותו. מסתבר, שמכל מובן והבט תפעול בנים הוא הרבה יותר פשוט מתפעול בת. התוכנה שלהם הרבה פחות מתוחכמת
. הוא גם השני בסדר ילדי, כך שיש לו בעצם את המקום "שלי" במשפחה וזה תמיד מעניין. הוא ילד פיזי מאוד, גם במובן האתלטי (בו הוא מצטיין) וגם במובן הצורך במגע. הוא ממש מכור לפינוקי של אמא (במיוחד לציצי
הוא ינק עד גיל שנתיים ועד היום שר לו שירי הלל) ואני לא יודעת מה יקרה בגיל בו בנים כבר לא מרשים לאמא למזמז אותם בציבור (כנראה שפשוט נישאר בבית...) הוא ילד פתוח מאוד ומלא בטחון יחד עם ביישנות חיננית מאוד. אני חושבת שהוא נבון במיוחד. מטבע הדברים, בהיותו ילד שני, הוא פחות "מושקע" בזמן איכות, אבל יודע לא פחות, אם לא יותר, מאחותו בגיל המקביל. לפעמים אני פשוט נפעמת מכמה ידע יש לו. באחרונה לא מאוד קל לו עם הסינדווץ' (למרות שברמה סבירה) וכשהוא כועס עלי אני נעה מחמלה על הגוזל ועד גאווה על כך שהוא מביע כל כך יפה את הקושי שלו למצוא את המקום המדוייק שלו. מעבר לזה, בעיני הוא ילד מאוד מואר, עם יכולת לראות דברים שלא הרבה אנשים רואים (למשל, בהריון הרביעי, כשהוא היה בן 3, הוא בישר לי על ההריון (צייר אותי עם תינוק בבטן עוד לפני שידעתי שאני בהריון) ומאז הודיע לי "אמא, יש לך חלב בציצי
". לפני ההריון הוא תמיד דיבר על תינוק אח, אבל ביום של האולטרהסאונד הראשון (של הדופק. הילדים לא ידעו על ההריון) הוא הרים לי את החולצה, נישק לי את הפופיק והודיע "אמא, יש לך תינוקת בבטן", האיש שאל אותו "אולי תינוק?" והוא ממש נזף בו "אמרתי תינוקת
". אחרי השקיפות העורפית בה הסתבר שהעוברית פגועה מאוד הוא קם בבוקר, נעץ בי מבט ואמר "אמא, הציצי שלך מת"
להבדיל, גם על ההריון של המופלטה הוא בישר לי. הוא גם זה שלימד אותי שהלב של אמא באמת גדל עם כל ילד, שאפשר לאהוב כל ילד הכי הכי שבעולם וזו עדיין לא אהבה זהה (לא בעוצמה, אם כי באיכות) והוא גם זה שרמס לי הרבה תאוריות פמניסטיות שמתעלמות מהמרכיב הגנטי. בנים נולדים כל כך בנים... המופלטה הוא ילד מיוחד במינו. אני באמת מרגישה שהיקום שלך לי אותו ושהוא נושא עימו איזו ידיעה פנימית מעמיקה. כידוע, קיומו אינו מובן מאליו בשום מובן (אם הריונות קודמים היו מסתיימים בלידה ספק אם הוא היה נוצר ובמהלך ההריון שלו חייו באמת היו מוטלים על הכף). הוא לימד אותי מה זו דבקות אמיתית במשימה, על כוחה של אמונה ועל כוחה של האהבה. הוא ילד אמיץ מאוד ולמרות שחלק מן האנשים ניבאו לי ילד עצבני כי בהריון הייתי פקעת עצבים, הוא ילד חייכן ושלו בצורה יוצאת דופן. אני קוראת לו "מכפיל אהבה" כי הוא מוציא מאנשים את הטוב שבהם והוא כל כך מתוק, ששום כינוי שגרתי לא מספיק עבורו, אז אני קוראת לו "הממתק". הוא גם שדון קטן, ואחרי ההתחלה הקשה שהייתה לנו מאוד יפה מצידו להרגיע אותי עם התפתחות תקינה ויפה. הוא כבר אפילו עונה לטלפון ואומר "הלה" (במקום הלו). שולחת ותיכף ממשיכה...

גלשני

New member
קוראת ודומעת....

מתרגשת מהתיאור המקסים של כל אחד מהגוזלים ומרגישה כעת כאילו הצלחתי ממש להכיר אותם. ובהזדמנות זאת- תודה על שבוע מרתק!

lulyK

New member
כמה יפה.

חבל שאין לי משהו כזה שאמא שלי כתבה עליי.....כל כך מקסים ואוהב.

