../images/Emo45.gif קניתי וגם... ב י ק ו ר ת !../images/Emo23.gif
כמה סמלי שהאלבום החדש של קרן פלס, "אם אלה החיים" יוצא בימים אלו. בימים כאלה, של אי הבנה ושל המון בלאגן, שהחיים שלנו לא ברורים כל מה שעלינו לעשות הוא – לחיות. ממש כדברי שיר הנושא מאלבום הבכורה של קרן פלס. קרן כבר מוכרת לכולם. היא יוצרת מדהימה. היא כותבת מדהים, מלחינה באופן מיוחד ושרה נפלא. היא משהו שכבר הרבה זמן חיכיתי לו – אמן יוצר חדש. אני לא אומר שאין כאלו, אבל לאלבום הבכורה של קרן חיכיתי כמעט יותר מכל דבר אחר. בגלל האירועים האחרונים החלטתי לחכות קצת עם ההאזנה לאלבום ולכן התחלתי בקריאת חוברת השירים המצורפת לאלבום. אני לא יכול להסביר את עצמי לתוך מילים. קרן מוכשרת ביותר. היא כותבת באופן כל כך יפה, מדוייק, מיוחד. פשוט כך. הליריקה שלה חזקה, מושכת, מתנגנת. כבר לא יכלתי לחכות עד שאני אשמע את האלבום עצמו. וכך עשיתי.
1. זאת שבמקומי יפיפה. פתיחה מצויינת לאלבום. שיר שקט, פוגע בדיוק במטרה שצריך, עם המילים הנכונות, המלודיה המצויינת, ובכלל, כל-כולו נפלא. אני מאמין שהרבה מהשירים יסתכמו במשפט אחד, כי פשוט אין יותר מידי מה להוסיף, קרן נפלאה. ציון: 5 מתוך 5
2. זמנים משוגעים שיר הרבה יותר קליל, יחסית פופ, נוטה לכיוון ה"מירי מסיקה" שלה היא כתבה והלחינה, ועדיין שיר נפלא. ציון: 4 מתוך 5
3. רכבת באירופה שיר מיוחד ושונה. ההתנהלות בשיר מבחינת הזרימה של השירה היא מהירה מאוד, אופטימית ביותר, מוזיקה נעימה שכיף לשמוע, ומעלה לך חיוך במיוחד בימים אלו. אני מנסה לדמיין את קרן ישובת על הפסנתר ושרה את השיר בהופעה, עם החיוך שלה, והמבט שלה. פשוט נהדר. ציון: 4.5 מתוך 5
4. איתי נאמר כבר הכל, אין לי מה להוסיף לזה. ציון: 5 מתוך 5
5. שוכחת אותך מתחיל נהדר. דרמטי במידת הצורך, יפה מעל המצופה. שיר כזה לשירה, וגם אפשר לשמוע את קרן קצת מתאמצת מבחינת השירה ועדיין שרה נפלא. אני אוהב את השבירה של השורות ואת הנשימות בין שורה לשורה ובין מילה למילה. ממש ממש יפה. מילים מדהימות! ציון: 5 מתוך 5
6. שמעון השכן יש לקרן משהו עם שמות של גברים. אחרי איתי מגיע שמעון (ואחריו יבוא גם אביתר). זהו שיר בעצם על חרטה, או על זכרון לאדם שבכלל לא הכרנו, על תהיות, על הרבה דברים. הסגנון של השיר מצויין, סוגשל סול סוגשל בלוז, הפסנתר מזכיר לי את אלישיה קיז, והקול של קרן מזכיר לי את טרייסי צ'אפמן משום מה אבל אולי אני הוזה. שיר מעולה, באמת. יחסית פשוט אבל מורכב בהחלט. ציון: 5 מתוך 5
7. על שפת הכינרת (בסנדלים) מתחיל נפלא! ארצישראלי נוטה לפולק כמו שאני אוהב. עוד שיר שמביא אותה שהתגלגלות מהירה של מוזיקה ומילים, עם מפוחיות ברקע! נפלא! איזה קצב, איזה שיר לטיולים, וגם זה הנושא שלו. קרן – את גאון! היא מביאה בשיר הזה משהו כל כך חדש וכל כך לא ישראלי (במובן הטוב), משהו חו"לי, משהו שלא יצא לי לשמוע הרבה מאמנים ישראליים וכיף לשמוע את השיר הזה פשוט כיף! ציון: 5 מתוך 5
8. שיהיה לנו בית עוד לא גיבשתי דיעה מוחלטת על השיר הזה. מצד אחד הוא דרמטי. אבל דרמטי מידי. מצד שני המילים שלו יפות והוא טוב, ומתקדם יפה, אבל הוא יותר מידי דרמטי אני חושב. המילים נהדרות אין ספק, והקול שלה מדהים, והשיר יפה. אבל דיעה מגובשת לא נתתי לו ולכן אני גם לא אתן לו ציון בינתיים...
