" הפוך גוטה , הפוך ! "
החלטתי לתת סקירה מעט שונה לקראת ההדחה היום . אני אנסה לציין את התכונות הטובות והחיוביות של כל מועמד ולמה אני חושב שצריך להשאיר אותו או אותה בוילה . אני אשתדל להיות אובייקטיבי כלפיי כולם וכולן אם כי גם לי יש העדפות משלי . אני ארחיב מעט יותר את הכתיבה על האנשים שסכנת האיום להדחה מהוילה יותר ממשית ע"פ התחזיות הפופולאריות .
ונסה
: אולי האדם הכי דוגרי בבית . מניפולציות כמעט שלא עובדות עליה . מאוד ישרה וישירה פיה וליבה שווים . בזמן האחרון נראה כי נרקם בינה לבין איתי קשר מעניין וחמוד ובעיקר קשר לא צפוי ( אני לא חושב שמישהו חזה את זה מראש ) ומאוד מעניין כיצד הוא יתפתח אם הוא יתפתח . ונסה לא משחקת במשחק והמשחק לא משחק בה . וזה כבר לכשעצמו תכונה שראויה להערכה .
צבר
: צבר הוא דמות מתפתחת . ואולי הדמות שעברה את השינוי הכי גדול בזמן הכי קצר מול עיני הצופים ( ניתן לטעון שזה שינוי מאולץ או מדומה אבל זה עדיין שינוי שהפתיע רבים ורבות ) . צבר הפך להיות אסטרטג והוא עסוק רוב היום בלבחוש בקלחת או בלהתחמק מבחורות . צבר מאוד ממוקד במטרה ויכול להוות איום רציני על שי בהמשך הדרך אם תהיה כזו .
שפרה
: שפרה הדמות המיסתורית . מגלה טפח ומכסה טפחיים . בחורה אינטיליגנטית שמבינה היטב את המשחק בתוך ומחוץ לוילה ומטיבה לשחק . עד כה שפרה הולכת על ה safe side בכך שהיא גורמת לכולם לחשוב שהיא בצד שלהם או לפחות לא מעורבת . מבחינת יחסי אנוש נדמה לי ששפרה הכי מוכשרת שם . שפרה גם מפגינה יכולות מנטליות לא מבוטליות ושפה עשירה . קיימת סברה כי שפרה היא סוג של פאם פאטאל . ובכן על מנת להיות פאם פאטאל אישה צריכה להיות קודם כל פאם . ואת זה שפרה מקיימת . ולגבי הפאטאל עד כה לא הוכח שהצד הזה קיים בה ואלה רק השערות .
ג'ני
: בחורה תרבותית ושקטה אבל גם לא טיפשה . קראתי פעם את אחד מהניתוחים של שי קפון והוא טען שיש רק 2 דרכים לצלוח את האח הגדול בהצלחה . האופציה הראשונה היא מעל לראדר קרי התבלטות על פני האחרים , דומיננטיות ויצירת תלות או מתחת לראדר באצעות נחבאות אל הכלים . אני לא משוכנע שג'ני עושה את זה כאסטרטגיה אלא יותר מציגה את עצמה כפי שהיא בלי דרמות מיותרות ובלי להיות צבועה או תככנית מעבר למינימום הנדרש על מנת לשרוד . כל מי שמעוניין לפרגן לתרבות , לאמיתיות ( קרי ההיפך ממשחק או דמות ) או באופן כללי מעונין לחזק יותר את הצד ההרמוני והשלוותי של הבית ( ויש כאלה , לא כולם צמאי דם והתרחשויות ) צריך להצביע לה . בתרומה החיובית של ג'ני היה ניתן להבחין בזמן משימת החוסר שינה . חוץ מזה לדעתי היא הדבר הכי יפה הוילה .
רנין
: כבר התבטאתי בעבר שרנין מייצגת עבורי את האנושיות עם המשברים שלה ועם המניירות שלה . היא לא מושלמת והיא הכי מודעת לזה . באופן כללי נראה לי שהיא הכי מודעת לעצמה וליכולות שלה . ברנין יש הרבה ניגודים מעניינים מה שהופך אותה לאדם מעניין . וגם רנין עוברת שינוי לא קטן ( ואמיתי לפי דעתי ) במהלך התוכנית . למי שעוקב באופן הדוק ויומיומי קצת קשה להבחין בשינוי אבל מי שמציץ מידי פעם בהחלט מבחין בשינוי . ולפחות לפי דעתי שינויים שמתרחשים בלייב מול העיניים הם מרתקים . אבל חוץ מזה רנין היא אחת הדמויות היותר פופולאריות בוילה ויש לכך סיבה . וכאן אני חוזר לנקודה הראשונה , היא הכי אנושית ונגישה מכל שאר המתמודדים והמתמודדות . ולאלה שטוענים שהיא " שחקנית " אז אני יכול לציין שעל כזה משחק לאורך כזה זמן מגיע לפחות אוסקר . בכל אופן איפה שיש שמחה אמיתית כזו שבאה מהלב ( כמו אצל ילדים ) ואיפה שיש השתובבות . ואיפה שיש בכי אמיתי ( גם כמו אצל ילדים ) תמצאו את רנין . ולהזכירכם אנחנו לא כאן על מנת לשפוט מידת בגרות או מחושלות . אלא פשוט אמורים להצביע למי שאנחנו יותר מסמפטים .