באמת בטן מלאה הייתה לך ../images/Emo3.gif

(לא להעלב מהאייקון, נגמרה העונה של האייקון |מזיע|) לא כתבתי לגבי היחסים: אני חושבת שיש לנו, בסך הכל, יחסים מאוד טובים ופתוחים, אם כי אני כבר מזהה אצל הבת שלי סוג של סגירות שאפיין אותי מול הורי בהיותי ילדה (זה לא שהיו לנו יחסים לא טובים, אלא שהיו נושאים שהעדפתי לפתור ביני לבין עצמי). אני מקווה שיש לנו בית שיודע להשתמש בהבעת רגשות ובעיקר, שאני מצליחה להעביר מסר שגם כשכועסים מאוד אוהבים ומקומם מובטח. האיש, כאמור, נעדר רבות, אבל כשהוא נמצא הוא מאוד נוכח והוא אבא נפלא. יש לנו לפעמים חילוקי דעות בנוגע לחינוך שלהם, אבל אני לא מכירה בית שאין כאלו )ואם יש, זה סימן רע, שרק מישהו אחד מתפקד)
אני אוהבת לאכול בעיקר צמחוני. שנים רבות הייתי צמחונית, אבל בדרום אמריקה הפסקתי. יחד עם זה, אני כמעט ולא אוכלת בשר. מאוד אוהבת (להכין ולאכול) פשטידות ומיני מאפה, במיוחד לחמים. עוגות אני יותר אוהבת לאפות מאשר לאכול והנטיה הבסיסית שלי היא למלוח. אוהבת להכין גם תבשילי ירקות שורש למינהם. גם פסטות הן דבר מועדף וכמובן, תפוחי אדמה בכל גירסה למעט צ'יפס, שאני ממש מתעבת (בתור ילדה לא אכלתי "ציפס ושניצל" ואמא שלי הייתה אובדת עצות) במסעדות אני אוהבת בעיקר מנות ראשונות ופחות עיקריות. בעבר ממש לא נגעתי במתוק, בשוטף אני בכלל לא אוכלת שוקולד, אבל בהריונות היה לי אטרף לשוקולד (רואים שהם יצאו מאוד מתוקים). היום אני בהחלט לא מוותרת על קינוח מושקע.
הילדות שלנו הייתה פשוטה יותר, במובן הטוב, שיחקנו "מתחת לבלוק" ולמרות שגם אז הייתה תקופה בטחונית לא פשוטה (אני עוד זוכרת את העוצר ברעננה לאחר הפיגוע ב"כביש הדמים" בשנות השבעים) הבטחון האישי היה רב יותר. אני גם חושבת שבית הספר היה מוסד יותר מחנך ופחות תחרותי מהיום. הבעיה המרכזית בעיני כיום היא שאין ממש ילדות. מחד, הגבול בין ילדות לבגרות מטושטש מבחינת תכנים אליהם נחשפים הילדים ומאידך, יש סוג של אינפנטיליות עד גיל 30 בערך. בנות בנות 6 (לא שלי) כבר רואות סדרות טלויזיה שהמסרים שעולים מהן בעייתים מאוד והכי גרוע, שהן רואות את זה ללא תיווך, בלי נוכחות הורית שתסביר את ההבדל בין המסך לחיים, בין יחסים פלסטיים וסטריאוטפים לבין מערכות יחסים אמיתיות ומה שמפחיד במיוחד שאנשים באמת מתחילים לחית כאילו החיים הם טלנובלה. גם הפירסומות ובמיוחד הגל הפדופילי שיש בהן, מפחידות אותי מאוד (בגיל 5 אני לא ידעתי מה זה טמפון, וזה עוד דבר עדין, כי בכל זאת, מחזור הוא דבר טבעי, כל הסקס שנוזל מהפרסומות, גם כאלו לילדים פשוט מבהיל). ערוצי הילדים למינהן מלאי אלימות ורדידות לשונית (להוציא את הופ ולוגי הנפלאים) ועוד לא דיברנו על הפחד כשהילדים מתחילים לגלוש ברשת. יש גם הבדל בכמות ההעשרה שאנו נותנים לילדינו. מצד אחד, טוב ונעים שיש אפשרות כזו, מצד שני, יש ילדים שכבר אין להם זמן חופשי מרוב חוגים ועיסוקים מובנים. אני חושבת שקריטי לילד שיהיה לו "זמן ריק" אפילו שעמום מסויים, כדי שהוא יצטרך למלא אותו במחוזות הדמיון והיצירתיות. בסופו של דבר, כמה נדוש, המון תלוי בהורים. בעבר וגם כיו היו הורים מצויינים והיו הורים מזניחים. בוודאי שיש תמורות, אבל זה לא שאני מלאת נוסטלגיה חסרת ביקורת לעבר. לגבי ילדי אני מנסה שהם יגלו באהבה ובבטחון. נחמד בעיני הם הם יצטיינו במשהו, אבל חשוב יותר לתפיסתי, שתהיינה להם מגוון התנסויות עם תחומים שונים. אני שואפת ללמד אותם להיות בני אדם טובים ומטיבים, שיהיה אכפת להם גם מן האחר ולשא יהיה ערלי לב. הייתי שמחה אם הייתי אדם מאורגן קצת יותר, ואז כמה נוהגים קלוקלים היו עוברים מביתנו (כמו אכילה בסלון מול הטלויזיה...). אני חושבת שהגבולות שלנו בסדר. לעיתים מעט יותר משמעת לא הייתה מזיקה, אבל בסך הכל הם יודעים מה מותר ומה אסור, למרות שתמיד צריך לעמוד על המשמר. ויתרתי על נטיה שהייתה לי בהתחלה לנסות ולהגן עליהם מפני העולם. מובן כי כהורים יש לנו צורך בתיווןך עם העולם, אבל לפעמים צריך לתת להם להתמודד לבד עם גיבוי שלנו. ויתרתי גם על השאיפה שבשמונה כולם יהיו במיטות אחרי מקלחת. או שזה קורה קצת יותר מאוחר או שלפעמים מחפפים מקלחת. סיפור לפני השינה הוא כמעט קודש, אם כי לאחרונה זה די קשה.
גירה היו לנו בעבר הצעות מן העבודה ודחינו אותן. די טוב לנו היכן שאנחנו (במובן הנקודתי, בארץ לא הכי נעים). אם היו מציעים היום, היה לי יותר אומץ לעשות את הצעד, אבל בהדרגה צריך יותר ויותר להתחשב בילדים. יחד עם זה, בכל פעם שאנחנו בחו"ל אני חושבת שצריך לצאת מן הביצה שלנו ולעבור למקום שלו יותר והנה, הן ממניעים ציוניים והן ממניעים פרקטיים, אנחנו עדיין כאן, אם כי בשנים האחרונות זה פחות מובן מאליו. אני מקווה שהמצב בארץ יאפשר תקווה שתמיד נרצה לחיות כאן. כרגע, אם היינו עוזבים, זה רק לתקופה מוגבלת של שנתיים עד שלוש. קשה לי לראו את עצמינו ממש חיים בארץ אחרץ, אבל הייתי שמחה אם היינו מייבאים קצת חו"ל לארץ (מובן שגם במובן הבטחוני, אבל בעיקר במובן תרבות השלטון ומדיניות הרווחה וצמצום הפערים ואיך אפשר בלי העניין המנטלי)
הייתה בפאריז וגם ברומא
כאמור, עם האיש טיילתי בדרום אמריקה באופן די יסודי. אנחנו ממש לא מן האנשים שיכולים לרבוץ שבוע על חוף ים ולשחק קלפים עם חברינו לגרעין הנח"ל. טיילנו כמעט לבד (מה שנקרא "נגד הזרם") וניסינו להשתלב כמה שיותר ברקמה האנושית המקומית (מה שאומר, שלו הייתי רואה טלנובלות, הייתי יכולה להבין די טוב את השפה). היינו בארגנטינה, צ'ילה, בוליביה, ברזיל ואקוודור. ביקרנו בארה"ב, אבל בעיקר משפחה ואני עוד חולמת לעשות את החוף המערבי באופן יסודי. היינו בקניה חודש (שזה שבוע יותר מידי) ואחר כך, כבר כמשפחה, היינו ברודוס, באיטליה (כשהאפפיור בא לארץ, היו דילים מטורפים) בצרפת (טיול ניחומים על הפלה א') ובאירלנד (טיול ניחומים על הפלה ב'). אנחנו אוהבים בעיקר טיולים בכפר ופחות בעיר ושמח לחזור אל טוסקנה או (בעצם גם) פרובנס. אני מאוד רוצה להיות במזרח הרחוק, במיוחד בתאילנד, נפאל והודו ואשמח גם לפגוש את פלאי ניו זילנד. וכמובן, אשמח להגשים את החלום לראות את הזוהר הצפוני.
פחדים לא חסרים לי. כמו כל אחד בארץ אני פוחדת מטרור. פוחדת מאוד מכל דבר רע שעלול לקרות לילדי, הן מידי זרים והן במישור הבריאותי. במישור פחות קיומי, אני גם פוחדת מכל סוגי הספורט האתגרי ורכבות ההרים, למרות שאני יודעת שאני יכולה לעשות הכל בתחומים הללו. בהבט המשפחתי מפחיד אותי א לא נהיהמשפחה מספיק מלוכדת. בכל פעם שאני נתקלת באנשים (מבוגרים) שאינם בקשר עם מי מבני משפחתם אני תוהה אם תמיד היה שם רע או שמשהו השתבש. יעציב אותי עד אין קץ אם אחד מילדי יבחר לא להיות בקשר עימנו. גם פירוק המשפחה, מכל סיבה שהיא, נראה לי דבר מפחיד וכואב ביותר.
החלום המקצועי עוד לא ממש מוגדר, כתבתי עליו קצת במעלה השרשור. בבוא היום אגבש אותו, כרגע זה ממילא עוד לא משהו קונקרטי. ותודה לבת שלך שאמרה לך "אמא, שב!"
ובכל זאת, אם יש עוד שאלות את מוזמנת

