שלום באמת!../images/Emo25.gif
מה שלומך?? ומה שלום איה? איך הסתגלתן לחזרה לארץ? עניתי לשיפסלה קצת על העבודה - אבל יש לי כמה דברים להוסיף: מבחינת שעות העבודה מול שכר - אני מרוצה עד הגג! אני עובדת 4 ימים בשבוע (רציתי 5 אבל לא הצליחו לסדר לי). בימים שאני עובדת אני מגיעה הכי מאוחר הביתה ב14:00, 14:30 ויש לי את כל אחר הצהרים להיות עם לירי. זה היה לי מאוד חשוב, וזה מוכיח את עצמו, אני פשוט מרגישה שאני מספיקה המון ונהנית מאוד מהסידור הזה. אני מלמדת בשני בתי"ס. בי"ס אחד (דוקא בשכונה פחות נחשבת) נעים ואני ממש אוהבת לעבוד בו. ודוקא ביה"ס השני, שנחשב טוב יותר, בשכונה נחשבת יותר, הוא בי"ס שאני מרגישה בו נורא. ולא רק אני. כל מדריכי קרב בבי"ס הזה מדברים על התמודדות קשה מאוד מול תלמידים חסרי כל רסן ומערכת נוקשה. אתמול, למשל, נתבקשתי להיות מורה תורנית בהפסקה. היה קר מאוד, אבל אם לא יורד גשם אז התלמידים חייבים לצאת לחצר. את כל ההפסקה ביליתי במרדפים וצעקות על כמה ילדים שלא רצו לצאת כי "קר בחוץ" רטוב בחוץ ואי אפשר לשחק עם הקלפים" וכד'. הכיתות נעולות, אבל אסור להם להשאר גם במסדרונות. עוד יתרון גדול של העבודה בקרן קרב, לפחות עבורי, זה שאני לא מורה מן המניין בביה"ס - לא צריכה להגיע לימי הורים, ישיבות וכד'. גם כל מערכי השיעור כבר כתובים, ואין שיעורים, עבודות ומבחנים לבדוק. התלמידים מרשים לעצמם להתפרע יותר, אבל בסה"כ הם אוהבים מאוד את השיעורים. אישית, בתור מישהי שאף פעם לא אהבה ללכת לביה"ס, ולא אוהבת בכלל את מערכת החינוך בארץ, מאוד קשה לי לעמוד שם בתור המורה ולצעוק על הילדים, או להעניש אותם, אפילו אם מגיע להם. קשה לי לחשוב לשלוח את הילדים שלי למסגרת שמבוססת על צעקות, מסגרת רוויית אלימות(אני נחרדתי לגלות כמה אלימות מילולית ופיזית יש בבתיה"ס). גם התלמידים הכי טובים, הכי "חנונים", שהכי רוצים ללמוד, נחשפים לכל הצדדים הרעים של המערכת. מה עוד היית רוצה לדעת?