שי
: הטיפוס הדומיננטי בבית לטוב ולרע . הוא כרגע הכוח המניע לרוב הארועים המהותיים בבית . הוא גם מהווה סיבה בלתי נידלת לדיונים כאלה או אחרים . דווקא עכשיו לאחר שערן ונעמה עזבו את הוילה אם גם שי יעוף יתכן שהוילה תהפוך להיות אנמית . נראה כי שי מתכוון להתמקד כל פעם במתמודד אחר ולהדיח אותו מה שמבטיח לנו הצופים אין סוף של אינטריגות . שי למעשה הופך במו ידיו את האח הגדול מתוכנית פופולאריות גריידא לתוכנית בה משולבים אלמנטים של פופולאריות , דומיננטיות ואסטרטגיה . שי הוא גם איש של כבוד במובן הזה שמי שפגע לו בכבוד לוקח על עצמו סיכון מאוד גדול . אבל גם במובן הזה ששי תמיד יכבד את המילה שלו ויעמוד מאחוריה ( אולי בשלבים הבאים של המשחק גם זה ישתנה ) .
קרן
: קרן " הרגליים של המדינה " חסיס . בחורה פיקחית עם טעם רע בבחירת החברים שלה עד כה אבל יודעת לקרוא היטב את המפה בזמן אמת ולבצע את השינויים ההכרחיים . קרן היא שורדת וזה למרות הדימוי הצפונבוני של " אבא מממן " שדבק בה . בגלל שהיא קישרה את עצמה לנעמה היא כרגע נמצאת בתפקיד האנדרדוג והיא גם יודעת שהיא צריכה קודם כל להחזיר את אמון הדיירים בה וגם את אמון הציבור . תצפו לראות קרן מאוד שונה ממה שראיתם עד היום . אני מקבל את הרושם שקרן התבגרה והפיקה את הלקח ממה שקרה . אבל אולי היא שוב פעם משחקת ? אם היא תישאר יתכן והיא מתכננת הפיכה כנגד שי ולכן היא משקיעה את כל המאמץ בלהתחבב מחדש על המתמודדים/ות .
עינב
: על חוש ההומור של עינב לא צריך להרחיב . בחורה אמוציונאלית שמביאה עימה צבע שונה לוילה . היא פשוט שונה שם מכל השאר מכל הבחינות . לא מכירה את המושג אסטרטגיה ולא יודעת מה זה לנסות למצוא חן . למי שאוהב אותה אין באמת מועמד חליפי .
אשר
: איש הדת . אשר לא שמה בשביל ה-"בול שיט " שמיסביב . אשר הוא כמו האחים בלוז בשליחות מטעם אלוהים . הוא בא להראות יהדות בפריים טיים . זה לא כלכך משנה לו אם התפאורה תהיה חבורה של נשים בביקיני . ואין לו גם הרבה דרישות , תנוט לו חלות לשבת וקידוש והוא יהיה מרוצה ( הוא יהיה בכלל מאושר אם כולם יקומו להניח תפילין או להגיד סליחות ואם שפרה תפסיק להפריע לו להטיף על יהדות ) .
איתי
איתי השקט מתגלה כגבר מעט ביישן ורגיש . הוא מפלרטט כבר שבוע רצוף עם ונסה בינתיים בלי תוצאות מרשימות . איתי זה טיפוס של מרחקים ארוכים . הוא מתקלף לאט לאט מהקליפות שלו ולא מתגלה במלוא אונו מייד בהתחלה . איתי הוא דמות שנבנית לאט לאט . ואם כך אז יש עוד למה לצפות ...
לאון
: לאון הוא הבחור הכישרוני בוילה בכל הקשור למקצועות הבמה . לאון הוא כמו מנחה טוק שואו מבדר שמעביר אותנו בין מתמודד למתמודד ובין ארוע לארוע . לא סתם המצלמה לעיתים עוקבת אחריו . לאון הוא ילדותי במידה ונאיבי במידה ושנון במידה .
יוסי
: הדמות הקומית והשחקן . נהנה מכל רגע בו הספוט נמצא עליו . הפך לדמות כמעט מיתולוגית בפרק זמן מאוד קצר . בנינו ? בלעדיי יוסי האח הגדול לא היה אותו הדבר . אני מוכן לעשות הסכם ( ונראה לי שגם קשת תצטרף להסכם הזה ) אני מוכן שתשלחו ליוסי את אותו מספר האס אמ אסים כמו אותו המספר של החיוכים שיוסי גרם לכם לחייך . אבל יש גם כאלה שלא נהנים מחוש ההומור העממי משהוא של יוסי ולהם אני אכתוב את הדבר הבא : אל תטעו , יוסי הוא שחקן שחקן של המשחק . והוא יודע בדיוק מה צריך על מנת לצלוח את האח הגדול . עם הזמן אנחנו נגלה עד כמה הוא מבין היטב את המשחק . ואני גם מניח שהוא יתחיל לשחק משחק אקטיבי ( כרגע הוא דיי פאסיבי מבחינת המשחק ) בדיוק בשניה הנכונה עבורו .
אני מבקש ממי שרוצה להגיב למה שנכתב כאן רק בתגובות חיוביות כלפיי המועמדים/ות ( חיזוק חיובי באשר לתכונות המועמדים/ות ) . עבור כל ההכפשות וההשמצות יש לכם מספיק מקום בפורום . תשאירו את הפירסום הנ"ל נקי מכל אלה .|סד