גורבי

New member
אני קוראת ומהנהנת (כמו תמיד) ../images/Emo20.gif

את העצב אני מכירה בגוף ראשון, ועכשיו מתחילה להכיר גם את השמחה. ההבחנה בין תכונות למידות יפה בעיניי. ושאלה לי: איזה אדם (בחיים או בבדיון) את מעריכה (עד כדי היותו role model או לאו דווקא) ולמה?

אוי, איך אני אוהבת את החתימות שלך

עוד מימי פיליפ העליזים. באופן גורף, אני נגד הערצה וטוב שבחרת במילה מעריכה (אם כי הערצה היא שלב התפתחותי כמעט הכרחי ועל קירות חדרי היה ניתן לצוא תקופה מסויימת פוסטרים של שחקן הכדוסל ג'ק צימרמן ותמונות של פול יאנג. זה ממש מצחיק אותי עכשיו). אני מעריכה מאוד את סבי וסבתי מצד אימי, שיש להם סיפור אהבה מופלא: הם התאהבו כנערים, נפרדו לכל מוראות המלחתמה כשרק זכר אהבתם מחזיק אותם, איבדו כמעט את כל משפחתם, מצאו זה את זו לאחר המלחמה, נישאו ותשעה חודשים אחר כך נולדה אימי. הם חגגו לאחרונה 59 שנות נישואין ויש להם באמת זוגיות מופלאה. מה שאני אוהבת בהם זה דווקא את היותם אנושיים, לא פלקטיים, ואת התגברותם המשותפת על כל סערות החיים. אני גם מעריכה מאודאת סבתי, אימו של אבי, שבתושיה ובהתמדה הצליחה לשרד ולגדל משפחה מתוך אין גדול מאוד. אבי עצמו בנה עצמו בעשר אצבעות והוא התברך בכך שהוא עובד בתחום מרתק. מאוד מעריכה את אימי, וזה, כמובן, הכרה שהגעתי אליה כשאני עצמי הפכתי לאם. יש דרכים כה רבות לגדל לא נכון ילדים והיא בחרה בדרך נכונה. מובן שהיא (כמוני) לא חפה מטעויות, אבל היא עשתה עבודה מצויינת ומן הסתם "בזמן אמת" לא זכתה להערכה הראויה. היא גם נתנה לי אישור גדול להיות האמא שאני. בניגוד לאמהות /חמות רבות שמיומנותן היא בסיכול בטחון עצמי, היא טיפחה בי בטחון שאני יכולה ויודעת ואפילו טרחה לציין זאת באוזני בפני חברותיה, דבר שמרגש אותי עד היום. כמו שאת רואה, אני בנישה מאוד משפחתית היום...יש גם דמויות היסטוריות רבות שאני מוקירה, אבל מרגישה שאין לי הכרות מספיק אינטימית עימן כדי באמת לשפוט אותן.

