אשת השבוע

lulyK

New member
ואוו.

את נהדרת בדיוק כמו שדמיינתי. קוראת הכל ומוצאת את עצמי רוצה לספר לך דברים במקום לשאול....(נראה שההסבה המקצועית במקום
). נדהמתי לקרוא את הצגת את הקרניוסקראלי (מצטערת אם אני משבשת). פתאום נראה לי שאם יועצת ההנקה היתה מציגה אותו כמו שאת הצגת, אולי היה ליותם סיכוי לינוק (היא אמרה שיותם תינוק אגרסיבי וזה יטפל לו באגרסיות). טוב, די. מים מתחת לגשר. איזה סוג של מטופלים את מדמיינת? למי במיוחד היית רוצה לעזור? תתארי יום מושלם לפני ואחרי הולדת אור (שהיא, אגב, קסם של ילדה
)

אנידס

New member
ממש ריגשת אותי, תודה ../images/Emo24.gif

יותם לא בהכרח היה יונק. לאחר שלושה טיפולים, אור הסכימה לינוק שבוע בלבד וזהו. אבל יחד עם זאת, זה לא לעניין לדעתי לאבחן פסיכולוגית תינוק קטנטן (אגרסיות? תינוק אגרסיבי?). מעבר לכך, שזה בהחלט יכול להטות את ההתייחסות של ההורים כלפי התינוק. היחס כלפי תינוק שנתפס אגרסיבי הוא שונה מתינוק שנתפס כנוח עם קשיי הנקה. אגב, גם אני נפלתי בפח הזה עם מדריכת הנקה, מעניין אם זאת אותה אחת. ועכשיו לשאלות, ידעתי שיהיה שווה לחכות:
אני מתכוונת כפי הנראה ללכת לכיוון הארגוני ולעסוק בעיקר בפן של העובד. אני מדיימנת לעצמי מטופלים עם הרבה כסף.
. סתם. מקווה שאוכל לעזור לאנשים שמחפשים את עצמם (כמו שאני עשיתי) ולעזור להם למצוא את התשובה בעצמם ולא בדימוי שהם מעוניינים ליצור לעצמם.
סדר יום לפני: קימה בשעה מאוחרת לאחר מסיבה, קפה ופגישה עם חברות טובות. ארוחת צהריים במסעדת צ'ימיצ'נגה עם בן הזוג. אחרי צהריים במוזיאון תל אביב. עצירה בבית לקחת את המזוודות לקראת טיסה ללונדון לשבועיים. בטיסה להתמקם עם ספר טוב. להגיע בערב, להתמקם במלון ולצאת לבילוי בעיר הגדולה. סדר יום אחרי: קימה מאוחרת לאחר שינה רצופה. בילוי של בוקר עם המשפחה בגן חיות או בחיק הטבע. ארוחת צהריים ביתית אצל סבא וסבתא. בילוי זוגי בערב. טקס השכבה לפשושה ולכתוב או לצייר בדממת הלילה.

lulyK

New member
נשמע שכייף מאד גם ב"אחרי".

בעניין ההנקה, היחס היחיד שהשתנה היה כלפי היועצת ולא כלפי התינוק.....(אבא של יותם לא היה מוכן לשמוע ממנה יותר, ולא הסכים שאפגש איתה שוב. היא ממילא נסעה לחו" כך שזה לא שינה הרבה. מעניין באמת אם זו אותה אחת, מדובר ביועצת מאד מומלצת ומקצועית).

אנידס

New member
זו הגישה הנכונה.

אבא של יותם צודק, ברגע שמתחילים לחפש תירוצים אין טעם להמשיך.

yaelia

New member
טוב, אני רוצה להתייעץ כבר עכשיו../images/Emo13.gif

וגם ללונדון אם אפשר.

אנידס

New member
בטח, אפשר לקבוע פגישת התייעצות

(הדדית לדעתי) בלונדון, ליד הלונדון טאואר, מה דעתך?

תינוק אגרסיבי???../images/Emo2.gif

איך אפשר לאבחן תינוק בן יומו כתינוק אגרסיבי? האם זו דרך מתוחכמת להגיד שהיא לא מצליחה לחבר אותו לשד? סליחה על הדשדוש במים מתחת לגשר. זה מאוד התמיה אותי.

lulyK

New member
בדיוק ככה.

תינוק אגרסיבי=תינוק מורעב. במקרה הספציפי הזה.

lulyK

New member
גם אני ../images/Emo13.gif

והקטע שהוא שיכול לקחת לי די הרבה זמן עד שאני אבין למה אני כל כך עצבנית.

