אשת השבוע

איזה יופי של שירשור ומאוד מעניין

אני חייב לציין שאת מאוד מעניינת (במיוחד הילדות שלך). גם לי יש מספר שאלות : איפה היית בצבא ? איך היה ? הסתגלת בקלות ? איך זה להיות אמא ? זה מה שתיארת וציפית ? מה היית משנה בחייך ? איך בעלך מתמודד עם הילד ? האם היו אהבות אחרות בחייך ?

maya28

New member
צבא

בצבא הייתי בחימוש בבסיס בבאר שבע. ההתחלה היתה קשה , היה לי קשה להסתגל. בלי ההורים , רחוק מהבית ובלי האוכל של אמא. מהר מאוד הסתגלתי , וזו היתה חוויה מדהימה. שלא הייתי מוותרת עליה. רוב החיילים במחלקה היו בנים , ובנים מאוד מופרעים. היינו עושים ביחד שטויות (כמו ילדים קטנים). היה לי מזל שהמפקדים מאוד אהבו אותי , ולכן היה לי שרות קל.

maya28

New member
איך זה להיות אמא

טוב זה נפלא , שיש יצור קטן שבזכותך הוא קיים , שאתה עשית אותו. אבל לא קל להיות אמא , ואפילו אני יכולה להגיד שקשה. לקח זמן להסתגל לזה , שיש מישהו שתלוי בך לחלוטין , שפחות אפשר להיות ספונטני. לא הייתי מוותרת על זה בחיים

maya28

New member
מה הייתי משנה בחיי

הייתי רוצה לדפוק פחות חשבון לאחרים

maya28

New member
בעלי ויואב

כשהייתי בהריון פחדתי שבעלי לא יתחבר לילד , וזה הלחיץ אותי. אחרי שיואב נולד הופתעתי לטובה מבעלי. הוא ישר התחבר לילד . הוא מאכיל אותו , רוחץ אותו , וחליף לו וממש ממש אוהב אותו.

אנידס

New member
היי מיכל מאוד נעים ומעניין להכיר

אותך. כל הנושאים שסיפרת עליהם מעניינים, אבל אני הייתי רוצה לשאול על: 1. איזה סוג של מוסיקה שאת אוהבת? 2. היכן את רואה את עצמך בעוד 10 שנים? 3. והשאלה החביבה עליי : תתארי את היום המושלם שאת מאחלת לעצמך. תודה מראש על התשובות

maya28

New member
מוסיקה

אני אוהבת את כל סוגי המוסיקה , חוץ מראפ.

maya28

New member
אני בעוד 10 שנים

שאלת השאלות והלוואי שהייתי יכולה לענות על זה . אני יכולה להגיד איפה הייתי רווצה להיות. הייתי רוצה שיהיה לי עוד ילד משלי , וילד מאומץ. הייתי רוצה לעבוד במקום עבודה שעליו אני אוכל להגיד שזו עבודה לכל החיים . עבודה שתיתן לי סיפוק ותפקיד מאתגר (כגון ראש צוות או תפקיד בכיר יותר).

maya28

New member
היום המושלם בחיי

Wow איזו שאלה! לשבת מול נוף מרהיב (בנורבגיה לדוגמא) לצד בעלי ולחשוב על ההשגים שלי בחיים. על זה שגמרתי תואר שני בהצטיינות , על הילדים שגדלו לתפארת שעכשיו עומדים בזכות עצמם ומצליחים לא פחות ממני , על התענוג בלאמץ ילד , על התפקיד החדש שקיבלתי (בתור מנכ"ל לדוגמא) , ועל ההצלחה המקצועית של בעלי , ועל זה שלא יכולתי לבקש חיים טובים יותר. כשזה יקרה אני מניחה שזה יהיה היום המאושר בחיי.

ornaok

New member
היי מיכל../images/Emo140.gif

מאוד נהנתי מהשרשור, והזדהתי מאוד מאוד עם מה שכתבת על סבתא שלך, דיבר לי יש אל הלב כי גם אצלי היה קשר מאוד מיוחד אל אמא של אמא שלי שגידלה אותנו, וגם כשחיפשתי שם לבתי רציתי שזה יהיה על שמה - והצלחתי. גם אני חושבת עליה המון ומתגעגעת אליה כל הזמן!

ornaok

New member
הבסת שלי - לירי

לסבתא שלי היה כינוי מילדות - פירי - זה בהונגרית.(בכלל קראו לה רוזליה, ולכן שקלנו לקרוא ללירי רז). הבונוס הגדול בשם לירי זה שזה כולל בתוכו גם זכר לשמה של סבתי השניה - אליס. לי-->אליס רי-->פירי

אמברון

New member
בוקר טוב מיכל ../images/Emo140.gif

מההצגה שלך את עצמך נדמה שאת "סוחבת" סיפור חיים מרתק. אני אשמח להכיר אותך קצת יותר לעומק. מה את עושה בחיים? (בבית? עובדת? באיזה תחום?) גדלת אצל סבתא שלך? ספרי קצת יותר על ילדותך עם הסבתא. שאלות "כבדות" יותר יגיעו עוד מעט...