ןגם לי יש שאלה

קודם כל כתבתי קודם כמה אני מעריצה אותך עוד מהריון ולידה. את מאגר בלתי נדלה של ידע שאת בשמחה חולקת עם זרים גמורים ברשת בצורה מאוד נעימה מהוקצעת וברורה. יישר כוח. ולשאלה שלי (וזה כמובן נובע מהניסיון האישי שלי והדילמות האישיות שלי). מאחד השרשורים בהנקה הבנתי שלפני האימהות היית במסלול המהיר לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית שהוא תואר נכסף ובלתי מושג לרבים בתחום הפסיכולוגיה. לא ברור לי האם סיימת את התואר או לא. מה גרם לך להחליט לכאן או לכאן והאם את שלמה עם ההחלטה (ולחליפין האם לדעתך תהיי שלמה איתה בעוד עשרים שנה)?

הבנת נכון

אכן, למדתי את כל חובות השמיעה של פסיכולוגיה קלינית וכך יש לי מה שמרצה שלי כינתה "M.A אקוסטי"...את התיזה לא סיימתי (לא בגלל הולדת ביתי, שנולדה בין שנה א' ל- ב') וכבר לא אסיים לעולם. ברור שיש לי סוג של צער או אולי יותר מדוייק לומר אכזבה, אבל היא בהקשר של בעיית הדחיינות שלי ולא של התואר הנכסף (שעבורי כלל לא נכסף) עצמו. זה קרה בעיקר כי גיליתי ש"דברים שרואים מכאן לא רואים משם" והצטברה בי אכזבה מסויימת מן המקצוע ובמיוחד מן המלמדים אותו. היום אני יודעת כי לפחות בחלק מן הדרך סבלתי מיחס שאינו הולם ואינו ראוי. אני לא ממש רוצה לפרט (זה לא משהו פיקנטי, סתם משהו פרטי) אבל לו היו בי אז את אותם כוחות שיש בי היום אני מאמינה שהייתי מתלוננת על הדברים ולא סובלת כל כך ביני לבין עצמי. רק ממרחק הזמן הבנתי את עוצמת הדברים שקרו. פרקטית, מובן שהייתי עושה טוב יותר אם הייתי ממש מסיימת את התואר, לפחות לצרכי תיעוד (כאמור, אני לא ממש מעוניינת לעשות התמחות), אבל כך התגלגלו הדברים והיום זה כבר ממש בסדר לי. אני בפאזה אחרת לחלוטין בחיי ומקווה שבעתיד לא אתחרט. בכל אופן, גם במישור הזה, אין דבר שאין לו תקנה. אם זה יבער בעצמותי, אסיים גם את זה בנתיב אחר.

שאלה על שימור חברויות../images/Emo39.gif

מתחילת השירשור אני במירוץ, על מנת להספיק לקרוא הכל וגם לשאול שאלה שאינה חוזרת על עצמה. אז סופסוף הספקתי והנה השאלה: נראה שאת אדם מאוד חברותי - אוהבת חברים, נהנית מהם וגם מוקפת בהם. השאלות שלי הן:איך את משמרת חברויות? האם אין לעתים תחושה של עומס? האם את "אוספת" חברים מכל מיני תקופות בחיים, או שבשלב כלשהו הפסקת? ודבר אחרון-האם יש חברים שאכזבו, ואם כן, מה עשית איתם (ליבנת איתם את הדברים או הותרת אותם מאחור)? שירשור מעניין ומעורר מחשבות...איזה כיף.

