אשת השבוע

אור67

New member
הי אורנה!

קודם כל יפה מצידך שעם כל הזמן שבקושי יש לך את מקדישה לפורום את עצמך בכותרת אשת השבוע... אני יודעת שהיו לך הרבה בעיות השנה עם העבודה, הסיפור עם שילב ומציאת עבודה חדשה, אז השאלות שלי הן בעיניין הזה. 1. באיזה מקצוע היית עוסקת לו רק יכולת? 2. אם היה מתאפשר לך היית נשארת בבית ולא יוצאת לעבודה? ומתי את רוצה עוד גור/ה? (לא קשור לעינייני עבודה אבל סתם ברוח הפורום מעניין לדעת)

ornaok

New member
היי יסמין../images/Emo39.gif

אם הייתי יודעת במה אני רוצה לעסוק, הייתי כנראה עוסקת בזה. אין לי מושג מה אני רוצה לעשות כשאגדל. ברור לי שהייתי צריכה ללמוד משהו יותר יצירתי, אבל בזמנו החלטתי להרשם ללימודים ממש בהחלטה רגעית. הפסיכומטרי שלי לא היה מזהיר, והייתי מחויבת למקום עבודה שעבדתי בו אז (מעבר גבול) לכן נרשמתי ל"מה שבא". התלבטתי בין תקשורת ומדע המדינה לבין...מדע המדינה ותקשורת. בסוף החלטתי על הראשון. היו לימודים חביבים ברובם, אבל אני מעולם לא אהבתי את ביה"ס, ובמיוחד לא אהבתי מקצועות שחובה ללמוד. אני אוהבת ללמוד רק מה שמעניין אותי. אז משכתי את התואר על 4 שנים, במקום שנתיים וחצי (כי נרשמתי בסימסטר אביב)ויצאתי עם תואר ראשון שמקנה לי כלום. לא רוצה לעסוק במקצוע. מה שאני עושה עכשיו זה כנראה הכי קרוב לעבודה במקצוע שאי פעם אגיע. בעוד בעבר הלא רחוק הייתי די וורקוהוליקית, והשקעתי המון בעבודה - היום די ברור לי, שלמרות הכל, אני לא אשת קריירה. זה לא באמת חשוב לי. עבודה היא כדי להתפרנס, כדי שיהיה קל יותר ומעניין יותר, זה לא מירוץ לצמרת, זו לא שאיפת חיים. אם היה מתאפשר לי להיות בבית, סביר להניח שהייתי נשארת. הייתי עקרת בית, הייתי נרשמת גם למכון כושר (מאז התיכון לא הלכתי ומפנטזת על זה), ולאיזה חוג. מגדלת את הילדים, עוסקת בפעילות התנדבותית. עוסקת באמנות. בהחלט היה מתאים לי. מוזר לי להגיד את זה... אני שמגיל 11 עשיתי בייביסיטר, שמגיל 15 עבדתי עד הגיוס, וחודש אחרי הגו יוס כבר עבדתי במעבר גבול, ועבדתי במשך כל הלימודים, לעתים גם בשתי עבודות. אני שכמעט ילדתי בזמן פריקת ארגזי ביגוד בשילב... ולגבי עוד גור... ל איכולה להגיד מתי. לא כרגע, לא בקרוב. אני חושבת על זה הרבה. אני כל כך מלאה בלירי...אני לא מסוגלת להבין איך זה שיש עוד אחד. איך מחלקים את המשאבים, איך חיים עם הקיפוח שנוצר, איך מוצאים זמן למשהו? ומצד שני, לפעמים ממש מדגדג לי. ממש בא לי לחבוק שוב תינוק קטן, כזה שרק רוצה חום ואהבה, ולא מתפתל בידיים כדי לרדת לרצפה לשחק, לא צועק "ציצי ציצי ציצי ציצי" ברחוב, לא מבקש שיקריאו לו סיפור 80 פעם ביום...כזה רך וטהור.... או אולי אני רק מתגעגעת לתינוקות של לירי, ללירי התינוקת, בגלל שהיא גדלה לי כל כך מהר, וכבר יש לי בבית ילדה קטנה. קטנה וענוגה...תראי אותה...

אור67

New member
לירי פשוט מתוקה. תמיד הייתה!