שרשור מרתק-איזו רבגונית את

ושאלה: הבנתי שאת למדנית סדרתית. האם מאז היותך אמא יש רגעי תסכול הקשורים ללימודים (עייפות, "הייתי יכולה להיות איתה במקום לקרוא את המאמר", "בשביל מה אני צריכה את זה?" וכו'...). אם כן - איך עוברים את המשברים ואם לא - איך את עושה את זה? <שואלת א', שבמהלך חודשי הקיץ לא הרימה את עיניה מהמחשב בשל עבודה על התזה+רחמים עצמיים על שאינה רואה את ילדיה> ועוד הערה: איזה כיף יהיה למטופלייך, סתם מן תחושה כזו...

אנידס

New member
הגדרה מצויינת ../images/Emo45.gif ברשותך אני אשתמש

בה בעתיד. כן, ישנם רגעי תסכול, בעיקר כאשר אני צריכה להגיש עבודות. לעתים, קצת חורה לי כשאני חושבת על כך שיכולתי לנצל את הזמן לבלות עם אור בחוץ בגן המשחקים או לקפץ בין השלוליות. אבל, אני מזכירה לעצמי שאני בעצם אוהבת את זה והקושי הוא רק אבן נגף קטנה בדרך למשהו שאני שואפת להגיע אליו. בנוסף, זהו תהליך שחשוב להתפתחות המקצועית והאישית. כמו כן, אני משתדלת תמיד להיות ברקע ולשלב את הדברים יחד. לדוגמא, כשהיא מוכנה לשמוע אני יושבת איתה ומשננת את החומר בקול. לפעמים היא משתפת פעולה וחוזרת על המילים בקול או מסתכלת על התמונות בספרים (הספר של קוגניטיבית מאוד מצא חן בעיניה). אני מקפידה על זמן מסויים בו אני נמצאת רק איתה. אם אני צריכה יותר זמן כדי להספיק משהו, בדרך כלל זה לא בא על חשבון הזמן שלנו יחד, אלא על חשבון משהו אחר. עם שניים זה הרבה יותר קשה ומורכב ואני מעריצה אותך שהצלחת לעשות זאת, ועוד בקיץ. איך עשית את זה? אני באמת מקווה שבעתיד אשכיל לסייע לאנשים. ותודה על המחמאה הנפלאה
.

אנידס

New member
"תכף אשוב"

לצערי עקב בעיות במחשב הוא נשלח אחר כבוד לרופא ויחזור רק ביום שישי. שיפסלה עכשיו ראיתי את השאלה שלך, מצטערת שפיספסתי קודם. כשאחזור אגיב ואענה על הכל. שיהיה המשך יום מדהים.

אנידס

New member
המחשב חזר ואני ממשיכה בתשובות

איזה כייף לראות עוד תגובות, אתן נהדרות

Joy107

New member
איזה מענין לקרוא...

הגעתי רק עכשיו (מיום ראשון אני בחופש.. היה כיף
) וקראתי את הכל במכה... ממש מענין לקרוא. אין לי בנתיים שאלות כי שאלו כבר את הכל. מזדהה עם פוביית הנהיגה, ורוצה רק לספר לך שפתרתי אותה, אז אל תאבדי תקווה...

אנידס

New member
יו איזו בשורה משמחת ואודה אם תתני

לי טיפים מנסיונך האישי. אין כמו חופשה מהנה, מקווה שביליתם היטב ותודה על המחמאה מחממת הלב
.

גבינייה

New member
(sorry for the english - my comp

died and this is temporary one without hebrew). I went through everyhting at once, and indeed very intersting... I have a question regarding something you wrote: you said you almost died at the labor. Can you tell the story? i love birth stories [ooofff! not only it doesn't have hebrew, it's also hardly move!]

אנידס

New member
מזדהה איתך בנוגע למחשב, אבל אין

אין כמו מחשב חדש דנדש ומהיר. שאלה מעניינת מאוד, תודה. ולתיאור: אני כמעט מתי בלידה כתינוקת. נולדתי בחודש השמיני ובמהלך הלידה התברר שחבל הטבור קצר מדי ולא מאפשר יציאה כלל. אילולא התערבות מכשירנית מידית הייתי נחנקת למוות. אגב, בנושא סיפורי לידה, את מכירה את הספר "רואות את הנולד" של יערה בר און? ספר מהפנט סיפורי לידה היסטוריים. מומלץ לכל המתעניין בסיפורי לידה ובחוויות לידה.

למעלה