הצלחת, יופי של שאלה

ואגב, יש דווקא המון שאלות שלא שאלו, אם לא ישאלו אותן עד סוף השבוע, אני אבחר ניק בדוי ואשאל את עצמי... אכן יש לי לא מעט חברים, במיוחד חברות. אין לי כמעט חברות ילדות, כי די נדדנו, למרות שאני בקשר עם מספר ילדים של חברים של הורי ממקום אחד בו גרנו. חברות של ממש יש לי מימי חטיבת הביניים והלאה. אני מן האנשים שמלקטים חברים, כך שאין לי "חבר'ה", אלא חברויות מבודדות. את צודקת, שדי הגעתי למכסת החברויות האפשרית, כך שאני אדם מעט פחות "מכניס אורחים" עכשיו. יש לי חבורויות במינונים שונים, כך שיש חברות שאני מדברת איתן כמעט כל יום ויש כאלו שרק פעם בחודש. למזלי, כולן אמהות ועסוקות, כך שה"הזנחה" היחסית היא הדדית ומתקבלת בהבנה. עם כל אחת יש קשר ייחודי, כך שיש לי חברות שהן בעיקר בקשר טלפוני ויש כאלו שאני פוגשת בתדירות די גבוהה. יש לי חברה שהתחלתי להתכתב איתה באינטרנט, כי אחרת אנחנו לא מצליחות... היו מספר חברים שאכזבו. זה היה, כמובן, סביב האובדן, והם באמת היו המיעוט שבמיעוט. היו דווקא יותר אנשים שהפתיעו לטובה (כמו בני זוג של חברות טובות שתמכו בצורה שהייתה מעל ומעבר לציפיותי) לגבי ה"מאכזבים" אחת ממילא לא מאוד אהבתי קודם (הקשר היה בעיקר דרך הבנות שלנו) והיא התבטאה בצורה פוגעת מאוד. מצד אחד, הבלגתי בנקודת הזמן ההיא, מאידך, חתכתי את הקשר (המציאות סייעה לי, הם עברו דירה ולנסיונות הגיששו שלה פשוט לא נענתי). זוג אחר הפתיע אותעי בחוסר התמיכה (זה לא שהם עשו משהו לא בסדר, הם פשוט לא עשו מה שמתבקש) ומאז הקשר די מתמסמס. לא ראיתי לנכון להעמיד אותם במקומם, כי הם לא עד כדי כך חשובים במעגל חברי. סביב האובדן זיכיתי גם בהרבה חברות נפש לתמיד וזה אחד הדברים הטובים שקרו לי.

תשובה מרגשת משתי סיבות:

1. לקרוא על החברים שפישלו...אוףףףףףףףף. 2. משפט אחד שכתבת וכל כך כל כך מתחבר אליי: "אין לי "חבר'ה", אלא חברויות מבודדות". גם אצלי/נו בדיוק אותו דבר - אין חבר'ה, רק חברים/חברות או זוגות בודדים שלא מתחברים ביניהם מכל מיני סיבות. ולכן שואלת עוד שאלה: איך מסתדרים עם זה שאין חבר'ה? האם חסר? האם יש לזה בעצם יתרונות? (אני יודעת מה דעתי בנושא, מאוד רוצה לשמוע את דעתך) יום נעים!

אני מעדיפה בלי "חבר'ה"

זה תמיד היה נראה לי קשה מידי לתפעול עם כל ה"אני אמרתי ככה" ו"היא ענתה לי ככה" ו"ביננו, היא פוטמה, אבל אל תגידי לה". יחד עם זה, כמה פעמים בשנה אני מזמינה את כל חברי (מהתיכון, מהלימודים, מהצבא, מהטיול לדרא"מ, מהשכונה וכו') אלינו לגינה והם כבר די מכירים זה את זה ותמיד נעים וזורם, והם די מעודכנים זה בקורות האחר (במיוחד שמחות ועצבויות). אישית, מאוד לא חסר לי הקונספט של "חבר'ה" ולמען האמת, אני לא מכירה הרבה אנשים שממש סוחבים איתם קבוצה מגובשת של חברים לאורך שנים. יש לי חברויות טובות ומספקות, אני אוהבת לחשוב שבחרתי נכון את כל חברי (המקרים שציינתי לעיל הם באמת יוצאי הדופן) ובכל הרכב שאני פוגשת אותם תמיד נעים לנו וכולם מסתדרים (כלומר, "המידור" הוא לא בגלל ש-X לא מדבר עם Y, אלא כי יצא שהם שייכים לתקופות אחרות בחיי). ועכשיו ספרי לי מה דעתך

../images/Emo35.gifעוד כמה שאלות

למרות שאני לא משלה את עצמי שזה ימנע את הצורך במציאת ניק בדוי. אולי תפזרי לנו במסרים את השאלות שטרם נשאלו, ואנחנו נשאל בפרצוף תמים?
מי הסופר/סופרים האהובים עליך?
איזה סרט/סרטים השפיעו עליך?
מי מצליח להצחיק אותך?
מה מרגש אותך?
האם את מאוהבי הקניות, או מאלה שקניונים עושים להם סחרחורת?
איך נראה יום שבסופו את הולכת לישון בהרגשה ש"היה יום טוב", "התקדמתי היום במשהו" וכד'? (מקוה שהצלחתי להבהיר את עצמי, אני מתכוונת ליום כזה שבסופו לא אומרים - אוף, איזה יום מ-ר-ו-ח...). ורק רציתי לציין שזה אמנם לא מפתיע, אבל עד כה השרשור מרתק, חכם, כייפי ושמח (למרות הכל).