תודה על תשובה מפורטת! את נשמעת ונראית אדם כל כך טוב . שיהיה לך בהצלחה, באמת מכל
.

ornaok

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

תודה לך. להיות אדם טוב זו אחת השאיפות שלי, כך שנתת לי מחמאה נפלאה!

ornaok

New member
../images/Emo124.gifבנות../images/Emo124.gif

אשמח לענות על עוד שאלות. אני אשת השבוע, לא אשת היומיים
נראה לי שסיימתי לענות לכולן, אם פיספסתי מישהי - נא להאיר את עיני. כמו כן, אני מתנצת על אי עדכון הגלריות עדיין, מבטיחה להתפנו לכך בכובד ראש מחר או הכי מאוחר מחרתיים. לילה טוב

אדר שלי

New member
רוצים את המתכון לקציצות!!!../images/Emo15.gif

ואנחנו נותנות לך זמן להתארגן על התמונות לגלריה...

ornaok

New member
קציצות

בבקשה: מצרכים 1/2 ק"ג בשר טחון (אני אוהבת טלה וכבש) 2 ביצים 1/4 עד 1/2 כוס פירורי לחם (רצוי מתובלים) בצל בינוני קצוץ דק תפוח אדמה גדול מגורר תיבולית ניחוח צלי של קנור פטרוזיליה מלח, פלפל שחור, פפריקה שמן לטיגון ומי שאוהבת שום מוזמנת להוסיף שום לפי הטעם) הכנה: 1.ממיסים את התיבולית במעט שמן ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד להזהבה. 2. בקערה מערבבים את כל החומרים - בשר, ביצים, תפוח אדמה,פירורי לחם, פטרוזיליה ותבלינים, לעיסה אחידה. 3. מחממים שמן במחבת, מרטיבים את כפות הידיים, יוצרים כדורים מהעיסה, משטחים אותם מעט ומטגנים משני הצדדים, לקבלת צבע שחום. בתיאבון

ornaok

New member
רגע, נפלה טעות במתכון!!!

תודה לאמא של איתן ולהב ששמה לב, שבטעות דילגתי על שלב אחד במתכון: את הבצל המטוגן מוסיפים יחד עם השמן שבו טוגן לעיסה,ורק אח"כ מטגנים. בתיאבון.

daldan

New member
הודפס (כולל התיקון וינוסה בקרוב)

תודה
כבר יש לי תאבון עכשיו

שיפסלה

New member
יש לי צרור שאלות../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

לירי היא מתוקה ומקסימה
. אהבתי גם את הקולאז'ים. הלכתי לקרוא קצת על קרן קרב. נשמע מעניין לילדים. אני מקווה שגם הם (הילדים) מבינים את זה. בא לך לפרט איך מלמדים קולנוע לילדים ביסודי? באחת התשובות כתבת "הגעתי למסקנה שאני מחפשת תמיד איך להפגע, ומפספסת הזדמנויות, והורסת לעצמי." לא מזמן קראתי ספר של מישהי מהצד האלטרנטיבי שמספרת לאנשים איך לשפר את חייהם. בין היתר, היא נותנת דוגמה אישית על חייה ומספרת על זה שגדלה בבית שבו אבא מכה את אמא. ואח"כ כשהיא גדלה ועזבה את הבית, היא (הסופרת) גרה עם בחורים שגם הם היכו אותה. עד שיום אחד היא התעשתה והבינה שזה מה שהיא מחפשת ומצד שני היא לא רוצה חיים כאלה שמלווים במכות. ומאז אותו יום, לא היו לה יותר חברים מכים. היא טוענת בספר שיש אנשים שנמשכים למצב שהם מכירים גם אם הם יודעים שהוא מזיק להם. והיא קוראת לקוראים, לברוח ממצב כזה וללכת רק למקומות ואנשים שעושים להם טוב. טוב, זו בעצם לא שאלה. פשוט ממה שכתבת נראה לי שחוויתן חוויות דומות. אם בא לך להתייחס, את מוזמנת.
האם זה שהיית מפונקת משפיע עליך כאמא? גם לירי תהיה כזו?
איך את רואה את עצמך בעוד 20 שנה? מבחינה משפחתית, מבחינה אישית
מקום בארץ שאת אוהבת לטייל בו (לא לגור) – תני המלצה
אמא של עופרי לא שאלה על סרט אהוב. אז אני שואלת.
איך נראה בחור חתיך בעיניך. וגם תני דוגמה. כיף לקרוא את התשובות שלך. זה עושה לי נעים.

ornaok

New member
תודה על המחמאות!

