היי יעלי../images/Emo140.gif
קושם כל תודה על המחמאות
לגבי מערכת החינוך...כתבתי על זה גם קצת בתגובה לשוגי. פתחת אצלי תיבת פנדורה...אני יכולה לכתוב על כך ימים שלמים! אני בהחלט חוששת מהיום שילדיי יכנסו למסגרת הזו של מערכת החינוך. אני רואה רמה אישית נמוכה בקרב המורות (לא כולן כמובן!), אני רואה תלמידים מתנהגים בחוסר כבוד מינימלי - גם אחד לשני וגם למורים. שום איום לא עובד עליהם! אני שונאת לאיים, אבל מוצאת את עצמי חצי שיעור רבה וצועקת ומאיימת. גם בזמני לא היינו כולנו מלאכים, אבל רמות כאלה של הפרעות, חוסר שקט, חוסר משמעת... ילדים בני 10 מדברים גסויות שאני לא הבנתי לפני גיל 14. אלימים מאוד. גם מילולית וגם פיזית. אני אישית לא אהבתי ללמוד בביה"ס. אני שונאת את הכפיה - את העובדה שמכריחים ילדים לבלות כל כך הרבה שעות בלימוד דברים שלא מעניינים אותם, שלא מתחברים אליהם. דותן גם היה כמוני. למרות שהיכולות שלו הרבה יותר גדולות משלי, הוא רב תחומי - מצליח בלי למצמץ גם בהיבט ההומני וגם בריאלי. אני מקווה שילדינו יירשו זאת ממנו ולא יצטרכו לסבול בהתמודדות נואשת בתחום הריאלי. מתמטיקה, פיסיקה, סטטיסטיקה, כימיה ואפילו לשון (בגלל הנוסחאות) היו בשבילי סיוטים מתמשכים.... לדעתי מערכת החינוך בארץ לוקה בחסר מהרבה בחינות - גם מבחינת המורים והמורות - יש תחושה שמעטים מהם מונעים ע"י שליחות, לא לרבים מהם אני יכולה לקרוא אנשי חינוך, מחנכים... גם מבחינת תכנים. מה מלמדים אותנו לקראת החיים? מעט מאוד דברים מעשיים. אם הייתי אדם בעל משמעת עצמית ואם היה ביכולתי מבחינה כלכלית הייתי רוצה לתת ללירי חינוך ביתי. לא כל כך בשל עקרונות נאצלים, אלא בעיקר כי אני לא רואה חלופה יותר טובה בארץ. אולי אם היה חינוך פרטי כמו בחו"ל, הייתי עושה מאמצים גדולים ושולחת את הילדים שלי להתחנך במסגרת שמתאימה יותר לרוחי, מסגרת שבה יש מצד אחד יותר משמעת, אבל מצד שני יותר חופש בחירה. ביה"ס התיכון שבו אני למדתי היה בי"ס קהילתי - שעירב מורים, הורים ותלמידים ברוב ההחלטות הגדולות. האוירה היתה טובה, היחס של המורים לתלמידים ושל התלמידים למורים היה חברי במידה. זה היה נעים. בכל מקרה, כמו שכתבתי למעלה בשירשור, אני מאוד מתאמצת להיות אמא מעורבת כבר עכשיו כשלירי הולכת לגן, ואני מקווה שתמיד אוכל לדאוג לה, לשמור עליה ולהשפיע במסגרות בהן היא תמצא, כדי להפוך אותן לטובות יותר. אשמח להמשיך בדיון הזה אם יעניין אותך. אשמח לשמוע דעותיכן לגבי מה שכתבתי בנושא, כי אני חושבת על זה המון. פריטים שאני לא אצא מהבית בלעדיהם: נייר טואלט (אני סובלת מנזלת וסינוזיטיס כרוני. אין לדעת מתי זה יתקוף), ארנק, פלאפון, עט, דפי ממו. בתיק שלי כשאני יוצאת עם לירי יש בדרך קבע בגדים להחלפה, וציוד שלה - מים, כפית, סינר, חיתולים, משחה ועוד כהנה וכהנה. לפני שנכנסנו לצימצומים כלכליים לא היית מוטצאת אותי בלי מסטיקים בתיק, אבל הורדנו את זה מהתקציב. הארנק שלי מפוצץ בכרטיסי ביקור שאין לי בהם שום צורך או שימוש. פעם בשנתיים בערך אני ממיינת וזוקרת איזה אחד או שניים. דותן לא יודע לפנק או להתפנק... אני מקבלת פינוקים רק אם אני מבקשת, ואז זה בד"כ מסאז' בגב ובכפות הרגליים, ושיכין לי כוס תה בחורף או שוקו קר בקיץ. אם אני רוצה ממש פינוק רציניים אז זה כשאני מבקשת ממנו שיכין לי ארוחת ערב, או שיתן לי לישון פעם בכמה שבועות עד מאוחר בשישי או שבת, ויקום עם לירי. אני משתדלת לפנק אותו בכך שאני נותנת לו לישון בכל הזדמנות, קונה לו דברים קטנים שהוא אוהב כמו ארטיק, קרמבו (והוא מתעצבן שאני מבזבזת כסף), אני מבשלת לו דברים שהוא אוהב, מוותרת לו על דברים. תודה על שאלות מרתקות