טיפוטף

New member
אוף, ננסה פעם שלישית ואחרונה לשלוח

אני חייבת קודם כל לומר שהתיאור שלך לגבי ילדייך, די משקף את מה שקורה אצלי, אמנם יש הבדלים תלויי מין (מגדר כמו שקוראים היום) וודאי הבדלים נוספים, אבל כנראה שהמיקום במשפחה ורקע ותפישות עולם די דומות - עושים את שלהם... מאוד הזדהיתי עם התיאור שלך של אופן גילוי ההריון ע"י הבן הצעיר (כלומר האמצעי). אצלי זה קרה, כאשר הייתי בבריכה, עם בגד ים שלם, ובאמת בקושי היתה בטן, אולי שבוע 10, רק אני ובעלי ידענו את הסוד השמור ביותר במדינה אחרי שני אובדנים, ואז הבחור (בן 4) אומר לי: "אמא, מתי כבר התינוק ייצא?" אני: "איזה תינוק?" הבחור: "זה שיש לך בבטן". אני: "מי אמר לך שיש לי תינוק בבטן?" הבחור: "אף אחד, אני רואה אותו!". אני: "איך אתה רואה? לא רואים כלום!" ובדיוק עברה אישה בחודש שמיני - תשיעי עם בגד ים מתפקע - "הנה, לאישה הזאת יש תינוק בבטן!" הבחור: "גם לך, אבל הוא עדיין קטן!". אני: "כשיהיה לי תינוק בבטן, אני אגיד לך". ובימים הבאים הוא לא הרפה ולא הרפה, עד שלא יכולנו לממש את התכנית המקורית להמתין עד לסריקת המערכות, ונאלצנו להכריז בפורום המצומצם ובפורום המורחב על ההריון... ואז חשבתי, אולי יש איזו יכולת, שאני מאבדים עם השנים, כמו ראיית האולטראסאונד של הדולפינים שקראתי עליה פעם? האינטואיציות הפיזיו שלו, באמת מדהימות. את יודעת, גם אני מתייחסת לבתי הקטנה בהחלט כאל מתנה מהשמיים, לאור המסלול הארוך והקשה שבסופו היא הגיעה אלינו והעובדה שאלמלא ואלמלא, בעצם לא היא אלא מישהו אחר היה במקומה (אמנם לא בעוצמות שאתם חוויתם) - אבל בהחלט אופן הגידול שלה, שמה והכרת התודה שבה אנו מקבלים אותה, שונים לחלוטין מאלה הנובעים מהיחס לבנים, איתם זה היה מובן מאליו שהכל בסדר, עושים משהו ואחרי תשעה חודשים בהם אפשר רק להתלונן על צרבת וכאבי גב - יש תינוק בריא. אבל שוב אני מתפלספת ורציתי בכלל לשאול... איך היו הנסיעות לחו"ל עם הילדים? מתי יגיע לדעתך הגיל, או השלב, בו תרגישי שאת יכולה להשאיר אותם (כלומר לא לחמשושון)? באילו מסגרות חינוך בחרת לילדייך? ומהי המסגרת החינוכית שלו יכולת היית "בונה" עבורם? (את יודעת, משום מה למקרא כל השרשור, חשבתי שבוודאי החלום שלך הוא להקים בית ספר מיוחד במינו, איזו מסגרת חינוכית שתהווה לא רק מקום לימוד לילדים, אלא תחבוק גם תחומים אחרים של חיי המשפחה, והייתי בטוחה שזו תהיה התשובה שלך לשאלה שלי לגבי העתיד המקצועי, אבל נתבדיתי. בכל אופן מה דעתך על הרעיון?).זהו בינתיים

אני בטוחה שכל הילדים ניחנים בזה

ובאמת, למרבה הצער, אנו מעלים עלינו קרום עם השנים. את מגלה איך קוראים לבתך?
הנסיעות לחו"ל עם הילדים היו, בסך הכל, נפלאות. ברודוס הגומבוץ היה בן חצי שנה, אז ארזנו ציצים וחיתולים ונסענו. הסופגניה הייתה בת שלוש ושליש וזה גיל די נח. לקחנו מנשא ועגלה והסתדרנו מצויין. הנסיעה לאיטליה הייתה הקשה מכל, הוא היה כמעט בן שנה וזה גיל בעייתי קצת שעוד לא הולכים ממש אבל כן רוצים להתנייד עצמאית והגברת סבלה מבחילות (לקח מאז, מזמינים מהשכרה רק רכבים גבוהים, כמו רנו סניק) אבל גם עם זה הסתדרנו. האיטלקים מקסימים עם ילדים (ככלל, אנחנו נוסעים רק למקומות חובבי ילדים ואנשים) ופסטה יש בכל מקום. טיילנו ממילאנו לרומא והתעכבנו בטוסקנה. היה נפלא. הנסיעה לצרפת הייתה הארוכה מכל, 17 יום, היא הייתה בת 5, הוא היה בן שנתיים וחצי. שמנו את הסיר בתא המטען והיה באמת טיול יוצא דופן במדהימותו. זה פרק זמן די ארוך לילדים ונסיעות לא קצרות ואפילו הם לא רצו לחזור הבייתה. באירלנד גם היה מקסים, האנשים נהדרים, הנוף מדהים ובשבילי זה היה פסק זמן הכרחי. מובן כי כאשר מטיילים עם ילדים זה טיול בעל אופי אחר ובקצב אחר. אנו עושים כל יום פיקניק קטן ומשתדלים להגיע למגרש משחקים. אם רואים את העולם בעיני ילדים, רואים כי יש אטרקציות רבות שאינן פארקי שעשועים כמו שיט בסירה, מדרגות נעות, רכבת תחתית וכו'. אנו גם עורכים יומן מסע בכל טיול וכך יש לנו תיעוד של החויות. ושאר התשובה, כרגיל, בהמשכים, אני נקראת לדגל

