כמה כייף לראות אותך כאן ../images/Emo24.gif
כבר סיפרתי לך שאת היית אחת ההשראות הגדולות שלי בעיקר בנושא ההנקה?
אכן, גם אני סירבתי לינוק בדיוק כמו אור. באותה תקופה לא היה מקובל כלל לתת בקבוק ולמרות כל הנסיונות להניק לא הועיל דבר ועל כן אמי שאבה עבורי שלושה או ארבעה חודשים, כמו שאני שאבתי לאורצוק (מין משפחה שכזו). הנחמה שלי היא שאחי שבא אחריי ינק כמו גדול.
יש לי שני הסברים אפשריים לצירוף המקרים המוזר הזה (חוץ מקארמה
). הראשון הוא התחלה לא קלה בחיים. הכוונה שאור קיבלה זיהום מיד עם הלידה ואילו אני כמעט נפטרתי במהלך הלידה עקב ההסתבכות בחבל הטבור. ההסבר השני הוא שייתכן מאוד שפשוט ישנם תינוקות כאלה שלא מצליחים להתחבר ולא מוכנים לינוק בשל עודף קליטה חושית (אם בשל קושי עם מגע, קושי עם ריח). דהיינו, הם חווים מגע "רגיל" שתינוקות אחרים היו מקבלים בשמחה כגרייה עודפת. חיזוק, להסבר זה אפשר לראות בעובדה שמיד לאחר הלידה היה מאוד קשה לאור לסבול מגע (בעיקר באיזור העורף והגב, מה שקריטי מאוד לאחיזה נכונה להנקה) וכן היתה לה בעיה לשהות בתנוחות מסויימות יותר מכמה שניות. לאט לאט עבדנו על זה והיום היא יצור מתכרבל בעליל, אבל כשכבר היא הרגישה נינוחה אי אפשר היה לחזור להנקה רגילה. אני לא משייכת את הסיבה לתכונה מסויימת אצל האם, משום שאמי ואני שונות לחלוטין מבחינת אופיינו.
איזו שאלה כייפית. הייתי בארה"ב בגיל 14. היה נפלא, טסתי לבד, נהניתי מכל רגע ולא רציתי לחזור לארץ. כמו כן ביקרתי בצרפת (הביקור במערות האדם הקדמון ממש ריגש אותי), יוגוסלביה, הונגריה, אוסטריה, איטליה (אחד הטיולים המדהימים שחוויתי, בעיקר בגלל שנסעתי עם צמד חברים ופשוט פרקנו עול), אירלנד, הולנד, אנגליה (שלושת הארצות האולטימטיביות מבחינתי), שוייץ ועזה לא נחשבת נכון? הדברים הכי מעניינים שקורים לי בחו"ל (וגם בארץ) הם מפגשים ושיחות עם אנשים מיוחדים, שאחרים כפי הנראה היו קוראים להם מוזרים. שואפת להגיע לניו זילנד, לויאטנם, לדנמרק, לאיי הפסחא, לפרו ואם אפשר יהיה אז גם לקולומביה כדי לראות את העתיקות.
בבוקר יום חופשי וללא מחוייבויות, הייתי מוצאת את עצמי יחד עם בן הזוג נוסעים לטפס על הר או ללונה פארק (אח פנטזיות). תודה על השאלות הנהדרות, שיהיה המשך שבוע נפלא.