maya28

New member
ילדותי אצל סבתא

כאשר הורי התחתנו , לא היה להם כסף לקנות דירה ולכן הם גרו אצל ההורים של אבא שלי. הבית היה מאוד קטן ולא ברור איך הם עשו אותי שם בכלל
. אמי אומרת שלא היה נוח לגדל אותי שם. אחרי שלושה חודשים , אמא שלי היתה צריכה לחזור לעבודה (כי צריך כסף) ואמא שלה הציעה שהיא תשמור עלי. הבעיה היתה שהיא גרה רחוק , ולכן עברתי לגור אצלה. היא גידלה אותי במשך שלוש שנים. אמי היתה מגיעה בסופי שבוע לקחת אותי. סבתא הפכה להיות האמא השניה שלי , נוצר בנינו קשר מאוד מיוחד. היא אהבה אותי ללא תנאים וגבולות ונתנה לי חום ואהבה שאף אחד אחר בעולם לא יתן לי (חוץ מההורים שלי כמובן). היא היתה החברה הכי טובה שלי והייתי מספרת לה הכול למרות פער הגילאים ביננו. על אהבות , על קשיים היא תמיד ידעה להקשיב ואף פעם לא שפטה אותי. היא אמרה לי שהיא אוהבת אותי הכי בעולם ושאני כמו הילדה ה - 11 שלה. היא אמרה לי שכל מה שהיא רוצה זה להיות בחתונה שלי ואחר כך לא אכפת לה למות. היא נפטרה כמה ימים אחרי שבעלי הציע לי נישואים , כאילו חיכתה רק לזה. היה לי מאוד קשה עם זה ,לא עובר יום בלי שאני לא חושבת עליה ולא עובר שבוע בלי שאני לא חולמת עליה. אני מאוד מתגעגעת אליה. היא מלווה אותי בכל ההחלטות שלי , ברגעים החשובים שלי , כשאני בוכה וכשאני צוחקת. לפעמים הייתי אומרת לאמא שלי , שהיא זרקה אותי ונטשה אותי . לא ממש הרגשתי ככה. היום כשיש לי את יואב , אני מרגישה מה היא בטח הרגישה. מה זה להשאיר ילד לבד עם מישהו אחר , אפילו ל - 10 דקות. אני יודעת שהיא קיבלה את ההחלטה הנכונה ועשתה מה שהיא חשבה לנכון. אני מעריכה אותה על זה.

../images/Emo7.gif ממש ריגשת אותי

היי נכנסתי לכאן במקרה ואת הצלחת לרגש אותי עם הסיפור על הסבתא. איזה כיף לסבתא שלך שהיתה לה נכדה כזאת.

עינבלית

New member
מאוד מרגש מה שכתבת על סבתא שלך

עכשיו כשאת אם- האם היית עושה צעד כזה ומשאירה את יואב אצל אימך, כמטפלת, למרות שלא היא זו שטיפלה בך בשותייך הראשונות? האם את סומכת על אימך בטיפול ביואב? האם לדעתך חשובה הדמות המטפלת בתינוק-ילד בשנותיו הראשונות?

maya28

New member
אימי כסבתא

אני אשמח כשאני אחזור לעבוד שאמא שלי תשמור על יואב ,על בסיס יומי כמובן (ולא כמו שאני הייתי אצל סבתא שלי, שגרתי אצלה) . אני שמתי לב שיואב מאוד רגוע אצלה , הוא חייך אליה הרבה(יותר מאשר לי) , והיא מטפלת בו יפה. אני סומכת עליה ב - 200% . למרות שלפעמים נראה לי שהורי מפנקים אותו יותר מידי. אני כמובן לא הייתי מוכנה להשאיר את יואב אצלה , בלי לראות אותו במשך שבוע(כמו שהיא עשתה). קשה לי להשאיר את יואב אפילו ל 10 דקות , בלי שאני רואה אותו. אני ישר מתגעגעת אליו, כל הזמן חושבת עליו ומתקשרת כל חצי שעה לבדוק שהכל בסדר. קודם כל אציין , שאני לא זוכרת את תקופתי אצל סבתא שלי. הייתי קטנה ואין זיכרון מהתקופה הזאת , אלא רק מסיפורים. ניסיתי לחשוב מה הרווחתי או פספסתי בזה שגדלתי אצל סבתא. הרווחתי מלא דברים (חום , אהבה , דמות אמהית מדהימה , למדתי שפה חדשה , ועוד הרבה דברים עיצבו את דמותי). מה הפסדתי - אני מניחה שכלום.חוץ מזה שסבתא שלי לא ידעה עברית והיא דיברה איתי בהודית.

maya28

New member
דמות המטפלת בתינוק בשנותיו הראשונות

למרות שתינוק אינו זוכר את שנותיו הראשונות , הוא אינו יודע מי טיפל בו , מי אהב אותו ומי חיבק אותו, כן חשובה הדמות שעשתה זאת. היא צריכה להיות דמות מחנכת , אוהבת וחמה. דמות שתיתן לילד דוגמא אישית ותיהיה שם כאשר הוא יצטרך אותה. כל הדברים האלה ביחד ישפיעו על הילד בעתיד ויעצבו את דמותו. קשה לי להגיד מה מידת ההשפעה , אבל בהחלט יש השפעה.

למעלה