ממשיכה במשימה ../images/Emo140.gif

ומתנצלת מראש שחלק מתשובות היום יחכו לערב, כי לשמחתי יש לי היום שלושה סבבים של ביקורים חשובים, אחד מחו"ל, בו אראה לראשונה בן של חברה. לגבי השארת ילדים לבד בארץ, כשאנו נוסעים לחו"ל: כאשר המופלטה היה בן 3 חודשים הייתה לאיש נשסיעת עבודה לפאריז, פלוס מימון כרטיס לי פלוס סוף שבוע ומלון. אז שלא ניסע
באמת כמעט לא נסענו, אבל בסוף הגעתי למסקנה שהגדולים מספיק גדולים להשאר ארבעה ימים וחצי עם סבתא אהובה ודוה משקיעה ועם שגרה של גן וביה"ס. להם זה עבר מצויין (היינו גם בקשר דרך מצלמת אינטרנט שיש לחברה טובה שלי בפאריס) וגם אנחנו נהננו, אבל זה באמת הכלל שמעיד על היוצא מן הכלל. אנו כמעט לא נפרדים, בטח שלא בגיל הממש רך. מהסופגניה נפרדתי לראשונה ללילה כשילדתי את אחיה (היא הייתה בת שנתיים ושמונה וחצי חודשים) וממנו נפרדתי ל 20 שעות כשהוא היה בן שנתיים וארבעה חודשים (בשלוש השעות האחרונות לשנינו היה קשה). בהדרגה, הם התחילו לישון (מיוזמתם) אצל סבתות וחברים ואחרי שנסענו לבד לחו"ל הם ביקשו שניסע שוב
עכשיו הסופגי כבר בגיל שהיא ממש מתנגדת לנסיעות למקומות מסויימים ומעדיפה להשאר עם חברות (פעם זה התחיל בגיל 12 הדברים הללו, לא?). אני מניחה שכשצעיר ילדי יהיה בן 7-8 אני ארשה לעצמי לנסוע לשבוע עד עשרה ימים. בינתיים הכלל (שכפי שראיתם לעיל יש לו יוצא מן הכלל) הוא שלחו"ל נוסעים יחד ובארץ לרוב יחד ולעיתים רק אבא ואמא. אני יודעת שזה הפוך ממה שעושים הרוב אבל השיקול שלי הוא שמהארץ קל לי לחזור במקרי חירום. בנוסף, נופש של שניים הוא בעיקר למנוחה ובארץ, במקומות שכבר חרשתי (בעבר עסקתי בידיעת הארץ) אני מרגישה שאפשר לנח. בחו"ל, כל רגע במלון הוא רגע מבוזבז. בחו"ל אנו ממילא מתרוצצים, אז כבר נתרוצץ יחד. כמובן שיש מקומות שאנו מחמיצים כי אינם הולמים לילדים, אבל אני מקווה שגם בעוד עשר שנים אוכל לראותם. מה שכן, ככל שהילדים גדלים, הנסיעה הרבה יותר יקרה (גם מבחינת טיסה וגם מבחינת לינה) ובעתיד אני זוממת על טיול קרוואן, מה שיוזיל (אני מקווה) את העלויות.
מסגרת החינוך הראושנית שלנו היא הבית ועד גיל שנה וחצי- שנתיים נמצאים רק בו, עם אמא או אבא (כלומר, עם אמא...). בתקופה הזו אני לרוב עובדת פחות. בגיל שנה וחצי הולכים למשפחתון קטן למעט שעות (במקרה של הגומבוץ זה כן כלל שנת צהרים בגלל אילוצים שונים, אבל אז פשוט הבאתי אותו מאוחר יותר). בגיל שלוש - שלוש וחצי הלכנו לגן עיריה, כי יש לנו שני גנים מצויינים ממש מול הבית. כאשר הסופגניה היגעה לגיל בית ספר, בחרנו בבית ספר קיבוצי שקרוב לנו מאוד וחלק לא קטן מתושבי העיר הולכים אליו. למעשה, ברגע שהחלטתי שאני שזה מה שאני בוחרת בשבילה, לא עניין אותי מי עוד הולך לשם כי ידעתי ששם יהיה לה טוב. בסופו של דבר היא הלכה עם 6 חברים מן הגן (וזה המון). בחרתי בזה כי הכיתות קטנות (24 ילד) וזה פותר מראש, בעיני, את רוב תחלואי מערכת החינוך. בנוסף, יש יחס משפחתי, ירוק בעיניים ובעיקר: זה עדיין בית חינוך ולא רק בית חרושת. זכינו במורה טובה מאוד (וזאת זכיה, כי בסופו של דבר, מה שהכי משמעותי זה טיב המורה האישית) וכבר שנה שלישית שהיא מחנכת הכיתה. לו יכולתי הייתי יוצרת מסגרות חינוך קטנות יותר, ירוקות יותר ובעיקר גמישות יותר (למשל, אם אם עובדת דווקא אחרי הצהרים, שתהיה לה אפשרות להיות בבוקר עם הילדים ואחר הצהרים לשים אותו בגן). הייתי שמחה אם היה מתבסס בארץ מודל ארופאי של מרכזי פעילות לאמהות ולפעוטות כאשר הנורמה היא שילדים עד גיל 4-5 לא ממש הולכים לגן אבל כן יש להם אפשרות לפעילות ולמפגש. אני חושבת שמעבר ליחס מוצלח יותר של מורה/ מטפלת פר מספר ילדים צריך גם לדאוג לתוכנית לימודים שעונה גם על צרכים רגשיים דרך אומנות, יוגה וכו'. וכמובן, יש אנשי חינוך נפלאים, אבל הם לא מתוגמלים כראוי, אם יחס החברה למקצוע החינוך ישתפר, אני בטוחה שאנשים רבים וטובים יותר יפנו לתחום החשוב הזה. המציאות, אגב, לא תמיד מסתדרת עם כל התוכניות שלי, אז בתקופה הקרובה יוצא שבשל אילוצי מערכת אני אעבוד שני בקרים ואעדר 8-10 שעות בשבוע (כלומר, 4-5 שעות כל פעם) ובסופו של דבר המופלטה יבלה בימים האלו במשפחתון (7 ילדים, 2 מטפלות, שזה קצת "גדול", אבל אלו שתי נשים שאני מאוד אוהבת) ואני מאמינה שמינון כזה הוא סביר לילד בן שנה, אם כי זו הייתה בשבילי החלטה לא קלה. ויש משהו בחשדותיך, אבל מסגרת החינוך שאני רוצה ליצור תשים את ההורים במוקד, למרות שתטפלח גם בילדים (בכל אופן, זה לא ממש בית ספר, אלא משהו של אחר צהרים- ערב. חייבת לרוץ
יום טוב
ואחזור בהמשך.

