אשת השבוע

אנידס

New member
../images/Emo24.gif בשמחה

האירועים מתקשרים היטב לבחירה החדשה שלי ועד שלא נשאלתי על ידכן לא עשיתי את הקישור קודם לכן. עוד מהיותי ילדה, הצלחתי לחוש כאשר אנשים מצויים במצב קשה מבחינה רגשית ופעמים רבות הם נפתחו ושיתפו אותי. זה נמשך עד היום, אם כי היכולת לחוש קצת התעמעמה. פעמים רבות ניסיתי להבין מה גורם לאנשים להיפתח ולספר והגעתי למסקנה שזו פשוט התכווננות והקשבה כנה.

עינבלית

New member
ההרגשה../images/Emo28.gif+|כדור|

הי אנדי, תראי, רגשות שיש למישהו משהו מעבר באים מאותו המקום עליו דיברת- גלגול נשמות, תיקשור, מעל ומעבר. לפעמים יש לי מין "רמז", כזה, מידע שעולה לי ונכנס ממקום גבוה, ואני פשוט מגששת. אני יודעת שלא לסיפור הזה עם הרופאה חיכיתי. סיפור אחר, משהו שממש עושה צמרמורת של התרגשות. סיפור מפתיע שקרה בזכות החברותיות שלך, הפתיחות שלך הסקרנות הטבעית.
מה את אומרת?

עינבלית

New member
יש פה למעלה עוד שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

בהודעה ההרגשה
+|כדור| (מה שאני יעשה שהעלימו לי את הכדור ים מהאיקונים?

אנידס

New member
הסיפור המדהים באמת הוא סיפורו של

סבא שלי, איש מדהים, שהיה קצין בצבא ההונגרי בתחילת מלחמת העולם השניה. כאשר פלשו הגרמנים להונגריה הוא איבד את דרגותיו והואשם ב"בגידה" עקב היותו יהודי. חבר קצין שרצה לעזור לו, פנה לשופט הצבאי וטען כי מוות מהיר הוא קל מדי עבור היהודי הבוגד ויש לתלות אותו מרגליו 24 עד שתיפח נשמתו. סבי החזיק מעמד בדרך לא דרך ובעזרת אותו קצין שהגניב לו מעט מים. לאחר 24 שעות שחררו אותו מאזוקיו ומהצבא. לאחר בריחה ארוכה מהנאצים הוא הצטרף לפרטיזנים ונלחם נגד הנאצים. במהלך הלחימה הוא גם נפצע בברכו (רסיס כדור שנשא במהלך כל חייו). לאחר שנאצים הובסו והאיזור נכבש על ידי ברית המועצות הוא פגש את סבתי והקים משפחה. סבי היה ציוני גדול וכל הזמן, מעת הפיכת האיזור לסובייקטי ועד לסוף חייו הוא ניסה לקבל אישור עליה ארצה. רק לאחר שנולדתי הוא הצליח לקבל אישור עבור כל המשפחה. אך, לגודל האירוניה והצער הוא נפטר כחודשיים לפני העליה עקב התקפת לב והוא לא זכה כלל לעלות. לי ולסבי היה קשר מיוחד מאוד ואני חשה שהוא שומר עלינו מלמעלה.

שיפסלה

New member
עוד שאלות

כתבת שעברת מבית ספר דתי לחילוני את יכולה לפרט? האם כל המשפחה חזרה בשאלה? איך קיבלת את העובדה שפתאום עוזבים את המנהגים הקודמים (הדת) ומאמצים מנהגים של חילונים? איזה קשר יש לך/למשפחה היום עם הדת? על איזה מנהגים שומרים? כל אחת כאן היאעולם ומלואו וממש מרתק לקרוא

אנידס

New member
שמחה תמיד לעוד שאלות

עברתי לבית ספר חילוני בסוף היסודי בשל החלטה של הורי וזאת למרות שלא חזרנו בשאלה כלל וכלל. מעבר לכך, רוב בני משפחתי המורחבת הם דתיים אדוקים - חרדים. בסופו של תהליך חזרתי אני בשאלה. הוריי נותרו מסורתיים. דהיינו, הדלקת נרות, בית כנסת וכיוצא באלה. כיום אני מכירה את כל מנהגי הדת וכללי המסורת, מכבדת את הוריי בביתם, אך בביתי איני שומרת על הלכות הדת. השינוי הורגש בעיקר בבית הספר ולא בקרב המשפחה: ממסגרת שהדגישה מאוד את התנ"ך ואת לימודי הקודש והחגים עברתי למסגרת שמבחינתה אלו היו נושא אחד מכלל הנושאים הנלמדים, ללא התעמקות יתרה כמו בבית הספר הדתי (כדוגמת למידת כתב רש"י). כמו כן, מבחינה חברתית, עברתי ממצב של מלכת כיתה לילדה חריגה בנוף הבית ספרי. תודה

nonaa

New member
נהנית מאוד לקרוא את השרשור ../images/Emo13.gif

יש לי שאלות בעיקר טכניות (לא כ"כ מעמיקות
) מהיכן עליתם לארץ ? באיזה גיל היית ? איך זה השפיע עליך ? רוב קרוביך נמצאים בארץ או בחו"ל ? כמה אחים אתם והאם גם אחיך עברו מסלול דומה לזה שאת ? (מעבר לבי"ס חילוני, חזרה בשאלה וכו' ...) התמונות מקסימות !

אנידס

New member
אהלן נונה, מחמאה אדירה, תודה ../images/Emo9.gif

שאלת שאלות חשובות מאוד
עלינו מברה"מ לשעבר, אני הייתי בת שנתיים, כך שלא הושפעתי במיוחד מהמעבר.
רוב קרוביי מתגוררים כיום בישראל. כולנו עלינו פחות או יותר יחד, למעט סבי שנפטר שם מספר חודשים לפני העליה.
אנחנו שני אחים. אחי לא עבר את אותו מסלול, הוא התחיל ללמוד מיד בבית ספר חילוני וגם הוא אינו מוגדר כדתי כיום.

nonaa

New member
הופתעתי קצת ...

אנדי לא נשמע שם רוסי (או שאני טועה ?) ואני גם לא מכירה עולים מברה"מ שהגיעו ממש דתיים, רק כאלו שהחלו לשמור מצוות בברה"מ כחלק מההתקרבות לציונות ובדר"כ בארץ כבר לא כ"כ הקפידו על כך ...

אנידס

New member
../images/Emo13.gif את צודקת

זהו לא שם רוסי במקור. משפחתי שמרה על המסורת כבר בברה"מ וחלק מבני משפחתי המורחבת הם חרדים ממש (מקהילת סאטמר אם את מכירה). אולי את מתייחסת לעולים בעליה החדשה? כי רוב העולים באמת לא ממש הגדירו את עצמם כדתיים או שהגדירו עצמם כמסורתיים.

משוש30

New member
אני בשליש השרשור בינתיים מחוסר זמן

ממש מרתק אני כבר מחכה לקרא את שאר השאלות והתשובות! מקווה שעד שאני אגיע לסוף לא יגמר השבוע ויהיו לי שאלות חדשות בכל מקרה רק רציתי להגיד שממש מעניין לקרא!

משוש30

New member
והרגת אותי עם "הריקוד" זיהיתי דגה

ומאטיס...איזה יופי של שילובים

אנידס

New member
../images/Emo45.gif תודה, זיהוי מושלם. השתמשתי

ברקדנית של דגה והוספתי מחווה ל"ריקוד" של מאטיס, לפיקאסו, לאדוארד מונק ולבוטיצ'לי.

למעלה