9. עוד יום עוד שיר דרמטי יחסי אבל נפלא. המון כלי נגינה ברקע עם הרבה עוצמה ומילים מטורפות ותענוג של קרן בשיאה, היא פשוט משכנעת אותי בכל מילה שיוצאת לה מהפה בשירה שלה! ציון: 4.5 מתוך 5
10. לרוץ לרוץ איזו התחלה יש לשיר הזה! מרגע לרגע אני אוהב את קרן יותר ויותר! את הסגנון שלה ואת המוזיקה! זו
בדיוק המוזיקה שאני אוהב! פולק עם קנטרי ו...ו... לא יודע אפילו להסביר, כמו שירי חווה חחח, פשוט נפלא! נפלא נפלא נפלא!!! אני לא בטוח שהסגנון הזה ידבר פה אל כולם אבל אותי אישית הוא תפס ואני אוהב את השיר מאוד! ציון: 5 מתוך 5
11. יותר מידי זהו שיר של יהודה עמיחי שקרן לקחה והלחינה. לחן מצויין. הולם את המילים בהחלט, ואני אפילו לא אתנגד אם השיר יצא בתור סינגל, פשוט נפלאה הקרן הזו. ה-"לה-לה-לה" בסוף השיר פשוט מדהים! ציון: 5 מתוך 5
12. אביתר כן, קראתם נכון. גבר נוסף בחייה של קרן
המילים של השיר קשות, אין ספק. משהו עמוק מסתתר בהם, היופי שבלהיות שונה, היא מתמקדת בבן אדם "מכוער" כביכול, ובמה שאומרים עליו אבל מה הוא באמת רוצה וקורה איתו, ובכלל השיר מדהים מבחינת לחן. איזה יופי! ציון: 5 מתוך 5
13. אם אלה החיים גם פה אין יותר מידי מה להוסיף. מדהים! שיר חזק ביותר, שיר מעולה, דרמטי כמו שצריך, מילים מצויינות, חתימה נפלאה לאלבום נפלא ומדהים!!!!!!! ציון: 5 מתוך 5
לסיכום, אין לי הרבה מה להוסיף. קרן מדהימה אותי והדהימה אותי באלבום עוד יותר. היא הרבה יותר מגוונת ממה שחשבתי, והרבה יותר מוכשרת ממה שציפיתי. האלבום לא רק שתאם את ציפיותיי, הוא התעלה עליהן בכמה וכמה רמות, אם זה בעובדה שנדהמתי לגלות שהסגנון שלה מתקרב כמעט לכל סוג מוזיקה שאני אוהב, ואם זה הכתיבה המדהימה שלה, ואם זה ההגשה והביצועים שלה (כי בסה"כ הקול שלה הוא לא הכי מושלם שיש, הוא בסה"כ טוב ורגיל והיא מגישה בצורה מצוינת את השירים). נכון לעכשיו זהו דיסק השנה העברי שלי. ללא ספק. ולגלות לכם סוד? קרן תגיע רחוק. זה בעצם לא סוד. זה ידוע. זה אמור להיות ידוע. כן יירבו "קרן-פלסים" בארצינו, למרות שקרן פלס – יש רק אחת! ליעד
[את הביקורת פירסמתי בפורום "מצעדים וביקורת מוזיקה
]