קלעת לפחות לשאלה אחת מרשימת

"השאלות שטרם נשאלו". כה לחי
אני מאוד אוהבת את מאיר שלו ודויד גרוסמן. כבר כתבתי בעבר שבעיני הם ממש מאהבים של השפה העברית. אני מאוד אוהבת כתיבה נשית ולכן די מוזר שאין לי סופרת מוערכת במיוחד (באותה רמה שאני אוהבת את שלו וגרוסמן), אבל יהודית רותם וסוזן אדם בהחלט ברישמת המועדפות. יש גם המון ספרים שאני אוהבת בלי שהגדרתי לי שאני אוהבת את הסופר (כלומר, לא רצתי אחר כך לקנות את כל ספריו של הסופר): אהבתי את "והיום אינו כלה", "מגילת סן מיקלה", "קולה של הגברת פאני" ועוד רבים רבים וטובים. לאחרונה קראתי את "צופן דה וינצ'י" "הסיפור המוזר על הכלב בשעת לילה מאוחרת" ואת "שלושת רבעי התפוז". אני נהנית לקרוא גם את סיימון סינג (סודות ההצפנה, המשפט האחרון של פרמה) ובכלל אוהבת כתיבה מדעית שגם הדיוטות יכולים להבין. השכלתי מאוד מהספר הנפלא "גופה של אישה, תבונתה של אישה" (כריס נורתרופ), והוא בעיני ספר מעצים מאוד. ככלל, אני לא יכולה להמנע מכל הספרות שקשורה בגידול ילדים ויש לי מדף שלם עם ספרים כאלו.
בסרטים אני חלשה הרבה יותר, לא רוצה לציין מתי הייתי בסרט בפעם האחרונה (אבל ניתן לשער שזה היה במיליניום הקודם, בעצם אני חושבת שמאז היינו בסרט אחד...) בכל זאת, אני אוהבת סרטים על אנשים ויחסים, בסגנון "עגבניות ירוקות מטוגנות" שהוא מקסים בעיני וגם קומדיות, אבל אינטליגנטיות לא אינפנטיליות (אני יודעת שזה כבר מאוס, אבל את "כשהארי פגש את סאלי" הייתי מוכנה לראות שוב).
רגע, בעצם הייתי בסרט השנה: ספר הג'ונגל
יש סרטים שראיתי ולקחתי אותם איתי זמן רב, כמו "חומות של תקווה" או "רשימת שינדלר".
מי מצליח להצחיק אותי
אבא שלי (למרות שכיום אני כבר מכירה אותו מספיק טוב בשביל לדעת מה תהיה היציאה הבאה). לאחרונה צחקתי לא מעט מול התוכנית "משחק מכור" שיש בה רגעים ממש מעולים (מה שאי אפשר לומר על רוב תוכניות הטלויזיה). ליאור שליין מאוד חד בעיני. בעבר יצא לי לראות כמה פעמים את עדי אשכנזי ולמרות שיש בה משהו צפוי, היא די מצחיקה ואני חושבת שכיום היא מהנשים הטובות בתחום.
יש שירים שמרגשים אותי עד דמעות. להמון שירים אצלי יש קונוטציות לארועים או אנשים מסויימים ובקלות אני בוכה מהם. לשמוע שיר ברגע הנכון ממש "עושה לי את זה". מרגש אותי מאוד לראות את הרגע שדברים נעשים, כל מיני "קפיצות התפתחות" כאלה, שפתאום רואים איך מתוך תינוק יוצא הילד שבו עם אישיותו המיוחדת. מעברים מאוד מרגשים אותי והשנה בכיתי בפעם השלישית ברציפות בטקס פתיחת שנת הלימודים בבית הספר. ומאוד מרגשים אותי הריונות ולידות של חברות.
שונאת קניות. במיוחד של בגדים. אם אני רוצה לצאת עם משהו שבאמת מתאים לי אני חייבת לקחת את אחותי הקטנה (הידועה בכינוייה "טוב טעם"). בכלל, אני לא מבינה את זה שכל הבגדים הם או לאנורקטיות בנות 16 או לנשים ממש גדולות. אני די מתקשה למצוא בגדים לטעמי במחיר סביר. יש לי גם טעם לא קל ויחסית שמרני (לקח לי שלוש שנים להסתגל לצבעוניות וערבובי הדפסים, אז בטח עכשיו האופנה תחזור לחלק). הפנטזיה שלי היא שהייתה חנות אחת שבה אדע שאמצא את מה שאני רוצה. קניונים עושים לי ממש איחס ואני לא מבינה את מי שמצליח לקחת לשם ילדים ל"בילוי". ובכל זאת, אחרי קניות (מוצלחות) כן יש לי תחושה נעימה. אני אוהבת חנויות ספרים ודי מסוכן לי להכנס אליהן. אניגם מאוד אוהבת לקנות מתנות (אבל רק אחרי שיש לי רעיון, אחרת אני די אבודה).
יום טוב הוא כזה שבו אני מרגישה שהדברים זרמו, שלא נכנסתי ללחצים מיותרים, שלא צעקתי, שהצלחתי להיות קצת "לבד ביחד" עם כל ילד, אפילו אם לא עשינו משהו מיוחד וכמובן, אם פגשתי חברה טובה או לפחות דיברנו.

למעלה