לגבי לימודי הקולנוע: אני לא יכולה ממש לפרט, כיוון שאני עובדת בחברה פרטית, וכל המערכים נכתבו על ידה והם בערבון מוגבל. בקצרה אני יכולה לומר שמדובר בלימודים מאוד חווייתיים, מאוד מעניינים. אנחנו לא מתעסקים בתאוריות בתקשורת, אבל בהחלט מלמדים דברים רציניים - מסבירים מהי אשליה אופטית וכיצד בעצם רצף של תמונות בודדות שמוקרנות במהירות נראות לנו כדבר חי, מלמדים על ראשית הקולנוע, מתי הומצא, איך וע"י מי ומצלמים יחד עם הילדים סרטי פעלולים, קליפים וקומדיות סלפסטיק. היית מאמינה שילדים בני 11 יבקשו ממני להביא להם עוד סרטים אילמים בשחור לבן של באסטר קיטון?! לגבי מה שכתבת על הסופרת הזו - זה מאוד נכון. למרות שהיא חוותה אלימות וחיפשה גברים אלימים, ואני חוויתי אונס, ולא חיפשתי גברים שיכפו עצמם עלי, אבל כן חיפשתי גברים שיתנהגו אלי כאל חפץ. הכל נובע, לפי דעתי, מהאופן שבו *אני* ראיתי את עצמי, מה ש*אני* חשבתי על עצמי, כי כמו שכבר כתבתי - כשהיה מישהו רציני, אני הרסתי את זה במה ידיי מתוך חוסר אמונה שזה אמיתי, או אפילו מתוך תחושה שזה לא מגיע לי.
שאלה מצוינת. אני חושבת שכן, שלירי תהיה מפונקת, אבל לא כמו שאני הייתי. אני פונקתי באופן מוגזם.
בעוד 20 שנה אני מקווה להיות בריאה, ולהיות אם למשפחה גדולה (4 או 5 ילדים), עם בית קטן וחמוד, והרבה זמן פנוי להנות מהחיים. לא בקשה כל כך גדולה, נכון?
אני אוהבת לטייל בצפון, באיזור כרמיאל, גוש שגב, או בגליל או בגולן, איפה שיש הרים, אויר טוב ונוף משגע. אני גם מאוד אוהבת את עמק יזרעאל, ליד "הבית" (נולדתי וגדלתי בנצרת עלית) ותמיד כשאני רואה את העמק אני מבינה את האמירה "העמק הוא חלום".
מאז שלירי נולדה לא הייתי בקולנוע, ובבית אנחנו לא רואים טלויזיה כבר שנתיים, אז אני לא כל כך מעודכנת בסרטים חדשים. אני אוהבת את כל סוגי הסרטים כמעט- סרטי פעולה, מדע בדיוני, מתח, דרמה, קומדיות. יש לי אהבה לסרטי מיוזיקלס - החל בגריז וריקוד מושחת, וכלה בצלילי המוסיקה ואנני. סרט שהשאיר עלי את חותמו וראיתי אותו הרבה פעמים זה "ללכת שבי אחריו" עם רובין ויליאמס. ובכלל מאוד אוהבת את כל סרטיו. אני מתחברת בקלות להמון סרטים, ועכשיו לא עולים לי לראש. בטח אח"כ אתפוס את הראש ורגיד לעצמי שהייתי צריכה לכתוב על זה ועל ההוא...
בחור חתיך... אני אוהבת גברים גבריים, מוצקים, כהים. לא אוהבת שרוכים ארוכים ורזים. מעדיפה אותם עם גב רחב וכתפיים רחבות, שריריים. אני לא אוהבת בייבי פייס, אוהבת פנים לא מושלמות. אף גדול, למשל, או גבות כהות, או שפתיים מלאות. משהו בפנים צריך להיות מיוחד. אני לא אוהבת טיפוס מיוחד, ספציפי. גברים חתיכים בעיני זה למשל קרוז, גם רוב לאו (שהוא דוקא כן בייבי פייס), גם רוברט רדפורד, גם דניס קוויד. עוד גבר מדהים בעיני זה גייל הארולד מ"הכי גאים שיש", שהיתה הסדרה האהובה עלי והיחידה שעקבתי אחרי בתקופה שהיתה לי טלויזיה. מקווה שגם התשובות האלה עשו לך נעים, ואשמח לענות על עוד שאלות

איזו אשת שבוע מקסימה!../images/Emo39.gif

עוד לא קראתי את כל השרשור, אז אני לא רוצה לשאול אותך שאלות שענית עליהן כבר. אני אמשיך לקרוא להנאתי הגדולה מאוד ואשאל בהמשך. רק רציתי להגיד שאת מקסימה ואני נהנית ממך ומהאכויות שיש בך, תמיד וגם בשרשור הזה. ולירי נהיית יפה יותר מרגע לרגע. וגם
על ההתעללות הנוראית שעברת כילדה. (ילדה!!! איך???
)

ornaok

New member
../images/Emo23.gifאני מתחילה להעלות תמונות לגלריה

אבל מוסיפה גם קישור לגלריה שלי מהימים הרחוקים שהשתתפתי בפורום אמנות שימושית (הימים ההם שהיה לי זמן, וישנתי בלילות וכו')...

ornaok

New member
והערה קטנה...

את רוב העבודות שלי אני נותנת, מכינה אותם למתנות. אלה שאני לא נותנת מאוחסנות בתנאים גרועים, אחת על השניה, ו...נהרסות
חלק ממה שצילמתי כבר לא נראה מי יודע מה בגלל זה...

ornaok

New member
אני לא מצליחה להעלות תמונות לגלריה

יש בעיה עם הפיירוול. אז, ברשותכן, לא אעלה את כ מה שהתכוונתי, רק מספר תמונות מדגמיות פה בשרשור. מתחילה בשעון קיר שעשיתי לחדר של לירי. בגלגול הקודם זה היה מכסה של סיר.

למעלה